Sötnosar

Sötnosar

Bygga ut?

grrr ååå jag är såååå less, vill flytta NU!!!! Kankse skulle kunna bygga på en till våning här på huset?? hmm kanske inte skulle vara så populärt...

Finns lite intressant hus ute nu ska ringa imorgon och anmäla in oss på visningar. Igår tittade vi ju på ett radhus på klockaberget var fint och kändes bra men det är ju avståndet till stan, finns många fördelar och nackdelar med att bo där ute. Finns ett till hus där ute som vi ev ska titta på också. Imorgon är det ett radhus här i Granlo som gäller, grannhuset till de vi bjöd på här för någon vecka sedan. Ja innan Ebbe börjar skolan hoppas jag vi hunnit flytta.

Varit hos tandläkaren idag, min tandläkare är så söt och det känns verkligen som hon är bra på det hon gör. Hon berättade om vad hon ville bli när hon var liten, en smurf ;-) Är ju riktigt trevligt att gå till tandläkare när man har en trevlig tandläkare.. ja tills man ska betala 891:- för ett hål.

Ebbe 5 månader

 xxxdddddddddddxddddcdv  Z                           MGTF                           CN  MMFF

- Ebbe bloggar :-)

Ja ni ser vilken duktig pojke jag har, han kan både stora och små bokstäver samt att man måste ha mellanslag mellan orden ;-) hihi

image156

Idag blir Ebbe fem månader och det har vi firat med att titta på ett radhus och att i kväll åka till Lina där Ebbe får träffa Axel, Moa och Signe. Strax ska vi även på mamma-barn yoga, ska bli sååå skönt för jag är super trött och less idag.

Var på mamas-party igår, fanns massor med skoj som jag vill ha men måste tänka på ekonomin så det blev bara en spegel till bilen för att vi ska kunna se Ebbe när man kör själv. Köpte även maracass till Ebbe. Har tänkt ha ett "party" här hemma också och då får jag köpa något mer skoj.
www.mamas.se kan ni se vad de har för skoj.

Ebbe har sedan han föddes varit duktig att somna och sova på nätterna, senaste veckan har dock varit jobbig. Han har inte velat somna, skrikigt och gnällt. Han har vaknat flera gånger på natten, har lagt honom vid bröstet men han har bara velat myst och sova bredvid oss.Tyvärr kan jag inte sova vidare bra med honom mellan oss så nätterna har varit jobbigare. Det började när vi började med gröt på kvällen så jag köpte en ny sorts gröt (han har ätit vanlig havregrynsgröt) och inatt sova han i sin egena säng utan några problem. Vilket betyder att vi får lova att köpa dessa dyrare barngröter.. jaja allt det bästa för min prins!

klockan 7

Helt otroligt skönt jag var inte trött klockan 7 i morse när Ebbe hade beslutat sig för att inte sova längre, skönt att få enmorgon då man kan ta det lungt och fixa på lite här hemma innan man tar sig utanför dörren.

Ska träffa Sanna och Eira idag, har ju inte träffar Eira så mycket nu de senaste veckorna så man längtar helt klart efter henne och efter Sanna också såklart ;-) Tyvärr ska de ju iväg på BVC men vi ska hinna med en lunch. Har tre tack-kort på vårat kylskåp ett på Eira, ett på Axel och ett på Felix, man blir på glatthumör så fort man se de små underverken le mot en när man är trött och less på morgonen!

Dax att klä oss och ta oss ut till vagnen och promenera in till stan i solen och värmen.

En liten bil?

Är ju konstigt att tänka att för ett år sedan så låg jag här i sängen och spydde som bara den pga den underbara figur som ligger här brevid nu. Går knappt att förstå att han varit inne i min mage, gå rinte att förstå att vi kunnat leva utan våran underbara prins.

Ebbe har nu under helgen lärt sig att spruta saliv runt omkring sig, han ligger och leker och kör runt med tungan både i och utanför munnen, låter som en liten bil, det gäller att ha massor med små IKEA handukar liggande överallt så man kan torka när man får sig en dusch. Är även en allt glader lite kille vi har han skrattar åt ljud och grimarser, pratar även på med sina nya ljud (de byts ut varje dag). Leksakerna han har, har även börjat blir allt intressantare och både teven, tidingar och böcker är mycket intressanta. Ja det är helt otroligt från en liten underbart söt sovande lite bebis som på 4 1/2 månad har blivit en liten glad, bestämd, busig, leksugen pojke (nja han är väl bebis fortfarande..) 

image154
Ebbe och Filip på Yogan i tisdags


Våran helg -
Onsdag hade vi Axel, Johanna och Jens på besök nere i stugan. Vi tog en liten promis, grillade, åt, pratade och hade trevligt.Torsdag var vi på födelsedagskalas hos Ts farmor, Ebbe hade fullt upp med att mysa med alla som var där ;-)Fredag åkte vi på auktion, hade hoppats på fin väder men fick sk*t väder, kallt som bara den. Vi stannad en timme men hann handla lite små fynd ;-) Jag köpte en lampa, sex små somriga glas och tre glasskålar i olika storlekar. A-M köpte en fin fågel och massa burkar. hihiLördag var det dax att ut och åka igen för jag måste hem till stan och jobba. Efter jobbet åkte vi ner till stugan igen film och popcorn kväll.Söndag kom farmor och farfar (Ebbes) och firade Rolfs födelsedag. Vi grillade och åt gott. Vi hade köpt honom en dörrmatta med texten A golfer and a normal person live her guess whos home passar fin fint i deras hall hihi


