ÄNTLIGEN FREDAG

Ja så var det fredag igen, veckorna går TOK fort. Ännu en mysig helg framför oss:

Fredag - Weeping Willows
Lördag - Stugan
Söndag - Till Ts farmor på middag, hans faster fyller 45 år och de ska firas med kåldolmar *mums*
Måndag - Babysim (måndag är nästan som helg också för då är ju T pappaledig och vi har en extra dag tillsammans hela familjen)

Denna vecka har jag tränat två kvällar och varit på middag en kväll, alltså tre kvällar utan Ebbe. Varit väldigt skönt att få komma iväg själv och kunna slappna av lite. Dagarna känns mycket bättre när jag får lite egn tid på kvällen, orkar leka och vara en roligare mamma nu :-)

Var på birstcity med Sussie och Freja igår, shoppade såklart massa kläder åt E, men nästan bara på super rea :-) Blev en jacka till nästa vår/höst, ett linne till sommaren, en t-shirt till sommaren, ett par trekvartsbyxor till sommaren och en tröja som han kan ha nu. De som inte vara på rea var denna super mysiga overall: (lägg märke till detaljerna på den ;-) )

image317

Ja men nu var det fredag och jag ska fixa mig iordning för att at en promis in till stan, ska se om jag hittar något fint att ha på mig ikväll, för det är jag väl värd? (Eller vad säger du Tomas?) Ha en härlig fredag!!

Onsdag

På schemat för dagen:

- BVC för att göra en koll om E ökat något i vikt
- Hämta Sanna och Eira
- Åka till Johanna och Axel
- Mamas-party som Sara håller i ute hos Johanna
- Hem med Ebbe
- Till Linda och Adrian på middag

Lär vara ganska trött när det är dax för sängen.

Körde mitt andra träningspass för hösten igår, var ett rygg-medelpass. Var skönt för min onda rygg men tror att det inte blir det passet något mer.. Lite för lungt för min del, fast bra musik och trevlig ledare.

Min busunge far nu runt som bara den, kryper mellan sofforna tar svåra vägar där inte jag kommer fram, tittar under soffan och leker tittut *mys* hmm nu drar han in i köket måste hänga på här ;-)

Mums med mat

Eftersom E var på bra humör för att äta igår så försökte vi ge honom lite extra på kvällen för att han skulle sova LÄNGE, han sov längre än han brukar men tyvärr inte hela natten. Är så härligt nu när E äter ordentliget, öppnar munnen när maten komme roch säger mmmaaamm, imorgon är det dax att gå till BVC igen hoppas att han växt som han ska denna vecka.

7.00 amning
9.30 Gröt
13.30 Potatis, majs och kalkon puré & Hallon, jordgubbs och äppel puré (halv stor burk av båda sorterna)
15.00 Amning
17.30 Slottspure (hel liten burk)
19.30 Gröt + amning

Bra dag när det gäller maten, skönt!

Nu ska vi äta lite frukost, gå på affären och köpa någon lunch, sedan kommer Sanna och Eira. Vi ska gå upp till kyrkan på kyrkis, mys tycker både Ebbe och jag :-)

image316
Äter kaka med farmor Astrid (Ts farmor) första kakan som åker ner i Ebbes mage..

Flera utflykter, tack!

Igår gjorde vi en lite utflykt upp till Norra berget, en super trött mamma, en super trött pappa och en super PIGG liten pojke :-) Packade kaffe, bullar (tack Sanna) pepparkakor och en burk mat åt Ebbe. E somnade påvägen så när vi var framme passade de två super trött föräldrarna på att dricka sitt kaffe och äta sina goda bullar. Härligt höst-fint-väder, vackra färger ute i naturen och frisk luft. Borde gå på små utflykter oftare!!

