Året 2007!

Året 2007 har varit helt underbart, jag har fått tillbringa varje dag hela året med våran hjälte vilket har varit helt otroligt fantastiskt. Det bästa året i mitt liv! Året har även varit fyllt av många mysiga, roliga och tokiga stunder med hela min familj och mina vänner som betyder otroligt mycket för mig. Funnit nya vänner och tyvärr tappat några gamla.. eller jag hoppas ni finns kvar där ute som mina vänner fast kontakten inte varit som den borde. Året har även innehållit sömnlösa nätter, har inte sovit en hel natt på hela året de närmaste var vid påsk då Ebbe sov sin enda hela natt under detta år. Många mysiga och trevliga fikastunder på stan och hemma hos varandra, sköna promenader, shopping på stan och i birsta, utflykter, babysim och mycket mycket mera.

2007 de år vi lärde känna våran Ebbe, de år vi fått vara med och se han växa och utvecklas till en liten pojke från en bebis. Här är ett urval av bilder från stunder som varit under året,

image468

     

  

image476

    

image481

   

image485

     

image492

     

image499

    

image505

    

image511

    

image517

KALAS

   
   

På förmiddagen hade Ebbe, Freja och Axel med föräldrar på besök. Fick en lastbil av Freja som både Ebbe och Freja genast undersökte. Av Axel fick ha en helt undebar docka, ska se om jag har någon bild på den annars ska jag ta och fixa det för ni måsta bara få se den. Tyvärr missade hela första gänget tårtorna :-( men jag lovar att ni ska få lite extra på två års kalaset ;-)

     


Sen kom tårtorna som tur var ;-) Även Eira, Sanna, Mikaela, Nils-Petter, Jessica, Henrik, Ebba, Linda och Petter kom och gratulerade med kramar, glatt humör och presenter. Eira hade med hjälp av sin mamma, mormor och morfar köpt duplo även detta måste undersökas noga denna gång av Ebbe och Eira.

             

På eftermiddagen kom farmor, farfar, faster, farmor Astrid, Rosa, Annika, Daniel, Uffe, farmor Birgit, mormor, morfar, moster, Johan, Sara och Filip och åt den goda tårtan och gratulerade födelsedagsbarnet.

Utforskar vårat hus

     

27/12-07 Ebbe utforskar vårat hus, finns mycket att titta på och ännu inga ajaja vilket gör det ännu härligare att fara runt i alla lådor, skåp, dörrar och rum.

image460

och ja det blev helt godkännt, våran älskling STOR trivs!

EBBE 1 ÅR!!

1 ÅR!! vart har året tagit vägen? för ett år sedan hade vi just kommit upp till BB och Tomas skulle snart måsta åka hem för att sova. För ett år sedan var den bästa dagen i våra liv, ja fast sen den dagen har det bara blivit bättre och bättre :-)

Vi har haft öppet hus i vårat hus idag, från ca 11 fram till 19 har vi haft besök i ett, Ebbe har fått MASSOR av presenter och gratulationer av sina vänner både stora och små. Tusen tack för att ni varit med och gjort Ebbes 1 års dag till en super bra dag!

Vill visa kort men har tappat bort min kamera så det kommer så fort jag hittat den... har kort från kvällen då vi kommit hem till lägenheten och var inne hos Jessica och Henrik så ni får se hur våran älskling avslutade sin första födelsedag.

   

Kort från dagen och på de fina presenterna kommer, för ni måste ju få se hur vi haft denna stora dag :-)

Husägare

Ja alltså nu är vi husägare :-) kändes verkligen konstigt att få nycklarna i sin hand till VÅRAT hus, ett tag trodde jag aldrig denna dag skulle komma. Har kört bort en heldel grejer till huset men det är inte dax att flytta ut ur lägenheten ännu, ska se till att få den såld innan vi flyttar. Till den dagen kommer är det renovering och uppfixning som gäller. Nummer ett blir att måla väggarna i köket detta för att stå ut tills vi beslutat oss för hur vi vill ha det i köket. Men innan dess är det ett års kalas och nyår som gäller.

Kalas blir det i huset, för där kan Ebbe leka som han vill utan några ajaj. Tårta, pepparkakor och kaffe bjuds det på för de som vill vara med och fira våran prins.

