Tar nya tag

Nu tar jag/vi nya tag i trädgården, ska ta tag i slänten bakom garaget. Planen är att vi ska lägga matta och grus både på gången och på ytan bakom garaget. Bakom garaget ska vi ställa komposten, ett planteringsbord och sen blir det längst väggen rosor som jag hoppas ska klättra upp längst väggen.

I slänten ska vi sedan lägga sten, bark och växter som är täckande. Syrenen blir kvar men vi ska se om vi kan runda till den lite. hmmkan bli bra om vi får jobba några kvällar och dagar ... ja om Ebbe går med på det ;-)




SEMESTER!!!

jippi hurra äntligen är det semester :-) sååå skönt!!!

Vi har startat projekt sluta med blöja, med början 13.00 idag ;-) på hela em har det bara hänt en olycka, det var när vi lekte i leparken.. inte lätt att komma ihåg att säga till när man har roligt. Gäller att ha omyte med sig när olyckan är framme för det lär ju bli några.

Vi har köpt dynor och kuddar till våran utemöbel, blev fin fint ;-)


Ränkar ner..

jag är såååå semster sugen nu ;-) ska blir helt underbart med 6 veckor semster efter detta underbara arbets år. Trodde nog aldrig att jag skulle kunna trivas så bra som jag gjort/gör och hejsvej vad fort året gått MEN nu behöver jag ladda på med energi för att orka ta tag i nästa läsår.

Planer för våran sommar:

- Mysa
- Enafors
- Lönnis
- Fixa lite här hemma med huset
- Träffa vänner
- Hälsa på Karin
- Njuta
- Furuvik

Ja mest ska jag njuta av livet och passa på att träffa och ha trevligt med många vänner man knappt hinner se under resten av året.

MIDSOMMAR -
Vi har haft en ganska lugn och mysig midsommar i Lönnånger med familjen, släkt och vänner till mamma och pappa. Lite dans, snaps, kransar och mycket mat :-) Tyvärr stannade ju våran kamera hemma :-( hmm så jag hoppa sfå några bilder av syster när hon kommer hem så ni kan få se vilken snygg midsommarkille Ebbe var.


Lycka att ha vänner

På dagis

Ebbe tittar sig okring och ropar till alla barn

- min mamma, titta min mamma här .. Calolin (Caroline) mina mamma här nu


Vi går in och hämtar lite grejer och går sedan hemåt, när vi går förbi barnen som leker på gården ropar han

- Hejdå alla kompisar


Han tittar upp mot mig ser stolt och lycklig ut och säger:

- Mina kompisar mamma

Frågade Ebbe vilka som var hans kompisar då sa han Alfred, Isak och Axel .

- Vi spela bando (bandy) gö många mål Ebbe och Alfed

Ja vad är bättre än goda vänner?? :-) Jag ska nu iväg på birsta med en god vän till mig, Tomas och Ebbe är och fira Ts kusin som tar studenten idag.

Tunnbröd

Jag har bakat tunnbröd, det var super skoj, avslappnande och samtidigt ganska stressigt. jag fick till 7 bröd, några fina några lite finare ;-) ja okej några var ganska konstiga också.. Hoppas att jag får tillfälle att prova och baka snart igen, tror jag kan bli riktigt bra på detta ;-)

Varit mycket denna vecka har varit ute på middag med några av mina kära kollegor på 1891, varit ängel (japp mer än vanligt), haft arbetslagsdag, letat plopp, möblerat om på jobbet.. ja det pågår omöblering hoppas hinna lite längre imorgon.. Kvar av veckan har jag skolavslutning, jobb på beijer, party med brudarna på jobbet, fira student och fika med FL-vänner. Är trött redan nu... borde nog sova snart för att orka resten av veckan.

TIPS!! Ta en titt på min vän Johannas smycken:

http://dolk.blogg.se/silversmycken/


Stockholm, Bruce, mys och fotboll...

Tyckte det var var en evighet tills vi skulle till Stockholm för att se Bruce och bara mysa, Jag och Tomas. Men tiden har gått TOK fort och nu har vi varit på Bruce och myser det ska vi göra i några timmar till innan det är dax att ta tåget hem till våran prins.

Bruce var riktigt bra MEN jag trodde jag skulle frysa ihjäl. Hade det varit varmare hade konserten varit ännu mycket bättre och jag hade kunnat njutit av musiken och stämningen på ett annat sätt.

Idag har vi shoppat lite på stan: några cd-skivor, ett par skor och en bh, Tomas har tittat ut ett par skor han ska köpa imorgon och jag är sugen på ett par jeans och en klänning på Zara. (är tur det kommer skattepengar snart ;-) )
Vi har ätit god middag Thai och nu tittar Tomas på fotboll, jag har köpt en Martina Haag bok jag ska lägga mig i badet och läsa. Fotboll är inte riktigt min grej.. en bar bok och ett varmt bad är mer min grej ;-)

Längtar lite efter Ebbe, men det är verkligen skönt att få en helg för bara mig och Tomas. man slappnar av och kommer plötsligt ihåg att jag är inte bara mamma och pedagog, jag är Ida-Marie också ;-)


ha en bra kväll!!! Puss å kram


Härlig grillkväll

Ebbe kan snart se igen :-) tror han kommer kunna öppna ögat imorgon. I vilket fall blir det dagis för honom och sedan ska vi packa för Stockholmresan och för Sörforsresan (Ebbe)

Vi har haft grillkväll på jobbet, alla barn föräldrar, syskon var med. Var skoj att nästan alla kom och det kändes som alla hade det trevligt. Jag har verkligen ett toppen jobb, få träffa och lära känna alla dess fina barn och deras föräldrar!

Nu fika :-)

Dumma myggor!

Ebbe hade en toppen dag i måndags först var de på utflyckt med dagis till bäcken där de fanns snö kvar :-) sedan fick han på em gå på utflyckt med mormor ner till selångersån. Tyvärr så hann myggorna vara på honom när de var vid bäcken så ju längre dagen gick ju mer uppsvullen blev hans ena öga. Duktig killen klagade inte och rörde in där, men sen blev det natt och när han vaknade vid 23.30 kunde han inte öppna ögat och på morgonen syns det knappt att han hade två ögon :-(

Vi fick en akuttid på vårdcentralen och fick vänta och vänta för att sedan komma in till doktorn och vänta och vänta och sedan vänta ännu mer för att få vet att vi måste till bydalen och hämta medicinen.. Hmm ja efter mycket om och men somnade Ebbe i bilen, vi fick medicinen och kunde åka hem.

Idag är han vid gott humör men kan fortfarande inte öppna ögat, är skönt att han inte längre säger JÄTTE JÄTTE ONT MAMMA, för det gör sååå ont i mig att hör honom säger att han har så ont :-(

Nu har vi varit och lekt lite på dagis, ska snart äte lunch och sedan vila lite. Tomas kommer hem vid 13 och tar över så jag kan åka på jobbet då vi har grillkväll med barn och föräldrar.