GLAD PÅSK

Ha en härlig påsk helg nu drar vi till fjällen, ÄNTLIGEN!!

Skärtorsdag

Idag skulle jag/vi:
- Jobba
- Packa
- Åka till fjällen
- Mysa in oss i stugan

Idag ska jag/vi:
- Städa toan
- Hänga tvätt
- Handla mat
- Köpa en dasshink
- Åka till graven och sätta en ros efter som det är mormors födelsedag
- Betala mina skulder som jag fick igår när kontot var tomt ... *oj*

Ebbe är piggare idag men vill fortfarande inte äta :-( och vi kan ju inte åka upp till fjällen innan han har börjat äta... åååå grrr jag längtar till fjällen, vill vara där nu. Tomas börjar bli bättre i magen, så nu håller vi tummen för att vi kan åka imorgon och att båda mina killar är friska och pigga.

image476
Ebbe påsken 2007


öroninflammation

Blir tokig på att olika läkare säger olika saker, de två läkare vi träffade uppe på sjukhuset sa att nä det ser inte ut som det är öroninflammation lite rött kanske.. idag på vårdcentralen sa läkaren där att oj det här är ju öroninflammation inte konstigt att har skrikit på nätterna. Ja det är väl ingen idee att sitta här och vara arg bättre att vara glad över att de hittat felet.

Nu hoppas vi på att Tomas och Ebbe blir friska snabbt så vi hinner till fjällen innan lördag..

Jag lagar just nu middag, testar ett recept som jag fick tipsa om av hon som jobbar i köket på mitt jobb.

www.guldkorn.com och där kan man söka på Tortillatårta ni ska få höra sedan om den var god ;-)

Bli frisk NU!!!!

Senaste veckan har antal sömntimmar varit väldigt få.. inatt känns det som jag inte sovit något alls. Får ont i magen och hjärtat ja och lite i huvudet när han bara skriker och skriker och skrinker hela nätterna :-( Ska ringa vårdcentralen nu så fort de öppnar och be att även de ska kolla hans öron och gärna resten av honom också. Är inge vidare när man inte vet varför han skriker så man vet inte hur man ska hjälpa honom :-( Upp på detta verkar det även nu som harr Tomas åkt på magsjuka också.. skulle varit hemma idag och tagit hand om mina killar men vi är kort om folk på jobbet så jag måste åka och jobba en sväng...

Fjällresa???? hmm ja vi får se inte åker vi imorgon kan man tror.. Blir kanske att fira Anna-Mias födelsedag här hemma med henne ;-) PUSS

image560

Besök 2 på akuten

KL 16 kommer en av mina kollegor in med telefonen när vi sitter och planerar, 2 minuetr senare sitter jag i bilen påväg hem för att ta Ebbe upp till akuten. Tomas hade ringt bvc och Inger tyckte vi skulle ta honom till akuten då han:

- inte ätit riktigt på flera dagar
- inte druckit nästan något på flea dagar
- knappt kissar något.. ja inte så konstigt om man inte dricker
- orkar inte leka
- är ledsen mycket
- har feber

Vi fick komma in snabbt på akuten och de kollade lite, tog blodprov, tempen och ett försök att få ett urinprov (gick inte) Vi kämpade sedan i 4 timmar för att få i honom vätska och lyckades få i honom 2 1/2 del välling efter mycket kämpande. Efter detta fick vi åka hem och nu hoppas vi det blir bra snabbt och att vi slipper flera besök på sjukhuset.

Feberfri

Efter tre tuffa nätter med typ ingen sömn för någon i familjen var denna natt helt okej och nu på morgonen har Ebbe lekt, busat och sprungit runt vilket är våran "vanliga" Ebbe. MItt i förkyldning, feber och illamående är det även två kindtänder pågång som kliar/gör ont, att sova och vara glad då är ju inte lätt för en liten (snart) 15 månaders kille. Är lite tufft när han äntligen börjat äta och gå upp i vikt tappar han allt igen för vi har knappt fått i honom vatten :-( Nu är det gröt på g och jag hoppas han är sugen att äta idag.

Vi var uppe på sjukhuset igår för att titta att det inte var något med öronen men läkaren sa att det låg på gränsen till om man ska ge pencellin eller inte då han tycket det såg mest ut som en vanlig förkyldning men blev det värre skulle vi komma in igen.

Jag var hos A-M på inflyttningsfest igår, var trevligt med popcorn, godis och musik av olika slag..... Jag hoppas du kom hem Elin och att du hade allt med dig *hihihi* Nina nästa gång är vi med ut också!!

Idag -
* Promis ute i solen
* Städa
* Fika goda kakor jag bakade igår ;-)
* Åka på en auktion??

Ha en härlig söndag!

El

Om en vecka åker vi till fjällen *längtar* ska bli otroligt skönt att åka iväg och bara ha det mysigt med min underbara familj, tyvärr ska inte A-M följa med :-( hon som fyller år på påskafton vilket hon aldrigt gjort innan.

image477
Påsken 2007

Annars jobbar jag på och vi fortsätter renovera i snigelfart men det blir nog bra tillslut.

