Vi är på väg..

fast jag vet inte om vi är så laddade, ja ja går nog bra fast vi ska åka buss hela dagen. Hoppas Ebbe är trött idag och vill sova typ hela dagen :-)

I natt har Ebbe sovit DÅLIGT, ja som vanligt. Blir mormor och morfar som får leka och mysa med Ebbe idag på bussen, för jag ska SOVA!! Vill ju inte ha den där känslan att tårarna är nära och att man vill hoppa på någon och slå på dem när vi ska ha en mysig resa ;-)

Älsklingarna mina sover men det är dax att väcka den stora av dem!

Tack Sanna för att jag fick sno lite av din tid när du var på väg ut igår och Eira förlåt att jag gjorde att du fick vänta på mamma när du var laddad att gå ut, vi ses på söndag!! KRAM

Fixat

Var en super fin vagn vi fick låna/hyra, aldrig använd. Kommer bli toppen nu kan Ebbe sova i den på kvällen på båten när vi äter middag och så sedan får han åka runt i den i Tallinn på våran shoppingrunda :-)

Packat och fixat klart nästan allt, blir mycket grejer för bara tre dagar men man vet aldrig hur många obyten det kan behövas när man är med Ebbe :-)

Nu är jag TRÖTT och ska slänga ner mig i sängen Natti natti

Sovmorgon

ååå vad skönt jag känner mig nästan utvilad idag, det är inte så där så det känns som man ska börja gråta för minsta sak *skönt* Sov en timme igår eftermiddag när T kom hem och sedan somnade vi i ganska bra tid, E vaknade några gånger som vanligt men nu på morgonen somnade vi om och klev upp först vid 8.40 :-)

Solen skiner ut, vi ska tvätt och sedan gå och hälsa på Sussie och Freja som bjuder på lunch. Skönt får små trollen att få vara hemma så de kan krypa och kring och lek som de vill, slippa sitta fast i en vagn på stan. Just ja måste in på stan i eftermiddag och hämta vagnen vi hyrt, kom på att det kanske blir besvärligt för T att ta den.. hmm måste ringa och höra vad han tycker.

Ha en underbar dag, det ska vi ha!

image265

Katastrof natt

Katastrof natt igen :-( Somande som sagt vid 19, vaknade vid 22 måste ha drömmt för han skrek som bara den somande om efter en stund vaknade igen när vi gick och la oss och var då "pigg" ja i alla fall vaken och skrattade.. mycket svårt att låta bli och le när han är så glad mitt i natten :-)  Sedan vaknade han vid 1, vid 3 vid 5 och klockan 6 gick han upp med T gjorde ett försöka att han skulle somna om men nej nej. Nu leker han super duktigt på golvet alla leksaker har han dragit ut och sitter mitt i och leker med allt. Ja bara att ladda och gör oss iordning nu ska på bvc-träff om en stund.

Angel fire

Har varit och tittat på sovsäckar idag, fick pengar i födelsedagspresent till en ny sovsäck eftersom jag fryser i den jag har nu. Hittade en jag ska köpa men eftersom den inte var på rea så går jag in och köper den när jag har med de pengar jag fick, den var lite dyrare än jag hade tänkt mig men ååå så skön :-) Är i märket Marmot och heter Angel fire, längtar efter att få sova i den :-) Fick provligga i den inne på affären, mysigt att ligga dä rpå golvet när alla kunder sprang förbi och drog i rea grejorna ;-)



Letat vagn att ha med till tallinn ha varit dagen uppdrag, efter att ha tittat på fyndlagret, kollat med mamma om någon av hennes arbnetskamrater hade en, varit på babyproffsen fick vi veta att de hyr ut vagnar på en barnvagnsaffär inne i stan så jag ringde och ja det fanns en vi fick hyra. Skönt att vi slapp köpa en ny när vi har tänkt vänta med det till våren då vi har lite plats brist och Ebbe slipper åka bärsele under resan.

Vi har beslutat att ta tag i detta med sovningen ordentligt nu, har haft många jobbiga nätter men nu är det RUTINER som gäller och vi ska försöka jobba med att vi ska slippa kliva upp tre gånger varje natt för att amning. Har köpt välling i dag och hoppas att det ska göra att han är mättare i magen när han går och lägger sig och då klarar sig till morgonen.

