5 minuter

Andra kvällen! Vi testar att Irma ska somna själv i sin säng efter att vi läst bok och sjungit sång. Igår somnade hon efter ca 20 min och idag somnade hon nu ... tror jag ... efter 10 minuter.

Det går alltså ut på att hon ska somna i sin säng utan att vi sitter bredvid, när vi sagt godnatt går vi ut från rummet och efter 3-5 minuter (om hon skriker) går vi in och bäddar om henne, ger nappen och säger godnatt igen. Sen fortsätter vi så tills hon somnat.

Detta ska alltså lära henne att somna själv och att somna om själv när hon vaknar på natten. Blir väl några tuffa nätter när hon inte får komma till våran säng eller får välling men fungerar det är det ju toppen för hela familjen. Piggare och gladare familj hoppas vi på :-)

Yes hon sover, behövde bara gå in två gånger :-) Bara hoppas natten går lika smidigt.




Ida-Marie tid

ååå så skönt

Efter många långa nätter med feber och skrik vakna jag efter ännu en, att vakna av den gladaste tjej man kan tänka sig som slänger sig över och pussar (äter upp min näsa) är underbart! Att sedan äta frukost med min fantastiska (oromantiska) man och se barnen leka på golvet är verkligen livet. OCH att sedan både min man och mina två underverk hoppar in i bilen och åker till Skedvik för att vara borta i flera timmar gjorde ju just denna förmiddagen helt perfekt

Jag har läst igenom tidingar, löst melodikrysset, tagit en lång dusch, fixat mig i lugn och ro, slagit in paket, pratat med mamma i telefon, målat naglarna och vilat mitt huvud.

<3 <3 <3

Nu är jag redo att hänga med min familj i flera dagar ;-)


Kommentarer?

Varit väldigt fattigt med kommentarer på senaste tiden.. lite konstigt när ca 50 st per dag går in här. Men tydligen så fungerar det inte att kommentera, konstigt... Så fort det är fixat lär ju kommentarerna bara regna in ;-)

Vi har mys dag med Max idag <3

 


Puss på Flisan

Lite mindre feber, idag ligger Irma på 38 utan Alvedon. Jag har fortfarande lite höjd temp, lock för örat och är trött trött trött. Skönt är att Irma är piggare idag, hon har orkat leka på golvet med sina bollar och även gjort flera försök att puss Flisan ;-)


40,1

Irmas feber blir bara högre och högre nu ligger den på 40,1 hoppas verkligen detta är toppen och att det vänder nu. Idag har hon bara velat vara nära, Anna-Mia kom förbi och lämnade bärselen som räddade min rygg.
Våran dag har varit att gå omkring och titta på saker och sova små stunder mellanåt. Hua inte skoj när ens barn är sjuka :-(

Jag har fortfarande lite feber, lock för öronen och TRÖTT. Imorgon tror jag vi är friska båda två!



Feber

När vi gick och la oss igår kände T att Irma var väldigt varm, efter en ganska orolig natt vaknade en trött liten tjej med feber .. som tur är ingen hög feber .. men efter att ätit frukost somnade hon om i soffan och har sovit två timmar nu vilket mycket sällan händer brukar vara max 1 timme.

 


Den fantastiska sonen var klar att gå på dagis 8.30, jag tänkte men hon vaknar ju snart (ville inte väcka eftersom hon är febrig) när klockan var 9.30 satt han lika tålmodigt och väntade <3 mammahjärtat gjorde väldigt ont över att han ofta behöver komma i andra hand. När T är påväg hem för att gå med honom går en dagiskompis förbi så jag skyndar ut och fråga om han får gå med dem SÅ nu äntligen är den tålmodige sonen på dagis.


NEJ! Vill inte!

Örat har lock & värker, halsen börjar göra ont, hes, ont i huvudet, ont i kroppen, lite hosta och feber känsla ÅÅÅÅ så synd om mig! Jag vill inte vara sjuk!!!

Irma är aningen gnälligare än vanligt, risken är väl stor vi båda åkt på något elakt :-(

Ebbe pigg och leker med Melvin, de var ute på en skidtur och sen lunch & lek hos Melvin. Väldigt skönt för mig att han fick lekkamrat :-)


Vill sova!

Ligger i sängen och vill sova!! Trött & förkylning som kommer smygandes. Tur att jag vaknade av skratt från mina små hjärtan <3

Ebbe drog ganska snart till datorn för att spela Bolibompa medan Irma satt på golvet och vinkade till sig själv :-)

Nu frukost och fundera vad vi ska hitta på idag.