    

image315

Trevlig lördag

Väldigt trevligt att träffa min vän från skoltiden idag, vi fikade och gick sedan tillsammans hem, hennes föräldrar bor nästan granne med mina föräldrar. Ebbe var på sitt allra bästa humör NOT trött, grinig och så kräktes han på Emmas byxor, vi måste nog ta och skicka ett förlåt-kort för det ;-) Ebbe hade tur och fick åka en lång bit i Emmas famn påvägen hem *lyx*

Nu ska vi se om jag och min minsta älskling ska ta och leka lite innan det är dax för mys, gröt och sovning. Blir nog en film och popcorn ikväll, måste ner på statiol och köpa en påse popcorn.

image309
Ett litet gäng med busisar :-) Titta in Eiras klänning, den fick hon av mig när hon hade kalas när hon bara var några veckor, nu så där ca 1/2 år efter sitter den perfekt!

Vän från skolan

Idag ska jag träffa en vän från skoltiden, vi gick i samma klass 4-6:an. Träffade på henne på facebook, och hon är hemma över helgen så vi passar på att träffas över en fika. Sedan vet jag inte vad jag och Ebbe ska hitta på, T har sin sist match för i år så de ska basta, dricka öl och äta pizza efteråt. 

 Har funderat en del kring en av lägenheterna vi var och tittade på.. den kanske inte var så tokig. Ska få titta på den igen 1/10. Vore underbart att få flytta innan jul.

Äntligen fredag

Veckan har varit lång! Haft en tuff vecka fast mysig eftersom jag fått varit med min prins. Min prins blir dock snabbare och snabbare för varje dag och gillar att dra ner allt som han når. Att vara på sin vakt hela tiden tar på krafterna lär somna ovaggad ikväll när jag äntligen får slappna av lite för det är fredag och T är ledig i flera dagar.

Sovit som vanligt = inte så bra, många mat stunder och med en heldel sprakr och slag från små fötterna och små händerna.

Ja men det är ju fredag och vi ska gå till Sanna och Eira och få lite fika :-)

image308
Busunge!!!

Kassabok

Dax att börja föra kassabok, vi behöver få bättre koll på vad alla pengar gå till så från idag då barnbidraget kommer gäller det att vara duktig och skriva in allt, även att ta kvitto när man handlar.

Vad vi senaste månaden försökt spar lite pengar på är besin, "utemat" och att inte köpa onödiga saker. Men vad är då onödiga saker.. jag kan inte komma på något onödigt jag köpt ;-)

Idag ska vi:
- Lägga ut lite saker på tradera
- Träffa syster/moster
- Titta på ett radhus

Ska nu börja med att ta kort på de saker jag ska sälja på tradera.

MAT

En kväll/natt åt E välling sedan har han totalt vägrat och bara skrikit tills jag ammar honom... *suck* Att trappa ner på amningen är svårare än jag trodde det skulle vara. Men jag ska också vara glad för han har börja ätit duktigare på dagen av maten.

7.00 Amma
9.00 Gröt
12.00 Amma + frukt
15.00 Amma
17.00 Pure
19.00 Gröt el. Amma beror på vem som är hemma.. svårt för T att amma ju ;-)

Detta är hur de sett ut denna vecka men vi jobbar mot inför nästa vecka:

7.00 Amma
9.00 Gröt
12.00 Lunch
15.00 Amma
17.00 Pure
19.00 Välling

Att amma när de är andra runt omkring oss är ingen höjdare, då vill Ebbe ha koll på allt som händer samtidigt som han äter vilket leder till att jag blir helt blöt :-(  Målet är alltså att jag ska amma morgon, kväll och natt om det behövs. Har tänkt att amma morgon och kväll ett tag till.. hur länge vet jag inte men jag känne ringen stress att sluta helt nu när han börjat äta ordentligt av annan mat.

image307

Här jobbade vi hårt med att börja amma och nu snart 9 månader sedan jobbar vi hårt med att trappa ne rpå amningen. ojoj vad tiden går fort...

Mat överallt

Nu har vi tittat på de andra två lägenheterna också men nej det blir igen större bostad ännu.. hmm att det ska vara så svårt...