Idag är Ebbe lite hängig och somnade tidigt efter att även ha sovit TRE gånger under dagen vilket han slutade med för ett 1/2 år sedan. Hoppas han är piggare redan imorgon är jobbigt när ens skatt är sjuk.


Tomas och L-Å fixar med elen här så vi kan sätta in våran värmepump nästa vecka, kommer bli toppen skönt att få varmt i hela huset, nu snålar vi lite på värmen nere för vi är ju inte där något utom när vi tvättar eller river tapeter i sovrummen.

Imse vimse spindel

Ebbes favorit sång just nu är imse vimse spindel han kan helt plötsligt sätta sig eller ställa sig och göra rörelsena till den och när vi sjunger viftar han med händerna både här och där ;-) Spindeln är svårast han men att göra regn och sol osv är inga problem. Idag när han skulle sova satt han sig helt plötsligt upp och började gör rörelsena sncka om bra försök att lura sin mamma så man slipper sova .. men ser du den gick hon inte på ;-)

Idag har Ebbe bara sovit en gång på dagen hoppas det gör att han sover bättre i natt.

Imse vimse spindel
klättrar uppför trå'n.
Ner faller regnet,
spolar spindeln bort.
Upp stiger solen,
torkar bort allt regn.
Imse, vimse spindel
klättrar upp igen.
image559


Frisk igen?

Sitter här och börjar bli piggare imorgon är det dax att ta nya tag på jobbet..

Har tagit två stärkande promenader som jag tror hjälpte bra till att bli piggare, på andra promenaden gick vi förbi hos Freja och Sussie och tittade in i deras nya hus som de flyttade till i fredags. Kommer bli fina fester i deras bar är framöver ;-) Är skoj att vi har många vänner och bekanat som bor här i området är verkligen glad att vi hittade detta hus som vi trivs i med både hus, läge och grannar.

Statusen i renoveringen är sakta men säkert(?) Vi river mest vore ju skönt att få ordning nu men vi får nog räkna med många veckor (månaders ... års) jobb framför oss. Idag har Tomas rivit ut heltäckningsmattan i Ebbes rum och även börjat rivit ner tapetern. Jag blir galen på alla strukturtapeter som finns i detta hus som inte går att dela, är många timmars jobb att få väggarna bra. Funderar på om inte easy cover vore enklast fast det är dyrt...

Anna-Mia jag vill också följa med!!!!

mamo

Myser i min trasiga fast sköna fåtölj med datorn i knäet, Tomas har en kamp med Ebbe för att få å honom kläder för det är dax att gå ut och sova i vagnen... inte så lätt att få på en trött Ebbe kläder ;-)

Känner mig piggare idag men kroppen är fortfarande väldigt trött får se om jag orkar ta mig till jobbet imorgon eller om jag ska vila mig en extra dag för att slippa åka på några nya sjukdomar på jobbet för där finns det MASSOR med härliga magsjukor, förkyldningar halsfluss mmmm mysigt.

La in massa bilder på datorn igår men då visade det sig att det går inte att koppla internet till datorn nere för vi måste köpa en grej som gör att man kan surfa trådlöst från den också eller dra en kabel från hallen nerför trappan genom hallen nere och in till arbetsrummet... men jag tror det blir trådlöst så vi inte snubblar på en kabel varje morgon. När jag satt vi datorn igår och tittade igenom bilderna från senaste veckorna såg jag hur stor Ebbe blivit han är ju verkligen en liten pojke nu .. vart tog tiden vägen? Det härligare är ju att han blir roligare för varje dag. Imorse när vi läste tidiningen var det en annons om att företaget mamma jobbar på ska byta namn, i annonsen var en dalahäst och jag sa till Ebbe
- Titta där är mormor
Han tittade på mig och sedan på hästen, sedan skrattar han och säger
- mamo (mormor)

Nu åter till Harry Potter sean ska jag ta en liten promis ute för att få lite frisk luft tror min kropp behöver det för att bli frisk och pigg igen.

Ha en härlig dag!! PUSS

Sprucken läpp, dator och spis

Ligger hemma i sängen idag är helt slut i hela kroppen :-(  dock orkar jag äta godis och surfa så det är hopp om liv.

En härlig morgon här i huset först gav Ebbe mig en sprucken läpp *AJ* sedan lyckades han få åt sig datorn och slå på den så när vi kom in i rummet låg han på datorn och var lycklig.. hmm är då man inte får skratta. Efter datorn gick han till spisen och slog på plattan, våran spis är verkligen inte barnsäker fast den bara är ett år gammal blir det en ny spis när vi byter kök. Nu är Tomas och Ebbe på bvc för att kolla vikten, hoppas han ökat!!! PÅ fredag ska vi på återbesök på barnkliniken och det vore ju underbart om läkaren då säger att allt ser bra ut.

Nu ska jag åter till min bok som börjar bli spännande, forfarande Harry potter som gäller tar ett tag att läsa en bok när man somnar efter bara någon sida ;-)