Våran vecka

Nya vecka igen, hejhå vad fort det gå ;-) Denna vecka ska vi:

Måndag - Fixa klart dopinbjudan och skicka dem
Tisdag - Fika med Sanna och Eira. Shoppa en jacka till Ebbe på HM ;-)
Onsdag - BVC, promis och baka om jag hinner
Torsdag - Ev åka till Gävle
Fredag - Promis runt Sidsjön. Fixa till Tomas skötväska.. ja jag vet jag skulle gjort det förra veckan ;-)

Ebbe har fått allt tydligare dygnsrytm, sov och ättider. Han vaknar vid 8 då pratar vi lite i sängen innan vi kliver upp och byter blöja och sätter på kläder sedan sitter han och tittar på mig när jag äter frukost i sin babysitter. Somnar vid 11 och sover fram till 14 då är han vaken en liten stund men somnar snabbt om igen efter mat. Vaknar igen när Tomas kommer hem och är på solskenshumör. Sover en stund på kvällen mellan ca 18-20 sedan är han pigg och vaken hela vägen fram till tolv. Men stora delen av dagen går åt till att sova och sova kan han göra både här och där:
 
  

Firade farmor/anitas födelsedag igår så hela tjockasläkten var där, Ebbe trivdes han fick sova i massor med olika famnar och slapp ligga själv på hela dagen som han måste när han är hemma med sin hemska mamma som inte orkar sitta med honom i famnen hela dagen ;-) Är tur man får bli lite bortskämd ibland.

Ebbe hos farmor

Just ja mina två nya skor måste ni få se ju ;-)


Åtta veckor!!

Idag är våran guldklimp åtta veckor, helt otroligt att det redan gått åtta veckor sedan vi höll våran prins i famnen för första gången. Nu är han en liten grabb som tittar på allt och alla med sina vackra ögon, han jobbar med sin rygg och nacke som blir allt starkare. När han ligger på min eller Tomas mage drar han upp huvudet för att kunna titta på oss.

De underbaraste
Mina älsklingar!!

Imorgon är det dax att börja jobba igen, var tredje lördag så det är ju inte överdrivet mycket ;-) Ska bli skoj att jobba lite och träffa lite folk, men såklart lite jobbigt att vara ifrån älsklingarna mina.

Filip

hihi Filip har också kommit ut :-) Fick mms av Sara där det stod att alla tre mådde bra, ska ringa så jag får höra mera ´lite senare idag. Nu har ju alla bebisar vi väntat på kommit ut, dax att börja baka och fixa iordning inför att ha tebuffe/kalas för alla bebisar och mammor ;-)

hmm just ja frukost var det.. går inte fort när man har en liten Ebbe som vill ha uppmärksamhet ;-)

Axel

Sent igår kväll kom Axel äntligen ut, så om någon vecka får Ebbe äntligen träffa sin polare ;-) Jag hoppas allt gått bra för Johanna men hon skrev att de bor på hotellet vilket borde betyda att allt gick väldigt bra!

Nu är det dax för frukost och som det låter från Ebbe ännu ett blöjbyte ;-)


Dålig film

Snö snö och ännu mer snö, hade tänkt ta en promis idag men det har snöat hela dagen och vagnen tycker inte om att åka runt i massor med snö på oplogade vägar. Blev våfflor och film istället, fast filmen var dålig så vi satt mest och pratade kanske hade filmen varit bättre om vi inte hade pratat!? ;-) Jessica tipsade om en sida när man kan shoppa snygga kläder www.asos.com får nog akta mig från sidan för alla lådor här hemma är ju fulla fast ja det finns alltid plats för mer ;-) Den dåliga(?) filmer heter i alla fall något med Falkenberg om ni vill undvika den.

Tomas på träning, Ebbe sover hmm vad ska man nu hitta på?? Kanske är dax att plocka fram symaskinen..

