TRÄNA.

Jag vill TRÄNA!! vill kör ett riktigt hårt pass så där så man tror man ska svimma typ först spinning och sen pump eller en spring tur med bra fart VILL jag vill!! Men nu när jag förhoppningsvis är fri min förkyldning (helst imorgon) kommer jag få börja från början. Jag var i helt okej form innan jag krossade min tå och sedan även böjade kräkas. Var ju himlans typiskt att jag dagen efter Myran flyttade in i min mage skulle krossa tån på en fest där jag till och med var helt spik nykter... hmm ja var ju ingen som misstänkte att mitt vin var alkoholfritt efter det dock ;-) Kunde sen inte gå riktigt på två veckor och yttligare två veckor innan jag fick på mig riktigt skor och sen började alla långa veckor över toan.

MEN nu mår jag ju bättre och tror jag kommer må ännu bättre om jag får komma igång och röra på mig planen är:

Måndag- Promenad + övningar för att de mina muskler lite jobb
Tisdag - Promenad
Onsdag - Promenad + Gravidyoga
Torsdag - Promenad + övningar för att ge mina muskler lite jobb
Fredag - chips i soffan eller jag äter nog hellre nudlar ;-)
Lördag - Promenad
Söndag - Promenad

Mitt kort på golds går ut på tisdag och känns onödigt att förnya när jag antagligen bara kommer kunna träna där 2 månader till sen blir det ju först efter sommar.

Så för att orka med graviditet med tjockare mage för varje dag (ännu ganska liten), förlossning och en liten bebis är det dax att sätta igång för nu slutar jag med förkyldningar och att hänga över toan.


Ebbe

Tänk att en sån liten söt oskyldig människa kan köra slut på inte bara en utan två vuxna människor?! och det verkar inte bli så mycket enklare för varje år som går heller. <3


Tulpaner i mitt fönster gör väntan på våre...

img_0343 (MMS)

Tulpaner i mitt fönster gör väntan på våren känns lite lättare. Nyss kom matservice med veckans mat, kändes ju helt klart lyxigt att få både mat & recept hemkört. Alla varor såg riktigt fina ut och fler av grejerna var lokal producerade vilket är ett start plus, betyg på recepten kommer :-)  Annars är vi två sjuklingar i huset :-( hostar, snorar, hals- & huvudont och feber. Jag är verkligen SK*T Less på att inte få må ens okej en hel dag.. 14/11 var sist jag mådde bra NU vill mår bra NU!


01.00-03.40

tyckte jag tydligen det var bra att ligga vaken i natt.. och helt utan anledning. När man legat ett tag och inte kan somna om blir man galen, jag tänker gång på gång nu måste jag sova, NU måste jag sova, NU MÅSTE JAG SOVA men nej nej inte somnade jag inte. Just när jag somnade till började Ebbe snarka och så var jag igång igen MÅSTE SOVA NU. Jag somnade tillslut och 5.30 ringde klockan dax att kliva upp :-/ Ja ni kan nog gissa hur min dag varit?! Gråtfärdig hela dagen och lätt irriterad, tur jag får gå till sängs snart och vara ledig två sköna dagar.

Imorgon - SOL!! Vore underbart om någon kunde fixa det för jag skulle verkligen behöva lite sol!

Just det måste även berätta om mina rea fynd :-) efter att fått massa mess av A-M under dagen var jag bara tvungen att åka ut till birsta efter jobbet fast jag inte orkade.. Kom hem med:

till mig:
- två koftor
- en kjol
- en tröja
- två par skinnhandskar
- mysbyxor

till Ebbe:
- en mössa

till Myran (ja det är väldigt svårt att låta dessa små söta plagg i storlek 50-56 ligga kvar på hyllan när de kostar typ inget)
- två bodies
- två par byxor
- ett par shorts
- två sparkdräkter

Förra veckan köpte jag två jackor, ett par jeans, två tröjor, en kofta, strumpor och kalsonger till Ebbe på Kappahl för totalt ca 500:- är ju helt sjukt vad de sätter ner priserna på slutrean man får allt för vad annars inte ens en av jackorna kostar.

Så är ni sugen på rea i helgen kan jag tipsa om polarn, cubus, monki och kappahl :-)



Lyckliga blivande föräldrar hösten 2006 :-)

Nu är vi tre som längtar och väntar! (och en som har svårt att acceptera att kroppen förändras för varje dag och gör ont för det mesta ... men vad gör väl det när man vet att priset är stort!)

Vackert! När jag vandrade över kullarna id...

img_0335 (MMS)

Vackert! När jag vandrade över kullarna idag fylldes jag av glädje & energi - sol, glittrande snö och ljus! Härligt! Många sådana dagar vill vi ha nu i vinter i väntan på våren.


