Mitt 2009

Året började med en nyårsfest hemma i vår hus med goda vänner och god mat.

Jag jobbade min första vår i Gralo kyrka med underbara Jenny och fick sedan under hösten 2009 även underbara Karin som en av mina närmaste arbetskamrater. Har varje dag under detta år kunnat kliva upp ur sängen och tänka vilken tur jag har som fått ett sådant roligt jobb med underbara människor!

Den 4 Februari blev jag stolt moster till världens bästa MAX!

Vi firade påsken med släkten i Enafors, en av mina två favorit platser här på jorden.

Våren innehåll många VAB dagar och på det sjukdagar.. men hösten har för mig och Ebbe varit utan VAB och sjuk dagar... och som min arbetsledare säger är det rätt åt oss ;-)

I början av sommaren fick Ebbe ett myggbet på ögat och såg inget med det ögat på flera dagar.. i slutet av sommaren ramlade han in i ett skåp på birsta och fick sitta på akuten flera timmar.. Ögat mår bra igen men i pannan har han sitt "harry potter" ärr efter olyckan på birsta.

Jag och Tomas var till Stockholm och bodde i lyxrum och såg Bruce. Lyx en hel helg bara jag och Tomas.

Sommaren innehåll en LÅNG ledighet på 7 veckor UNDERBART! Vi hann vara en regnig vecka i Lönnis, en vecka i ett myggigt Enafors, vi hälsade på djuren i Järvsö och på Furuvik. Jobbade många dagar..veckor med att spöna om en gavel på huset. Bodde på kollo. Njöt en eller var det två veckor av helt underbart varmt sommar väder och resten av veckorna att få vara lediga tillsammans ;-)

Hösten har varit TUFF. Men vi har haft varandra och alla fina vänner omkring oss. Hoppet och modet har åkt bergochdalbana men vi kommer alltid fram till att vi har varandra och tillsammans är vi starka och fixar ALLT!!

Året har nu avslutats med en mysig jul, ett roligt 3 Års kalas och jag hoppas.. en trevlig nyårs middag med goda grannar! Vi slutar som vi började året, men hoppas på att 2010 ska bli ett bättre år då det gäller VAB, sjukdagar och sjukskrivningar.

GOTT NYTT ÅR!!!!


EBBE 3 ÅR!

05.00 MAMMA!!! En pigg förväntansful kille kommer och kryper upp i sängen hos mig Är det morgon nu? Kanske snart?! Mamman: NEJ! SOV!

07.50 Mamma! Nu är det morgon! Ligger ett paket på ditt bord! Jag fyller år!! En mycket trött mamma gör sitt allra bästa för att vara vaken ;-) Kanske finns flera paket under sängen? eller kanske uppe under granen? Svårt att skilja på jul och födelsedag när de är så nära mellan ;-) Kommer mina besök snart?


11.00 - 13.30 Barnkalas med alla kompisarna, lek, korv, fika, fiskedamm och ännu mer lek. Alfred, Ebba, Freja, Eira, Ella, Vincent, Isak, Axel med föräldrar och syskon gratulerade stor killen.



13.30 - 21.00 Hade Ebbe besökare, ringde på dörren hela dagen farmor, farfar, moster, Max, faster, farmor Birgit, farmor Astrid, Uffe, Mikaela, Nils-Petter, Rosa, L-Å, Berit.


Strax före 20 bäddade jag ner en MYCKET trött och nöjd 3-års kille
- mamma... jag fick ingen trumpet...
- nä.. man får ju inte allt man önskar sig..
- jag kan önska mig det nästa gång jag fyller år!
1 minut senare sov prinsen sött på kudden :-)





Firad av mormor & morfar

Mormor och morfar åker lite akut iväg ner till Västerås imorgon och var därför här ikväll för att fira EBBE. Vi dukade upp med kvälls fika, te, ost, kex, krämbullar, chokladbollar och rocky road. Mysig kväll med lite guitar hero där mamma överaskade med att faktiskt vara ganska bra.. dock är ju jag lite bättre ;-) Vi pusslade både med pusslet Ebbe fick i present och med vårat stor "julpussel".

När jag sagt godnatt till Ebbe la han sig på kudden och sjung

- vad är det för dag? det är min födelsedag.. imorgon. hurra hurra


Min skatt!

Tre år sedan..

.. var jag väldigt gravid men hade tänkt att vara det några veckor till MEN se så tänkte inte vår prins han hade bråttom ut till världen vilket han även haft  hela tiden i sina 3 år. Det har varit tre tuffa år och samtidigt tre UNDERBARA år!


En dag 30/12-06

Imorgon firar vi Ebbes tredje födelsedag. jag har bakat vaniljbullar, muffins, maränger och chokladbollar med god hjälp av den duktiga tre åringen.


