Brända händer *aj*

Nu är lägenheten ute på hemnet och mäklaren ska ha visning här på måndag, vore ju helt underbart om den blev såld FORT nu och genast!!!

Igår målade vi trappan en första gång och nu är Tomas och Rolf och målar en andra gång, blir nog bra när allt är klart, efter första målningen är dte ju svårt att se.. Lyckades även igår bränna mina händer ja eller Tomas.. när vi skulle tvätta av oss färgen tog han fel flaska och jag fick målartvätt på mina händer som nu är helt röda och gör ont :-( *aj* Så idag blev jag hemma med Ebbe och de fick jobba, igår hade Rolf och sedan Jessica och Henrik barnvaktningspassen. Är tur det finns underbara människor som ställer upp!!!!

Ska nu ta ett städryck för att få sätta mig framför teven en stund innan det är dax att sova.

Imorgon ska jag ta ork och lägga in lite bilder så ska ni få se hur det tar sig borta i huset och även från morgondagens ett-års kalas hos Eira!

5.20

Det är inte klokt vad tidigt det är att kliva upp 5.20 men det konstiga är att jag inte är super trött.. är kanske för att jag just somnat och inte hunnit bli trött?? ;-) Har två 5.20 kliva-upp-morgonar på rad men belöningen för man är uppe så tidigt är ju att man även får gå hem tidigt vilket är otroligt skönt!

Fixat med omöblering på jobbet idag är inte helt lätt att av typ inget göra ett rum spännande för 1-2 åringar, men nu är vi på god väg.

Just nu:
- Ebbe ligger (står eller sitter) i sin säng och ska sova, men vad jag kan höra leker han..
- Tomas kör grejer bort till huset så vi kan flytta in och sova våran första natt i vårat nya hem på fredag. Ja vi har ju sovit där en natt men nu blir det liksom på riktigt att vi flyttar .. fast utan säng, soffa, tv och matbord... behövs ju lite grejer kvar till visingen.
- Jag ska städa upp lite och sedan lägga mig i soffan.

Just ja efter att vi lämnat lägenheten till mäklare har nu på två dagar fyra stycken ringt och varit intresserade av lägenheten.. ja så kan det gå..

Nytt jobb???

Utan att ens ha sökt nytt jobb hamnade jag igår på en intervju på en förskola där de sökte en på 75%, förkskolan  ett föräldrarkooperativ alltså ej kommunal vilket båda kan vara positivt och negativt. Verkar var en super bra förskola och jag blev helt klart nyfiken på hur de jobba och tänker. Blir jag erbjuden tjänsten vet jag inte hur jag ska göra...  är som sagt bara 75% i grunden och jag har ju just kommit in mig där jag är nu men det är endast ett vikariat som tar slut i juni. Ja vi får se ska inte fundera något mer kring det nu, på onsdag får jag veta vem så fick tjänsten.

Här i morgonpiggastugan klev vi upp 7 såååå trött men min kära prins var såååå pigg ;-)

Idag ska vi:
- Packa ner ännu mer grejer för nu börjar vi närma oss att flytta (fast vi inte sålt lägenheten)
- Stan och köpa en present till Freja
- 1 års kalas hos Freja
- Köra grejer till huset
- Fixa lite borta i huset
- Sova en liten eftermiddagsvila kanske ;-)

Igår kväll var vi bjuden av Petter på konsert med Spectra gospel
http://www.spectragospel.com/ fin musik och trevligt sällskap. Efteråt åkte vi hem till Petter och åt semlor sååå gott, Tack Petter!

Dagens inköp: Anna och Iddes nya skiva Hjärtat fullt (fick fem plus i ST idag)


Tomt eller fullt???

Jag är helt tom i huvudet eller kanske snarare så full av alla nya intryck att det bara går runt runt.. Ja snart är det helg och då får man vila upp sig lite. Är tuffa dagar på jobbet med de förändringar som sker just nu och alla inskolningar. Tänka positivt och vara glad så brukar det gå bra ;-)

Bara hunnit träffa Ebbe cirka 2 timmar idag så jag känner att jag längtar lite efter honom.. Imorgon börjar jag lite senare så då hinner vi mysa lite på morgonen och sedan är T borta på kvällen så då ska vi nog hälsa på hos Sanna och Eira om de är hemma.

Bäst just nu: När Ebbe får tag på en apelsin och försöker skala den *hihi*

(Blir lösenord imorgon.)

Det viktigaste!!

Det är så lätt att jobbet tar över.. att man tänker mer på vad som händer och ska hända på jobbet än vad som händer hemma. Innan Ebbe kom hade jag super svårt att lämna jobbet utanför hemmet, låg i sängen och tänkte in på småtimmarna vad jag skulle gör med olika barn. Nu sedan jag börjat jobba efter Ebbe kom till världen är det inte det minsta problem att lämna jobbet utanför hemmet. Visst kommer små tankar på olika saker ibland men inte alls i samma utsträckningn som innan. Kändes lite tungt på jobbet idag men nu har jag bearbetat det och nu känns det bättre, tunga dagar får man tänka på de underbaraste här i livet EBBE & T!!!  Ni är mitt ALLT!!! NI ger min styrka att orka med när det går tungt och känns trist.

