sluta sluta mamma

Ebbe har haft svårt att somna på kvällarna de senaste veckorna SÅ vi beslutade att han bara ska sova måndag och onsdag + de fredagar jag börjar tidigt SÅ vad händer??? Jo i tisdags somnade han genast bara jag la honom i sängen TRÖTTIS, idag hade man ju hoppats att han skulle vara lika tött... NEJ NEJ han går upp ca 50 gånger fårn sängen. Från början smyger han upp springer in till våran säng och lägger sig där och ropar, när jag kommer in skrattar han och säger sluta sluta mamma. Efter ett litet tag kommer han upp och varje gång har han ont på olika ställen och behöver plåster.. åka till doktorn osv... ja han jobbar på bra för att göra mig galen :-)

Nu sover min prins och är så fin där han ligger på kudden.

Jag äter nötter som jag köpt på IKEA .. nja inte så bra tyvärr.. men såklart äter jag iaf ;-)


När man inser...

.. att en bebis verkligen är en stor kille som pratar en massor, skojar, busar, trotsar, myser, kramas, kissar på pottan allt oftare och sjunger. Ja då känns det verkligen som livet bara springer fram, är såå svårt att förstå att det hunnit gå 2 1/2 år sedan Ebbe kom till oss och hela tre år sedan vi kämpade för att denna underbara människa skulle kom till oss.

Jaman ler för att livet är underbart och man blir sorgsen när man inser hur fort tiden går och att man "snart" har en tonåring..

Och varför kom jag nu in på detta?? jo vi var på förskolan och tittade på Ebbe och alla hans polare när de sjung fina vår och sommar sånger för alla föräldrar, syskon och släktingar. jag var redo att  han antigen skulle stå helt förstenad och bara titta på allt folk eller att han genast skulle komma springade till mig.. MEN vad händer?! Jo min prins står där framme sjunger och dansar ;-) och då kändes han så stor och duktig att jag inte kunde förstå hur tiden gått såååå fort.Duktiga barn!!Här dansar Ebbe och Alfred tango ;-)En glad och söt Alfred (som sköt mig idag)Visar mormor hur man gräver

Hård träning

nä inte jag.. men på jobbet så är det hård träning som gäller inför terminsavslutningen på söndag, vi har då en stor familjegudstjänst där fritids, miniorerna och barnkören tillsammans ska göra en musikal (?) om frälsarkransen. Känns som det kommer att bli super bra, barnen är otroligt duktiga!!! MEN man är ju alltid nervös innan.. och just nu känns det väldigt konstigt att jag hunnit jobba ett helt läsår .. är det verkligen Juni om bara någon dag??
Sommaren är nära nu

En lång, skön, mysig, regnig och solig helg är över :-( Men eftersom den varit bra så är det helt okej att jobba igen imorgon, på jobbet har vi en vecka full med träning inför gudstjänsten på söndag.

Ja vad har vi gjort i helgen då?

I torsdags åkte vi på konstrunda.. ja blev väl mest bilåkning och fika men det var mysigt iaf. När vi satt och fikade uppe på ett berg med OTRLIGT vacker utsikt började det åska, regna och hagla. Vi tog oss inte ut från fiket och bort till bilen, Ebbe tyckte det var ganska spännande och  när jag blev rädd för åskan sa han:

-mamma går bra

och la sitt vackra huvud på sne och tittade på mig.

Han sätter mer och mer ord på sina känslor och blir ledsen om någon annan är ledsen. När han hör Maxen gråta eller skrika åker han läpp ner och han skyndar för att se vad som står på. MEN han är just nu väldigt jobbig han gnäller, gnäller, skriker, vägrar att gör det mesta vi säger vill inte eller nej tänker inte Detta betyder ju att vi måste blir hårdare på vad som gäller och inte.. tyvärr ger vi lite för lätt efter när vi är trötta efter jobbet (vill ha mjölk, vill titta på pippi, vill inte sova nu.. snart mamma.. mysa lite bara) och på nätterna (när han kräver mjölk)

Vi har även hunnit med att fira Uffe som hade sin födelsedag i lördags, blev morotskaka *mums* rullrån, bullar, kärleksmums, tårta och grillat. Vi kunde sitta ute både vid fikat mitt på dagen och vid middagen, där mellan var det regnskurar.

Nu laddar vi inför veckan som kommer och längtar tills vi ska till Stockholm om 2 veckor.