Somnade starx innan 19 idag, hoppas nu har ska sova fram till efter 3 och då få ett nattmål (om han vaknar) och sedan sova till T kliver upp vid 6 tiden, amma, kliva upp och äta en macka när T äter frukost sedan sova en lite stund till när T gå rtill jobbet och kliva upp 8 med mig .. ja man kan ju alltid önska och hoppas :-)

Inte nöjd!

*snyft* mitt hår har bara kännts värre och värre för varje dag, känne rmig verkligen obekväm i denna nya frisyr :-( Ja snart kan man ju dra på en mössan när man ska gå ut så syns det inte ;-) Är så där så hårt står ut vi öronen och det ser ut osm man haft en snodd i fast det är ny plattat .. *snyft*

Vad jag skulle behöva:

- sova en hel natt!!!!!
- ork att städa här i lägenheten
- fot massage
- massor med godis
- städa min byrå och rensa bort lite kläder så jag får fylla på med nytt :-)
- ett spa besök


Jag är så himlans trött känner mig helt tom uppe i bollen vore helt underbart att få sova en hel natt, eller sex timmar i streck kan väl inte vara för mycket begärt?? Är tur det är världens underbaraste som väcker mig det är det som gör att man faktiskt orkar kliva upp på morgonen.

Lördag, alltså idag har jag:

- jobbat
- ätit lunch med Tomas, Ebbe, Jessica & Henrik på 1891 var *mums*
- ätit drakenglass ute på birsta, vi åkte ut bara för att äta glass :-)
- shoppat en ny jacka på HM
- shoppat en kokbok som heter Första & andra mosboken har tänk börja göra egen mat åt Ebbe och känner att jag behöver lite hjälp på traven.
- fått en present av mina två älsklings killar
- längtat till sängen

Dagen i bilder:
        


Varmt

Härlig dag i värmen! Efter att ha tagit det lungt på morgonen, först läset vi tidiningen, lekte lite, läste boken om max och lampan, Ebbe sov lite, vi åt frukost, lunch sedan tog vi en promis till Sanna och Eira. Eira och Ebbe lekte på golvet, snart kryper Eira också. Hon hade blivit så mycket mera med bara sen jag träffade henne sist för en vecka sedan, är helt otroligt hur de växer och lär sig saker för varje dag. ååå ni är så underbara våra små frön!! Tänk vilken tur man har som får vara med när inte bara ens eget barn växer och lär sig nya saker utan även Eira, ja och alla andra små kompisar vi har :-)

image248
Tuffaste tjejen i stan :-)

Ja idag har vi också varit hos Sara  på mamas-party och köpt ett par badbyxor åt Ebbe till babysimmet. Fick fika och satt ute i gräset och hade det mysigt med alla andra mammor och blivande mammor som var där. Sedan gick vi genom stan med Sanna och Eira innan vi promenerade hem.

Tomas på fotboll och jag och Ebbe tar det lungt, Ebbe leker med sina saker och jag ska starx gör honom sällskap innan det är dax för gröt.

     

Ny frisyr

Klippte hårt igår, vet inte hur det känns egentligen, håret var hemskt innan jag klippte mig för det var super slitet. Nu känns hårt för tok mycket uppklippt.. hmm ska ta och ducha och se om det känns bättre efter det :-)

 
 1. Påväg till frissan 2. Hemma på kvällen med ny frisyr

Pallas

Idag ska vi träffa lite polare till Ebbe och mig, blir en fika på Pallas. Är mammor jag kommit i kontakt med via familjeliv så det lär bli någon timme med massor med bebis-snack.

Sedan är det dax att få bort lite hår på huvudet, just nu är det bedrövligt ligger åt olika håll och ser hemskt ut. Blir endast klippning idag, ska boka ny tid när jag är där om ca 8 veckor och både färga och klippa då.

Ebbe sover sött sin morgon vila så jag ska pass apå att slänga mig i duschen.

Ha en bra dag!!

80 kvm

Idag har vi varit och tittat på ett hus som var på 80 kvm, litet men det ligger väldigt fint med utsikt över en sjö och gångavstånd till stan.. ååå svårt när det aldrig känns helt perfekt och skulle dte göra det så är det även sju till som vill bo där och alla de har mer pengar än oss.. Ja många plus och många minus vi får se om vi lägger något bud...

