Enafors

Idag åker jag och Ebbe med mamma, pappa och Skorpan till fjällen, ska bli härligt att få vara där uppe hela 10 dagar sist jag var det vid påsk måste varit för typ 10 år sedan. Hoppas på sol och härligt väder.

Ja vi har packat klart och väntar nu på att de ska komma och hämta oss.. funderar lite på hur vi ska få in allt i bilen för vi har verklig tok mycket grejer med oss :-) Jag har en väska och Ebbe har typ tre + voksi och resesäng.

GLAD PÅSK!

3 månader

ojojoj tiden går tok fort våran hjälte blir 3 månader idag. Är så häftigt att följa honom varje dag och se hur han för varje dag lär sig mer och mer och hur hans personlighet syns allt mer. Igår låg han på sängen i nästan en timme och pratade, skrattade, tittade på sina händer (som är MYCKET intressanta), sparkade och drog mig i håret. Är så lycklig att fått ett sådant underverk att jag nästan kan gråta när jag ser honom le.

  

image125

ja ni ser vad mycket som händer på 3 månader från liten bebis till stor pojke,ja eller stor bebis pojke kanske ;-)

Dop




Ebbe inför och på sin dopdag 
1. Trött men glad av allt fixande inför, sovande i Johans knä
2. På väg till kyrkan
3. Gör sig klar för att gå in i kyrkan
4. Ebbe redo
5. Ebbe i Elias knä, helt slut efter en lång dag
6. Skjortor


I lördags den 24/3 döptes Ebbe i Selånger kyrka. Jag hade önskemål till prästen om ett personligt dop och jag är så himlans nöjd blev ännu bättre, finare och personligare än jag hade kunnat hoppas på. Prästen var helt underbar och de finaste hon gjorde under gudtjänsten var när hon gick med Ebbe runt bland gästerna som ett välkomnande. Helena och Simon sjung och spelade, A new day och Mitt barn vilket var otroligt vackert, tårarna var sååå nära när jag hörde Helenas underbara röst sjunga dessa vackra sånger. Sanna läste två texter som prästen annars bruka läsa och detta gjorde hon på ett super fint sätt. Mikaela läste en text hon hade skrivit till Ebbe, då kom tårarna.. Ja hela gudtjänsten var super fin och ett minne för livet.


image114
Redo att döpas!


Var ca 60 gäster som hjälpte till att göra dagen ännu bättre och finare, är helt otroligt att Ebbe har ett sådant stort gäng som bryr sig om honom :-)

Vi bjöd på en te-buffe som jag planerat och sedan fick toppen hjälp av Anna-Mia, Nina, Mikaela, Anita, Rolf, Mamma, Pappa, Johan, Eva och Ove för att fixa. Var super trött och hade noll koll så det var tur dessa änglar fanns där och hjälpte till!

Han fick massor med presenter, tyvärr finns det inte plats för alla just nu men mycket snart hoppas jag att han har ett eget rum där de får plats. Har lagt bud på ett radhus idag så vi får se om det kan bli där han får sitt rum.


Kalas för Eira

snö :-( urk urk urk jag vill inte ha mer snö ju.. Förra veckan var det ju vår ute och snön var påväg att försvinna, jag hade tänkt gå ut i skogen idag och plcoka lite björkris att ha till dopet men nixpix får hitta på något annat istället.. hade ju även hoppats på att hitta tussilago och ha på borden men även det är nog kört.

Vi har varit hos Eira idag och ätit tårta, hennes underbara mamma, mostrar och morfar hade fixat fint åt henne. Dagen till ära var Eira en riktig gladis, skrattade, log och pratade på som bara den. Här är en bild på henne från tidigare i veckan när hon visade hur stark hon blivit i sin rygg och nacke :-)



Var första gången som Ebbe, Eira och Filip träffade varandra samtidigt alla tre. Hihi tänk om ett år då springer de omkring och ger oss inte en lugn stund. Se ni vad snygga kläder Ebbe har? gjort sig snygg för att imponera lite på Eira ;-)


Tre s?tisar

Tidigare i veckan har vi varit på babysång, Ebbe sov även denna gången men jag fick ju sjung lite känns inte alls konstigt att sitta med en sovande liten i famnen och sjunga ;-) Vi har även träffat Axel för första gången, han var så stilig så.