Imorgon ska vi fixa inför kalaset (som blir enkelt) och sedan ska vi köpa lite grejer så vi kan fixa lite med köket under helgen.

hihi vi har ett hus :-)

JULAFTON 2007

Jag sitter här och är så lycklig!!! Jag har en underbar familj, till familjen räknar jag in mina underbara killar T och Ebbe, mina föräldrar, min syster, mina svärföräldrar, min svägerska, min farmor, min farbror, min morbror och mina kusiner! Alla de som gjort min dag perfekt!!! okej hade kunnat varit ännu bättre om T hade varit frisk..

Ebbe har haft en tuff men rolig dag med allt folk, all mat och alla klappar. Han somnade lycklig vid 22 tiden, vi hörde honom ligga och skratta och prata innan han somnade, sådant värmer ens mor hjärta!

Har massor med härliga bilder jag gärna skulle dela med mig men det få bli bara ett litet urval.

image442
Ebbe har julmys med farfar, faster, pappa, farmor och mamma


Ebbes första möte med tomten. Ebbe och faster pussas. Här skålas det i glögg. Vårt underbara julbord. Snyggaste tomten i stan.

image448

Lycklig men trött! Älskar dig min prins!!!

Tack för en underbar dag!!

Jag just nu; trött och lycklig redo för sängen.

GOD JUL!

Ha nu en riktigt mysig jul med era nära och kära!!
Vi ska åka till Ebbes farmor, farfar och faster nu om en stund för att ha mys där ikväll och imorgon blir det julfrukost tillsammans. Ta det lungt och inge stress, ta hand om varandra!!

image441

God Jul!

God jul *hihi*

http://www.elfyourself.com/?id=1700347741

Går lite segt men det är värt väntan!!! ;-)


Veckan i bilder

Julbakning hemma hos farmor i onsdags, det blev rullrån, bullar och hårdbröd.
     

Ebbe har planer att klä julgranen med alla fina julgranskulor, dock har vi ingen julgran men de är väldigt skoj att leka med dem också ;-)
   

Julgodis fixning hemma hos Sanna och Eira igår.
  

Första julklappen är öppnad!
  

och alla julklappar vi köpt är klarar för att öpnnas igen ;-)
 

Första julklappen öppnad!

Ebbe har nu på kvällen innan det var dax för sängen fått sin första julklapp av världens bästa grannar. Tror det kommer bli en favorit leksak han satt här på golvet och spelade och dansade till ;-) får se hur länge jag står ut innan batterina åker ur ;-)

Idag har vi varit hos Sanna och Eira och haft lite julbakning, vi gjorde knäck och muffins *mums* Är nog lite av en knäckexpert nu för ååå så goda de blev. Eira och Ebbe lekte duktigt så vi hann båda baka, äta och fika. Fick varsin julklapp av Mikaela mycket nyfiken på vad de kan vara i... är hemskt vad nyfiken jag blir kring jul.. ja eller så fort det är någon överaskning ;-)

hmm skulle sätta in bilder men det funkar inte :-( kommer ev imorgon istället då...

6 dagar till vi är husägare!
8 dagar till Ebbe blir ett år!!

LÅNG natt!

Jag är sååå trött skulle verkligen behöva få sova mer än 3 timmar åt gången.. i natt var det inte ens tre timmar. Påsarna under ögonen växer, är tur man vaknar och kliver upp till världens gladaste prins. Man får pussar och han vill mysa lite extra på morgonen när mamma är trött ;-)

Är häftigt att vara med våran prins just nu (hmm alltid) han kommer på nya saker hela tiden, under de senaste dagarna har han även blivit enivare och envisare för varje dag. Jobbigt för mamma och pappa med det är bra så du komme rnågon vart här i livet! Puss min pigga, busiga och envisa prins!

Dax för gröt

Tapas

Igår var vi hemma hos Johanna, Mattias och Elin på tapas buffe, mycket trevligt. Vi var fem familjer med barn i samma ålder, vi mammor och barn har träffats under året men det var premiär för papporna att få vara med. Alla hade med sig lite mat var det var:

marinerad kronärtskocka
kyckling piripiri
kyckling med ingefära och lime
vitlöksfräst svamp
baconlindad kronärtskocksbotten
mojo med kanariska potatisar
potatis och tonfisksallad
köttfärsfyllda paprikor
foliepaket med fetaost
ostar och kex

mmm mycket gott allting!

image422

Resten av bilderna (innan kameran blev trött) var inge bra.. tyvärr.. men här ser ni delar av den goda maten vi åt.