Förföljd..

ja jag är förföljd av en snart 8 månaders kille, går jag på toa är han där, hämtar jag ett glas vatten är han snabbt där, sätter jag mig vid datorn är han där lägger jag mig i soffan är han där ;-) Är tur det är en helt underbar lite kille som vill vara med sin mamma. När han drar efter mig blir han super glad när han ser mig och försökar krypa snabbare än vad han kan och när han är framme ställer han sig upp mot mina ben och vill upp. ÅÅÅ du är så underbar jag älskar dig såååå mycket!!!

image245

Ajaj

Trött trött trött skulle helst ha sovit till mitt på dagen, men nej enj här är det inte jag som tar det beslutet längre utan vid 8 klev vi upp ur sängen efter att legat och busat, myst och läst tidiningen.

Nu är det krypa så fort man bara kan runt i hela lägenheten och ta i allt som mamma säger ajaj till som gäller, att sitta på mattan och leka med alla sina fina leksaker är inte intressant i mer än jag typ 30 sekunder.

Roligast just nu:
* Krypa
* Hoppa
* Leka tittut
* Klättra på allt som det går att klättra på
* Titta på Skorpan

image244

Här hoppar Ebbe med min farmor i söndags :-)

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Johanna.

"Man väljer ut och skriver om fyra bloggare eller personer med hemsidor som inspirerar. Dessa fyra blir i sin tur utmanade att välja ut fyra sådana bloggare/personer att skriva om."

Har några bloggar jag läser varje dag

http://emblasmamma.blogg.se/ Var när jag började läsa denna blogg som jag blev inspirerad att fixa en egen, handlar om Helena och hennes familj. Är konstigt att det kan kännas som man känner en person man inte ens träffat ;-)

http://dolk.blogg.se/ Ja det var ju Johanna som utmanade mig och hennes blogg ligger också under de bloggar jag läser dagligen. Mysig blogg om Axel och hans familj.

http://annamiia.blogg.se/ Min systers blogg där hon skriver om sina planer inför sin resa till Thailand och sitt liv.

http://sidebysidesmalva.blogg.se/ Handlar om Malva som är en super söt hund och hennes matte.


600:-

Mina auktioner på tradera har gått ganska bra och jag har tjänat över 600:- på de kläder jag lagt ut, har några auktioner som går ut imorgon också. Hade hoppats på att få ca 500:- så jag är riktigt nöjd, nu är det bara jobbet att skicka iväg allt kvar.

Idag har vi varit till Juniskär och fikat med Axel, Johanna och Jens, sedan hem till dem och åt god blåbärspaj. Axel och Ebbe utforskade varandra och jag tror att de hade en trevlig dag precis som oss :-)

image243


Ja nu ska jag gå och sätta mig i soffan och fundera vad jag ska hitta på med pengarna jag tjänat in idag ;-)

Life on Mars

.. sista avsnittet, ja vad ska man säga.. Helt klart en bra serie som jag är glad att den tog slut och inte blev en evighets serie som typ Lost. Även sett Kill Bill 2 nu i kväll, också bra på något konstigt sett trots allt dödande.

Har inte kollat på tv hela dagen utan har även varit och hälsat på min farmor och min farbror, ätit korv och stuvade makaroner, pratat och fått en massa krusbär som farmor plockade åt mig medan jag lagade maten.

image242
MIn hjälte vid frukostbordet


Besök hos Filip

image240

image241

Nya idéer

Ebbe har kommit på att om han ställer sig på den fina väskan han fått av sin farmor når han mycket bättre att hämta leksaker i lådan :-)

image237

image238

image239

Mycket lycklig över att ha lyckats få tag på den fina kyckligen :-)

Nyvaken

Blev inge bad igår, vi gick in till stan istället satt oss nere vid ån och åt god thaimat, bokade klipptid och köpten en gubbkeps till Ebbe. Sedan hem för att städa klart här i kaoset men jag fick så ont i huvudet på kvällen så det blev lite sömn, en huvudvärkstablett, tv och ännu mer sömn.

