Nya golv..

Lotta har varit här idag och visat lite hur hon tänkt göra.. spännande.. lite nervöst...

Golv hon och vi valt tillsammans ser ut så här:


Tarkett - Viva Line Ek plank

Sedan fick vi se några olika tapeter, en del kändes OJ men jag tror det blir bra. En vägg får en mönstrad tapet med träd svart och vit, de andra väggarna blir vita.

Grisar, kall korv & sol

Efter en hel natts sömn har vi haft en mysig dag:
- 11 fika hemma hos mamma och pappa, då vi hämtade Ebbe
- Drakenglass ute på birsta city + lite shopping
- Picknick uppe på Norra med Axel och Isak med familjer.


STORT kök/vardagsrum

Vi har ett STORT kök/vardagsrum :-) hihi det blir bra, känns otroligt bra och roligt att se att något händer och att det blir bra. Vad som händer nu är:
- några små grejer som ska bort från väggarna
- bänkskåpen måste skjutas ut från väggen, så att vi kan lägga golv där under
- vi ska träffa Lotta och gå igenom vad som händer nu..

Ska ner till datorn och lägga in några bilder här nedan när vi tittat klart på Shrek den tredje.

Nu blir det mys i soffan för hela familjen, vi är trött efter all rivning (Tomas) & av att ha shoppat lite nya kläder till Ebbe på Zara (Jag) & lekt i lekparken (Ebbe)

Några tips så SNABB ENKEL & GOD middag??


Torsdag & Fredag


 


Ut i solen... blåsten



Vi ska nu ut till lekparken för att leka lite med Frank, Alfred och Ebba.
Efter lunchen och vilan blir det en tur till norra berget, behöver även innan dess fixa lite saker som att skicka iväg papper till a-kassan, lämna nyckeln på jobbet, åka till nya jobbet och höra lite om tider samt hämta ett paket nere på kiosken.

Ha en härlig dag!

Migrän :-(

Två LÅNGA dagar med huvudvärk :-( är ju ganska typiskt att Toma sjobbar just denna vecka när mitt huvud harvelat ligga kvar i sängen hela dagarna... men med en liten Ebbe är det bara att kliva upp, koka gröt, leka lite, klä på för att gå ut till lekparken, laga lunch, sova (bästa på hela dagen) klä på sig gå ut för att leka i lekparken igen och sedan kommer äntligen Tomas hem och ta hand om oss :-)

Vart till BVC där Ebbe fick 1 1/2 års sprutan och en hälsokontroll. Allt vara bra, dock hade han gått ner i vikt sedan han var där för två månader sedan :-( men har jar ju varit sjuk och har faktiskt de två sista dagarna ätit som en liten häst ;-) slagit alla matrekord vilket borde betyda att växer och blir stor och stark nu ;-)

Ebbes mest använda ord för tillfället-

mopa = morfar
momo = mormor
pappa = pappa och/eller mamma
där
titta
kaka = kaka och/eller macka
koko = nalle
anka

Förra veckan sa han sin förta mening ;-) han såg en nalle i fönstret och sa "där koko" stolt mamma ;-)

hjälp...

... hur ska detta gå?? Ja nu har vi beställt balkarna som behövs för att vi ska kunna riva alla väggar som vi vill ha bort och bort ska de helst under denna vecka.. stressigt?? nä inte alls :-/ hmm Ska nu genast börja plocka ur skåpen i köket,inte alla bara de som står mot väggen som ska rivas. Finns en liten risk att vi kommer att bo i ett renovering/rivningskaos några veckor.. månader framöver ;-) Undra vart jag ska ställa alla saker...

Har tittat på köksritningarna vi fått och har beslutat oss för ett av dem, ska nu åka in och få pris på det sen är det väl bara att beställa... betala och sätta in.

MÅLBILD (viktigt annars kommer jag nog bli GALEN under dessa veckor)
- Ett stor härligt kök och vardagsrum som är öppet och ljust. Fina nya möbler, tapeter och golv. En stor fest tillsammans med nära och kära! :-)


Midsommar!

Vi säger glad midsommar från oss!! Nu drar vi till stugan och myser fram till söndag.