1 År 29/12-07

Ebbes farmor frågade Ebbe igår vad han önskar i present, - jag önskar inget, har redan fått resväska!


2 År 29/12-08

OJ nu kommer mer snö, hoppas all den fina snön få ligga kvar fram mot påsk så vi får åka skidor och pulka hela vintern.

Annandag med bästa vänner!

Idag har vi haft det mysigt och roligt med Eira, Sanna, Mikaela och Nils-Petter. Ebbe uppskattade verkligen att få egen lektid med Mikaela, han fick bestämma och Mikaela gjorde just som han sa ;-) lyxtid för våran prins!

Mikalea bor i Kiruna lång lång ifrån oss, så härligt att se henne här hemma och att hon blir hemma i 2 vekor så jag/vi hinner med att träffa henne ordentligt.

Nu blir det pizza och mys i soffan.



Oboy till frukost = jullovs lyx ;-)

JULEN 2009

MAMMA & PAPPA 20 ÅR!

21/12-09





JULMYS MED SANNA & EIRA

23/12-09





JULAFTON

SAMLING VID KRUBBAN



TOMTEN & EBBE





JULKLAPPAR




Vilken dag!

Vi hade en otroligt mysig dag igår med våra nära & kära!

Våran dag startade med paket som vi fått av tomten som tydligen varit här och smygit under natten.. Ebbes var mycket lycklig över att hitta tre paket i sin julstrumpa; en sax, ett par kalsonger och siffror. Jag fick ett fint paket av tomten med ett par super sköna och varma tofflor. Tomas hade fått ett par pyjamasbyxor. Efter mysfrukost åkte vi upp till kyrkan och var med på samling vid krubban.

Ebbe fick ta hand om en oxe om han i mitten av Gudstjänsten fick gå fram och ställa vid krubban, duktig kille spang fram till Eva (prästen) och ställde in den i krubban. Under gudstjänsten stod han i bänken för att se och höra bra, man såg på honom att han myste och lyssnade på vad Eva sa. Var otroligt skönt att starta dagen med en lugn och mysig stund helt utan stress. Att julafton fick vara något mer än bara jultomten och julklappar för våran älsklings kille.

PÅ em kom Max, A-M, Robin, Nina, Uffe, farmor, mamma, pappa, Rolf & Anita. Tillsammans fixade vi julbordet, åt god mat och fick MASSOR med present av tomten. Vi fick alla tre bara bra saker som vi är väldigt glada över!

Ebbes ögon växte mest när han öppnade sin julklapp från Uffe, det var en stor radiostyrd bil i. MONSTER BIL ropade Ebbe ;-)

Vid ett la vi oss nöjda med dagens alla fina och minnesrika händelser!

GOD JUL!

Önskar er alla en underbar julafton!
Kom ihåg att du är viktigt och värdefull!



Mina älsklings killar!

Nu är det kyrkn som väntar för oss.

NJUT!

Utan mobil i 24 H

.. är ganska skönt :-) men nu har jag satt den på laddning så snart funkar den igen.

Dagen idag skulle bli en lugn dag med mys, promis och julgodis tillverkning MEN det blev istället stress, handling och nu äntligen mys.. om vårna övertrötta prins vill somna... spännande med jul imorgon = svårt att slappna av.

Vi har haft lite julmys med Sanna, Eira, A-M och Max idag. Ebbe var mycket nöjd över sina fina julklappar han fick, ett halsband med en skyddsängel som hade en december sten på sig och playdo. Även jag och Tomas mycket nöjda över en skål med Rocky road och biobiljetter som vi fick!

Bingolotto, julgodis, must, glögg och mys gäller just nu. Kanske ska jag göra lite julgodis, hade ju verkligen velat göra det idag men tyvärr inte hunnit med det ännu, brukar göra det någon vecka innan jul men i år har veckorna och dagarna bara sprungit fram.

Våra planer för imorgon:

Mys frukost

11.00 Samling vid julkrubban, Selånger kyrka

Tända ljus på gravarna

15.00 Kalle Anka

Middag

och har vi tur kommer tomten!

spel och/eller pussel



JULLOV!

Nu är vi äntligen lediga! SKÖNT! Är ledig fram till den 7/1-10.. ska jobba en stund den 5/1 men i övrigt bara mysa och umgås :-)

Ikväll ska jag klä granen och slå in julklapparna, imorgon blir det sista städningen, lite lek ut och mys med Eira & Sanna.

hmm skulle man hinna all städning idag skulle man ju alltså bara få göra mysiga och roliga saker imorgon...


