SNÖ

När jag satt mig i bilen för att åka till jobbet klockan 6 fanns det ingen snö ute, jag komme rin på jobbet tar ner lite stolar och fixar lite när jag tittar ut nästa gång är det snö överallt och det verkar inte vilja sluta snöa. Jag måste ta mig ut till handelshuset och se om jag hittar några billiga överdagsbyxor för mina går inte att stänga över magen och utan går det inte att vara när man är ute med ett gäng sexåringar.

Idag ska vi försöka ta oss ut till IKEA och köpa de sista grejerna till hallen och även se om vi ska beställa barnvagnen ute på barnens hus för det börjar väl bli dax att ta tag i det nu om vi ska ha en vagn i Januari.

Låg igår kväll och funderade på vad som måste göras innan Pytteliten kommer ut till oss och det skulle kännas skönt om det mesta vara klart innan jul så att man då kan ta det lungt och bara ha det mysigt med Tomas, familjen och vännerna

Att göra innan jul:
- Köra bort soffan och byrån till Skedvik för att få plats med ett skötbord och en liten säng till Pyttis.
- Fixa korgen som Pyttis ska sova i.
- Köpa vagn och skötbord.
- Sy en amningskudde.
- Tvätta alla små kläder, lakan och filtar.
- Köpa en ny kamera.


En helg i Gävle!

I fredags efter jobbet hämtade jag upp T. på jobbet, vi åt middag på MAX och åkte sedan ner till Gävle för att hälsa på blivande faster. Var en liten liten men mysig lägenhet hon bor i och med tre personer som skulle få plats att sova blev det ganska fullt ;-) I fredags kväll var vi på bio och såg filmen Thanks for smoking. En helt okej film, men hej hå vad jobbigt det var att sitta i en obekväm biostol och se filmen i ca 1 1/2 timme med en tjock mage..

På lördagen skulle Nina plugga så vi gav oss av in mot stan och lite shopping var härligt höst väder att promenera i.



Till lunch träffade vi min underbara vän Sanna och Nina kom också in och åt med oss. Vi satt nån timme och åt och pratade en massor.. hmm mest jag och Sanna som pratade om våra magar, barnvagnar och barnmorskor.

Shoppade några små saker till Pytteliten och några till mig själv. Till Pyttis köpte jag nappar med trycket Pytteliten på och två små klädesplagg på en skojig barn affär som heter Eva Leva Loppan. Jag köpte till mig själv två nya tröjor, upptäckte nu i veckan att det inte ser så bra ut med mina vanliga tröjor längre då de bara går över halva magen.

Efter två nätter i en tältsäng ska det nu bli mycket skönt att krypa ner i sin egna säng igen, borta bra men hemma bäst! ;-)

Snö?

Min mage bara växer och växer, känns som jag ska explodera när som helst, här är lite bilder på hur magen har växt sen vecka 21 fram till vecka 27.



Har hunnit bli en riktig kula på dessa veckor, undra hur stor den är om tre månader? Eller har Pyttis kanske hunnit ut då och magen är påväg tillbaka till sin normala storlek? Här är tre bilder på hur magen såg ut för sex månader sedan och för tre månader sedan. Har ju hänt en del...



Är ganska häftigt att magen kan växa så mycket på så kort tid..

Fick skrapa bilen i morse och nu säger de att det kan komma snö under natten och imorgon, hoppas verkligen den håller sig härifrån för vi har inte fått några vinterdäck på ännu och jag vill inte köra om det är halt ute.

Vecka 27!

Igår var jag uppe på mamma och pappas vind och plockade ner en korg som Pyttis ska få sova i den första tiden, hittade även sängen jag sov i så den tar vi fram till våren och fixar till. Hittade en kartong med filtar och lakan som jag haft och även som mamma och henns bror hade när de var bebisar. En kartong och några påsar med kläder fanns också, jag plockade ur det jag tror vi kommer att ha användning för. Pyttis kommer bli sååå snygg i mammas och mormors bebiskläder :-)

Tomas har varit i Åre hela helgen men kommer hem om några timmar LÄNGTAR, verkar som de haft det trevligt där uppe. Jag vill också åka iväg en liten sväng, måste nog se om vi ska ta en tur till Stockholm nu i höst..

Vårat kök och våran hall är klart nu, nu ska det bara till lite tavlor, speglar och blommor sedan är de fin fint.


100 dagar kvar

Idag är det 100 dagar kvar till den 20/1-07 då Pyttis är beräknad att komma ut till oss, känns helt otroligt att jag ska bli mamma och 100 dagar!! Magen växer så jag tror den kommer att spricka snart, barnen på jobbet tror också den kommer att gå sönder snart ;-)

Är just nu på jakt efter en vinterjacka som jag kan knäppa, vilket verkar svårt.. Just nu ser det ut som det kommer bli tjocka tröjor och öppen jacka som gäller i vinter.

Besök hos barnmorskan

Ja nu börjar allt kännas allt mer verkligt, idag vid besöket hos barnmorskan fick vi inbjudan till föräldrarutbildning och information på BB. Vi fick lyssna på hjärtat som låg på 150, sist vi lyssnade låg det på 140. Kanske är en lite tjej?? :-) Både mitt blodtryck och blodsocker var bra och jag låg lite över medelkurvan när hon mäte magen min så den är inte så liten längre :-) Jag ska få komma och prova ut ett bälte som ska lindra foglossningarna och även få börja på vattengympa, skönt att få komma iväg och röra kroppen utan att det ska behöva göra ont. Tre veckor till nästa besök och efter det blir besöken varannan vecka fram tills det är dax för Pyttis att titta ut. I vecka 30 ska vi få komma på ultraljud igen, tydligen får alla som gjort IVF komma på ett extra ultraljud vilket vi inte tackar nej till, för att ta en till tjuvtitt på våran Pyttis vill vi ju gärna!  


Att vara gravid tillsammans

I lördags var vi på tema dag på yogan - Att vara gravid tillsammans Var en super mysig och bra förmiddag, hoppas att jag kommer få stor användning av det vi lärde oss båda kring andningen och ställningar som är skönt vid värkar och när Pyttis ska ut. Dagen fick oss båda att börja tänka mer på förlossningen som närmare sig för varje dag. Hur vill vi ha det? Vad ska man ta med sig? Vilka typer av smärtlindrande kan jag tänka mig? Ja det är ju en del att tänka på och även en del man tänker på som inte går att svara på..

Gick in i vecka 26 igår så nu är det bara 14 veckor kvar och snart bara 100 dagar, härligt att få börja räkna på två siffror istället för tre :-)




Förkyld

Fy vad jobbigt det är att vara förkyld, igår somnade jag vid 19 tiden och vaknade sedan vid 7 i morse otroligt sköna 12 timmar på mjuka kudden. Försöker fixa jobbet då jag har utvecklingssamtal jag vill få klart och när man jobbar 75% har man ju knappt råd att vara sjuk om man inte är helt utslagen.

Igår var jag på sminkrådgivning på Body shop, kände mig väldigt snygg efter och för en liten stund glömde jag bort att jag var förkyld för jag såg ju så otoligt fräsch ut ;-)

Vecka 25