Fått jobb..

Jag fick jobbet ja eller jag fick ett av vikariaten, var någon som redan hade tillsvidare inom kommunen som fick den tjänsten :-(  och eftersom jag inte är det måste de tydligen anställa den som redan är "inne" i kommunen har med massa konstiga regler inom kommunen att göra tydligen.. jajaja var ju skoj att de gillade mig och vill jobba med mig. Fått tid att tänka till på måndag om jag ska ta det eller inte.. Men eftersom jag inte har något annat jobb på G blir det nog så jag tackar ja, blir först för 1/2 år jag får vik. Kan nog bli bra då kan jag om jag inte trivs söka mig vidare till något annat ställe om 1/2 år.. mm fast känn slite synd att jag inte kunde få en tillsvidaretjänst känns ju liksom lite tryggare.

Att gör innan det är dax att börja jobba kring den 7/1-08:

- Fira jul
- Bli husägare
- Fira Ebbes ett års dag!
- Fira nyår
- MYSA och njuta av mina dagar tillsammans med Ebbe.
- hmm ja det är MASSOR mer vi måste ta tag i innan vi får huset men det tar vi på måndag ;-)

Nu ska vi möta upp Anna-Mia vid tåget, sedan middag hos mamma och pappa.

Puss å kram ha en bra lördag!

Syster jag längtar efter dig!

Hihi imorgon kommer syster hem, längtar ännu mer i dag än jag gjort sedan hon åkte. Två månader utan min bästa syster, ingen lätt match.. :-)

Oh, I will be strong for you, I will belong to you
Carry you, bleed for you
Run for miles
- Marit Bergman

Marit Bergman är min och min systers idol och låten vi alltid tänker på varandra eller spela när det känns som vi behöver lite syster kärlek är I will always be your soldier Den låten har Marit skrivit till sin syster och beskriver så bra vad min underbara syster betyder för mig.

iii längtar till imorgon ;-)

    
 


image417

Lucia

Upp tidigt imorse då Ebbe inte gärna ville sova lika länge som sin mamma och T började 7. Men jag kan tacka Ebbe för jag hann se luciatåget på teven ;-) Efter en lugn morgon i soffan städade jag genom lägenheten och hade mysfika med Jessica. Jag brukar tända mycket ljus under vintern för att få extra ljus i allt mörker, i år har det inte blivit så för jag är rädd att Ebbe ska vara där och riva ner eller att jag ska glömma att släcka dem. Idag har jag dock eldat ljus och myst till julmusik.

Fika, lek och prat hemme hos Elin och Alfred, kommer bli kanon att få en sådan granne som Elin, duktig på inredning, bakning och har barn i samma ålder ;-)  Hon hade gjort en olja nu i veckan, blir helt klart inspirerad att försöka mig på lite nya grejer också.

När vi kom hem kom min farbror och en kompis till honom och tittade på lägenheten, bjöd på fika .. hmm ja det var tredje gången idag jag fikade... Var även en som ringde nu på kvällen och vara intresserad av att titta på lägenheten, kanske kanske kan vi få den såld snart *hoppas*

Ska ta och slänga ner mig i soffan ett tag nu innan det är dax för sängen.

Just ja Anna-Mia! på tisdag vill Ebbe vara med dig!! :-)


Tiden flyger

Ja det är alltså dax för mig att börja jobba om mindre än en månad, känns helt galet att tiden gått så här fort. För ett år sedan gick jag höggravid och längtade efter pytteliten och trodde det skulle dröja ett bra tag till jag fick träffa honom, men så var han helt plötsligt här och förändrade hela våran värld :-) Och om två veckor fyller våran prins 1 år! Har flera gånger under året skrivit hur fort tiden går men det är för att jag gång på gång förundras över att den verkligen flyger iväg..

Efter intervjun idag har jag tänkt allt mer på hur mina dagar utan Ebbe kommer vara och jag får lite ont i magen när jag tänker på att han inte kommer vara med mig hela dagarna. Allt jag kommer att gå miste om , men det är ett steg som måste tas för både mig och Ebbe. Kommer bli massor med mys de här sista veckorna som bara jag och Ebbe är hemma tillsammans.

