*haha* vilken dag!

Snöig och jobbigt men ganska trevlig promis till Jessica och Albin. Lek, kaffe och prat. Ebbe blev super grinig. Vi gav oss av mot bussen för att möta Ida inne på stan.. väntar...väntar och väntar INGEN BUSS En olycka på bergsåkersbron så bussen kommer inte fram. Vi FRYSER!!! Gick in till Fredriks moster, var tur de bodde i bergsåker, där fick vi kaffe och värme. Frerik hämtade först mig så åkte han och jag till Granlo och hämtade våra bilar för att få hem både två vagnar, två barn och två mammor behövs två bilar :-) Var himlans tur allt fixade sig så vi tog oss hem tillslut :-) Men vi fick inte träffa Ida och vi ska inte åka buss något mera.. liksom ingen tur med bussar vi ;-)

Dax för middag!


LÅNG NATT

Jag har hostat och Ebbe har vaknat en gång i timmen, upp tidigt även då det blev en olycka i sängen men detta gjorde Ebbe lycklig då både mamma och pappa gick upp tidigt och samtidigt :-)

Idag ska vi ta en promis och träffa lite mammor och barn över lite kaffe. Sedan ska vi in till stan och fika med Ida, blir trevligt var längesedan jag träffade henne nu. Ev får vi även besök av Fredrik ikväll, dock lär väl jag ligga utslagen då av sömnbrist.

Ha en härlig dag!!

Ja just ja ingen som är sugen att flytta till Granlo? Säljer våran lägenhet, 285 000:- prutat och klart ;-)

26 dagar kvar till JULAFTON!

och alltså 17 dagar kvar till Anna-Mia kommer hem *LÄNGTAR*

Planen inför julafton ser ut som följer:

23/12
- Julfixar hemma hos mamma och pappa med julgranen, julskinkan, julklapparna på dagen.
- Sover ute i Sörfors
24/12
- Vaknar och har en mysig julaftonsmorgon med farmor, farfar och faster (Ebbes alltså).
- Åker kring 14 tiden hem till mamma och pappa för att äta middag och ha mys med min farmor, farbror, morbror, kusin, syster, mamma, pappa, Tomas och Ebbe.
25/12
- Åker och hälsar på Tomas farmor

Jag vill ge Ebbe minnet av julen som en familjehögtid, där man träffas, har det mysigt, utan stress och krav.


Att lära sig sova hela natten..

Vi har haft ganska många tuffa nätter de senaste 11 månaderna, Ebbe har under denna tid sovit EN natt utan att vakna då var han 3 månader. Annars har han vaknat mellan tre till åtta gånger per natt. Har pratat om det en del med sköterskan på BVC och fick tips om en hemsida http://www.eckerberg.se/som Där är det en barnläkare som skirver om sömn och sömnproblem, han ger tips om hur man ska lära barnet somna själv och genom de lär sig sova hela natten. Han menar på att där barnet somnar vill de även vakna, gå in på sidan och läs om ni är nyfikna mycket intressant tycker jag. I alla fall har vi börjat och testat denna metod och är inne på tre kvällen.

Kväll 1 - sov efter 20 minuter
Kväll 2 - sov efter 30 minuter
Kväll 3 - sov efter 6 minuter

Denna barnläkare säger att insomningstid minskar och att barnet efter två veckor (tror jag det var) somnar utan problem själv och detta även för de flesta barn betyder att de sover bättre under natten. Han säger även:

  Min undersökning av 95 barn, som lärt sig somna själva, visade att barnen redan inom två veckor blev
  piggare, gladare, tryggare och mer samarbetsvilliga. Bättre aptit fick de också. -
www.eckerberg.se

Måste till teven nu...

Förkyld men lycklig

Tänk att jag har turen att ha världens underbaraste killar, två stycken till och med! Fick LÅNG sovmorgon då jag är väldigt förkyld och trött i hela kroppen efter en tung med rolig helg.. (återkommer till helgen snart) T och Ebbe åkte på babysim och jag fick sova på min sköna kunde ända till klockan 11 har inte sovit så länge på många många månader. Måndagar brukar annars vara min dag att kliva upp med Ebbe så att Tomas får lite sovmorgon. Hade gått bra på simmet, de hade fotat undervattens foton, ska bli spännande att se nästa vecka hur de blev.

Annat som hänt idag är att vi STÄDAT som tok för att få fint inför visningen av lägenheten som vi hade 15.00 idag. Visningen gick bra hon ska höra av sig inom någon dag, hon var mycket intresserad med skulle titta på en till lägenhet ikväll nu håller ni alla tummen hårt för att det är våran lägenhet hon gillar mest och köper!

