2011

Efter två tunga vände det äntligen, 2011 har varit ett BRA år! ett VÄLDIGT BRA år faktiskt :-)



- Irma 11/6-11

  



- En härlig sommar!

- Ett fint dop för Irma 13/7-11 med frieri <3

- Bröllop 11/11-11

   

- MÅNGA härliga dagar med familjen & vänner

- Flisan flyttade in hos oss och helt plötsligt var vi fem i familjen <3



Julen ut!

BARR i HELA huset!! Känns tomt utan granen och det var absolut den finaste granen vi haft men jag fixar inte att dammsuga minst fyra gånger per dag och ändå är det barr ÖVERALLT.

Nu är det snart städat och vi spela golf på Wii medan vi väntar på besök från Anja & Mikaela.


BÄSTA DAGEN

5 år! det är väldigt konstigt vad fort tiden går, känns som igår när jag träffade Ebbe för första gången. För fem år sedan låg han på mitt bröst och förändrade våra liv totalt.. på gott och ont ;-) men självklart mest gott!

Innan han somnade idag sa han att detta var den bästa dagen i hans liv.. bara lite lite bättre var det när Irma föddes.. bäst tyckte han var att spela pokemon med Tomas kusin Robin och att vinna över Tomas kusin KG på både golf & bowling (wii spel) sen var det bäst också att Max, Axel & Freja hälsade på och att spela Vildakatten och att äta godis och alla presenter..

Ja helt enkelt den bästa dagen :-)





Vart tog tiden vägen?

Min älskade EBBE


EBBE 5 ÅR



  



    



<3


God Jul!

Haft en mysig dag tillsammans med våra nära & kära <3

Ebbe, Max, My & Irma fick MASSOR av fina klappar. Ebbe och Max tog slut när nästan allt var öppnat med sina klappar från Uffe som ännu en gång lyckats att köpa favorit klappen :-) My gillade att öppna klapparna och blev lycklig över allt men favvo var potta och hon pussade på foto Anna-Mia fick på Ebbe <3 Irma tyckte att det var mysigt att vi var huset fullt med folk och struntade i sina klappar ;-)

Jag fick en rosa termos av svärfar som var den som köpt julklapp till mig. Fick två julklappar av Tomas också en tröja och denna bok

Hoppas ni haft en dag full av mys & kärlek! KRAM!


Två tänder

När man har två tänder som är påväg att komma fram är det inte lätt att vara glad :-( MEN får man titta på Babblarna om och om och om igen så går det bra ;-)


Glittrande

Mysigt!

Ute glittar snön och solen skiner <3 Vi har haft besök av ett helt gäng av Irmas kompisar med mammor <3 Flytten av soffan var en succe <3 Hade en kväll full med god mat & skratt igår <3


Irma och hennes kompisar på Lucia

Känns som kanske kanske lite julstämning börjar smyga sig på ;-)

IRMA  - Har börjat åla och kryper nästan, igår kväll tog ett litet krypsteg. Hon börjar få en tand och hon är en glad liten sessa för det mesta (utom igår då hon gnällde HELA dagen)



EBBE - Har börjat läsa långa ord och funderar MASSOR på allt..

- Mamma... vart köper man mysdresser?
- På HM eller Lindex kan man köpa det 
- Okej... Jag tänkte att mina ungar som jag ska bli pappa till måste ju få mysdress
- okej.. (försöker inte skratta)
- Jag och Ebba ska ju gifta oss för vi är ju kära i varandra och vi vet vad ett av barnen ha för namn.. fast inte Glittra! 



Julgran 2011

Tidigare än någonsin är granen inne redan 1 vecka före julafton, när vi hade köpt den och möblerat om vardagsrummet kunde vi inte hålla oss från att ta in granen också.

Är en trött och lite hängig fru & mamma idag med typ INGET tålamod.. vill nog helst bara ha helt tyst och lugnt, mysa med min älskade man i soffan. Men som de senaste 6 månaderna så får jag liksom inte ha honom för mig själv ens i 5 minuter :-/ ja jag vet det är en kort period i livet MEN vore mysigt att iaf 30 minuter att båda barnen sov och vi fick mysa ner oss i soffan och bara vara <3 LÄNGTAR till vi kan åka i väg på våran bröllopsresa..


Jesus

Så var man stolt igen ;-) Irma spelade sin första huvudroll idag!! Som Jesus hon var sååå proffsig känner på mig hon kommer bli något stort ;-) Maria, Josef, vägarbetarna & ängeln var också väldigt proffsiga!


Lucia

Sedan kl 6.20 har dagen gått snabbt och i ett!

Luciatåg på Ebbes förskola, han var trollkarl/stjärngosse SÅÅ fin och jag var SÅÅ stolt när han högt och tydligt läste vers <3

Kyrkis avslutning *mys* har fina bilder på kameran från det på sötaste luciatåget.

Lunch med Jenny, Vickan & Karin <3

Hämta Ebbe

Somnade med Irma :-/ vaknade 2 h senare .. Ebbe hade inte ens märkt att vi sov ;-)

Middag och sen iväg på fika inne i stan hos Helena, trevligt!

NU - sova!


Min dag i bild

Har tagit ett kort i timmen från ca kl 7 då jag klev upp till nu kl 23 då jag kryper ner med Kepler och läser sista kapitlet.


