Marknad marknad & marknad

Det blev tre dagar på markanden. I fredags gick vi ner hela familjen tillsammans med våran kollektiv-familj ;-) Blev lite mat (dyrt och inte så gott), karusell för Ebbe, Alfred och Freja och sedan gick vi och tittade runt vad som fanns att fynda (?) inte mycket shoppat... måste hela tiden tänka Thailand thailand när jag ser något jag vill köpa ;-)

I går jobbade jag i Selångers församlings tält och även idag. När jag var klar i tältet gick vi till barnbyn där det var godisregn, hästridning och duktiga barn som sjung och trollade.

Mycket marknad men vi har även hunnit plocka svamp, träffat en huggorm :-( fikat & lekt hos Isak med familj, haft Nina på besök.. tyvärr för sällan vi hinner träffa våran bästa Nina men på fredag ska vi fira att hon fyller 25 år!!!

Nu jobbar vi (Tomas) med att sätta upp rullgardiner i vårat sovrum, ska även bli i Ebbes rum och i gästrummet.

Puss å kram ska leta lite godis nu ;-)

Grr

skulle just göra våran semester i bilder.. men såklart så står inte hårddisken här.. :-( typsikt...

Mål och något att längta efter

ja för att nu klara av en LÅNG mörk höst behöver jag mål med det jag gör både på jobbet och hemma, samt något att längta efter.

Vad jag ska längta efter är en resa till Thailand :-) vi drar utomlands och firar Tomas 30 årsdag, ska boka resan nästa vecka efter jag pratat med min närmaste chef som är åter från sin semester då. När vi började prata om att åka till Thailand berättade vi för Ebbe vad man kunde göra och äta där:

- I Thailand kan vi bada, titta på djur, åka båt och rida på elefanter.
- Tycker jag är roligt, vill åka Thaland nu!
- Mmm du får vänta till efter vi ha firat jul och din födelsedag, är lång tid kvar.
- Går bra mamma, jag fyller (visar sina 3 fingrar) tre.
- Vet du att de finns ingen korv eller köttbullar där.. vi får äta ris, kyckling, fisk och annat gott.
- men mamma finns det pannkaka?? (ser väldigt rädd ut)
- ja pannkaka finns det
- Tur!!

haha ja nu har vi en prins som vill att vi ska åka till thailand nu genast :-) och hejhallå vilken tur det finns pannkaka där och att den är super god framåt natten ;-)

Ebbe har under sommaren blivit en riktig pratkvarn, han är bara tyst när han sover eller tittar på en film. Han ställer tusen frågor och vill ha svar på allt... ja det är roligt men ibland tror jag att huvudet ska gå sönder av allt prat ;-)

Nä nu ska jag och Ebbe gå en promis med Elin och Alfred .... prata lite mera Thailand så de blir ännu mer sugan ;-) hihi

våran semester

Jag har haft en toppen skön semester och har ju faktiskt några dagar kvar också som jag hoppas vill komma med sol och värme. 6 veckor har gått fort men vi har hunnit med mycket och haft många bra dagar fast inte vädret varit det bästa alla veckorna. Att börja jobba igen på måndag känns faktiskt helt okej, ska bli skoj att få träffa alla mina kära arbetskamrater och alla barn igen. Känns som det bli en toppen höst!

Hmm vad har vi då egentligen gjort på semestern...

1:a veckan Bad, sol, värme, lek med Eira & Sanna, gatufesten
2:a Lönnånger, Järvzoo, Moläta, Hudik, Gröna systrar
3:e Fixat med huset
4:e Lönnånger, Furuvik
5:e Enafors
6:e Mys, städ, lek med Alfred, Elin och Magnus, Sanna och Eira, Tårtkalas, kräftskiva

ja och massor med annat som jag inte hittar i minnet nu ;-)