(lusse)bulle i ugnen..





...hade vi igår och de blev super goda, både saffran, kanel, mandelmassa, pärlsocker och russin är det på dem.

Mina snygga naglar kan ni även se där på degen ;-) Börjar få till dem gansak bra nu men det kommer nog ta några veckor till innan jag kan vara rikitgt nöjd.

slask blir till brask

Anders dagen är det idag det betyder att det kommer vara snö till jul, om Anders slaskar ska julen braska.. bra va?!

och såklart GRATTIS min älskling som har namnsdag, han hade tur och fick en present av sin underbara sambo och son. VÄLplanerat av mig!!! ja eller en lyckoträff kanske att jag hade köpt en halsduk till honom igår som jag funderade om han skulle få i julklapp ;-)

Sovit pyton dåligt i natt, vaknade strax förre 4 av världens ångestattack :-( blir galen av dessa panikångestattacker VILL INTE!! När jag äntligen kunde somna om efter att T legat och smekt min rygg var det ca en timme kvar tills det var dax att åka till jobbet.

Imorgon ska jag med Tomas till sjukhuset, han ska då träffa läkaren och få svar på proverna han tog idag, håll er tumme hårt för att provsvaren är bättre nu är förra veckan!!


Em. i bilder







Gott försök att ta fina bilder på våra prinsar, blev några bra bilder som ska skickas till släkten, blev även många tok bilder... ja flest av dem ;-)

1:a advent

Vi har sovit länge och haft mys frukost.. tyvärr med en febrig son ... nu är det skogen som väntar, ska fixa fint med granris utanför dörren tänkte jag. Efter skogen är det snabbis till birsta och sedan hem för att baka pepparkakor och lussebullar MED mandelmassa *mums*

ha en mysig första advent!!

jobbar

Har man inte massor att göra på sitt jobb under veckorna och även hemma kan man ju passa på att ta på sig lite extra jobb! Pengar behövs nu inför jul så det är ju bara att jobba på :-)  Jag jobbar idag med att invetera på min pappas jobb, är ju ganska tråkigt att inventera men det är något vi brukar hjälpa till med varje år och det går ju ganska bra när man vet att det bara är en dag :-) Samt att vi fick god lunch från Tandoori, bara lunch är ju nästan värt några timmars räknande ;-)

Just nu springer Anna-Mia, Anna och pappa runt omkring i butiken och räknar grejar.. jag bloggar ;-) och framförallt skriver in alla siffror i datorn och nu är det bara ca 100 artiklar kvar att räkna så snart blir det hem och göra advents fint. Imorgon blir det adventsbakning med Sanna, Eira, A-M, Max och Ebbe *mys*

"Utegångsförbud"

Tomas får inte vara bland folk, då/där det finns risk att han blir sjuk. Hans vita blodkroppar hade minskat = sämre immunförsvar. Lite jobbigt och besvärligt specielt eftersom han mår helt okej och vill försöka göra saker på dagarna för att må bättre. MEN vad gör man?! Att risker att behnadlingen skulle drabbas vore ju inte så bra. Så nu är det lite pusslande för att få ihop hämtningar och lämningar på dagis... dagis är ju ett av ställena han inte ska besöka... är tur det är snälla fröknar som ställer upp och hjälper till med påklädning och ställer ut honom på bron när det är T som hämtar.

Nu måste jag ju till jobbet... ska planera julsamlingar och adventsgudstjänst /3:e advent hela fm lär det ta sedan är det till att hitt på något skoj som barnen ska får göra under em.. hmm inget planerat men något borde vi väl komma på..

Ha en härlig dag!

Vänner, shopping och mat

Började dagen med att tokstäda hela huset, dels för att det var dammigt överallt och dels för att jag skulle få besök. Skönt att ha rent och fint här hemma, bara att ha det så fram till jul nu ;-)

Vid lunch tid kom Erika som hade en make up "utbildning" med mig, fick massor med bra tips och blev sugen att handla massor med saker.. tyvärr... ;-) Till 13 kom ett gäng med goda vänner för att få lite tips och råd om hudvård, snacka lite skit och fika.

