Inköp

Igår gjorde jag en list över vad som måste handlas innan Pyttis kommer, ojoj vad mycket saker som behövs som man inte tänker på. Är tur det är skoj att shoppa, och nu har jag ju någon att skylla mina inköp på ;-) Idag hittade jag en till overall och kunde såklart inte låta bli den, men nu har jag en i storlek 62 och denna nya är i storlek 50/56 så det ska ju inte behövas någon mer till denna vinter. Hittade även ett par små vantar jag köpte förra vintern som jag skulle ge bort men bebisen som skulle få dem hann bli för stor så nu blir det Pyttis istället.



I veckan har jag även köpt en pyjamas och en body på HM, blir mycket kläder i brunt. Är jus vårt att handla när man inte vet om det är en pojke eller flicka men brunt passar både pojke och flicka samt att jag gillar den färgen. Den pricka bodyn har jag köpt på tradera, kunde inte låta bli den var ju sååå fin, strumporna hittade jag på Polarn och pyret och eftersom det även där var en snigel följde de med hem, shoppoholik vem?? inte jag!! Den randiga body har faktiskt Pyttis pappa köpt, hans första inköp tänk att inte ens han kan låta bli.



Jobbade idag på jobb nummer två, vi pratade då lite om vad det kan vara för någon inne i magen och gubbarna där var säkra på att det var en flicka, de kunde inte tänka sig att jag kunde få något annat en en liten söt prinsessa. ååå jag vill vet NU vem som är där inne, hur ser h*n ut, vad har h*n för egenskaper och personlighet??

Bilder!

Äntligen har kameran blivit laddad och jag har fått till lite kort.

Först ut är min mage i vecka 24, alltså idag (vecka 23+5)



Sedanhar jag bilder på vagnen vi fått av mamma, vad tycker ni? 75:- gick den på..



Sedan måste jag ju lägga ut en bild på hur snyggt vi har fått de i våran klädkammare, de som tittat in i den tidigare vet vilken enorm skillnad det är :-)

ojoj nu måste jag till jobbet, börjar 13 och slutar 16, tre timmars arbetsdga är inte helt fel!

Min kropp

Full rulle på jobbet, har fått nytt schema då vi från måndag är två som jobbar 75% schemat ser väldigt bra ut då jag börjar 9.30 de flesta dagarna och slutar vid 13.30. Härligt för min gravidakropp med korta dagar! Är otroligt skönt att det blir två 100% och två 75% nu från oktober då hinner man göra mer med barnen och få mer tid till planering osv. utan att känna stress inför allt man gör.

Igår fikade jag och en vän te buffe på Charm, mmm mums vad gott det var scones, skorpor, marmelad, ostar av olika slag, kakor (minst 7 olika sorter), rulltårta, frukt och tårta. Våra gravida magar var ännu större när vi klev ut efter två timmars fikande. Är sådant man har tillåtelse att göra lite då och då när man är gravid har jag intalat mig själv för att inte få för dålig samvete över att ätit massa kakor mitt i veckan ;-)

Har funderat på min kropp mycket denna vecka, och ojojoj vad svårt det är att acceptera att den förändras så mycket som den gör. Att jag inte fixar en kort promenad utan att bli helt slut känns helt knäckande en del dagar, att det sedan gör ont lite här och där är heller inge vidare. Värken i fogarna gör att jag inte klarar av att göra många saker som jag annars tagit som självklart. Sedan är det tröttheten, jag kan sova hur mycket som helst och jag orkar knappt lyfta ett finger här hemma när jag jobbat en hel dag. Men för att inte bryta ihop så tänker jag på min familj; Tomas och Pyttis, samt min underbara syster, svägerska, mamma, pappa, farmor och mina svärföräldrar då känns allt lite lättare. För jag vet att de finns där vid min sida fast jag bryter ihop och inte orkar som vanligt!

Nu blir det middag hos syster, bara en sådan sak att slippa laga middag är ju helt underbart ;-)


Vagn

Faster och moster ni ska snart få se en bild snart på hur fin magen är ;-) , tyvärr tog batteriet i kameran slut när jag skulle knäppa kort på magen idag men jag lovar att fixa ett innan fredag.

Jag fick idag veta att jag får vara kvar på mitt jobb året ut på 75% vilket känns super skönt, så nu i veckan ska vi skriva papper på tre månader för mer än så kan hon inte lova. Tre månadre är ju perfekt för mig för jag har inte tänkt jobba något i januari utan bara ta hand om mig själv fram till Pyttis kommer.