MAMMA + PAPPA

Idag har min mamma och pappa varit gifta i 20 år! jag var 7 år när de gifte sig så jag har några små minnen från den dagen de gifte sig. De gifte sig på stadshuset och det var bara jag och A-M som var med, på kvällen hade de bjudit in mormor, morfar, farmor, farfar, Uffe och Örjan på "gröt" men istället blev det middag ute på stan.

ja för att jag ska hinna vara gift i 20 år börjar det bli dax att någon friar till mig... hmm undra vem?? ;-)


Pappa, Ebbe & mamma i fjällen hösten 2008

Snön faller

Ser att bli en jul med snö :-) blev som jag skrev på Anders dagen, om Anders slaskar ska julen braska!

Vi städar och fixar inför julen, går lite trögt och är ganska mycket att göra.. men innan torsdag kommer det vara klart.. hoppas jag ....

Igår shoppade jag och A-M klart julklapparna, tyvärr stänge Birsta city redan (?) kl 20.00 men då tog vi en tur till Maxi och handlade klart där. Nu ska vi ta oss ut till birsta idag igen för att köpa julgran och för att äta middag, orken att laga något finns ej!





Fina bilder från A-Ms blogg, från igår när vi hade mys här hemma med Max och A-M

Att göra:

MÅSTE GÖRA INNAN JUL.. helst i helgen:

- STÄDA ser ut som en tromb gått fram här...
- Sätta in två nya dörrar
- Handla klart julklappar
- Göra julgodis
- Skriva julkorten

Vad jag istället gör nu:
- surfar
- tittar på tv
- tänker titta på en film nu ... ;-)


Nivå 2

är snart avklarad, T har nu endast två dagar kvar av strålningen, cell gifterna fick han ännu en gång sluta med då de tar immunförsvar hela tiden. Inför nivå tre nu är det väntan som gäller och om ca 4-6 veckor röntgen och sedan hoppas vi den slutliga operationen och sedan cancer BORTA.

Fortsätter LE

Gick super igår på Gudstjänsten!! Barnen och fröknarna ;-) var fantastiska. Kyrkan var fullsatt och tårarna var nära för många ååå ilket fatastiskt jobb jag har!

Efter att ha jobbat var det dax för julbord på Grankotten, MASSOR med god mat men efter sillen var jag mätt .. typsikt.. fick dock i mig en tallrik godis till efterrätt.

Efter en bra (men stressig) dag vaknade jag såklart med förkyldning i hela kroppen. har klagat och gnällt hela dagen, nu har jag sovit och hoppas på att må bättre imorgon.. tid att vara sjuk har jag faktiskt inte!!

Finaste underbara Ebbe med sin polare :-) OCH där ser ni mitt fina fågelbord!


Dagens att göra tips!

Kom till Granlo kyrka kl 15.00! Är familjegudtjänst där mina fritidsbarn medverkar med ett julspel, de är toppen duktiga. Till gröten och skinkan efter Gudstjänsten blir det luciatåg! KOM!!!

Underbara duktiga EBBE!

Jag har en otroligt duktig son :-) han har idag fått svininfluensa vaccin, han gick med glada steg in satt sig på egen stol och tog mer än gärna av sig tröjan, när sprutan kom fram kröp han upp i min famn, ett AJ kom och nästan tårar men sedan var allt bra igen :-) och när jag sa att vi om några veckor ska tillbaka och ta en spruta till verade han inte ha något emot det, SKÖNT.

När sprutan var avklarad åkte vi tillbaka till dagis där det var julshow/sång ute på gården. Ebbe stod fint, sjöng, dansade och kramade sin bästa kompis ;-) Underbart att se de två små trollen krama om varandra!

Belöningen för att våran prins varit en sådan duktig kille idag blir att få somna i våran säng, snacka om att det var en glad och stolt kille som skyndade sig ner till sängen ;-)




Andra advent

MYCKET att göra och tänka på nu .. både hemma och på jobbet....

På jobbet kör vi hårt inför nästa söndag då vi har både julspel och luciatåg, är fantastiskt vad duktiga barnen är på att lära sig sånger, repliker och texter. Nervöst om vi kommer få allt klart innan söndag. På jobbet är det även förskole- och skolsamlingar under de närmaste veckorna. Roliga, stressiga, ångestframkallande dagar väntar de två närmaste veckorna.

Här hemma har det varit några tunga dagar, Tomas fick avbryta behandligen då han fick för starka biverkningar av cellgiftet. Är tungt att behöva känna att inte kroppen orkar... Han mår bättre nu och vi hoppas att han får fortsätta strålningen och cellgifterna från måndag.

LÄNGTAR just nu mycket till jullov, ser ut som jag kommer få vara ledig många dagar i rad :-) HÄRLIGT!!