Ny vecka på G

Att göra i veckan:
- Skicka dop inbjudan
- Sy klart amningskudden
- Börja träna *längtar*
- Fixa till min skötväska och Tomas skötväska

Titta på en lägenhet till ska vi göra imorgon, spännande att se vad det kan vara. Blir nog även en tur till njurunda för att träffa mammor och blivande mammor, hoppas jag slipper träffa dig då Johanna ;-) Vi ska även på babysång på torsdag, ska bli skoj och spännande att se vad det är.

nu är det en liten pyttis som skriker, hmm låter som han vill att jag ska komma med maten ;-)

Magsjuka

Vi skulle gå på stan med min farmor idag men hon hade fått magsjuka, magsjuka är hemskt att må illa är bland det värsta jag vet! När jag tänker tillbaka på hur jag mådde ibörjan när jag väntade Ebbe  ja eller typ halva tiden av graviditeten tänker jag att nä det blir inga fler barn för mig! men så tittar jag på en min älskling och tänker att det helt klart var värt det så det blir nog till att försöka skaffa ett syskon om några år.

Nu väntar vi istället på att moster ska komma och vara med oss ett tag innan hon börjar jobba.

Shopping sugen!! fanns massor med snygga vårnyheter på stan är ju synd inte pengarna räcker... Skulle behöva några nya jeans och något fint att ha på dopet. Just ja, jag måste fixa dop inbjudan nu.

Alla hjärtans dag

Ebbe och jag har firat alla hjärtans dag med att äta lunch med mamma, Anna-Mia och Katarina. Vi åt vegitariskbuffe på åhlens, gott!! Köpte sedan en present till mig själv ja eller tre presenter ;-) en skinnjacka, en väska och ett par solglasögon tycker jag var värd det så här på alla hjärtans dag för jag är en sådan bra mamma och sambo ;-)

Efter stan var det dax för Ebbe och träffa läkaren på BVC och hon sa vad jag redan visste att jag har en frisk fin pojke. Han har nu börjat följa en linje i tillväxtkurvorna, har tills nu bara gått rakt upp men idag tog den samma väg som sist. Ååå jag älskar honom så jag blir galen, han är verkligen helt underbar!!! Helt klart det bästa jag/vi gjort ;-)

14/2-07

Hade tänkt fixa middag och göra fint tills Tomas kom hem men som vanligt så går tiden för fort så jag hann inte, men vi fick en mysig och god middag som vi lagade klart tillsammans. Stekt lax, potatis och morötter i ugnen och en sås gjord av lättmajonäs, yoghurt, persilja, dill, gräslök, salt, peppar och lite basilika *mums*. Till efterrätt ska vi äta bakelser som vi fått av Anita, de ser väldigt goda ut.

I morse vara Ebbe fotomodell när jag fixade fina alla hjärtans dag kort för att skicka ut på mailen till bla Ebbes mormor, morfar, farmor, farfar, moster och faster. De måste ju få se hur underbart söt han är när han är glad-pyttis på morgonen ;-) Tror det är första korten jag fått på honom när han är glad.


Återbesök

grrr har just skrivet ett långt inlägg och när jag skulle publicera så försvinner allt :-( vi försöker igen..

Har idag varit på återbesök på MVC, värderna var perfekta, livmodern hade dragit ihop sig till normal storlek och allt såg fint ut måste dock knipa mera. Fick rådet av barnmorskan att jag ska sätta av nån eller någr kvällar i veckan för egen tid, känner att det var ett bra råd för hej svej vad jag är avis på Tomas som åker iväg och tränar några kvällar i veckan så nästa vecka ska jag ta en sväng till step in eller friskis och köra något lätt pass för att lugnt och försiktig komma igång.