Fick en vagn av min kära mor och far, den är av modell äldre kanske inte precis vad jag tänkt mig men den funkar tills vi köpt den vi vill ha. Nu kan vi vänta och hoppas att det blir något bra erbjudande på vagnen vi vill ha och beställa den då istället utan att känna stress att vi måste ha den innan Pyttis kommer. Vagnen kostade 75:- vilket den helt klart är värd, ska även fixa ett foto på den när kameran är i form igen.

Igår var vi på villa mässan, vilket inte var värt 80:- hmm vi hade hoppats få lite tips inför hus bygget men gick mest runt och åt godis. Pratade med en husförsäljare av smålandsvillan så nu i veckan ska vi åka och titta på ett visningshus de har ute på Alnö. På kvällen fixade vi i våran klädkammare, köpte nya hyllor och lådor på IKEA för 1600:-, suck vad dyrt allt är men det blev faktiskt bra nu råder inte ett totalt kaos när inne.

Nu är det dax för middag som min kära sambo lagat, tjockpannkaka med lingonsylt *mums*


SPA

Efter en stressig vecka var det helt underbart att åka på spa och få njuta! Vi började vårat besök med ett pass pilates, vilket var intressant och säkert en bra träningsform men jag tror inte det är något jag kommer att fortsätta med. Resten av eftermiddagen njöt vi i de olika bassängerna och i ångbastun, var skönt för vi var nästa ensamma på hela anläggningen så man kunde prata och skvallra hur mycket man ville medan vi njöt i värmen (och kylan). Man borde verkligen gå och göra saker för sig själv oftare, känner sig ju som en ny människa när man fått slappnat av en hel eftermiddag.

När jag kom hem hittade jag en mycket trött sambo i soffan och eftersom vi såklart inte orkade laga någon middag så åkte vi till MAX och åt vilket var super gott och såklart väldigt nyttigt! :-)

Nu i helgen ska vi på villa mässa, ska bli intressant jag hoppas vi kan få lite tips inför vårat framtida hus.

Måndag igen...

Har haft en toppen helg med fin väder! I fredags var vi först och tittade på färgproverna till barnvagnen och beslutade oss för den bruna Brio Happy, sedan var vi en sväng på ikanohuset. Jag köpte två nya BH:ar eftersom brösten börjar ta för stor plats ;-) Köpte även Marit Bergman och Lisa Miskovskys nya skivor, båda är super bra. Efter shoppingen blev det sushi som vi tog med hem till mamma, var såklart helt underbart gott.

På lördagen var jag och mamma på mat- och kulturmarknad på norra berget, var mysigt. Det var grejer och mat från olika delar av världen. Sedan blev det fotboll, fast vi såg bara andra halvlek då jag anser att en hel fotbollsmatch är på tok för lång för att jag ska orka sitta stilla.. Efter matchen åkte vi hem till Tomas föräldrar och plockade äpplen för att göra äppelmos, då fick vi även lite paj till middag. Bion vi skulle varit på, på fredag kväll blev på lördagen istället. Vi såg Offside, den var rolig och bra.

Söndagen fortsatte med samma fina väder så efter att ha gjort ett kok med äppelmos gick vi en promenad till val lokalen för att rösta. Sedan köpte vi glass och åkte sedan ut till farmor och hälsade på med några munkar och godis. Vi satt ute i sommar värmen och myste :-)

Jaha, nu är det ju tyvärr måndag och jag måste väl åka till jobbet fast det skulle vara skönt att vara ledig en dag till, ja eller kanske två ;-)

13.00-16.30

Att jobba 75% innebär att jag börjar 13.00 och jobbar till 16.30 varannan fredag, känns ju hel underligt att åka till jobbet klockan 13.00 då alla barn börjar gå hem.. Men att börja 13.00 innebär också att jag hinner äta lunch på stan med Tomas idag. Ska även se om jag hittar några snygga skor.

Ikväll ska vi gå på bio och se offside och till middag blir det sushi vilket jag längtar efter varje dag när det är dax att laga eller köpa mat :-)

Veckorna går för fort!

Vart tar dagarna och veckorna vägen? Jag hinner inget hemma, jag hinner inget på jobbet och att jag ska ha en bebis om fyra månader har jag knappt hunnit förstå.. Man vill så mycket och hinner knappt hälften av det man vill och sedan är det ju en liten del där man inte orkar med heller för kroppen säger ifrån. Träna var evigheter sedan, förutom yogan och någon promenad i veckan. Har jag jobbat en hel dag är jag helt slut och måste ligga och sova för att orka med att umgås med min älskling.