Jag har använt body shops grejer och varit nöjd med både hudvård och smink men sen jag började med Mary kay är jag helt såld på det, bra grejer som räcker länge och som ger gott resultat. Idag köpte jag "silkes händer" och ett set med smink - marcara, ögonskugga, mineralpuder, läppbalsam osv. Kommer vara sååå snygg till jul ;-)

På kvällen har vi nu varit på middag hos Isak med familj, Tapas med papas, vi är ett gäng mammor som träffats sedan innan vi fick våra trollungar. Nu har de hunnit bli snart 3 år och det har kommit två små syskon. Massor med god mat och trevligt sällskap.

= En bra söndag!






En vardag

Är ju konstigt att vi nu uppe i allt jobbigt och tungt har funnit en vardag, vi vet vad som händer varje dag och på minst fem veckor till inga nya besked detta har gjort att vi, hela familjen kan slappna av en aning. Dock finns det ju i bakhuvudet hela tiden hur omtåligt livet är och att man/vi ska ta tillvara på varandra.




Jul...

Jag har jul-längtan! Är första gången sedan min mormor dog som jag riktigt längtar efter julen och allt som hör julen till. Eftersom jag längtar så mycket har jag idag hängt upp min fina julstjärna ;-) Japp jag är helt klart först i området hihi men nu är det mysigt och lite lite juligt.

Vi ska fira julafton här hemma hos oss med hela våra familjer (hoppas jag) vet iaf att A-M, Robin och Max kommer.. ja mamma och pappa har inget val :-) Men kanske vi blir 17 personer!! Vore ju helt underbart att få fira jul med alla som betyder massor för oss!

Ebbe har även bakat pepparkakor idag som vi smakade till lite glögg *gott*


Önskelista

Jag har för första gången på många år satt mig ner och skrivit en riktig önskelista då jag faktiskt i år kommit på massor av saker jag skulle vilja ha :-)

Några böcker av olika slag:
* Lelias - A Piece of cake
* Stephenie Meyers - Genom dina ögon
* Malena Skotes - Betong som hobby
* Sara Hjelmstedts - Fixar boken
* Hofsten, Kristina - Trotsboken
* Ericsson Wärn, Karina - Skönhetsbibeln

* Mysbyxor
* Sloggi trosor utan sömmar
* Ansiktskräm E-vitamin från Body shop

* Medicinskåp från MIO

* Presentkort Birsta city &/eller På stan

Lite musik:
* My one and only thrill - Gardot Melody
* Och vinnaren är - Veronica Maggio
* Vatten och bröd - Veronica Maggio
* Säg ingenting till mig - Melissa Horn
* Långa nätter - Melissa Horn
* Happyland - Amanda Jenssen

* Resa till Thailand
* Vedeldad kamin

Fika med BÄSTA moster!!

Maxen har idag varit på äventyr med sin bästa moster, morbror, kusin, mormor och morfar. Spännande att vara på stan utan mamma och pappa! ;-)





Nu ska jag och Ebbe fixa middag, sedan blir det mys med Alfred och Elin. Tomas har tyvärr haft vädligt on ti sin mage idag och varit trött så han vila och jag hoppas så han är piggare snart..

Just ja min bild-blogg funkar nu igen :-)

http://mimmpan.blogspot.com



Strålning och cellgifter

Nu har T gjort sin tredje dag med strålning och cellgifter och ännu mår han helt okej. Strålningen går super fort, på 15 minuter har han hunnit parkera, anmäla sig, vänta, strålas och gå till bilen igen. Cellgifternatar han varje morgon och kväll och det har också funkat bra. Hoppas nu bara att det fortsätter gå bra och att han slipper känna av några biverkningar.

Första dagen på strålningen var jag med och träffade läkaren och sköterskan, båda hade god tid på sig att berätta, förklara och svara på frågor. Mycket hjälpsamma och trevliga.. läkaren var lite snurrig men glad och omtänksam :-)

Känns på något sätt lite lättare nu när strålningen är påbörjad, nu SKA tumören BORT!

