Två saker att fira!

Igår firade vi att Tomas fyller 30 år imorgon och att han fått besked om att det blir operation om ca 4 veckor!

Är en otrolig känsla att cancern kommer vara borta om några veckor att min bästa äntligen är frisk och pigg igen! När Tomas ringde i fredags och berättade var tårarna väldigt nära, sådan otrolig lättnad i hela kroppen :-)
Är klart det blir tufft just kring operationen och återhämtandet men det känns som ett väldigt litet besvär.

Igår var alltså våra vänner här, vi åt pizza, ost, kex, chips, godis och lite vin/öl. MYCKET trevligt och väldigt skoj att de flesta av våra vänner var här.. de som tyvärr inte kunde komma blir det fest med mycket snart! Redan nästa helg kanske??




Det finns faktisk tre saker att fira, EIRA blir 3ÅR idag!!

GRATTIS världens bästa Eira!!!! Vi kommer och firar dig så fort Ebbe är frisk.


Blondare..

Jag har idag klippt mig ganska lite men det känns mycket bättre sedan har jag även gjort slingor i två olika blonda nyanser. Känns konstigt att se mig själv i spegeln fast det egentligen inte är någon super stor skillnad. Fast ganska stor skillnad iaf ;-)

Jobbat idag igen, hela dagen har varit måndag för mig så ingenting har varit rätt.. fast väldigt skönt då jag anser att mer än halva veckan har gått.

Efter frisörbesöket skulle jag till bästa finaste Carro för hon fyllde år igår, trodde jag skulle vara klar hos frisören ca 17.30 hinna förbi henne en timme för att även hinna hem och träffa Ebbe en snabbis innan 19.30. Tyvärr var jag klar hos frisören en timme senare än jag trott och fick ta ett beslut om jag skulle hinna säga hej till Ebbe eller Carro.. Hur jag än gjorde kände jag att jag skulle få lite dåligt samvete.. Jag åkte hem till Ebbe och ska SNARAST göra ett besök hos Carro. PUSS bästa du!


Magsjuka :-(

Vi var vaken halva natten av att Ebbe skrek för han hade så ont i magen... han onda föräldrar skyllde på allt godis han åt på klaset och att han knappt åt någon middag (som vanligt) Kring 4-5 gick det inte längre då gick Tomas upp och gick lite med honom för att få igång magen och ta något.. MEN då kom såklart illamåendet och k**s överallt :-(

Tomas får inte bli sjuk då hans immunförsvar fortfarande är nedsatt, så jag sitter snällt hemma med en magsjuk son isället för att jobba :-( VITPEPPAR är snackset jag äter till filmen *mums*

Det positiva i detta är att jag nu inte kan åka och handla idag.. och vi MÅSTE storhandla idag! Gissa vad Tomas ska få göra medan han ska hålla sig på avstånd från Ebbe? Japp han ska få handla!! ;-)

Trött & slut prins


Kalas

Idag har vi firat Frejas tre års dag! Ebbe var mycket nöjd över dagens kalas med glass, godis och massor med lek.

Innan vi gick på kalaset tittade Ebbe på mig och frågade:

- mamma när kommer bebisarna i din mage ut?
- Vad menar du?
- ja när kommer bebisarna ut?
- mamma har ingen bebis i magen?
- jo
- nä
- jo mamma långt långt inne
!

är många i våran närhet som har bebisar i magen, men bebisen i min magen den är verkligen långt långt inne så där två-tre år långt inne ;-)


Pump, bio, lunch & shopping

Klev upp och kan väl inte påstå att jag var super laddad för att köra ett pump pass, men väl där var det skönt att få jobba med musklerna... ja som kanske finns, ont gör de iaf... Kände idag väldigt mycket av träningspasset i torsdags, hoppas nu bara jag slipper ha så ont i kroppen imorgon som jag hade i söndags.

Efter träningen möte jag Ebbe, Alfred, Eira, Tomas, Elin och Sanna på bion för att gå och se Alfons-bus. Barnen var nöjda över filme och godiset, Alfons är ju mysigt att se på även för oss vuxna samt att jag fick sitta och bara vila i hela 40 minuter ;-)

Lunch på k-mag, lite lek och sedan var vi en sväng på stan och köpte present till Freja som fyller år idag.

GRATTIS till Freja!!

Nu en sovande son, lite godis, film.

Pump, bio, lunch & shopping

Klev upp och kan väl inte påstå att jag var super laddad för att köra ett pump pass, men väl där var det skönt att få jobba med musklerna... ja som kanske finns, ont gör de iaf... Kände idag väldigt mycket av träningspasset i torsdags, hoppas nu bara jag slipper ha så ont i kroppen imorgon som jag hade i söndags.