Tomas är och handlar, Ebbe sover och jag ska fixa lite inför middagen, blir fiskgratäng mmm gott.

image387

Helgen
Fredag - Moneybrother på stadshuset, de var sååå OTROLIGT bra. LÄngtar till nästa gång jag får chans att se dem! Innan konserten var vi på bite line och åt med Fredrik, Anna-Carin, Fredrik och Emma, gott och trevligt. Höll på att bli utan bord men som tur var så fixade det sig.

Lördag - Shopping med mamma ute i birsta, jag köpte en kjol och två bodies åt E. Efter birsta hem och fixade mig iordning för fest hos Kajsa (eller hennes kompis lägenhet). Vi var ett gäng tjejer som jag läste lärarutbildninegn tillsammans med.. eller någon kurs i alla fall som drack och pratade.. och vad ni en hör så var jag helt nykter!

    

Söndag - Sov (i soffan), promis till mamma och pappa på lunch/fika. Middag med Jessica och Henrik, god pizza från Jop´s.

iiii

Ojoj vad det händer grejer, Ebbe lär sig nya saker hela tiden! han använder mer och mer ord när han pratar senaste veckan har det varit mycket:

nana = vill ha
tat = tack
iiii = söt, liten, djur (Skorpan)
titta
pappa

För varje dag som går blir han även busigare och busigare och allt händer med en väldig fart.

Ebbe in action!

     
   
   
 

Ebbe hälsar till moster och faster att ni ska skynda er hem för han börjar längta ganske mycket efter er nu!!

Ut i friska luften

Nu ska vi bege oss in till stan för att äta lunch med Johanna, Axel, Johanna, Elin och Helena. Ebbe är super trött efter en LÅNG natt så det blir skönt med en promenad in till stan. I em kommer farmor och farfar (Ebbes) för att vara med honom när vi ska på konsert, moneybrother Längtat efter att se denna konserten sen tidig höst. Ebbe är nu ARG = vi måste gå! Ha en bra fredag!!


Tiden går SÅ fort

Sitter här och skickar iväg arbetsansökningar i massor.. eller ja kanske inte massor men till fem olika förskolor. Hade helst suttit och skickat ansökningar till skolor men det finns tyvärr inga jobb lediga där, men förskolan känns som en utmaning. Kännermig verkligen laddad inför att få börja jobba, hoppas nu bara att jag får ett jobb så jag kan börja jobba i Januari. Jag har nu snart varit hemma i ett helt år, detta betyder även att våran underbara prins snart är ett helt år!

image370

Det är ju även snart jul, ojoj bara en månad bort. Har köpt nästan alla julklappar *skönt* Lite trist är att det inte bli något julpynt hemma i år, känns jobbigt att julpynta samtidigt som vi packar för flytt. Är tur Ebbe är så liten att han inte har några förväntningar inför julen.

Ja det närmar sig ju även för flytten iii spännande :-)

Jessica och Henrik!!! Ebbe var just och knackade på eran dörr ;-) han gick ut i trapphuset när Tomas skulle ut och lägga in vagnen i bilen, direkt fram till eran dörr och satt sig och väntade att ni skulle öppna. Är minst en i den här familjen som vill sakna er massor när vi flyttar!!

Trött

Har haft några trött dagar, blir lätt så när det blir allt mörkare ute på både morgon och kväll/em, vädret är tråkigt och Ebbe vill kliva upp för tidigt för min smak. Är tur man har lite mamma-kraft så man orkar kliva upp fast man är för trött (lägga sig i soffan och halvsova eller lägga sig på lekmattan med nalle som kudde ;-) )

För dagen är det detta som gäller:

- Vi ska på banken för att fixa lite med våra konton, vi har SEB och Swedbank nu men eftersom vi tar bolånet på Nordea flyttar vi även över våra andra konton till Nordea och detta ska fixas idag.
- Shoppa lite på Clas Ohlsons
- Hämta upp Sanna och Eira
- Kyrkis
- SOVA

Nu tog Ebbe tidningen på bordet och satt sig och läste.. hmm hoppas det är gårdagens tidning.

image369


Hunnit mycket!

Idag har vi:
- Gått en promis med Sussie och Freja in till stan
- Ätit lunch med Johanna, Axel, Victoria och Albert
- Tittat en snabbis inne på stan
- Åkte buss!! mycket spännande!
- Druckit kaffe, ätit sockerkaka och lekt hemma hos Linda och Ebba
- Promenerat hem från Bergsåker.