6 MÅNADER

IRMA

För 6 månader sedan kom Irma ut till oss och från att varit 3 i familjen blev vi 4,
och det kändes som hon alltid funnits hos oss.

På dessa 6 månader har det hänt mycket och från att varit mest sovande har hon blivit en
glad, pigg och matglad liten tjej.
Hon sjunger, rullar, ställer sig på alla fyra och busar med brorsan så fort hon har chansen.



   


Dejt

Irma & Wille har haft dejt idag ;-) sötisar som snart kan leka tillsammans, nu tittar de bara på varandra med sina stora ögon <3 Vi fick god mat hos E & M VÄLDIGT skönt att slippa laga mat TACK!!




Julbord med Veronica Maggio

Hade en härlig & rolig kväll igår!! Skönt att få komma ut och bara vara Ida-Marie! och att få vara en hel kväll med min fantastiska man och vänner <3

Trött idag!! MEN det var det värt! Veronica Maggio var toppen bra, synd hon var hes och bara spelade ca 45 minuter. Julbordet var också bra men sällskapet till bättre :-)


Min klänning

blev just nu en halsduk till Irma! Klänningen har legat på hyllan i 5 år, användes senast när jag väntade Ebbe... tror jag. Gillar den men den har inte känts rätt så nu blev den en dregglis och jag hoppas få till en mössa av det också.. eller kanske ta i ordentligt och försöka mig på en klänning.. hmm


SY

Har nytt projekt! Gillar ju att sy men gör det ju aldrig, så nu ska här sys! Först ut är dregglisar och halsdukar som ska bli julklappar. Mössor borde jag väl också kunna få till.. Är bra att ha något att göra för att vila huvudet från barn & tvätt. Läsa & sy är perfekt för att koppla bort omvärlden.


Uppskruvad

Sitter och känner mig stressad.. av vad??? Ebbe på dagis, Irma sover.. ja hur länge vet man ju inte men just nu sover hon iaf.. Jag har bara några få julklappar att köpa och jag tänker inte städa just idag ;-) Jag har en super mysig Flisa i famnen och borde bara kunna slappa av MEN nej nej jag känner mig helt uppskruvad :-(
Hmm måste kanske ta en promis inna jag hämtar Ebbe för att få bort stressen ur kroppen

Sömn

Alltså vi har gett upp! Irma sover numera i våran säng hela natten, på detta sätt får alla den sömn vi behöver. Innan hon fyller 15 lär hon väl sova i egen säng.. hoppas jag ;-)

Just nu ligger Flisan på mina ben, Irma nära nära nära och T lite längre bort OCH om ca 5 timmar ligger Ebbe på min andra sida nära nära nära nära och jag har då ont i hela kroppen och längtar efter en egen säng. MEN just nu struntar jag i det och är glad att jag kommer få sova till ca kl 5 utan någon som väcker mig ... förhoppningsvis


Händer mycket..

.. på 6 månader

Dessa två bilder i tagna på samma ställe den första för 6 månader sedan och den andra igår. Jag & Ebbe satt där på bryggan och jag tog tillvara på stunden .. bland de sista stunderna med en tjockmage och ett barn vid min sida. Med sorg och glädje tog jag tillvara på stunden vi satt där. Nu 6 månader sedan försöker jag njuta av nuet men det går så snabbt och jag har händerna fulla mest hela tiden .. min prinsessa blir 6 månader om några dagar och min prins blir 5 år om några veckor. Tiden går för fort...


Besök

Vi har myst och fixat hemma idag, inte ens varit utanför dörren.

När Irma somnade på fm skyndade vi oss att ta fram ingredienser och gjorde 5 minuters kola *mums* tror vi åt upp hälften ;-) 5minuters kola kändes liksom lagom eftersom Irma sällan sover längre än 5 minuter.

Em hade vi besök, vi fikade och pratade. Ebbe spelade ds och njöt att få umgås med en storkille.

Nu sova sött och vakna pigga för att gå på kyrkis.


Ebbe & Jag

Idag har jag, Ebbe & mormor/ mamma njutit av det härliga vädret. Sol, frost & andra advent. kändes som en oktober eftermiddag, lite snö vore ju mysigt iaf på julafton.

Ebbe som varit aningen ledsen senaste tiden lyste upp när han fick ha mig & mormor för sig själv <3


Lars Bygden

och en till är dock för trött att komma ihåg vad han heter.. var väldigt bra! Mysig spelning, synd det var lite folk för man fick mycket bra musik för 100:-

Skönt att komma ut tillsammans med min man (hihi konstigt att skriva och säga) är ju inte ofta vi hinner med att göra något tillsammans utan barnen.


1 DECEMBER

och allt är precis som vanligt ;-)


TOMTEN

När Ebbe vaknade i morse hade tomten varit här och lämnat 4 paket .. förväntningar, spänning och funderingar!

- mamma varför har inte tomten lämnat paket till Irma?
- hon är ju så liten så hon behöver ju inget ..
- men har inte hon varit snäll???
- jo och hon får julklappar på julafton
- hur vet du det? Mamma hur kom tomten in?? Vi har ju ingen skorsten...
- tomten kan trolla!
- Vincent ska bli tomte när han blir stor, och då får ALLA paket Irma också!!

Mm inte lätt att vara tomte ;-)