Fixat köket idag hihi berättar mer till veckan :-)

Nu MÅSTE vi åka annars blir det mitt i natten innan vi är framme

Puss å kram

hihi nytt vardagsrum

Nu har Lotta som har företaget lottasofi och Alexandra från Sundsvalls nyheter, känns otroligt spännande det kommer att dra igång redan inom någon vecka. Lotta skulle hem och rita och fundera för att sedan höra av sig och komma förbi med förslag. Känns skönt att få vara delaktiga fast samtidigt inte :-) åååå vad skoj!!! På torsdag kan ni läsa i Sundsvalls nyheter om vad som kommer att hända och se fina bilder på oss ;-)


spännande..

nu strax kommer en tjej från sundsvalls nyheter och ska göra ett reportage om vårat vardagsrum ;-)

LÅNG natt

Ebbe har fått för sig att han bara kan sova brevid mig, Tomas får inte ligga nära .. Eftersom Ebbe rör sig VÄLDIGT mycket även på natten, blir en del sparkar, slag och ibland små tänder i axeln. Fick sova lite extra imorse som tur var för att orka natten ;-)

Idag blir det tårta och muffins för att fira vinsten, blir mera tårta när vardagsrummet är klart även ;-)

Mina killar klipper gräset med varsin gräsklippare, Ebbe fick en egen av farmor igår, mycket lycklig!!!
Ha en bra dag!

Försommar

Ebbe har äntligen fått en egen cykel, en mycket lycklig pojke satt nästan hela dagen på sin cykel ;-) Mycket varmt ute ca 30 grader och ca 16 grader i vattnet 1 Juni 2008
Ebbe och Alfred i fullfart En glad kille i fullfart med att bestiga lekställningen
Ebbe vattnar hallonbuskarna

Efter att ha hoppat i själv från bryggan badade Ebbe lite försiktigt med moster Ebbe och moster på stan Jordgubbs massak!
leker i sanden vid Sidsjön

Ebbe och Axel kör ett lite nummer där Ebbe spelar på Axels läppar och Axel gör ett fint ljud ;-)
Här tjusas det ;-)

Arg

ååå vad arg jag var igår, dock har det gått över nu men jag kan inte låta bli att tycka att man är en dumskalle om man kör så fort att körkortet försvinner... hmm

Blir nog inget Göteborg för oss i sommar, jag känner att jag inte vill köra själv hela vägen även fast vi gör stopp efter vägen sedan kommer det ju kosta en del pengar och nu är det ju en del pengar om polisen vill ha.. ja typ en halv semester kassa.
Semesterplanen blir istället ett besök på något zoo som ligger i närheten.. furvik kanske. Elin - jag hörde efter med min släkt på Frösön och de tyckte inte att frösözoo var så mycket att se, vad tror ni om en tur till Furuvik istället? Ska kolla runt vilka fler djurparker det finns. Någon som har något tips på en bra djurpark som inte ligger för långt borta?
Det blir lite utflykter i Hälsingland och här i Medelpad tänkte vi passa på att utforska lite. Kanske finns turen att jag och Tomas kan ta en lite tur till Stockholm utan Ebbe också...

Dåligt med bilder.. ja jag vet ska fixa det har startat den sega datorn nere nu där bilderna ska in.

Vi VANN!!

hihi vi vann.

Kharma

ja vi åkte till birsta, jag och Ebbe.. och vi kom hem med massa nya kläder :-)

Skulle köpa ett par shorts åt Ebbe, det gjorde vi plus en tröja som passar till. Sedan var vi med stora steg påväg till IKEA då vi hittar en rea :-) 50% på allt på Kharma. Jag mutade Ebbe med en flaska välling och skynda mig att prova massa kläder, fick med mig ett par shorts, ett par byxor, ett linne och en tröja *oj*  Hade även shoppat en lång skjorta på Zara tidigare på dagen :-) Efter shoppingen på kharma handlade vi även rullgardiner mission complete.

Nya kläder och ett färdigt golv i hallen, känner mig redan inte lika less.


dåligt humör...

Jag är less... konstigt då jag faktiskt har ledigt 2 månader om bara en liten arbetsdag. Var en tuff dag på jobbet då alla vara på dåligt humör, men blir själv på ganska dåligt humör då alla andra är det. Jaja det känns nog bättre när jag går hem imorgon :-)

Funderar på om jag ska åka ut till IKEA och köpa rullgardiner samt kortbyxor till Ebbe... är ju lite jobbigt att ha med sig Ebbe men jag kanske kan åka en snabbis så får han somna i bilen påväg hem...

JUNI = SOL, VÄRME & BAD

Vilken dag!!

Vi har haft en super härlig helg nere i stugan, myst och ätit god mat. Mamma, pappa och Tomas har jobbat på med allt möjligt på tomten, Ebbe har lekt med sina nya leksaker och jag har mest bara haft det bra ;-) var en sådan helg då jag behövde bara vara.

I lördags var mamma, pappa och Tomas iväg på en loppis, en marknad och på starks på den turen på ca 3 timmar hann de med att köpa båda mat, en hylla, armringar, flytväst, en kaka och det viktigaste en cykel till Ebbe. När Ebbe åg cykeln växte ögonen sig stora och sedan har han suttit på sin cykel större delen av helgen :-)

Vi har badat i havet!! 1 juni 2008! Tror det är nytt rekord för mig/oss