Efter träningen möte jag Ebbe, Alfred, Eira, Tomas, Elin och Sanna på bion för att gå och se Alfons-bus. Barnen var nöjda över filme och godiset, Alfons är ju mysigt att se på även för oss vuxna samt att jag fick sitta och bara vila i hela 40 minuter ;-)

Lunch på k-mag, lite lek och sedan var vi en sväng på stan och köpte present till Freja som fyller år idag.

GRATTIS till Freja!!

Nu en sovande son, lite godis, film.

VÄNNER!

Jag har idag "fått" en hemlig vän! spännande! Kom till Jobbet och där stod ett sött ljus med fin text om vänskap på, en lapp med mitt namn på och ett litet hjärta.. men inte vem som hade lämnat den.. Tror dock jag klurat ut vem ;-)

När jag nu kom hem från träningen stod en underbar bukett med min favorit blomma TULPANER och en strut med otroligt goda hallontryfflar från Åre chokladfabrik. Detta hade kommit under dagen från en vän jag lärde känna när jag gick i fyran... gick i samma klass tre år och samma skola tre år till, sedan har jag inte träffat på henne mer än kanske en handfull gånger på alla år. Under den tid Tomas varit sjuk och vi har haft det tufft.. har denna otroligt fina människa varit ett stort stöd via mail och inlägg här på bloggen!! TACK MARIANNA!!

Önskar jag skulle orka fixa en bild på tulpanerna men tyvärr har dagens träningspass kört slut på mig...

Dagens läkarbesök gick okej! Tumören har minskat men inte riktigt mycket som de hade hoppats.. Nästa vecka ska de gå igenom alla prover osv och besluta vad som händer framöver. Kan bli mer cellgifter innan opertionen eller operation och sedan cellgifter igen.. Vi hade väl trott och hoppats på operation nu och sedan var allt bra.. men nu ligger den helt plötsligt 1 till flera månader framför oss.. Lite tungt men hanterligt och skönt att den har minskat och kommer kunna tas bort inom en överskådlig framtid.

Nervöst...

Omöjligt att somna... ont i magen .. .nervös... Sitter och laddar för läkarbesök strax innan lunch, idag får vi veta hur alla behandligar tagit och hur framtida plan ser ut.. Jag hoppas verkligen att vi kan fira ikväll...

A lovely night out

Kvällen började inte alls bra... ingen sushi.. de stängde 18.00.. Vi fick snabbt tänka om och beslutade oss för Tandoori, ett bra beslut för det var riktigt gott. Vi spelade spel och fick skratta massor, A-M påstår att underhållningen var det roligast med hela kvällen.. jag förstår INTE vad hon menar??! Vi dansade några timmar på Oscar för att sedan åka hem kring tre och sova sött på kudden.

Tusen tack Sanna, Nina, Anna-Mia, Karin, Eva och Maria för en rolig kväll!

Kan dock inte påstå att dagen idag är lika underbar har TOK mycket träningsvärk i hela kroppen :-( men att vi får vårat badrum färdigt idag gör ju att det känns lite lättare, ska se om jag kan fixa lite bilder ikväll så ni får se hur fint det blir.

Nu - plocka undan disken och sedan film i soffan.

ha en mysig söndag!

Fyndat!

10.00 Body pump! Det var för några år sedan.. ca 4 år sedan ... var body pump kl 10.00 på lördag ett måste för hela familjen, sen blev jag gravid.. mådde illa.. nybliven mamma.. lat... MEN nu tror jag minsan att det är dax att ta upp den rutien, skönt att starta dagen med att få röra lite på sig och jobba med musklerna.

Efter träningen möte bästa syster upp mig på stan för en shopping tur, vi fyndade varsin jacka på sisters 150:-!!! hade kostat 1500:- sån rea gillar jag ;-) Jag köpte även en kjol, ett linne, en kofta, en polo och en halsduk allt tillsammans gick på 670:- 6 plagg fö det priset känns rikigt bra NÖJD!

Nu ska jag snart åka till Nina för att umgås och ta ett eller två glas vin ;-) blir även sushi samt ost och kex *mums* Men först fixa mig iordning, otroligt skönt att få göra sig iordning ensam. Tomas har åkt ivgä på fest och Ebbe är hos farmor och farfar. ALLTSÅ Melissa Horn spelas på högvolym och jag sjunger vackert till!!

