Hälften klart

nu har vi skrivit på, känns plötsligt mer verkligt, gick med ett leende på läpparna från mäklaren :-) Var en snäll dam som var säljaren, jag och Ebbe ska gå och hälsa på henne någon dag här framöver och få titta lite på trädgården och även inne. Ja mindre än två månader kvar till vi har vårat egna hus.

Sitter och funderar.. mamma och pappa ska till fjällen på torsdag till söndag.. undra om jag och Ebbe ska följa med??? Vore väldigt skönt att få åka bort en sväng och komma hem på söndag så är allt fixat inför försäljning här hemma :-) Vi missar dock en date med Johanna, Axel, Victoria och Albert. Nina kommer hem och vi har ju somsagt en del att göra här hemma .. Måste fundera till imorgon

10 månader

Nu är Ebbe 10 månader som varje månad så säger jag åååå vad tiden går fort ojoj vad fort han växer. Vi firade 10 månadersdagen med babysim, birsta och att jag och T städa källaren och Ebbe vara med sin farmor och farfar på kvällen. Källaren var ibehov av städning så vi kan ställa ner elite nya grejer där tills vi ska ha vising av lägenheten.

Med vintertid är ju Ebbes tider lite andra nu vaknar han inte längre 8 utan senast 7 och somnar om nu vid 8.30, men jag ska se om jag hinner fixa mig iordning innan han vaknar.

Idag ska vi:
- Erikshjälpen med massa saker vi städade ur källaren igår.
- Stan med Sussie, Freja, Zara, Jennie och Jannice
- Fika med Lina
- Skriva papprena på huset
- Fortsätta städningen här hemma

image353
Ute på promis i köket

Ladies Night 2007

Hade en MYCKET trevlig kväll igår med Jessica, Ida, Angelica, Mona, Martin, Kjell, Micke och typ så där 4000 pers till. Var lite som ett stort sektmöte med tjejer i alla åldrar som ville ta över världen ;-) Goda skaldjur och lite dryck förhöjde kvällen lite extra, dock har jag sedan igår gått och varit sugen på ännu mer skaldjur, blir nog en skaldjurs kväll snart.

Hade ju tyvärr ingen kamera med mig, men jag fixa in något kort här när jag ser att jessica loggat in på msn.

Här är det:

Vi har alltså köpt hus i Österro och här är en bild från framsidan och en från baksidan av huset.

image351

image352

Gick förbi där på våran söndagspromis, som tur var så kändes det riktigt bra att vi kommer att äga det huset om två månader :-) Är en blandning av radhus och hus känsla vilket passar oss perfekt, nära till grannar, stan och jobb.

Hihi jag kan knappt förstå att vi faktiskt har hittat ett hus hade ju börjat ge upp lite här på slutet.

Nya rekord

nyss gick Ebbe 8 steg då skynda jag mig till datorn för att uppdatera :-) men just som jag sätter mig så går han 10 steg till hihi nu går han verkligen. hmm har inte tid att sitta här måste jaga min son som far fram och drar ner allt jag nyss städat.

Hus, oj

Ja vi ska alltså köpa hus och nu går det undan, de vill att vi flyttar in 15/11 men hallå det är om ca två veckor lite för stressigt. Vi önskade 1/2-08 men det slutade på 27/12. Ja alltså innan det slår över till 2008 har vi ett hus :-) Stressigt, nervöst, ångest, skönt, skoj några ord som beskriver hur det känns i våra huvuden just nu.
Nyfikna?

Lite lustigt var att efter vi pratat med mäklaren igår om att huset var vårat ringde det igen innan T hann lägga ner telefonen, de ringde från postkodsmiljonären, jag hade vunnit!! Jag hann tänka ååå tänk om jag vunnit 10 000:- haha 300:- var vinsten på :-) Blir flaska med något gott att fira vårat husköp med då vi fått nyckeln där kring nyår.

Hus?

*hjälp* en timme kvar av tisdagen den 23/10, mäklare sa att de andra budgivaren skulle lägga bud idag om de var intresserade av att höja mera. Ja nu är det en timme kvar av tisdagen och inget högre bud har kommit in.. betyder detta att vi är påväg att köpa ett hus?? Ja som sagt så vågar jag inte hoppas för mycket innan allt är klart...