Inte våran tur..

vi fick inte huset :-( Men priset blev för högt och vi ville ha pengar att kunna renovera för också, så vi sa Tack och hej vid 1 250 000:- Idag ska vi iväg och titta på ett till radhus och även ett imorgon. Vi letar vidare :-) Dax för mys med mina underbara killar som ligger sängen och vilar.

Budgivning

Nu är budgivningen igång vi bjöd ju 945 000:- då direkt när vi var och tittade, nu har ett par bjudit 1 000 000:- en annan 1 025 000:- och vi 1 060 000:- men nu tog mäklaren helg så budgivningen ligger vilande över helgen. Dett abetyder att jag (hmm vi) kommer att gå och vara nervösa hela helgen, nervösa både för att vi kanske inte får det och för att vi kanske får det ;-) Vore ju inte helt fel att bli radhus ägare nästa vecka, vi drömmer vidare och hoppas på det bästa. Håll en tumme för oss på måndag!


Lat

Inget nytt om radhuset *nervös* hoppas att mäklaren hör av sig innan helgen. Ska även boka in oss på en visning på ett annat radhus nästa vecka som nästan är lika men ligger två gator ovanför, tyvärr inte gavel.

Idag har vi latat oss hela dagen, varit helt slut i kropp och knopp så det har varit skönt att legat i sängen och soffan hela dagen. Vi har lekt, sovit, lekt, sovit och tittat på tv, Ebbe och mamma mysdag ;-)

Igår träffade vi Eira och Sanna, var två veckor sedan sist eftersom jag varit sjuk och ojoj vilken stor tjej Eira blivit hon skrattade och pratade på som bara den. Knäppt ju tyvärr inga kort annars skulle ni få se hur underbart söt hon är!

Nu sover prinsen och jag ska fixa mig ordning till Tomas kommer hem, vi ska åka till birsta och shoppa upp våra pengar.

Lång väntan

ååå vad det är nervöst, vi har legat i soffan nere i stugan hela helgen och fantiserat om hur vi skulle kunna göra i radhuset.. om vi får det vill säga.. Tänk att väntan kan vara så lång, hoppar till varje gång telefonen ringer med rädsla/glädje att det är mäklaren. När han haft klart visningarna vilket borde vara denna vecka ringer han runt till alla och höra vilka som är intresserade och sedan kör budgivning igång om det är fler som är intresserade chansen att det endast är vi som är intresserade känns väldigt lite tyvärr..

Fick igår lite kort från min kära syster från förra helgen

   
Moster och Ebbe har fotostund

  
Första smakpotionen, det mesta hamnade utanför munnen.. ;-)


Flytta?

Nu har vi tittat på huset/radhuset vi vill bo i och även lagt ett bud på utgångspriset, bara att hålla tummen och hoppas på det bästa nu. Var ett välbevarat och fint radhus som trotts heltäckningsmattor och väv kändes riktigt fint.
Han som ägde huset nu var med på visningen, man kände att han var stolt över sitt radhus och ville att den som skulle köpa skulle ta väl hand om det. och JA vi skulle göra det :-)

http://www.hemnet.se/search/maklarutbud/object_frame.asp?objektid=3588343&service=hemnettogp&caller=main&area=19&kommun=227&oresundssok=&url=http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/results/

KOmmer gå och vara nervös nu tills detta är klart och lär bli super besviken och budgivningen gå över den summan vi har som tak..


Sista April

Efter två svängar med mycket hög feber, massor med hosta och snor börjar jag bli frisk, tyvärr verkar det då som att Ebbe börjar bli förkyld. Hoppas det är kort varigt och att han inte få feber och bli riktigt dålig. Blir ännu en vecka då vi får hålla oss för oss själv, eller vi tvingar moster Anna-Mia att vara med oss :-)

I helgen har vi varit i stugan för första gången för i år, såå härligt att komma ner till sista april, vårstäda stugan, grilla och bara mysa. Ebbe verkade inte ha något emot att vara där nere, han sova så bra så i sin resesäng, är konstigt att han sover bättre i den än i sin egna säng hemma...

Igår gick vi långpromis i skogen lite över en mil, super skönt att få andas in havs- och skogsluft på en stärkande promenad :-) Ebbe sov skönt på sin pappas mage i Babybjörnen hela vägen.

image142

Idag ska vi på BVC sedan vet jag inte vad vi ska göra, en långpromis kanske eller Ikea (vad säger du A-M?). Imorgon är det dax för husvisning av huset vi vill bo i, håll tummen för att det går vägen och vi får det. Vore inge skoj om de drar iväg och blir super dyrt nu när vi äntligen funnit "vårat" hus :-)