På onsdag kommer en mäklare till oss för att titta på lägenheten och ta lite foton för att sedan sätta ut den till försäljning, nu hoppas jag verkligen detta går vägen. TUSEN tack ELIN!!! :-)

Jag har tänk att sätta lösenord på denna blogg, ni får gärna maila för att få lösenordet att komma in och läsa. Känner att jag inte vill att alla i hela världen ska komma åt bilder och information om min familj.
[email protected] MAILA så får du lösenordet!


Mina älsklingar

T och Ebbe är hemma och myser nu om dagarna, är lite avis på dem.. vill ju också vara med dem :-) men jag blir nog hemma i sommar juni, juli och augusti. Mitt vikariat går ut den 5/6. Får se hur vi löser det med semester, stämpling och föräldrarledighet, men vore skönt och mysigt om vi kunde vara hemma tillsammans hela familjen så många veckor som möjligt.

Här min älskade Ebbes intressen som han sysselsatt sig med nu i veckan:

Datorn
image549

Mode
image550

Bada
image551

Surt sa räven

ja nu är det såhär att de som skulle köpa lägenheten inte längre ska köpa den :-( han hade fått ett jobb erbjudande han inte kunde tacka nej till i en annan stad sååååå typiskt. Har kännts tungt men nu börjar vi återhämta oss och tar nya tag i försäljningen, funderar på mäklare..

Annars är jag TRÖTT denna vecka orkar typ bara ligga i soffan och mysa med Ebbe och T. Borde varit i huset och fixat lite men har inte orkat, blir nya tag i helgen igen.

SÅLD!?

Vi har nog fått sålt våran lägenhet :-) Till veckan ska vi skriva och sedan ville de nog ha inflytt 1/3, blir en månad längre än vi tänkt men det är sååå skönt att fått den såld så det gör inget ;-) dock tar vi inte ut någon större glädje i förskott för man vet aldrig..

Idag:
- REA på polarn och pyret
- Fixa i huset, ska ev börja måla lite
- MYSA

Längtar!

Är helt underbart att komma hem från jobbet! Det bästa med att jobba är att jag hinner längta efter mina älsklingar och kommer hem till minst en som har längtat efter mig ;-)

Har fixat lappen jag ska lämna in på step in.. fast de har bytt namn... så nu tränar jag ju helt gratis där :-) Hoppas på att jag ska hinna och orka iväg någon gång i veckan, förhoppningen är två men vi får se hur det går med det.

Sitter nu här och längtar efter att T ska komma hem för det finns vaniljbullar i köket som vi ska mumsa på när han kommer hem ;-) *hihi*

Imorgon äntligen fredag, var ett tag sedan jag fick njuta riktigt av att det är helg ;-) gissar på att det även är en lugn dag på jobbet. I helgen ska vi nog s eom vi kan fixa lite mera i huset och kanske är det snart dax att börja flytta in. Ev har vi en köpare på våran lägenhet.. men det har vi ju hört förut men håll tummen!!

Hallen, hallen, trappan, hallen

Tänkte vi ska få se lite mera från vårat hus, just nu jobbar vi med att göra fint i våra tre hallar och i trappan. Vardagsrummet, sovrummen och köket står sedan på tur... kanse redan har skrivit det typ 5 gånger?! ;-)

    

hmm nu funkade det inte att ladda in flera bilder ..

Första kortet är från vardagsrummet ut mot hall nr 2 och köket.
Andra kortet är hall nr 2 mot trappan.
Tredje kortet är Toma soch Ebbe osm jobbar med att riva ut en garderob i hall nr 1.
Fjärde kortet är från vardagsrummet in i köket på Ebbe som gärna skulle äta choklad ;-)

Spya över hela mig *jippi*

Kom hem till en MYCKET trött pojke idag, han ville helst bara sitta i knäet och mysa. Efter vi ätit och Ebbe endast ätit lite på en ostskiva kommer allt upp (även från mellis och lunch) över hela mig MYSIGT!! ;-) Han har lite feber och har sovit nästan hela em och kvällen i min famn. Somande fast han satt upp .. det gör ont i min kropp när han är sjuk.. :-( hoppas det bara är en snabb liten magsjuka som inte smittat mig ;-)

Innan Ebbe blev hängig har han kört lite bil med sin pappa idag medan jag jobbade ;-) Här ett bildbevis:

image543

Nej! jag är förkyld..

fy vad jobbigt jag känner hur en förkyldning kryper på mig :-(  FÅR INTE blir sjuk.. har inte tid med det behöver ju vara på mitt jobb och komma igång med det ordentligt.