Har funderat kring hur det kommer att bli när jag blir mamma, kommer jag att fixa det? Är tur Pyttis har en underbar pappa som jag vet med säkerhet kommer att fixa detta super bra. Jag är stressad och nervös inför vårat möte med våran nya familjemedlem, men älsklingen min verkar helt lugn. Han som annars stressar upp sig och behöver planera för att allt ska kännas bra är lugn och tar allt  som har med Pyttis att göra med ro. Har funderat på tre saker det kan bero på att han är så lugn:

- Han har inte förstått att vi verkligen ska bli föräldrar om fyra månader.
- Han är bara lugn inför mig för att  jag inte ska bli ännu mer stressad och nervös.
- Han har hunnit med att tänka igenom allt långt innan Pyttis ännu hade flyttat in och har därför allt planerat och klart.

Var igår på stan med min syster och köpte ett par nya jeans på Lindex tusen tack Lindex för att ni finns och har byxor som passar mig, har inte hittat någon annan affär med byxor som känns bra över magen och sitter snyggt över rumpa och lår. Köpte även en overall, ett par byxor och två bodys till Pyttis på Lindex. Hann även springa in en sväng på PoP och kom därifrån med ett snigel set som Pyttis kommer att bli sååå söt i!



Nästa veckan kommer en god vän hem till stan och då ska vi gå på spa, ska verkligen bli helt underbart att få vara i en helt stressfri och avslappnande miljö med en god vän man sällan hinner träffa pga avståndet mellan oss.


Äntligen fredag!

Veckan har gått fort och ååå så skönt att det är fredag, plus i kanten för att jag hade en tidig fredag på jobbet! Dagen har varit bra på jobbet hunnit med att fixa lite små grejer inför nästa vecka, så man slipper tänka på det över helgen. Nu är det bara ett par gardiner jag ska sy för att hänga upp på jobbet men det borde jag hinna fixa nu innan jag ska in till stan.

Igår kväll blev det film, marie kex, naturgodis och sushi. Åt sushi för första gången sen jag blev gravid, varit lite skraj att det ska vara bakterier i fisken eller räkorna. Provade i går vegetarisksushi vilket var riktigt gott. Lär bli en del vegetarisksushi framöver då jag upptäckte att den var lika god som den jag annars bruka äta. Skulle kunna äta det ikväll igen men Toma slär vara lite mer svår övertalad i den frågan.. ;-)

Ska träffa Johanna på stan nu på eftermiddagen för att ta en fika och gå och shoppa lite kläder som passar över magen, våra magar fixar inte de vanliga byxorna längre. Perfekt att få lite sällskap, smakråd och att få prata magar och bebisar över en fika.




LESS

Jag är less vill inte jobba mer, känns bara som allt strular och man hinner inget av det man ska göra. Tur det inte är så långt kvar till jag får vara hemma och vara med Pyttis. Vädret idag har gjort att jag kännt mig ännu mer omotiverad och less, måste nog ta och hitta på något skoj ikväll för att muntra upp både mig själv och min älskling som just kom hem. En liten god middag, lite ljus och kanske en bra hyrfilm skulle sitta fint i höstkylan...

Veckans belöning

Yogan var underbar även idag, veckans mantra - 

"I am the light of the soul, I am beautiful, I am bountiful, I am bliss, I am !"

Varit på Ikanohuset med min syster idag, hon letade något snyggt att ha på sig när hon ska på arbetsintervju på Zara imorgon. Håller min tumme hårt för att hon ska få jobb där!!

Min mage har växt en del sedan april minsta magen är från vecka 8 och sista från idag (vecka 21). Om lika många veckor till lär magen inte vara lika behaglig att bära runt på ;-) Men åå så underbart det är att se den växa och veta att Pyttis växer där inne.



Barnvagn

Ny vecka, veckorna går verkligen fort när man börjat jobba igen. Gick igår in i vecka 21 efter två veckor i vecka 20, men nu ska väl veckorna gå framåt och inte bakåt, härligt att det är mindre tid kvar än det gått nu!

Idag har vi varit och tittat på barnvagnar, åkte till Barnens hus för att köpa en vagn på rean men den vi tittat på fanns inte kvar och vi var inte riktigt nöjda med den design och de färger som fanns på de som vara kvar. Plötsligt såg vi Brio happy som är ny för 2007 och jag föll dirket för den specielt när jag såg att den fanns i brun. Det verkar nu som det blir en Brio happy sittvagn och en voksi åkpåse som vi tänkt använda som liggdel och åkpåse i ett.

Gjorde ett försöka att få in en bild på vagnen men det funkade inge bra, men den finns på
www.brio.net Barnstolen (mat) där är också himlans snygg!!