Åter till Notting Hill, myser framför teven båda mina grabbar sover = lungt och skönt ;-)

Oj nu går det undan

Nu på kvällen var morfar (pappa) här på besök, när jag diskade och morfar satt på golvet och lekte med Ebbe gick han helt plötsligt flera steg. Känner redan hur jag är helt slut bara i tanken på hur mycket jag kommer att behöva jaga honom nu. Underbart med utveckling, det är verkligen något fantastiskt att se barn växa och utvecklas.

Rekord (på senaste veckorna) när jag la E ikväll, han har senaste veckorna skrikit och blivit super arg och ledsen. men ikväll fick han gröt av morfar, efter vi hade sagt hejdå till morfar gick vi och byte blöja, la E i sängen, jag läste en bok för honom, sjung en sång och sedan fick han komma upp i famnen och då somnade han nästan genast. Försöker jobba stenhårt med rutinerna nu, men vi tar det lite stegvis målet är att han ska somna själv i sängen efter jag eller T har läst och sjungit nattvisa.

Bebis till liten pojke

Våran bebis börjar bli en liten pojke! Han har börjat undersöka allt, pillar och känner på allt. Igår satt han sin sin lekhörna och körde med en bil runt runt. Sitter och titta på honom och funderar vart tiden tar vägen... den går ju tok fort. oj nu försöker han sno vindruvor från bordet.

Vet inte om jag skrivit att Ebbe tagit sina första steg?! Förra tisdagen gick han ett steg själv hemma hos mamma och pappa. Igår tog han två steg här hemma. Han står själv utan stöd allt längre stunder *hjälp* snart springer han, hur ska jag hinna efter.

Nu har jag bakat klart en kaka jag ska ha med på sista bvc-träffen som är idag, ska ta och koka kaffe och ge E gröt sedan är det dax att gå.

BVC och kyrkis har vi inplanerat för dagen.

image350

Ännu mer väntan

De vi bjudit mot vill ha tid att tänk och ska senast lägga sitt bud imorgon om de är intresserade av att bjuda över oss... Fortsätt håll en tumme för oss!!!!

Innan vi går till sängs..

idag vet vi om vi är husägare *nervös* Sitter som på nålar, så fort telefonen piper hoppar vi högt skulle den nu ringa ... ja ååå vad nervös vi är..

Dax för babysim

Första tanden är på G

När det var dax för oss att lägga oss igår kväll ställer sig Ebbe upp i sängen, när jag tar upp honom är han kokhet, hade varit hängig under dagen och även på kvällen. Fick alvedon och somnade om efter lite amning. Morgonen fortsatte med att han varit hängig men ingen feber och nu när T la sig med honom för att sova lunchvila känner han att det är en tand påväg upp. Första tanden är på G, bättre sent än aldrig!

Ida-Marie

Idag har jag varit bara Ida-Marie ;-) Ebbe och T åkte ut till farmor och farfar (Ebbes) och sedan på kalas, jag kände att efter en jobbig vecka behövde jag lite tid för mig. Fixade mig iordning i lugn och ro, städa lite här hemma sedan tog jag och Jessica bussen in till stan, skulle gå men det regnade. På stan blev det ingen shopping för mig men J köpte två fina tröjor/koftor. Kom hem till en tom lägenhet.. konstigt.. städade lite till och sedan lagade jag lite mat till E att frysa in.

Nu blir det film, ost, vindruvor och lite vatten ;-)

Just ja huset, ni får se bild på måndag när jag vet om vi får det... super nervös är jag

OJ!

hmm eller hjälp eller jippi eller nej... ???!!! Vi har ledande bud nu och inget bud har kommit in sedan förmiddagen, tänk om vi faktiskt äntligen har hittat ett hus att flytta till... hjälp... om vi får det kommer banken att typ äga oss... *hjälp* Fast ååå vad skönt att få flytta till större. Är konstig när man verkligen inte vill att någon mer ska lägga ett bud samtidigt som man är så rädd för att låna pengar att man hoppas att det kommer in ett högre bud... Nä nu håller vi en tumme för att vi får det!!! :-)

I en tvåa för alltid!!

Jag vet inte är vi snåla eller realistiska??? går räntan upp 5% så har man ju inte råd med annat än att bo och äta.... blä

Saknar!!

Nu är min syster påväg till Thailand på sin två månaders långa resa med sin vän Lina. Var igår och sa hejdå då kändes de inget men så fick jag sms att hon var påväg nu då kom tårarna.. tror inte jag varit borta från min syster så här länge förut. Saknar henne redan. Jag hoppas verkligen de får en underbar resa, att de njuter av varje sekund och att de passar på att göra allt skoj de längtat efter!