Axel och Ebbe

Dop

Den 24/3 är det dax för dop, har fått lite funderingar vad Ebbe kan tänka sig önska i dop-present så jag har tittat runt lite på stan idag för att se vad han kan behöva.. Hittade en tuff adidas set med jacka och byxor, fanns i flera färger men jag tror Ebbe helst vill ha i grön eller svart, här är en bild fast med fel färg. Ebbe hälsar till moster att det finns att köpa på stadium!! ;-)



Har tänk att det var långt kvar till dopet men nu börjar det närma sig och det är ju en del som ska bakas och fixas innan. Måste nog boka en dag hemma nästa vecka för att fixa med all bakning. Ska nog be mamma att hon fixar ordning dopklänningen så den är ren och har fått Ebbes namn broderat på den.

Dax för mat nu, T har fixat god middag åt oss *love*

Stockholm

Borta bra men hemma bäst! Var en trevlig men lite stressig helg i Stockholm, vi hann med att göra en del saker:

Fredag - Satt in våra väskor på hotellet, tog tunnelbanan in till centrum och gick någon timme inne på Gallerian där vi shoppade lite till Ebbe. Sedan träffade vi Jessica som jag träffade när jag var på språkresa när jag var ca 14-15 år, har inte träffats på 5 år men haft kontakt via mail. Var super skoj att träffa henne, är ganska otroligt att vi kunnat hålla kontakten. Vi åt middag tillsammans på Fridays - gott! Var Ebbes första restaurangbesök, och han verkade gilla det, fast mammas efterrätt såg så där ut ;-) Fast mamma tyckte den var helt underbar!!

 

Lördag - Ebbe vaknade vid 5 och var klarvaken, vilket jag och Tomas inte var.. Vid 7 slängde jag in honom till mamma och pappas rum så vi fick soven en liten stund innan det var dax att shoppa. Vi började med att gå en sväng på gallerian som fanns vid hotellet. Köpte fyra par skor (mormor/mamma ett par av dem) till Ebbe, var kanon bra pris på bra skor. Vart även två par skor till mig och lite kläder på Vila innan vi tog oss till Götgatan där shoppingen fortsatte. Avslutade shoppingturen med ett besök på Urban Outfittings, sååå härlig butik som ligger i en gammal biograf. Måste ner till Stockholm något mer i vår för att förnya garderoben, Top shop öppnar ju en STOR butik i slutet av mars.

Träffade Tomas vän Erik och hans flickvän en snabbis, kändes lite stressigt men de var söta och gick med oss på de affärer vi ville till och följde oss sedan till restaurangen där vi skulle träffa mamma, pappa, Yvonne och Tom. Restaurangen vi åt på heter Shanti och hade helt underbar god indiskmat, kommer helt klart att äta där vid nästa besök i Stockholm också.


image109
Mamma och pappas hjälte, söndag morgon på hotellet


Dagen avslutades med Ring side - Jerka var super bra, han är verkligen bra Jerry Williams. Är inte ofta man ser någon som gör sig så bra live som han gör.



Söndag - Snabb tur inne i centrum, tyvärr öppnade de butiker jag ville besöka 12 och tåget gick 12.31 så jag hann inte med dem.

Ja nu har Ebbe åkt tåg och besök våran huvudstad för första gången, 10 veckor gammal! Våran hjälte är en trött hjälte som varit super duktig hela helgen, inte konstigt man är trött nu.


Solskenspojke

Igår var det HELdag i birsta, var trevligt att lungt få gå i affärer, äta lunch ännu mer affärer och fika ;-) Jag köpte lite små saker inne på IKEA till Ebbe. Ebbe låg vaken i vagnen under flera timmar och tittade på sin tummen mobil. Middag på MAX onyttig toch gott!