Lucia imorgon, vad ska ni göra? Blir det lucia i kyrkan, på dagis eller på teven kanske? Här blir det att titta på teven på morgonen sedan tänkte vi kanske göra ett fint luciatåg till J som behöver lite extra ljus och kärlek när hon är hängig ;-)

TIPS!
Tänkte tipsa om en bra film vi såg i helgen, Stardust en film helt i min smak.

Ja hur gick det där??

Hemm igen, Ebbe har varit och lekt med Freja och Sussie medan jag vara på intervjun. Var förskolechefen och tre av de som jobbar på förskolan som vara med under intervjun. Tror det gick ganska bra fast jag var super nervös och pratade som bara den.. vet inte varför jag pratar så mycket när jag är nervös blir nästan så man trasslar in sig för man pratar så mycket ;-) Var en fin förskola som jag trivdes på, bara att vänta och se, hon skulle ringa i vilket fall.. *nervöst* Vore ju skönt med ett fast jobb!!

Status just nu: Ebbe sover och jag ska ta och städa lite, grejer överallt just nu.. *suck*

Arbetsintervju

Har under senaste månaden sökt en del jobb och igår ringde de från ett ställe och ville att jag skulle komma på intervju idag redan. handlar om tre tjänster ett fast och två vikariat, självklart är de det fasta jobbet som är intressant.

Just nu spelar Ebbe fotboll, jag försöker städa bland han grejer.. går sådär när han hela tiden vill dra ut just de grejer jag städar bland ;-) 

Planerat för dagen är alltså:
- Ebbe ska leka med Freja
- Jag ska på arbetsintervju
- T har sin första fotbollsträning

Jullunch

Ebbe har nu varit på sin första julavslutning, dag till ära som pepparkaksgubbe ;-) Vi fick massor med god mat och barnen fick leka av sig lite. Korten får tala för dagen:

         

Nu har jag bakat en tårta åt mamma hoppas hon inte hinner läsa här innan vi hinner ge henne den, så fort Ebbe vaknar ge vi oss av för att fira hennes födelsedag.

Glögg och majskrokar

Glögg och majskrokar = fest ;-)

Efter babysim och lite samtal till försäkringsbolag ocholika telefonleveratörer åkte vi till Johanna, Jens och Axel och hade lite julmys med glögg, majskrokar
http://www.majskrokar.se/  pepparkakor, saffransbullar och julmust. Axel och Ebbe dansade till Justin, är sådana stunder man önskar man hade en filmkamera för att filma och sparar till 15 års dagen ;-)

image402
Axel som blivit så duktig på att krypa och resa sig upp mot bord, lådor, stolar :-)

image403
Sagostund

Tack familjen Dolk för en mysig kväll!

Julmarknad

Mysig helg med familjen! Lördag tog vi det lungt hela förmiddagen, på eftermiddagen var vi på julmarknad på norra berget *mys* tyvärr var det inget vidare julväder men blir ju stämning som tur är av eldare, ljus och tomtar. Efter marknaden tog vi en lite tur på stan och köpte en julklapp så nu är det bara julklappar till farmor, farbror och kusinen min kvar. Vid 17 tiden fick vi besök av Ebbes farmor och farfar  som hade med sig middag *lyx* vi åt gott, fikade, pratade och Ebbe showade hela kvällen ;-)

image400
Mys i vagnen på julmarknaden

image401
Ja ni ser, grått och tråkväder men pigga och glada :-)

Igår packade vi några flera flyttlådor... snart dax att bli husägare. Packar vi allt vi inte använder dagligen kam vi ägna all vår tid på huset när vi får det. När vi hade arbetat klart här hemma tog vi en promis till mamma och pappa, Ebbe somnade i vagnen och sov nästan två timmar ute i friska luften *skönt*. Fick god middag och äppelkaka till efterrätt.

Idag är det babysim som gäller, nu dax att väcka pappan ;-)

Bättre sent än aldrig!?

Nu är julkorten beställda :-) även en familjealmanacka blev det.