Ebbe och jag gick en promis efter sista visningen, blåsigt och kallt men skönt att komma ut. Nu har Ebbe ätit och badat för han ätit själv och då är det ganska mycket mat överallt ;-) Sitter och leker på sin matta och starx är dte dax för sängen.

Ljuden som gäller just nu:

- titta titta
-mamma
-aaaa
-ejej

Man kan ju låsas att han säger både mamma, titta och hej och är fullt medveten vad det betyder ;-)

image306

Lägenheter

Idag var babysimmet roligt, Ebbe plaskade, skrattade och var sååå duktig :-) Skönt att han gillar det för jag älskar att bada och vore ju trist om jag inte fick med mig E att bada. De fick börja träna på att gör dykövningar idag, man sa nu kommer de vatten, gjorde en inandning, blåste barnet i ansiktet och hällde sedan vatten över huvudet. Gick bra, fast vi har ju tränat lite på de hemma i badkaret så han visste ju vad som skulle hända.

Tittat på en 3:a här i Granlo, men den var inge bra. Luktade rök i hela trapphuset och kändes inge bra. Ska titta på en 4:a här i granlo och en 3:a på södermalm nu i kväll.. Kankse kanske kan det vara något.

Resten av dagen har vi sovit, sååå trötta hela familjen. Händer inte så ofta att Ebbe vill sova då vi är trötta.

Bra natt!

Igår kväll åt E en hel flaska med välling :-) och det nästan helt utan klagomål. Gissar på att vällingen även gjorde att han sov mycket bättre i natt och vaknade bara EN gång, väldigt längesedan det hände. Känner mig faktiskt ganska pigg och ska nu ta och fixa oss iordning för att ta en promis in till stan, ska dock hålla mig borta från shopping.

Härlig väder hoppas det blåser mindre än det gjorde igår.

Sovmus

Älsklingen min sover och jag sitter och "leker" på facebook.. dumma dumma A-M nu är jag ju beroende :-( hmm kommer aldrig ha tid för annat än facebook och Ebbe i fortsättningen ;-)

När Ebbe vaknat ska vi ge oss ut på en liten promis med Sussie och Freja. Ska även tvätt och vid 14-15 tiden ska jag ta och promenera bort till Mikaela för hennes mamma bjuder oss på fika *mys*

hmm nä borde packa väskan och fixa klart innan han vaknar.. ska bara kolla in på facebook igen ...

Lindex

Fick en värdcheck när jag gick med i lindex-klubben så igår var jag in och shoppade lite åt Ebbe.

  

Även två mössor ur All star, Lindex har finaste kläderna för barn just nu, enligt mig och skoj att man kan titta på deras kläder ja även köpa på internet.

Var in på polarn också och tittade efter en kofta jag såg i en annan blogg som var sååå fin men nej den var slut :-(

Dax för frukost sedan ska vi ta oss ut på en promis i solen.

Orosmamma

     

Det bor en orosmamma i mig, jag blir så stressad över att han inte går upp i vikt som han ska och att han nu varit knepig i magen i två veckor gör ju inte saken bättre.. På en månad har han gått upp 40 gram och växt 0,5 cm är ingen stor kille jag har men han är väldigt aktiv så det kanske inte är så konstigt att han inte går upp i vikt tänker jag.. men idag så säger våran sköterska på BVC att det kan beror på att han är laktos eller gluten allergiker. jag blir super oroligt och går med gråten i halsen en SNABB promis in till stan.. kändes lite bättre efter det då jag fått gå av mig lite och tänka lite. Är ju toppen om vi får reda på det så här tidigt om han är allergisk mot något. Träffade läkare på eftermiddagen idag och hon fixade en remiss till barnkliniken uppe på sjukhuset.