Nu syns min mage, A-M tror den är större e...

img_0321 (MMS)

Nu syns min mage, A-M tror den är större en din nu ;-) Sitter och äter min andra frukost och funderar vad jag ska få vara med om idag... igår blandade jag ihop barn och påstod att barn som var kvar hade gått hem ... hmm .. får man skylla på gravidhjärna då?? ;-) Ha en bra fredag!


Lugnare.

Jobbat 3 dagar och det har gått riktigt bra förutom att när jag kommit hem har jag varit trött och slut. Igår hade vi möte/planering hela dagen och efter det åkte vi för att äta middag på IKEA (61:- för hela familjen ;-) ) gick en sväng inne på birsta city också för att se om det fanns något på reorna. Köpte lite strumpor, kalsonger och ett linne till Ebbe, "råkade" även köpa en filt och en dress/pyjamas till Pyret som h*n kan ha när h*n är ny. Men när vi sedan åkte hem var det kört, hade redan på mötet vid 15 tiden kännt att det var för mycket för mig.. såå ja väldigt dumt att åka ut till birsta! Kräktes allt på kvällen och även nu på morgonen :-( Ja att köra 120 direkt är väl kanske inte det bästa... Försöker alltså ta det lugnare idag och imorgon och se vila ordentligt till helgen!


Några små bilder från helgen, från bad, skidåkning och mina snygga tatueringar ;-)

100 %

YES! Jag fixade det utan att bryta ihop när jag kom hem efter en arbetsdag på 9 timmar SÅÅÅ skönt!!

MEN nu ska man ju inte tro att jag ska få må bra länge för under em har min hals gjort ondare och ondare för varje timme :-( VILL INTE!!! Sängen tidigt ikväll, och massor av vitmainer nu på kvällen så är jag frisk imorgon.

Berättade på jobbet att jag ska ha en lite bebis, valde även att berätta för barnen eftersom det var tusen frågor vart jag varit och varför. Nu smyger vi inget mer om det utan nu får magen synas bäst den vill ute på byn ;-) Myran i magen tyckte detta var lite dumt tror jag för h*n valde att puffa på mig och sen lite samandragningar på det.. hmm tjurig precis som brosan sin??


oj snart har jag sån där tjockmage igen .. konstigt ...

Vecka 16

är jag alltså i nu :-) Tiden går på något sätt väldigt fort är ju bara en månad kvar till halvtid. samtidigt som det gått väldigt långsamt, dock inser jag att kommande veckor kommer gå ännu mycket fortare för nu när jag orkar göra saker på dagarna och börjar jobba på helfart imorgon kommer det ju vara juni om bara ett litet kick. Tittat igenom våren då det gäller både jobb och fritid och jag har massor med skoj :-)

Är en härlig känsla att äntligen kunna planera något, vi har inte kunnat veta från vecka till vecka hur T skulle må eller när det var dax för nästa behandling (pga av provresultat) att inte kunna boka ens en middag med vänner utan att ev behöva ställa in, boka en resa (omöjligt) MEN nu äntligen mår han bra och jag mår nästan snart bra.

Närmaste tiden (jan-mars) har vi konserter inbokade 3 st, en tur till huvudstaden ska vi försöka boka in, fjällresa samt massor av kalas för både stora och små.

Jag funderar på att gå ner i tid, tror hela familjen skulle må bra av att jag orkade mer.. ja iaf jag ;-) Skulle kunna hinna göra saker med Ebbe som inte hunnits och orkats med de senaste månaderna.. bada, drakborgen, baka, åka pulka osv Sen skulle jag hinna med att ta hand om mig själv, stress är mitt stora förbud nu under våren och det kommer bli svårt men har inget val för jag vill jobba så länge som möjligt innan bebisen kommer och vill inte att den kommer förtidigt.. ALLTSÅ stressfri vår!

Har inte fått ultaljuds tid ännu, visst borde man fått det när man är ivecka 16 borde ju vara om bara någon vecka..

Julgransplundring i Selånger! Efter en fin...

img_0296 (MMS)

Julgransplundring i Selånger! Efter en fin familjegudstjänst fick barnen åka häst & släde till Nävstaskola där julgransplundring väntade. Ebbe njöt av lek med flera av sina polare som också var där, det var korv, fika, dans och innan vi tog oss hem hade tomten lämnat godispåsar ute i en säck :-) Middag hos mamma & pappa och snöskottning i massor har vi även hunnit med. Illamåendet har dock hängt med hela dagen, men med några toabesök har det gått okej.  Nu Göta kanal 3... Hmm inga större förväntningar..