Jag har fått min klocka SUPER snygg ;-) måste lämna in den hos någon ur-markare som kan fixa bandet på den för nu är den lite stor.

Grå tråk

blä fy tråk!!! Blir så trött och less på detta grå vädret som är ute, vill ha snö istället.. för att inte bryta ihop av mörkert tänder jag massor med ljus och myser. Just nu ligger Ebbe i soffa och tittar på saltkråkan, T är på fotbollen för att fotografera lagfoto och jag hänger här vid datorn.. som vanligt ;-)

En hopp-galen Ebbe

 

Ebbe kör antingen 120 km/h eller knappt 10 km/h, ena stunden är han överallt och gör allt tok det bara gör.. pratar, hoppar, springer och sjunger.. för att i nästa stund sitta i sitt rum med en bok eller bygga bokstäver, då hör man knappt han är hemma.

Idag var 7 barn hemma med vattenkoppor på Ebbes avdelning.. är alltså 11 av 17 barn som haft/har .. kan man gissa att Ebbe står på tur? Efter att ha träffat Alfred en sväng idag kanske risken.. chansen är ännu större.

 

Dessa pinnar byggs det många bokstäver med varje dag, mest blir det E, T, I men det är ju de viktigaste bokstäverna ;-)


Pappornas dag!

Idag har vi firat våra pappor med paket och mat. Mysigt men lite (mycket) stressande att gå ut på restaurang med en övertrött trotsig liten Ebbe.. kände flera gånger hur skönt det är att äta hemma om man har en Ebbe med sig. Fast det var mysigt också att få umgås med hela familjen - A-M, Robin och Max :-( vi saknade er!

Ebbes present till Tomas var en tröja, strumpor, ett skinnarmband, mössa, torgvantar och ett fint kort. tror T blev glad. Fanns mycket fina kläder jag skulle kunna ha handlat till Tomas.. tur det är jul snart ;-)

Ebbe har just somnat .. förstår inte hur han orkar då han endast sov ca 10 minuter i bilen idag.. Han ligger i sängen och leker med sig själv.. ringer till Karin ;-) pratar om sina dagiskompisar och pratar med moster i telefon.. en liten sång och sedan MAMMA!!! ligg hos mig.. Stoppar om honom och går ut efter fyra gånger och 2 H senare sover han.

 

 

 

 

 



Ny färg..

 

Färgat mitt hår idag.. Ebbe säger att det inte blev bra.. inte så fint mamma .. hmm

Tomas tycker att det är lika som innan.. jag tycker okej tyckte tills jag såg denna bilden att det var MYCKET mörkare.  Denna bilden är en månad gammal, men faktiskt ingen större skillnad mot hur mitt hår ser ut nu ;-)

Blir ljusare nästa gång, blond till sommaren


Shoppar vidare ;-)

Vi har shoppat ännu mer idag, jag & Ebbe. Började med att vi missade bussen och fick istället ta bilen = en ARG Ebbe som INTE skulle åka bil. Han somnade när vi var nere i Bergsåker ;-) innan han vaknade igen hann jag shoppa fars-dags present till Tomas och äta lunch med Nina. Var ju tur Ebbe sov när jag köpte present till Tomas annars hade Tomas redan vetat om vad han ska få ;-)

Köpte även en present till min pappa - en ljudbok, en tröja & tre par kalsonger till Ebbe och en mössa till mig.

Ebbe sa minst fem gånger när vi satt och fikade att han hade en mysig dag med mig och Nina ;-) och det hade han rätt i!

Just nu värker huvudet.. blä blä... hoppas verkligen det är borta tills imorgon då jag ska jobba några timmar. Vi har familjemässa imorgon, ska bli lite spännande då jag inte varit med på någon familjemässa tidigare.