image297
Bus imorse innan vi tog oss iväg till BVC

Att träffa min favvo Eira, Sanna och Mikaela gjorde att allt kändes mycket bättre, vad Ebbe tyckte om dagens date är dock lite oklart.. ;-) han fick ledsenläpp och tårarna kom så fort Eira gjorde något ljud eller försökte ta i honom.. aldrig sett honom så, var riktigt söt när läppen började skaka ;-) Förra veckan fick han tre av sina kompisar att börja gråta av hans ljud så det var inte mer än rätt att han fick igen lite .. hihi ... :-)

image296

Gillar sång och musik

Vårt andra besök på kyrkis, Ebbe gillar verkligen att vara bland alla barn där och få sjunga när Eva spelar och sjunger fint. Vi har även idag varit på en presentation om expressomaskiner, låter verkligen bra och man kan tjäna en heldel pengar om man får iväg några men jag tror inte jag är rätt person för det första är jag för lat ;-) (tala inte om det för någon) sedan är jag inte en säljare är nog för ärlig skulle dirket tala om ifall det var någon som var dåligt med den.. Nä jag är nog bättre på att vara en buzzador och dela ut och göra reklam och rapportera kommentarer för att förbättra produkter :-) Har nu delat ut massor med halstabletter och är i gång med gröt ocg fruktmos till Ebbe och hans kompisar.

Dax för mat


Fredag

Ebbe var på toppen humör idag när vi var och hälsade på mormor (mamma) kröp super snabbt igenom hela övervåningen och letade efter roliga saker att dra ner och undersöka. Han testade även sina gåvagnar för första gången, har nämligen två och provade ut vilken han ville ha kvar och vilken ha tänkte ge bort till Eira :-) Han gick faktiskt några steg själv med den fast var mest intresserad av att krypa med den och undersöka den.

image295


Idag har vi även varit på stan med Sussie, Freja, Jenny och Frank. Lunch och lite shopping.

    

Ta hand om dina vänner!

Nu har jag tagit ut alla grejer som ska till Erikshjälpen, men lär bli en till sväng om någon vecka då vi tagot tag i att städa i källaren..

Ska hämta Sanna och Eira sedan blir det alltså Erikshjälpen och sedan birsta, ska titta lite på lösningar till våran dator- och Ebbehörna.

Pratade med en vän som bor nere i Göteborg igår på MSN, inte tänkt på det så mycket men jag saknar henne.. måste verkligen ta mig tid att åka ner och hälsa på var ju mer än ett år sedan vi sågs sist. Är tråkigt att inte tiden räcker till allt man vill göra och även att pengarna inte gör det. När Ebb ekom har det blivit så någr akompisar "kommit" bort hoppas att få igen kontakten med dem nu när Ebbe snart inte är lika beroende av mig.

Solen värmer ute men det gör den alltid då vi planerat in Birsta dag ;-)

image289

Grabbarna

ojoj vad han grejar på morgonen hmm läs natten, fast jag tror jag sovit ganska bra inatt är svårt att veta när man vaknar somnar och vaknar och somnar hur många timmar man egentligen sover..

Hade mysdag igår med Johanna, Axel, Victoria och Albert. Vi åt lunch, pratade, leket, gick promis och alla tre pojkarna somnade sedan fikade vi och pratade lite till.

image288

Vilka stor killar det blivit när alla tre träffades samtidigt senast så låg de i magen :-)

Mysigt på kyrkis

Mys igår på kyrkis, barnen lekte med alla fina leksaker som fanns där, vi mammor pratade, blev bjudan på fika och sedan vara det sång. Tjejen som håller i det är otroligt duktig och kan fånga alla barnens intresse, har träffat henne via jobbet förut och även med sexåringarna jag jobbade med var hon otrolig duktig och fångade alla barn. Skoj! Blir alla tisdagar framöver vi tar en tur upp till kyrkan både skoj för mig och Ebbe :-)

    


image286

Körde mitt första friskis pass på 1 1/2 år igår och jag har faktiskt ingen träningsvärk.... ännu.... var otroligt skönt att få komma iväg ensam och bara tänka på ja ingenting medan jag tränade. Hoppas med att hinna med minst ett pass i veckan nu framöver.. helst tre..