Nu är vi hemma och väntar på att T ska komma hem, Ebbe leker med tv dosan (höjer ljudet och byter kanaler MYCKET spännande) När T kommer hem ska jag och mamma åka ut till birsta för lite Ebbe shopping och kanske någon julklapp.

Middag - Pannkaka med hjortronsylt *mums*

Skor

Ja jag har massor med skor! men... jag har två finstövlar, ett par som är vardags men som jag inte vill ha när det är lite slaskigt ute för då blir det fula, har två par vinterstövlar/skor som är varma och sköna.. men mina vardagsskor som jag använder typ jämt när de är tråkväder ute har nu börjat sjunga på sista versen, alltså dax för ny. Har titta på ett par från vagbond men när jag provade dem igår var de inte lika fina som jag tänkt mig. Hittade istället två par andra skor, båda för dyra för min budget just nu.  Få se om jag väntar och se om de kommer på rea i mellandagarna och hoppas på att mina skor håller fram till dess, elle rom de finns lite pengar kvar när månaden är slut till ett par.. för jag behöver ju bara ett par :-)

Heldag i birsta

Idag har det eftersom det är måndag varit babysim, är verkligen en mysdag måndagar! Nytt på simmet var att de fick dyka själva, de satt på armana som man höll mot magen sen skulle de själva "slänga" sig ner under vattnet och simma till den andra föräldern eller Sara (simläraren).  Sedan fick de simma med ringar och åka rutschkana, skoj för både Ebbe och oss ;-)

Resten av dagen har vi ägnat i birsta shoppat på Lindex utförsäljningen, IKEA, T köpte ett par skor och jag köpte en tröja. Lagomt med folk där ute så man kunde gå runt och kolla i lugn och ro. Tittade på lite nya möbler bla matbord, hittade ett vi gillar på IKEA, men ska titta runt lite mera innan vi bestämmer oss.


Världens bästa pappa

VÄRLDENS BÄSTA FÄSTMAN/PAPPA

image368

VÄRLDENS BÄSTA PAPPA/MORFAR

image367

PAPPA!!!

Vi firade våra pappor igår, hade mina föräldrar och Tomas föräldrar här på middag. Taco och tårta bjöds det på, ja eller det var Anita som hade handlat :-) Mysigt i vilket fall, blir nog sista middagen med våra föräldrar här i lägenheten, nästa gång blir det i huset, tills dess blir det middagar hemma hos dem istället ;-)

Ebbe firade sin pappa med att slänga sig på hans huvud och sedan ge honom en present ;-) efter det var han vaken! Jag och Ebbe hade skickat in fars dags hälsningar till våra pappor i ST så vi fick se till att T läste genom alla och sedan ringa till min pappa och titta upp så han gjort samma sak.

Nu ska jag sätta lite fart vi ska in på stan en sväng, samt åka till coop och fyndlagret. Ha en mysig dag!!

Dröm

Nu är både Ebbes moster och faster i Asien, jag hoppas verkligen de har det underbart och njuter av varje sekund! Jag hoppas på att i framtiden för göra en liknande resa, fast annorlunda eftersom det är ett barn med.. *drömmer*

Ebbe har nu sovit i 1 1/2 timme sååå skönt för han är otroligt mammig nu, han nyper mig om han inte få rkomma upp i knäet och lägger sig vid mina fötter och skriker. hmm när man talar om trollen nu vaknade han.

Vi ska fix aoss iordning och gå in till stan för att möta pappa och farmor för en fika.

INGEN!

INGEN har ringt på våran lägenhet, ska ta och sätta ut lite mer annonser, ST och sedan nere på hemköp har vi sedan inte hört något från någon på en vecka så blir det till att ringa mäklaren så får de sälja den. Ja jag vet det har bara gått en dag sedan vi satt ut annonsen och man måste får tid att tänka lite och såvidare men jag får lite ont i magen i alla fall. Okej sedan är det ju inte inflytt förrens 1/2-08 så vi har ju ett tag på oss att sälja.