Ta hand om er Anna-Mia och Lina!!!!

image349

Om man vill kan man läsa om deras resa i deras bloggar:

http://annamiia.blogg.se/
http://linapinas.blogg.se/

Våran helg

Fredag


  
Lördag


   
     

Söndag

    


Fullt upp!

Vi har haft det fullt upp hela dagen:
babysim
fika hos Tomas farmor
jag har klippt mig
ätit snabb lunch i bilen
köpt bilbarnstol
tittat på ett hus
varit på me and i party hos Sara

Ganska slut i huvudet nu, ska bli skönt att slappa i soffan. Ska se om jag orkar få in lite nya bilder från helgen även :-)

Nystädat?

hmm nu hade jag just städat ihop alla Ebbes grejer för vi ska starx fara, men så vänder jag ryggen 1 sekund då är E inne i vardagsrummet och drar fram ALLT igen. När hans er att jag tittar på honom tittar han på mig och ler. ååå älsklingen min du är ju så underbar!!

  
Bilder från förra veckan, men det ser lika ut nu när han dragit fram ;-)

En liten iller

Innan vi skulle in till stan igår skulle A-M knäppa lite kort på E för att göra ett julkort, satt på tomtedressen och satt sedan ner honom haha var som ett skämtm han for omkring och satt inte still en sekund. Drog av sig tomteluvan och gjorde allt för att moste inte skulle få till ett fint kort. När vi till slut gav upp skulle vi försöka byta kläder på honom, två mot en så blev vi tillslut klarar för att gå ;-)

På stan blev det te-buffe på charm *mums* och lite shopping.

På kvällen var jag, A-M och mamma på bio och såg Underbar och älskad av alla. Rolig, tragisk och knasig film.

image329










Idag ska jag & Ebbe åka och hälsa på Johanna & Axel. Blir mycket kläder på för brrr kallt ute


Bra sömn

Ebbe har sovit bra inatt, första gången på MYCKET länge. Vaknade bara två gånger, ena av gångerna var på morgonen. Vi hoppas att detta är de nyaste som håller sig kvar :-)

Nu ska vi ge oss av mot stan med A-M. Te-buffe kanske?? ;-)

image328


Systeryster

That I will always be your soldier
I'll be marching by your side
I'm not deserting
I'll be there for you
Oh please please believe in this oath allegiance

- Marit Bergman


Ingen flytt

Blir inget bud på huset, kändes inte lika bra när vi var där idag. Tur vi åkte och tittade igen innan vi la bud. Var mer som kändes dåligt än bra idag, kanske en sådan dag.. Letadet fortsätter "vårat" hus måste finnas där ute!!!

Ny tvättstuga

Nu har vi äntligen efter tre veckor fått tillbaka våran tvättstuga och nu är den ny, mycket roligare att tvätt när det är fint.. undra om tvätten blir renare och finare också ;-) Berget av tvätt har växt och växt under dessa veckor, en maskin med svart 40 grader fyllde hela torkrummet, hoppas på att torkrummet funkar bra så allt är torrt när nästa maskin ska in.

Vi har varit och badat idag jag och Ebbe, även A-M/moster var med och fotade oss. Efter babysimmet åkte vi till birsta, A-M shoppade lite grejer hon ska ha med sig på sin resa. Hon ska ju till Thailand om 1 1/2 vecka och blir borta i två månader.. gissa om vi kommer att sakna henne, vara oroliga och väldigt avundsjuka?! ;-)

image325

Imorgon ska vi titta på huset igen, åkte förbi där påvägen hem och det känns faktiskt ganska bra... hoppas inte budgivningen drar iväg... Har bokat in oss på två visningar till men de ligger i områden där det alltid blir DYRT!!!

image326

Mysigt på Norra

Blev en mysig utflykt uppe på norra i fredags, var super fint väder vilket gjorde dagen ännu bättre. Jag, Sanna och Sara gick upp från stan JOBBIGT men fikat var lite extra gott efter det ;-) Ni ska se här på bilderna de säger allt om vilken bra dag det var.

image320
Elin, Fille och Ebbe siter stilla på filten i säkert tre sekunder :-)

image321
Eira och Ebbe anfaller Sanna med massa pussar

image322
Axel och Ebbe undersöker gräset

image323
Stella i sin fina overall

image324
och så var det de duktiga mammorna som gick hela vägen till och från Norra

Lite sol TACK

Ja det var ju inte så lätt att somna eller sova i natt, låg och tänkte på huset... vill jag bo där, hur mycket kan man betalar för ett hus där ute, vad behövs göra på huset... osv alla tankar for genom huvudet och tyvärr ville de inte fara ut, utan stannade kvar där inne. Ska avvakta och se under dagen vad som händer, flera osm bjuder eller är det bara en till som är intresserad..