9-16

7.00 tablett & fil
7.20 upp ur sängen
7.22 duschar
7.30 kräks
7.40 klär på mig
7.45 packar ner alla mina viktiga ha grejer i väskan
8.00 frukost...igen och denna gång små små tuggor och lungt lungt
8.40 sminkar mig och borstar tänderna sittande
8.55 startar bilen, borstar av bilen och kör mot jobbet
9-16 JOBBAT det kunde man inte tro för någon vecka sedan :-)

Dagen har gått okej, varit trött men tagit det lungt och mest jobbat vid datorn, en dag till med jobb sen lite ledigt igen SKÖNT! Sen kör vi på 100%, 75% eller 50% jag kommer försöka lyssna på min kropp vad den tycker.


Jobba...HJÄLP.

OJ OJ imorgon ska jag ta mig upp ur sängen och ta mig till jobbet... jag har under de senaste två månaderna inte klivit upp förre 10 många dagar och de dagar jag gjort de har slutat över toan. MEN imorgon ska jag fixa det och jag ska till jobbet och det ska gå bra! Vad som är skönt är att det är ganska tomt i huset, barnen är tillbaka först nästa vecka så Carolina och jag får väl fika någon extra gång när min ork tar slut ;-)

Har faktiskt mått helt okej idag, ingen migrän och inget illamående, bara hopplöst trött i kropp och knopp.


EBBE 4 ÅR.

Att se sitt barn lycklig är det största av allt!

Två fantastiska dagar hade min prins med firande, dag 1 var det barnkalas med polarna från dagis och på kvällen hade vi pizza, lek och mys med Axel, Johanna & Jens. dag 2 började med presenter och fika på sängen, mitt på dagen kom Eira, Sanna, Mikaela, Max, My, Anna-Mia & mormor, sen rullade dagen på med massor av besök: farmor, farfar, Nina, farmor Astrid, Rosa, L-Å, Berit, Kristina, Kristoffer, mormor (igen), morfar, Mia, Torgny, Moa, Jonas, Unni och Otto. Ja huset fullt i två dagar =en väldigt trött mamma & pappa- Men att se hur många fina människor vi har runt oss betyder mycket och att se hur älskad våran prins är betyder mycket. dag 3 är att vänta för farmor Birgit & Uffe har inte kunnat fira honom ännu pga av sjukdom.

Dagarna i bild, ja bilderna säger det mesta

MASSOR av fina presenter fick han, det var bla pussel, spel, kläder, drakborgen biljetter, pengar, bilar, lego, pennor, ritpapper, pysselböcker och ännu mer pennor & målarböcker :-)

ja jag kan fortfarande inte vända bilderna ;-)


2011

Efter en TUFF höst 2009 gick vi in i 2010 med förhoppningen om ett lite lättare är, men tyvärr kan man ju inte riktigt välja och bestämma det själv... Året började med lyckad operation för T och då var jag/vi lyckligare än någonsin!! Vad vi inte visste då var hur tuff en efterbehandling kan vara, de 7 månader som efterbehandligen pågick var TUFFT mycket tufft för hela familjen. Att inte ha en pappa som fungerar som vanligt, som mår dåligt och är svag är inte lätt att förstå.. Under våren förlorade jag en nära släkting som stog mig väldigt kär, att bearbeta sorgen var och är inte lätt... det är sååå svårt att förstå..

Den lycka vi verkligen fick under 2010 var MY och att en liten beslutade sig för att stanna i min mage <3, men i övrigt har detta året varit det värsta i mitt liv jag hoppas verkligen att jag aldrig ska behöva uppleva flera år av detta slag.. Att jag varit sängliggande de två sista månaderna 2010 har ju inte gjort saken mycket bättre, visst jag har legat av en bra anledning men det gör det faktiskt inte mycket lättare när man inte får behålla någon mat på flera dagar och kroppen & hjärna tillslut inte orkar.

2010 - har varit MÅNGA tårar, många tankar och ett bevis på att tillsammans fixar vi allt!!

hmm fattar inte hur jag vänder bilden på denna dator :-( men men det får var så ;-)

Ja det har varit glada stunder också, midsommar var underbar som vanligt och ett veckoslut i höstas i Enafors är två tillfällen som hjälpt till för att orka oss genom och tagit oss fram.

Alltså 2011 ska bli ett år med skratt, natur, bebis(ar) och MYCKET tid för varandra. En längre resa står också på planeringen men det får bli till hösten när myran kommit ut till oss <3 Ebbe har börjat spara för över ett år sedan när vi bokade resan för första gången så snart borde vi ha råd att vara borta några extra veckor ;-)