Ebbe och jag har varit en sväng på stan och tog en fika med Freja & co. Skulle köpa nya tröjor/body åt Ebbe men hittade inga bra.. eller jag orkade inte leta för jag var för trött. T har fixat borta i huset på em/kvällen, om vi bara kan besluta oss för vilka tapeter vi ska ha är det snart dax att sätta upp dem. Har funderingar på skjutdörrar i hallen.. måste ta en titta på vad som finns.  

Min första dag på jobbet

Efter min första dag på jobbet är jag inte så trött, trodde jag skulle fall raklång i soffan men jag har faktiskt lite energi kvar. Tror jag kommer att trivas, mycket nytt att sätta sig in i men om några veckor rullar det nog på bra. På onsdag ska jag ha min första inskolning, känns spännande blir ju något helt nytt för mig. Fick en "mentor" vilket är toppen när man kommer till ett nytt ställe, någon att vänd sig till med alla frågor och funderingar.

Dagens bästa - Att träffa Ebbe efter jobbet, ååå vad jag älskar min underbara prins!!! Han har idag lärt sig att klättra upp i soffan här hemma och på en stol borta i huset :-)

Dax att jobba!

om 1 timme och 10 minuter börjar jag min första dag på mitt nya jobb.. lite nervöst är det allt :-) mest nervös är jag nog för att åka buss ;-) Haft/har mysmorgon med Ebbe sedan 6.30, skönt att ha tid på morgonen med honom en sådan här dag då jag slutar sent, imorgon sluatr jag kring 13 då blir det nog mindre mys på morgonen och mer när jag kommer hem. Skönt att ha lite olika tider, skulle ju aldrig orka börja kring 6 varje dag men en gång i veckan är skönt då man få sluta tidigt.

Men oj vad mörkt det är ute klockan är snart 8 och det är helt svart.. har inte tänkt på det kanske för vi bruka sova en stund vid den här tiden..

Ha en bra dag där du är och med det du gör!

Fixa och fixa

Har fixat mera i huset idag men det händer inte mycket... eller jo det händer mycket men det är även mycket att göra som tar TID. Är tur vi har våra kära föräldrar som hjälper oss annars skulle det nog aldrig bli klart. Problem nummer ett just nu är att besluta oss för vilka tapeter vi ska ha i våra hallar och trappan SVÅRT!!

oj fick just höra en sak av min kära sambo som vi måste diskutera.. mina svärföräldrar är galna!! (på ett bra sätt) ;-)


Sover och klockan är 9!

Ebbe har börjat sätta rekord, i förrgår satt han matrekord och nu verkar han sätta sov rekord.. ja inte sovit hela natten men sover fortfarande nu på mogonen måste vara första gången jag kliver upp innan våra prins.

Gick inge vidare med lägenheten :-( men desto bättre för min vän Sussie med familj, för dem gick det RIKTIGT bra. De fick MASSOR med pengar för sin tvåa här i Granlo av just den kille som var intresserad av våran. Hoppas nu att de som bjöd på deras och inte fick den hör av sig till oss. Försöker att ha is i magen och inte stress upp mig.

RENOVERING PÅGÅR!! ;-)

   

image542


 

Sista dagen...

Idag är alltså min sista dag hemma som föräldrarledig känns både jobbigt och spännande. Konstigt att gå och ta hand om andras barn i samma ålder, fast samtidigt är det ju mitt jobb och här hemma är jag mamma, två helt olika saker.

Våra sista lediga dag tillsammans för mig och Ebbe ska vi åka till vårat hus strax, när vi kommer dit blir det en promis så Ebbe får sova ute och jag får lite frisk luft. Vid 11-12 kommer Sara, Filip och Mikaela och hälsar på oss. Hmm just ja måste fixa någon lunch också... affären!

ojoj vad fort året gått... tur det finns helger och semester ;-)

Ha en härlig dag, det ska vi ha!!!

Att det ska vara så svårt..

vi är fortfarande alltså husägare och lägenhetsägare :-( dock tror jag att det börja se ljusare ut nu en kille här och tittat idag och en som vill komma och titta, ska dock invänta svar från kille som var här idag, han skulle hör av sig senast imorgon. Håll en tumme HÅRT för att han köper den!!

Vårat hus längtar efter att vi ska flytta in ;-) ja eller jag längtar efter att få flytta in.. Fast det käns helt klat jobbigt att lämna denna lägenhet som vi trivts så otroligt bra i.

2008

Ja då var det alltså 2008, inga nyårslöften jag inte kommer att hålla ;-) men jag hoppas på att jag ska komma igång med träningen ordentligt för min rygg behöver verkligen det. 

2008?! Ja vad händer i år? Vad jag vet är att jag den 7/1-08 ska börja jobba igen, vi ska flytta in i vårat hus, vi ska till Göteborg den 4/7-08 och att jag ska njuta av detta år med mina underbara killar!