Idag ska vi till Norra berget med ett helt gäng mammor och bebisar, blir mysigt hoppas bara att solen vill titta fram.

Ångest

urk jobbigt det här med att titta/buda/vilja köpa hus.. HIttar man något som känns bra så är det såklart inte bara vi som vill bo i det huset. Tittat på ett idag som kändes riktigt bra fast de inte ligger exakt där jag vill bo men fick en känsla av att jag skulle trivas. Men hur gärna vill vi bo där... hur mycket pengar kan man tänka sig att LÅNA för att få bo där?????? hmm måste sova på saken.. 
 
Kanelbullensdag är ju idag, vi bakade bullar igår *mums*

image319

Längtar ut

Det är skönt att vara hemma men när man varit hemma en hel dag längtar jag ut, har väldigt svårt att bara vara hemma och ta det lungt mer än en dag. Ja det är inte det att de inte finns att göra, för jag skulle kunna städa, rensa och göra fint men fyy vad tråkigt. Vi måste kanske åka och hälsa på farmor idag.. ska ta och ringa henne längesedan vi var där och hälsade på. Är hon inte hemma måste vi tvinga syster/moster att vara med oss ;-)

Morgon

fy vad jobbigt det är att komma upp ur sängen men eftersom det inte är jag själv som bestämme rnär jag ska sova längre är dte ju bara att kliva upp när mini säger till. Efter att ha dragit upp sin mamma ur sängen 7.30 somnade han nu.. tänk vad skönt dte hade varit om han hade somnat om då 7.30 istället, då hade vi båda fått sova lite extra på morgonen.

Vad händer idag då? Måste ta mig ut en sväng, promis.. hmm ja kanske något skojigare får se vad som händer när vi har vaknat och fixat oss iordning. Nä ska väl fix amig iordning medan E sover då.. Ha en bra dag!

Kaos

Allt KAOS i vårat hem.. tycker vi städar ganska duktigt en gång i veckan men städigt alla prylar överallt. Vi har ju fått ganska bra hjälp av våran hjälte att fixa kaoset

image318

haha säger mini hjälten om kaoset och fortsätter dra fram ALLT han når till :-) Tok-Ebbe med sitt nya tok(gör sig till) skratt ;-)

Snor i massor

Efter att E somnat igår vaknade han efter en timme och fick knappt någon luft in och ut genom näsan, hua han hade blivit förkyld. Sen sov han fram till 23 men då var det för mycket snor att han inte kunde äta, inte andas genom näsan och han kundet inte sova. Skrek och skrek tillslut tog jag fram en bok och läste för honom, han blev lugnare. Lekte lite med boken och var vid gott humör, drog lite i pappas näsa ;-) (han sov, tror inte han vaknade av att bli dragen i näsan heller) Ja efter en jobbig natt har nu E somnat jag har fixat mig iordning. Tänkt jag skulle gå lite saker gjorda här hemma nu när vi ändå inte kan gå på kyrkis pga en alltför förkyld Ebbe. Vi ska även se om syster/moster har lust att vara med oss på en promis.

Nä ska passa på att fixa lite innan Ebbe vaknar.

9 månader

ja det går SÅÅÅ fort Ebbe har blivit 9 månader bara tre månader kvar till 1 år vilket känns helt overkligt att min pyttis snart blir 1 år.. Jaja det är ju tre månader kvar innan dess ska både moster och faster dra till Thailand och vara där i många veckor, jag ska på moneybrother & Ladys night, T ska se kent nere i Stockholm, vi ska åka en helg upp till fjällen, Ebbe ska lära sig gå ;-) och kanske få en tand innan ett års dagen också? Ja vi hoppas på tre underbara månader med mycket mys och skoj. Dett abetyder ju även att det är tre månader kvar tills det är tänkt att jag ska börja jobba..