Lurad ;-)

hihi lurade prinsen att somna om imorse så han sova till 8.20 nu har han somnat igen och lär väl sova 30 minuter, hoppas jag..

Igår kväll hade vi Filip med föräldrar på besök. I går kväll ålade Filip båkåt och Ebbe kröp och ställde sig upp mot allt som var i lagom höjd, nästa sommar blir det fotboll för killarna och vin med ost till mig och Sara i gräset ;-)

image282


Idag ska vi på kyrkis där det blir lite babysång och fika, blir promis till kyrkan för vädret är fint tror till och med att det är lite värme ute.

Knäppa föräldrar?

Ja vad ska man säga om dagens babysim?! Ebbe rörde inte en min på 20 minuter, han såg ut som han tyckte vi var hel knäppa som satt nere honom i massa vatten med massa barn han aldrig träffat förut. Han skrek inte utan vara bara tyst och lugn med en min som såg mycket frågande ut, detta är inte ett tillstånd vi är vana att se våran prins i ;-) Hoppas på att det känns bättre för honom nästa gång och tycker det är skoj. När T och Ebbe kom in i duchen på badhuset hade han plötsligt blivit super glad igen och låtit så de andra killarna där inne inte kunde pratat med varandra, mammas duktiga pojke ;-) Efteråt har han sovit mycket alla nya intryck var tydligen jobbiga.

image280


image281

Nu ikväll somnade han när jag gick runt med honom i min famn samtidigt som jag pratade i telefon, han kom krypande till mig och vill eupp tog upp honom då lutade han sitt huvud mot min axel och somnade, mys!

Dax att lära sig simma

idag börjar Ebbe på babysim, spännande att se vad han tycker om det. Han älskar ju att ducha och bada här hemma, tror att det blir en favorit.

Tråk trist väder ute tur vi har hela dagen bokad med inomhusaktiviteter. Ha en härlig dag, ikväll kommer biler från babysimmet :-)

Frisk luft

Skön promis runt Sidsjön, skönt ute och trevligt sällskap!

Ebbe borde ha somnat för 1 1/2 h sedan men han var super trött vid 17 och somnade då och sov i 1 1/2 h pga att han inte haft tid att sova så mycket han behöver under dagen. Måste vara jobbigt när det finns så mycket man ska titta på och göra under dagen att man inte vill vila en liten stund när man är trött.. Jag skulle mer än gräna byta plats i vagnen med honom och få slå igen ögonen ett litet tag ;-)

Ställer sig upp mot allt nu och tar små små steg åt sidan, snart går han längst med kanten på bordet, soffan, hyllan ja överallt där det går att ta sig fram med stöd. Är så härligt att se hans glädje i blicken när han kommer på nya saker och lär sig nya saker. LOVE!!!

image279

På promis förra veckan i regnet

Duktig prins!

Våran prins har varit så otoligt duktig på våran resa till, från och i Tallinn. Han sov, lekt och myste hela vägen till och från Stockholm gick över förväntan att sitta på en buss i ca 7 timmar är ingen enkel match för varken mig eller Ebbe, var tur det var ett längre stopp då E fick krypa runt och röra sin kropp lite. 

   

Åt god mat på färjan, stor buffe med allt möjligt vi åt tills vi knappt kunder röra oss ;-)  sedan myste vi i hytten eller nja vi somnade ganska snabbt ;-)

  

Våran dag i Tallinn var mysig, lagomt väder, god mat, en del shopping mest stickat och sprit/öl. Åt lunch på ett mysigt fik där jag och T drack en super god latte. Ja ni får se i bilder hur våran dag var:



Tack mamma och pappa för en mysig resa! Ja ochså klart tack till Toma soch Ebbe också för ni var med och gjorde resan mysig :-)