Första 30 års festen i år

men inte sista :-) Fredrik hade en härlig fest på stadshuset igår, kändes helt klart lyxigt att sitta i spegelsalen vid ett långbord och äta en god trerätters. Skoj att träffa folk man inte träffar så ofta!



  



    



Trött? JA! är verkligen inte skönt för kropp och knopp att lägga sig efter 3 och sen bli väckt några gånger efter det innan klockan var "tvinga sig upp ur sängen".  

och

bilderna blev ju inte de bästa MEN det bjuder jag på ;-)




Mitt öra

gör ONT, vaknade strax före 3 av att det gjorde super ont efter att alvedonen börjar värka somnade jag om för att vakna strax därefter av att två monster ville kliva upp :-( Gjorde ett försök att de båda skulle somna om i soffan med så lättlurade är de ju tyvärr inte.




Ipren, alvedon och Petter räddade dock min förmiddag! Hittade ett paket med ipren som jag inte hittade i natt och så ringer det på dörren och där står Ebba, Emelie & Petter och vill ta med sig Ebbe ut i backen och sen bjuda honom på lunch. TACK! TACK! Nu har Irma sovit lite över en timme och jag har hunnit sova en liten stund och ätit lunch, tur det finns värktabletter och fina vänner!

Nu hoppas jag verkligen denna värk försvinner för imorgon ska vi ju på 30 års fest på stadshuset och fira att Fredrik blir 30 år före mig ;-) 



hihi samma tempo hoppas jag det blir på lördag ;-)

trött.nu

Jag är less & trött!
Jag vill åka på smekmånad med min man <3 !
Jag vill göra roliga saker!
Jag vill träffa vänner och ha skoj!
(Foto från längesedan innan barn, hus, volvo, katt)

Tur är att jag snart ska få träffa vänner, gå på fest och iaf leta efter en resa som vi ska åka på till hösten :-)

Bullar

Det går aldrig som man (jag) tänkt sig! Efter att lämnat Ebbe på dagis gick jag & Irma på promenad till Konsum och handlade ingredienser för att baka bullar. Handlade det vi skulle ha plus att jag köpte svensk köttfärs som hade kort datum för 20:- kg FYND :-) När vi kom ut regnade det och jag hade ju såklart inget regnskydd med..

Kom hem, började baka & göra köttfärssås till Irma. Och nu saknades socker att ha i degen .. ut och tittade på gatan, ingen granne hemma! Skulle jag ta bilen ner på affären igen skulle Irma somna.. Grannen mittöver kommer hem på lunch så jag springer över till dem, deras socker är också slut. Vår otroligt vänliga granne ringer din fru som åker in och köper socker till mig <3 TACK!

Blev goda bullar tyckte jag & Ebba, Ebbe var inte lika förtjust eftersom det inte var kanel i dem. Irma mumsade som om hon visste vad vi åt ;-)

Köttfärssåsen till Irma blev god, lång- & storkok ca 15 portioner. Är skoj att göra mat till en liten tjej som gillar allt hon får i munnen.


Träning ..

Motivationen har varit lite dålig på sista tiden, godis har känts mer lockande men nu börjar jag känna sug att köra igång! Kör Wii fit och känner att de ger lite träning men för att verkligen kunna ge allt behöver jag komma ut i spåren. Skidorna fram & träningskort på Friskis ska köpas! (om Anna-Mia köper där?)

Steg 1 - Skidor två dagar i veckan om spåren finns kvar..


Nu är julen slut!

Idag har Ebbe varit med mormor, Anna-Mia & Max på julgransplundring, hem kom han som tiger med julklapp och godis. Klart sötaste tigrarna jag sett <3

Jag & Irma hängde med morfar (pappa) & My, fikade och hade det mysigt.

Nu längtar vi efter Tomas MASSOR verkligen de längsta fem dagarna på länge.. Nu behöver jag semester, borde man väl få ta ut när man är föräldraledig? ;-)


Aj

Sk*t, när vi skulle gå från mamma & pappa till bilen halkade jag i trappan och känner mig helt blåslagen. Hade Irma i babyskyddet på armen och hann bara tänka SKYDDA IRMA och som tur var gick det bra med henne. Tur pappa gick med oss så han snabbt kunde ta Irma och sen hjälpa oss till bilen.