Puss

Börja träna

Nu är det dax att börja träna på allvar! Har inte tränat ordentligt på FYRA ÅR!! :-/ promenader och lyfta bebis.. pojke men inget mer än så. MEN nu är det dax! Från 1 februari har jag kort på Golds gym, och jag känner mig laddad. Har sällskap av Karin och även Elin tränar där.. Anna-Mia? Nina? Ni också!!!? ;-)

Vi var och provtränade idag, först trampade vi lite, gick på ett 30 min pass core och körde några övningar för armarna & axlarna i gymmet. DUKTIG JAG! och DUKTIG KARIN!  :-)

Mammas pojke

Fredag hemma:

- Ska vi göra något roligt tillsammans imorgon, bara du och jag?
- mmm
- Vad ska vi göra tycker du?
- Kanske åka på Birsta.. mamma..
- Vad ska vi göra där?
- Gå i affärer och fika

Lördag på Birsta:

- Orkar du gå på en affär till Ebbe?
- jag fryser!
- okej, men då åker vi hem nu
- mm jag orkar nog två affärer till mamma och lunch

Vi besökte endast klädaffärer och avslutade med lunch, känns som jag lyckas bra när min tre åriga son gärna går på klädaffärer med mig ;-)

Oro

Oron i kroppen börjar stiga, fast jag VET att allt kommer gå bra! Nästa vecka är det dax för röntgen för att se hur behandligen tagit, nervöst JA men det måste vara positovt att T mått bra här i jul och nyår.. det MÅSTE betyda att behandligen tagit som den skulle.

Vecka 3 är det sedan inbokad tid att träffa läkaren och få svaren från alla prover som tas till veckan och från röntgen, även då vi får veta när (om) operationen blir.. TYVÄRR ser det ju ut att kunna bli lagomt till Ts 30 årsdag. Stor fest på kirurgen?? MEN det viktiga är att opertionen blir och att T blir frisk!!

 

ÄLSKAR DIG!!!!


Rutiner?

ja hur var det med rutinerna??? hmm är ju såå skönt att sova länge och ta det lugnt på morgonen, för att sedan få vara med sina älsklingar hela dagen + goda vänner och familj. Var konstigt att vara tillbaka på jobbet, lite ur rutiner helt klart visst knappt vad jag skulle ta mig till.. har dock fixat en inskolning vilket borde vara nog jobb för första dagen efter långledigt ;-)

Bokat biljetter för att gå på bio imorgon och se

tillsammans med finaste Carolina, Jenny och Karin.. middag på saffran innan också MYSIGT

River

Nu river vi.. tomas ut badrummet, på måndag kommer de och lägger matta. Känns skönt att veta att om bara någon vecka har vi ett fint badrum. Letar just nu ett skrivbord/bord med fina ben, har tänkt att göra ett bord där handfatet står på. Finns inga snygga i lagom storlek att köpa färdiga för ett okej pris så vi försöker oss på en egen design ;-)

Toalett, handfat - inköpt

Spegel, lampa, dusch, bord, högskåp, hängare, matta - kvar att leta och finna det rätta :-)

 

 

KALLT ute!!! -25 grader brrrr  MEN ingen risk att snön smälter ;-)


Renovering/fixning

Jag börjar känna mig laddad för att börja fixa iordning nere:

- hallen ska få nytt golv, foder, lister och nya dörrar
- Under trappan ska vi göra förvaring till lakan, dukar osv.
- Ebbe ska få nytt rum, ett större. Där inne behövs det göras ALLT just nu är det ett förådd.. men är ju lite synd att ett stor rum används till förråd när vi har annat förråd och en stor vind. Ebbe har önskat gula väggar.. kanske bli en gul fondvägg eller något..

Uppe ska vi renover badrummet, det blir så snart mattläggaren hör av sig, vad jag förstår och hoppas blir detta under januari.



Igår var jag och T ut en snabbis till IKEA och köpte nya lampor till hallen uppe, de vi köpte för över ett år sedan passade inte.. dörren slog i den ena.. De förra var snyggare.. tycker jag.. men dessa blev också bra

 

Försöker även fixa om lite här på bloggen med hjälp av min datanörd ;-) får se om jag får det klart idag.

men först behövs det dammsugas då vi får gäster ikväll


2010

Har det gått 10 år sedan vi firade att år 2000 var här?? shit vad tiden går...

Men under dess tio år har det ju hunnit hända MÅNGA bra saker, de två bästa saker som hänt i mitt liv under dessa tio år är:

- EBBE
- TOMAS

Vi firade gårdagen tillsammans med kära vänner, fyra 3 åringar som snällt somnade kring 8-tiden.