Jag anmälde mig på Buzzador i våras och nu har jag fått erbjudande om att vara med och testa två olika produkter, en är barnmat och de andra är hakstabletter, man ska även bjuda till vänner så har ni tur kanske ni får smaka en halstablett eller lite barnmat ;-)

Ebbe somnade om idag och sov i 45 minuter nu efter jag stigit upp, duktig älskling!!

image236

Nyvaken och påväg att starta dagens första lekpass :-)


Sporthallen

Fint väder idag igen, blir bad på sporthallen vet inte när jag var där och badade sist måste varit innan jag träffade Tomas för ca 6 år sedan alltså.. hmm kan jag inte varit där efter det tro..?

Ebbe fick upp mig ur sängen 7.32 idag men efter att han legat och läst tidningen med mig ett litet tag somnade han om i 15 minuter till. Nu har vi lekt lite, lagt ut de sista av kläderna på tradera, ätit frukost, myst och nu har Ebbe somnat och jag ska fixa iordning för att ta en promis in till sporthallen.

Ha en härlig dag i solen!!!

Trött mamma, pigg son

7.22 uppstigning.. ja då var Tomas tillbaka på jobbet och vi får klara oss själva på dagarna hmm och kvällarna för fotbollen är även igång. Är tur det inte är så mycket fotboll kvar för i år. Har verkligen varit super skönt med sex fotbollsfria veckor då vi kunnat göra saker på kvällarna och dagarna utan att planera det flera veckor innan.

Nu på morgonen har Ebbe lekt på sin nya matta från IKEA, suttit med mig en stund och myst och lekt ännu mer. Jag jobbar vidare med att lägga ut grejer på tradera, fått några bud redan på några av grejerna jag la ut igår.

Solen skiner, ser ut att bli en härlig dag!

Jobbig natt

Skönt att vara hemma och få fixa lite och bara ta det lungt. Skrev igår att det kändes som Ebe tyckte det var skönt att vara hemma.. hmm vet inte hur det var med den saken.. I natt sova han super oroligt vaknade säkert 5 gånger och ville ha mat, trött mamma som man är var inte omöjlig att bjuda på lite mat bara han sov :-) Jobbig natt men vi håller tummen för en bättre i natt!

Idag har vi fixat pass till Ebbe inför Tallinn resan, handlat mat för 740:- *suck*, städat *tråk* och nu sitter jag och lägger ut kläder för försäljning på tradera, hoppas på att få in någon krona för dem :-)

image235

Vi längtar efter Sanna och Eira nu så imorgon är det tvugna att träffa oss ;-) men först blir det nog promis (och lite shopping kanske) till stan med våran favvo Jessica!

Just ja nytt hus som vi är intresserade av nu.. mer info kommer om siså där en vecka då vi varit och tittat på det.

Tillbaka

Tittar på lite bilder från året som gått och kom i på alla de magbilder jag knäppte varje vecka när jag var gravid, hihi är lustigt att när jag verkligen kände mig hur stor som helst så hade jag knappt någon mage alls ;-) och det är helt otroligt att vi har en liten 7 1/2 månaders kille hos oss!!



Jaha nu är det ju så att semster är slut .. :-(  Vi har haft fyra innehållsrika veckor där vi haft fullt upp med att besöka Rättvik, Lönnånger, Enafors, Åre, Hudiksvall, Västerås, Stockholm. Vi funderade en kväll när vi satt på min morbrors altan om Ebbe hade koll på vart han egentligen bor efter att varit borta så länge, när vi nukom hem verkade han ha full koll på vart hans saker låg och verkade lugnare än på flera veckor.. kanske inte så konstigt efter allt åkande.. Lite bilder från de senaste veckorna från fjällen, min 25 årsdag, Västerås och Stockholm.



Ja då var vi alltså hemma igen och vi ska jobba med att få rutin på våra dagar och jobba med att få Ebbe och äta annat än gröt, frukt och av mig.

image234

55 minuter

vi vann!! det tog 55 minuter från att vi la ner Ebbe i sängen till han somnade, detta betyder 55 minuter av SKRIK och tårar jag hoppas vi är nere på 40 minuter imorgon ;-)

image211

image212

Tur man är så vacker och underbar och gör sina trötta föräldrar lyckliga bara av att finnas till!!