I övrigt inväntar vi vattkoppor.. inom två veckor borde de vara här, och det är väl lika bra att han får dem nu innan jul. Bli ju mysigt att få hänga hemma hela familjen under någon vecka.. känns som om jag kommer att få springa från min ena älskling till den andra och passa upp ;-)


Julklapp till MIG ;-)

Jag har köpt en julklapp till mig själv för det är jag värd :-) iaf enligt mig själv och Ebbe (efter att ha tvingat Ebbe att säga att jag är värd den) En klocka! så snygg.. hoppas den är lika snygg på mig.


Har även shoppat färg til mitt hår, blir lite mörkare.. funderade på blondare men tar det till våren istället. Fransk manikyr har jag även gjort ett försök till .. blev fint på håll men tyvärr inte när man titta nära FAST å andra sidan vem tittar nära på mina naglar?! ;-)


KBT

Vid besök hos kuratorn idag blev jag erbjuden att träffa en annan kurator som går en utbildning i KBT - kognitiv terapi, hon behövde en patient som gick med på att bli filmad och att träffa henne en gång i veckan. Träffade henne en lite sväng och har gått med på att träffa henne nästa vecka för att efter det ta beslut om jag är intresserad att fortsätta träffa henne.. hon ska alltså hjälpa mig och jag ska hjälpa henne.. typ.. Min kurator tyckte jag skulle ta chansen då detta tydligen var en bra och dyr terapi i annat fall. Lite nervöst att bli filmat känns det ju men å andra sidan är du ju bara hon och hennes handledare som ska se filmen.

Det viktig just nu känns att jag få träffa någon som jag har lätt att prata med då behovet är stort just nu.... hoppas dock att behovet snart minskar och att hela familjen mår bättre på ALLA sätt.


Åter till verkligheten

eller en konstig verklighet lever vi hela tiden alla långa dagar denna höst... De senaste dagarna har varit bra utifrån hur våra liv ser ut just nu, vi har haft det mysigt och skoj hela familjen. Detta kring stomin har börjat så smått sjunka in och vardagen anpassas efter det.

Idag var det dax för inskriving för strålningen.

Steg 2 är nu att stråla och ge cellgifter, 7 dagar i veckan i ca 30 dagar med start den 10/11-09. På något sätt hade vi liksom "glömt" cancern.. konstigt men det har kännts lite så, varit mycket kring stomin och en trotsig treåring.  När man har gjort detta under ca 30 dagar är det någon veckas vänta på att få se effekten av det. Då beslutar man om det ska behandlas mera eller opereras bort.

En vecka att ladda inför en månad med strålning och cellgifter.. hoppas på att de inte ska ta allt för mycket kraft av min älskling. Gör SÅÅ ont i mig att se honom må dåligt... Sommar NU snälla!!!!!!!

Jobba lite mindre??

Jag funderar.. fram och tillbaka ... om jag ska gå ner i tid efter jul, blir ju mindra pengar men mer tid med Ebbe. Funderar på att jobba 80% fast jag vet inte... 86,5% är väl en timme per dag? vore kanske också något.. svårt att ta ett beslut i denna fråga :-) några tips eller förslag?

Förutom att fundera på detta har jag/vi idag:

- Putsat fönster på nedervåningen med god hjälp (?) av Ebbe

- Varit på Norra berget där det var loppis, inga fynd blev det. Ponnyridning, Ebbe red på lilla muu (my), lite lek med Alfred i lekparken.

- Lunch och fika hos faster Nina, MYSIGT! Vi är allt för sällan hos Nina och hälsar på men vi SKA bli bättre på det.

- Shoppat en ny spegel och lite ljus på IKEA. Skulle även ha köpt en skoförvaring men den var tyvärr slut.. komme råter TIDIGAST torsdag.. är ju typiskt när man väl tagit ett beslut för vad man ska ha.. jaja vi åker åter på torsdag eller fredag.

- Satt upp spegel och tavla i hallen, även hunnit med att krossa en tavla ..

- Middag hos Elin, Magnus och Alfred. Gott som alltid! Är underbart att ha turen att ha sådana fina grannar som vi har!!

Nu blir det tv!