 
Ebbe och Freja på IKEA


Igår var Ebbe glad igen efter förkyldningen och två dagars skrikande, sååå skönt att få tillbaka sin solskenspojke!! Är häftigt för han har blivit större och lärt sig massor med saker som bara över en natt. Han kan helt plötsligt:

- vrida huvudet helt utan problem när han ligger ner
- gör bubblor med salivet i munnen
- drar upp rumpan och benen när jag lägger honom på skötbordet
- pratar med sina leksaker, bästa kompisen är ett bi på mobilen vid skötbordet :-)
- blir glad, skrattar och pratar med oss när vi sitter med honom


ååå han är så underbar att jag blir tokig!!!!


image98

Tio veckor blir Ebbe i morgon, då passar vi på att åka till Stockholm där ska shoppas, mysas på hotellet, äta gott, se Jerka (Ring side) och shoppas lite till ;-) Tittat igenom Ebbes 62 garderob idag ojoj vad mycket kläder han har så vi får satasa på att köpa 68 och 74 istället .. ska nog koll aupp vad vi har för kläder i de storlekarna också så jag vet vad han kan behöva.. Här är Ebbes outfit för dagen:


Nya möbler

vill ja ha! ja eller jag vill ha ett hus först och i mitt hus vill jag ha nya möbler ;-)

I första hand ska jag/vi köpa ny köksmöbel, vill ha i stil med myran fast eftersom jag inte har massor med pengar blir de en billigare kopia av dem i liknande form. Stolarna ska vara svart och till vill jag ha en vitt ovalt bord. Till detta vill Ebbe ha en brio matstol, den oranga är tuff men jag tror en svart skulle passa bäst.
http://www.brio.se


Myran - formgivare Arne Jacobsen 1952

Ja jag sitter och drömmer jag om hus och hur det ska se ut, men en vacker dag slår det nog in fast då kanske jag hittat något nytt snygg att ha i köket.

Kläder i massor..

.. har både jag och Ebbe ;-) Tror att Ebbe snart har mer än mig, är tur de tar sån liten plats. Här är fynden från Polarn och pyret samt de fina kläderna jag köpte på Lindex som är från både Ebbes farmor och mig och Tomas (lämnade tillbaka två bodies han fick av sin farmor och köpte de här istället, men fick lägga till lite pengar så han skulle få allt fina jag hittade ;-) )


 Polarn och pyret fynden 50:- plagget


Lindex


HM

Även Ebbes jacka från HM som jag köpte förra veckan ser ni här, den är sååå snygg han kommer bli en riktig snygging i den!

Ja och så var det min garderob den kan aldrig få för mycket kläder, finns såå mycket snyggt som jag skulle vilja ha, synd pengarna tar slut om jag skulle handla allt jag ville ha ;-)  Varför är det alltdi så att man hittar massor med snyggt när man har lite pengar och inget alls när man har pengar?? Nu sparar jag mina pengar för att kunna shoppa i Stockholm när vi är där i helgen *längtar*

Har du tråkigt? http://www.beseechfanclub.com/bored/ kanske några tips vad du kan göra åt saken?! ;-)

Egen tid

Tänk vad skönt det kan vara när Ebbe somnar, nästan så man får dåligt samvete när man går och hoppas att han ska somna så man får lite tid för sig själv.. Fast när han är vaken är han ju världens go unge och jag kan inte slita mina ögon från honom. Han blir allt gladare och sociala för varje dag som går är så häftigt att höra honom svara/prata med mig och när vi busar pussar jag på honom då sitter han med huvudet lutat bakåt med munnen öppen och väntar på att pussen ska komma, när jag pussar blir han super glad och han är så vacker då att jag nästan ka börja gråta ;-)

image85


På den tid när nu Ebbe sover har jag tid att sitta här och blogga, fixa mig, äta frukost, städa upp lite och pratat i telefon (för det mesta med Sanna).

AJ nu rinner det till mjölk i mina bröst :-( sk-t vad ont det gör..

Dax att fixa iordning sig för att gå in till stan, ska träffa Filip för första gången *spännande*

Söndag i sängen?

hmm ja innan Ebbe föddes brukade vi ha söndag i sängen vilket var super mysigt. Nu känns det som dessa söndagar är LÅNGT borta, imorse vaknade han klockan 5 och var ainte intresserad av att somna om *suck* fast han var duktg och somnade vid 22 igår istället för 24 så de är klart man måste få kliva upp lite tidigare då också ;-)

Har suttit och surfat runt lite idag och hittat en bra sida och en rolig sida:
http://barn.feber.se/feber/
http://kissochbajs.com

kissochbajs strumpor har Ebbe fått av sin moster, han kommer vara såå snygg i dem om några månader!