TÄNDER

Skrev för några dagar sedan (hmm veckor kanske) att Ebbe var på G att få tänder, igår kände vi att de spruckit igenom båda två. ojoj vilken storkille han får tänder och han går massor nu, är lika häftigt varje gång han går bättre än tv ;-)

Har "lånat" en bild av Jessica från när vi var på charm i lördags då Ebbe äter citron, citron är en av de få saker han verkligen gillar. Krånglar massor med maten vad han äter är gröt och helst inget annat, kommit på att får han äta allt i bitar själv med händerna äter han men hur mycket får man i sig då?? Allt ligger ju på golvet! Hans farmor hade gjort minibiffar åt honom och det åt han även med god aptit blandat med morötter. Måste nog gör alite små biffar och koka morötter, får ju en piggaren och gladare kille de dagar han ätit ordentligt.

image366

Nu ska vi ringa till pappa/morfar som är ledig och höra om han vill vara me doss något idag eller om han bara ska jobba med badrummen. Ha en underbar dag!!

Hur mycket?

Nu har vi lagt ut lägenheten på blocket, nervöst tänk om vi inte får den såld.. eller det får vi ju fast hus mycket ska vi får för den tro? Ja det känns skönt att detta är avklarat, ännu skönare när vi har en köpare då kan vi börja lägga alla våra tankar och planeringar på vårat hus :-)

Här är en fin bild från i vintras från våran lägenhet... ååå kommer sakna att bo här. Vi trivs otroligt bra här är ju synd att det ska vara för litet. Tänk om man kunde ta med sig sina grannar när man flyttar, vore ju toppen. Får se till så någon av grannarna till vårat hus säljer till Henrik och Jessica så vi få har kvar dem som grannar ;-)

image365

Julmust och snö

Jag och Ebbe har varit med Jessica på birsta city, shoppade några små julklappar, blir endast små julklappar i år känns inte som vi har riktigt råd att shoppa massa julklappar när vi behöver alla ören vi har till vårat hus. hihi vi har ett hus.. ja eller snart har vi ett hus. Vi tittade på matgrupper, soffor och andra fina inredningsprylar, ååå längtar efter att få flytta in och fixa iordning. Vad som är trist är ju att det kommer ta LÅNG tid innan allt är fixat och klart, tur T är pappaledig hela våren så han kan fixa allt medan jag jobbar ;-)

Vet inte vad jag ska hitta på ikväll??? Läsa massa inredningstidingar eller titta på en film eller fixa fint i köket och vardagsrummet eller sitta och hänga framför datorn?? svårt .. Tomas är på grabbmiddga och lär inte komma hem innan söndag, Ebbe sover och gör förhoppningsvis det hela kvällen.. ja det blir nog den där högen med inredningstidingar, godis och julmust ;-)


image359


Här är Ebbe i farten nu på kvällen, han hittade en kana inne i köket som självklart måste undersökas:

    

Just ja första riktiga snön kom inatt, har kommit lite snö innan men ingen som legat kvar, idag har det varit snö ute hela dagen och den är fortfaranda kvar.

Tänk om någon kommer på oss?

T sa för någon dag sedan -Tänk om någon kommer på oss Va? vaddå kommer på oss.. vad har vi gjort? -Ja att de kommer på att att vi inte är vuxna och han har ju sååå rätt exakt så känns det ibland från barn till föräldrar och husägare på typ ingen tid alls... Ja med hus kommer ännu mer ansvar och utgifter.. Är tur vi är barn här inne i kroppen fortfarande :-) och lär alltid var!

Ebbe sover jag ska passa på att plocka upp allt han dragit fram annars har han ju inget att dra fram igen när han vaknar ;-)

 


Vi blåser bort

Sanna och Sara kom med lunch igår, efter lunch och lite lek tog vi en promis och tittade på vårat hus. Blåsigt och inte skönt ute men alltid skönt att varit ute när man kommer in igen. Tittade in en snabbis hos Jenny där det  var ett helt gäng med mammor och barn som drack kaffe, pratade och leket.

image354

 

Vad händer då idag? hmm vi ska tvätta, städa lite, packa för vi sova hos mamma och pappa (ska målas i badrummet) och åka på birsta en sväng kanske?  

Blir hemma

Efter banken och lite kaffe gick vi upp på barnavdelningen på kulturmagasinet, Ebbe och Eira stortrivdes! Båda for omkring bland böckerna och kuddarna. Ebbe passade på att visa att han går, får se nu om inte Eira gör lika om bara någon dag ;-)

Blir ingen fjällresa med mamma och pappa, orkar inte packa och sedan åka bil hela dagen. Ska istället ta och ringa till Sanna och Sara och höra om jag får återboka våran date.

Att göra
Torsdag:
- Städa klart köket
- Städa sovrummet

Fredag:
- Damma och dammsuga överallt
- Tvätta

Har knäppt dåligt med kort senaste dagarna, ska ta igen det idag.