Mellan hägg och syren

Häggen har slagit ut.. alltså är vi mellan hägg och syren, har gått hela dagen och funderat på varför man säger mellan hägg och syren och fick svarte här:

Uttrycket "mellan
hägg och syren" förknippas ofta med en särskilt njutbar del av försommaren, perioden mellan blomningstiden för hägg respektive syren. Uttrycket kan ha sitt ursprung i den årliga period då skomakargesäller enligt skråbestämmelser skulle friställas för att ge sig ut på vandring. Vissa skomakerier stängde då under gesällens frånvaro och uttrycket förstås av utomstående som att skomakaren stängt för att njuta av den bästa tiden på året. Belägg för den ofta citerade historien om skomakaren som satte upp en skylt med texten "stängt mellan hägg och syren" är relativt sent, inte förrän på 1880-talet, och även andra yrken förekommer i liknande berättelser. Inte heller platsen för företeelsen är säker. Historien kan vara en vandringssägen i sin helhet.[1] [2] Mellan hägg och syren är även namnet på en låt av Ulf Lundell. (Wikipedia)


SÅ njut av dagarna framöver för de är den bästa tiden på året :-)

Ha en härlig LÅNG-helg!! KRAM

Häcken är nästan på plats

För någon dag sedan grävde vi ett litet dike där häcken nu står.. ja nästan allt är klart SÅKLART tog jorden slut när vi bara hade 2 meter kvar. Tomas åkte iväg och köpte mera jord, så när Ebbe somnat ska vi ut och göra klart resten.

Imorgon ska vi gräva ner våran fläderbuske, fläder är en av mina favorit buskar, jag får starka minnen från somrarna med min mormor och morfar. Så självklart blir det en fläder här hos oss.. om något år kan vi nog få till lite saft.. men vi får nog vänta några år :-)Har även hunnit med några maskrosor.. hoppas hinnan några fler innan jag somnar. Slänten behöver bli fri från dem så jag kan börja fixa där med bla taklökar behöver läsa på lite mer om vad som skulle trivas där mer.

Halsont, paj och många kakor

Vi har varit och firat Astrid hela em, var massor med folk där.. som sig borde när man fyller 80 år. Det bjöds på goda pajer, tårtor och 7 sorters kakor + bullar & mjuk pepparkaka. Ebbe har levt på en portion gröt, 2 bullar, ett havekex, en 1/2 mjuksmörgås och många finskapinnar, vi hann inte med någon välling nu på kvällen då han hann somna i bilen, lär vara en hungrig pojke som vaknar i natt.
ONT I HALSEN och HUVUDET :-(!!! Jobbar stenhårt på att vara frisk imorgon.. har inte tid att vara sjuk mera denna våren.

Astrid 80 år!!

Hurra hurra idag fyller Tomas farmor 80 år, vi ska självklart åka iväg till henne och fira hennes dag! Ja och så tror jag att Tomas kusin har sin födelsedag idag också, det blir alltså STOR kalas.

Men nu ska vi först gör oss fina, sova och få i oss lite lunch. Tomas har åkt på fotbollen och vårstädar men vi möter upp honom ute i Medskogs om några timmar.

Ha en härlig dag!!!Astrid och Ebbe hösten 2007

Svart aronia

Vi har nu inhandlat häckplant, blev svart aronia som ska vara friväxande.. alltså ganska lätt att ta hand om hoppas jag. Den ska tydligen få bär som är goda att göra sylt, marmelad, saft osv på. Den är fin och röd på hösten och ska bli ca 1,5 meter hög. Blir nog bra.. blir ett skydd ut mot vägen i vilket fall.

Planen är nu att vi ska plantera dessa plantor i helgen.. om vi hinner...


Bort med buskar

Kvällen har ägnats åt att klippa ner alla buskar i slänten vid sidan om vårat hus, det var flera "kvastar" som inte har klippts på många år.. ja som resten av våran tomt :-) Vi har nu i vår hunnit med att ta bort en STOR buske på fram sidan, ett träd, klippt MYCKET på äppelträden och nu klippt ner alla buskar på ena sidan av huset. Maskrosor har jag även jobbat lite med men detta tar sån tid för det bor 1000000000 tals här. Har ni sett en maskrosrot??? De är ju helt sanslösa och svår att få upp.. de får gärna bo lite i min trädgård men inte i mina rabatter!
har, borde, ska

Idag har vi/jag:

- jobbat i trädgården .. mmm fortfarande mycket kvar att göra innan jag kommer att känna mig nöjd...
- haft besök av Eira, Sanna, A-M och Max
- lekt i lekparken, ätit glass, ätit banankaka *mums*
- tvättat
- ätit sallad.. övriga familjen åt pizza
- borde ta en promis.... ska nog ta och skicka ett sms till Elin

Har haft en full och bra helg.. övernattning på jobbet med barnen, varit på loppis, grillat med pappa, syster, Max och mina två killar *mys* fast vi saknade mamma som varit på kurs hela helgen..

PUSS

Många LÅNGA dagar och nätter..

Ja nu har vi (Ebbe) tagit oss igenom scharlakansfeber och öroninflammation :-( Han blev dålig just när Tomas hade åkte iväg på fotbollsresa.. såå typiskt.. vi flyttade in hos mamma och pappa för att jag inte skulle vara ensam med min febriga och röda prins. Sedan blev han hemma från dagis hela förra veckan med Tomas och med mig en dag.. sen kom vi till torsdag.. bortbjudna för att titta på brasan och äta lite grillat.. hmm japp då får Ebbe feber igen OCH öroninflammation :-( Nu efter 5 dagars pencillin är han nästan bra.. jag lite (ganska myckat) hosta och snuva men annars ...

Annars har vi varit våran första sväng till stugan i helgen, är underbart att få njuta där nere och bara vara :-) Ebbe sa flera gånger varje dag Mamma, inte åka hem nu!?  :-)