Lite roligare nä mycket roligare hade vi igår på vår tjejkväll! Kan verkligen rekommendera champagne & sushi tillsammans! Konstiga vara vara bara att flaskan blev tom fort??? Måste varit väldigt lite i den ... :-)

Självklart hade Irma en dålig natt och fick ingen ro, tror hon saknar Tomas. Hon är van att han tar henne varje natt och nu har hon inte sett till honom på flera dagar är väl kanske inte konstigt hon har svårt att få ro i kroppen. Kl 6 var det TYDLIGEN dax att kliva upp, tur att Irma somnade på min mage på em så vi fick sova igen lite tid :-)


Bara för att

Dricker vi champagne och äter sushi <3


Drakborgen

.. har vi hängt på idag :-) Skoj och spännande tyckte Irma som kröp fram i rekordfart. Irma har senaste dagarna ökar farten på krypandet, nu tar hon sig fram nästan helt obehindrat och kan hänga med (försöker iaf) vad Mysan, Viggo & Wille hittade på bland leksakerna.

Trötta & nöjda barn = en trött & nöjd mamma.

Nu har Ebbe dragit på simskola och sen mys hos farmor & farfar. Jag & Irma ska ha tjejkväll med Anna-Mia ...





IRMA 7 MÅNADER

Idag blir Irma 7 månader <3

Hon har sovit SK*T dåligt senaste nätterna men på dagarna varit solstråle som kryper allt snabbare, plockar i och ur saker ur sin leksakskorg, sätter sig upp själv, vinkar och äter massor.

Japp lik mamma sin! Smart & snygg ;-)


Wii

Har kört lite Wii träning nu på kvällen :-) först några boxningsmatcher och sen 35 minuter med olika övningar på wiifit Lär vara hur snygg och vältränad som helst om nån vecka om jag fortsätter leka med Ebbe ;-)

Nu godis (får det eftersom jag tränat) och lite How I met your mother


Lycka...

Jag är väldigt lycklig att ha en underbar familj <3 en familj som finns där i upp & nergång. När någon mår dåligt påverkar det alla men det är en stor styrka och glädje att då finnas för varandra.

Svårt att förstå hur jag skulle klarat & klara de jobbiga som varit och kommer vara i livet utan min underbara fantastiska vackra syster, min älskade man, mina barn, mina syskonbarn och mina föräldrar <3


Det går fort

Dagarna går väldigt snabbt, hinner knappt fundera vad vi ska göra så är det kväll. Detta år har börjat med:

- Irma somna och sova i hela natten i sin säng... har gått ganska bra, hon somnar i sin säng och sen vaknar hon ca 3 gånger varje natt och somnar för det mesta om.

- Irma kryper och sätter sig upp själv <3

- Vi har spelat massa Wii

- tömt papper och kartong från garaget så nu ryms vagnen ;-)

- Haft Mirah med föräldrar på besök & då var det ännu mer Wii spelande till Ebbes stora lycka .. och Maries ;-)

- Middag, prat, skratt och lek

- åkt "skoter", slängt snöbollar

- Varit på julgransplundring

- Sett Simon & ekarna på bio, bra film! Gå och se!!

- Ikea & birsta

- sovit... ätit ...


Skoter

Ebbes snowracer gick sönder ifjol så igår beslutade han sig för att köpa en ny för pengar han fick i julklapp & present.. Självklart fastnade han för den som såg ut som en skoter ;-) Lycklig gick vi ut i backen och testade, han tjöt av skratt när han lyckades välta den så jag åkte av. Även att jag skulle åka med varje gång så han skulle slippa dra upp den själv ;-)


2 1/2 H SKRIK

Irma somnade snabbt utan krångel och sov sött... i ca 20 minuter! Sen har hon SKRIKIT och SKRIKIT och SKRIKIT ännu mer!!! Nu sover hon sött igen .. hur länge är frågan? Hon grejar på i munnen så det beror väl antagligen på bråkiga tänder som inte vill komma ut.

Annars har vi haft en mysig dag med de bästa <3 TRÅK när Anna-Mia & My inte kommer vara hemma längre utan ska iväg på dagis istället för att hänga med oss..

Just ja! Irma kryper allt mer & idag satt hon sig upp själv <3 ännu går krypandes & ålandet långsamt om det inte är Ebbes grejer hon ska åt ;-) men snart lär det vara ajaj ajaj hela dagarna.


Ett gott nytt år!



  





  



 




2012

Nytt år och nya utmaningar. Vi började detta år med film, Wii, oxfilé till lunch, pulka, besök av Eira Anja Sanna & Mikaela, tonfisk middag och jag hoppas på en kväll i soffan tillsammans med Tomas + ost, kex & lite vin