Julklappar

Igår gjorde jag en julklappas inventering här hemma i mina juklappspåsar där jag samlat sådan jag köpt under året för att ge bort i julklapp och presenter. Efter att ha titta igenom allt kan jag konstatera att jag misslyckats.. de saknas julklappar till pappa, farmor, farbror/gudfar, kusin, morbror och Mikaela. Blir nästa vecka jag få ta en sväng på stan eller birsta och åtgärda detta :-)

Blev en heldel julklappar, mysigt att slå in dem och göra dem fina. Ska nu ta och leta efter lapparna som jag ska märka dem med, vet att jag köpte på IKEA för några veckor sedan..


image399

Städa, inventera och mys är det som gäller fredag den 7/12-07 :-)

Till moster!

Till moster och faster så ni känner igen mig när ni kommer hem!!!
 
    

ghhhut  h           h vvbbbcbjhg - Ebbe

Sjukhusbesök, lussebullar och en trött pojke

Veckan har gått för fort, har inte hunnit nästan något.. I tisdags var vi på sjukhuste på barnkliniken där vi fick träffa en läkare som ställde massa frågor och kände lite på Ebbe vilket inte uppskattades, var otäckt med en okänd gubbe som undersökte honom ju. Efter vi träffat läkaren fick Ebbe bedövningsplåster inför blodprov, medan de verkade gick vi en promis på en timme upp mot norra berget. Ebbe vaknade lagomt till vi kom fram till sjukhuste igen, han fick leka (åka kana vilket är en höjdare) en stund i väntrummet. Efter en stund fick vi komma in till två sköterskor som skulle ta blodprovena, detta var en tuff match för alla fyra (mamma, barn och de två sköterskorna) Ebbe blev först arg och sedan ledsen och rädd, har aldrig sett honom så arg och ledsen/rädd tidigare. Eftersom de skulle ta mycket blod gick de inte att endast sticka i fingret så efter många olika varianter la de Ebbe på britsen och höll fast honom.. gör ont i mig bara jag tänker på det.. efter ett tag slutade han göra motstond och bara låg där och grät :-( Även jag och ena av sköterskorna var nära tårarna. Ebbe fick en båt efteråt den slog han på och ville inte ens titta åt den och när ena sköterkan sa ja då vara vi klarar hejdå började min prins att tokvinka ;-) Man såg i ansiktet på honom att ja äntligen får vi gå härifrån. Snyftade hela vägen hem och när vi kom hem gick han fram till pepparkaksburken och pekade :-) En utmattade mamma och son somnade på sängen och sov i över två timmar *skönt*

Har även bakat lussebullar och kakor, tänkte jag skulle fixa lite sådant inför 1 års kalaset som närmar sig med stormsteg.

Nu har Ebbe sovit 1 1/2 timme, när han vakna ska vi gå en sväng förbi vårdcentralen, hämta resesängen som Axel ska låna och sedan om vi hinner åka och hälsa på Elin och Alfred.

Ha en bra torsdag!!


1:a advent

1:a advent är alltid så mysigt man tänder massa ljus, gör fint hemma med lite julpynt.. i år är det inte så.. Istället sitter vi här hängiga, trötta och orkeslösa. Ja vi fick lite adventsmys hos mamma och pappa som tur var, och jag fick ett avdentspaket av mamma :-) Är tur man ha en underbar familj då blir man gensat lite piggare.

Mycket till orsaken att vi känner oss less är att detta med lägenheten hänger över oss och att jullådorna står längst in i förrådet och vi får inte ut dem.. ja vi skulle nog få ut dem om vi jobbade lite men efter som det är dax att flytta snart känns det onödigt att dra fram massa när man ska packa. Vore skönt att ha det mesta packat innan jul så när vi får huset kan vi fixa massor där och slippa tänka på annat. ååå vore lätter med allt om vi hade haft lägenhetn såld nu, man vill ju inte visa den omöblerad i januari..

depp, depp här kommer lite skojiga bilder istället som man blir glad av :-)



hihi inget gick riktigt som vi tänkt oss när vi fotade våra små troll i fredags, Ebbe var SUPER trött, Eira var ledsen för hon ville inte ha någon luciakrona på sig, det var tur Fille var på gott humör :-) Igår fotade vi Ebbe igen de korten blev bra, kanske blir ett julkort av något av dem..