Ebbe har de senaste kvällarna börjat blivit allt mer skrikig, tror han är övertrött efter att ha varit vaken från 9 till 20.00 med bara små sovstunder. Men han blir bara duktigare och duktigare att sova på nätterna, i natt sov han från 23.30 till 4.15, somnade direkt efter han hade ätit och vaknade sedan vid 6 somnade och vaknade 9 för att vara pigg och redo för en ny dag ;-)

Lite bilder från i torsdags när vi var och besökte Eira och Sanna:


Ebbe hos sin gudmorsa, Mikaela

 
Eira i mamma Sannas knä och Ebbe helt slut i Nils-Petters knä ;-)


P.S Imorgon har Johanna BF, väntar på att telefonen ska säga pip ;-)

Letar vidare..

Vi har nu tittat på två hus, ett radhus och en lägenhet men inget som passar, antigen är det för dyrt, för mycket att renovera eller så känns det bara inte bra. Gör mycket hur det känns, med våran lägenhet vi bor i nu kände vi båda genast att här vill vi bo! och nu vill vi känna det igen så snart som möjligt!!!

Helgen har varit mysig, är så skönt att få vakna med båda mina älskade killar på morgonen, få kliva upp tillsammans äta frukost och bara ta det lugnt. Idag promenerade vi i det härligt vintervädret till fyndlagret och nu på kvällen har vi ätit tacotårta. När vi gjorde tacotårtan gick det åt tre lökar, konstigt vi som inte ens gillar lök ;-) Första blev de för stor bitar av och när vi skulle gör mindra blev det för jobbigt för ögonen, nästa lök var brun *blä* men tillslut fick vi till den tredje som hamnade i tårtan :-)

4100 gram

Laban

4100 gram och 53 cm :-)

Hus

Idag ska vi åka och titta på två hus, ett som ligger rätt men är mycket att fixa med och ett som ligger fel men är väldigt fint, tror inte något av dem är vad vi letar men skoj att titta och vad vet man. Ska även titta på en lägenhet nästa vecka som ligger i samma förening som vi bor i nu fast det är en trea. Trea, fyra eller hus, är ju jobbigt att flytta så en fyra eller ett hus vore kanske bäst fast då blir det ju mycket dyrare också...

Flytta!?

ååååå jag är så himlans less på att det är saker överallt, snart kommer man inte in i lägenheten för det är fullt med grejer. Nu sitter jag och letar efter ny bostad, vill ha minst en trea, fast en fyra eller ett hus vore ju inte helt fel. Är lite trist att det ska vara himlans dyrt där man vill bo men det gäller väl att ha ögonen öppna så hittar man till slut vad man letar. Vill ju helst bo här i Granlo men det känns mycket att lägga ut kring 500 000:- på en trea, Bosvedjan eller Nacksta är det väl som har lite bättre priser men jag vet inte om jag vill bo där... ja annars är det hus som gäller och vart vill man bo då? Vi har funderat kring att flytta ut till Skedvik och bygga hus, ja vi får väl se vad som händer här orkar jag inte bo länge till då komme rjag bli galen.

Första träffen

Idag har vi (Jag och Ebbe) varit uppe på BB och hälsat på Sanna och hennes sessa som ännu inte fått något namn. Hon var sååå underbart söt, go och liten, Ebbe blev helt plötsligt en jätte ;-) Skoj när de kan börja leka med varandra, hoppas bara de kommer överrens.. :-)


Här även varit på mitt jobb och hälsat på idag, barnen satt i en ring runt Ebbe och klappade på honom i över en timme. I personalrummet gick han ett var runt och fick sitta/ligga i allas famna :-) Skoj att träffa alla barn och vuxna man längtar ju faktiskt lite efter dem, tur de finns där ås man kan hälsa på lite då och då. Känns dock lite trist att jag inte har något jobb där sedan är jag varit hemma klart med Ebbe men det blir nog bra på det ställe jag hamnar på då också... hoppas jag...

Stor shoppade igår när jag var på stan de hade slutrea på Zara så jag köpte kläder till både Ebbe och till Sannas sessa, sedan hamnade jag på Polarn och pyret.. oj... ;-) inte bra för mitt bankkonto... Var även och åt lunch med Johanna och Helena, blir skoj när vi om någon månad sitter där med alla bebisar och barnvagnar.