Nu ska jag ta mig till stan med Anna-Mia och Nina, sedan fika här hemma.

hmm

kom visst två inlägg samtidigt.. konstigt. Skrev ett inlägg igår som bara försvann men nu verkar det ha kommit tillbaka när jag uppdaterade för de nya jag skrev.. Är därför det nu blev samma bilder två gånger ;-)

*haha* våran vecka

Här var mina planer för veckan:

Måndag - Fixa klart dopinbjudan och skicka dem
Tisdag - Fika med Sanna och Eira. Shoppa en jacka till Ebbe på HM ;-)
Onsdag - BVC, promis och baka om jag hinner
Torsdag - Ev åka till Gävle
Fredag - Promis runt Sidsjön. Fixa till Tomas skötväska.. ja jag vet jag skulle gjort det förra veckan ;-)

och så här blev det:

Måndag - Skickade faktiskt iväg dopinbjudan *duktig*. Mamma och pappa här på middag.
Tisadg - Fika med Sanna och Eira på kyrkanshus och shoppade en jacka till Ebbe. Tjejkväll.
Onsdag - BVC, lunch med Sussie och Freja här hemma
Torsdag - Lunch med Sussie, Freja, Nina och Axel på Charm. Barnvagnsbio - "Se upp för dårarna"
Fredag - Promis till farmor med syster. Shopping på stan. Nina och Anita här och hälsade på Ebbe och oss lite ;-)

Blev ju nästan som tänkt, förutom att jag inte denna vecka heller fixat skötväskan, amningskudden eller bakat till dopet. Är konstigt att de alltid är de lite halvtråkiga grejerna som jag inte hinner med, hur kan det komma sig? Gävle blev inte av för att Ebbe varit förkyld, vilket gjorde att jag inte ville åka iväg och riskera att han blev sjukare under resan. Vore svårt att förlåta sig själv om man ksulle åka och han skulle bli ännu sämre..

På torsdagen var vi ju på babybio, var skoj att sitta i en salong med ett gäng skrikande, pratiga, skrattande och sovande bebisar. Ebbe var vaken hela filmen och satt och tittade på mig, så fort jag försökte titta på filmen skrek han till för hallå morsan jag vill ju ha ALL uppmärksamhet ;-)




Nä Ebbe behövde inte ligga på golvet hela filmen, han fick sitta i mitt knä ;-)

Barnvagnsbio

Försökte skriva igår men det gick inge bra, först så strulade sidan sedan blev Ebbe ledsen och väldigt hostig, så som ni märker så fick jag inte till något igår. Vad jag skulle skriva om igår var att vi varit på barnvagnsbio och såg "se upp för dårarna" den var ganska bra en 3+ kanske, men jag tycker man kan vänta med att se den tills den kommer på dvd. Var skoj att sitta i en salong med ett helt gäng bebisar som "pratade", skrek, skrattade och sov :-) Ebbe var pigg och hade inte en tanke på att sova utan satt nästan hela filmen och tittad epå mig med STORA ögon. Om bebisarn sov fick man ha dem utan för salongen där det satt en barnvakt som kom in och sa till om någon bebis vaknade, väldigt lyxigt.


Idag har jag, syster/moster och Ebbe tagit en promenad och hälsat på våran farmor för att lämna dopinbjudan, ojoj snart dax för dop har skickat 30 inbjudningar, kommer alla blir det väldigt många som vill vara med och fira Ebbes dopdag. Har även varit på stan en sväng och shoppat massa fina kläder till Ebbe, först fyndade jag på polarn och pyret, alla kvarvarande rea kostade 50:- plagget, blev 8 nya plagg där, sedan var vi på lindex och lämnade tillbaka namnsdagspresenten Ebbe fick av sin farmor och då hittade jag en snygg body, byxor och tröja till prinsen. Själv fick jag ett par träningsbyxor så nu är det bara dax att sätta igång med träningen.

Ja Ebbe har ju namnsdag idag, Ernst. På tisdag har han namnsdag igen då är det Ebbe tror vi måste ha ett litet namnsdagskalas då ;-)