Mina skatter


Midsommarafton

MIDSOMMARAFTON

SUSSIE + FREDRIK = SANT


Fina brudparet!!


Irma var med och sov sig igenom middagen, alla tal och dansen


Efter en romantisk, rolig och trevlig mids...

img_7199 (MMS)

Efter en romantisk, rolig och trevlig midsommarafton har vi landat i stugan.. Lugnt? Nja.. Fyra barn mellan 2 veckor & 4 1/2 år betyder kärleksfullt kaos ;-)


När dessa vackra ögon tittar på mig/oss bl...

img_0832 (MMS)

När dessa vackra ögon tittar på mig/oss blir vi alldeles till oss och börjar prata gulligull ;-) Eftersom hon ännu sover ca 22h per dygn så är det ju stort när hon spanar in oss <3


SOMMAR!

Tänk att det just gått upp för mig att det faktiskt är sommar! Har liksom inte haft rum i huvudet att njuta av någon värme, sol och blommor. MEN idag startade vi dagen med en promis för att sedan sätta oss ute med kaffe och smörgås, medan vi satt där njöt av kaffe och varandras sällskap.. även det ett bra tag sedan vi kunnat bara vara utan att någon av oss mått skit... såg hur Ebbe lekte med sina vänner ute på gräset och Irma sova lugn i sin vagn kände jag hur sommaren smekte min kind och jag verkligen älskade livet!En dag av lek, lek och ännu mer lek
och härligt besök av Sanna & Eira!

 

och så här pigga barn hade jag vid 17.30 idag..


 


EN VECKA! Om en timme har vårt hjärta vari...

img_4819 (MMS)

EN VECKA! Om en timme har vårt hjärta varit hos oss i en vecka <3 Hon har under sin första vecka mest sovit och fyllt oss av kärlek!


IRMA, ASTRID & MARIANNA

Igår tog vi en tur för att besöka Tomas farmor, tyvärr skulle hon iväg nästan dirket men vi hann in för att säga hej och lovade att snart komma tillbaka igen.När vi kom hem hade vi fått blommor, en otroligt vacker bukett med låg även en super fin body + mössa med samma mönster samt det som fick mig att börja gråta.. ett kort med fina lyckönskningar och varma tankar <3

TUSEN tack Marianna!!Senaste två åren har fått mig att inse vilka otroligt fina, varma och omtänksamma människor det finns, båda sådana som jag träffar varje dag, någon gång i månaden, dagis personal & Marianna som jag gått i skolan med umgicks en del då men sen inte träffast något på MÅNGA år. Hon har både under tiden då Tomas varit sjuk och nu efter följt oss på avstånd och genom mail, små hälsningar & detta bud vi fick igår med den finaste hälsning.Dagarna och nätterna fungerar över förväntan för oss alla fyra, dagarna denna första vecka har Ebbe varit på dagis och vi har haft läkarbesök samt gjort några små ärenden. Kvällarna har vi spelar wii som Ebbe fick låna av snällaste morbror Robin, lyckan var enorm när han kom hem och hade konsolen & flera olika sple med sig <3 Nätterna har varit helt okej, natten mot idag var toppen vi sova från 22 tiden fram till 6 med två matstunder.


Min lyckliga stjärna! Dagens horoskop i st...

img_8163 (MMS)

Min lyckliga stjärna! Dagens horoskop i st stämmer riktigt bra <3


IRMA PEGGY MARIA

Hela familjen är nyförälskade i IRMA <3

Allt fungerar bra både för Irma, Ebbe, Tomas och mig.
Blivit två långa nätter nu då maten inte hunnit "lagat" till sig, men idag har det blivit bättre och vi har en nöjdare tjej (dock en mamma med VÄLDIGT onda bröst) men viktiga är ju såklart att våran prinsessa är nöjd då är även jag nöjd!Jag och Irma klev upp strax efter 6 och bara en stund efter kom Ebbe upp och myste ner sig med oss i soffan, tårarna var nära att komma när jag ser mina två skatter sitta tillsammans och riktigt mysa.
Man märker att Irma känner igen Ebbes röst och att den gör henne lugn, när han pratar, skriker och sjunger är hon helt tyst och lugn <3 Ebbe & Alfred möts påväg till dagis :
Alfred - Ebbe! jag har fått ett myggbet!!
Ebbe - Jag har fått en syster!

:-)

11 06 11

Våran prinsessa är hos oss!

Klockan 23.02 den 11/6 på pingstafton kom hon.

2994 gram och 48 cm
Strax innan 12 åkte Ebbe iväg med mormor och morfar till stugan, pappa ger mig en kram och säger:

- Nu drar värkarna igång när vi svängt ut från gården! jag har ju tippat på att h*n ska komma denna helg!
- haha ja antagligen (INTE)

De åker och vi går in, jag går ner och lägger mig pga av att det är på tok för varmt uppe för min vattenmelon kropp, börjar känna av lätt värk i ryggen.. förvärkar igen ... (tror jag) Tomas åker för att gratulera P&M prinsessa som kom för ca 2 veckor sedan. han hinner in och lämnar presenten och sen slänger sig i bilen för nu har mina värkar blivit mer och mer lik riktiga värkar.

Vid 18 tiden ringer jag förlosningen då är det ca 6-7 min mellan varje värk, de vill att jag äter lite middag och sen kommer in.

19.30 kliver vi in på förlossningen säkra på att få åka hem igen, får ett förlossningsrum dirket eftersom det är många inne på förlossningen. Blir kopplad till en maskin som gör en fin kurva ... som visar sig skapa oro.. Vid flera av värkarna har hjärtljudet hos Myran gått ner, får veta att anledningen kan vara att navelsträngen sitter runt halsen. De sätter en elektron på Myrans huvud och tar hål så att vattnet går.

kl 21 är jag öppen 2 cm och har onda men fullt hanterbara värkar
kl 22 har värkarna ökat och börjat göra ONT, får lustgas och blir som i en annan värld ;-)
kl 22.20 öppan 4 cm .. ja känslan är att NEJ det är LÅNG tid kvar

Vi funderar på om det ska bli en 11 eller 12, och Tomas gissar på en 11 06 11 kl 23.11 Vi skrattar och inser att det är ju snart så en 12 blir det nog allt.

22.40 tar krystvärkarna över och på 20 min har jag gått från 4 till 9 cm, en krystvärk och 10 cm sen känner jag hur huvudet åker längre och längre ner för varje värk.

22.50 Barnmorskan säger åt mig att sluta "burra" (skrika i masken) och istället stänga munnen och trycka på!!

Hon säger även att jag måste ta i för snart orkar inte Myran i magen mera, sista värken får jag vända mig från sida till rygg och sköterskan trycker samtigt som jag krystar

23.02 Är hon ute hos oss och hon är helt underbart vacker - blodig, slemig och HELT fantastisk :-)


Hon har haft navelsträngen ett varv runt halsen och eftersom det gick så fort gick allt toppen, men jag var ordning gjord OM det skulle bli akutsnitt.

Får två små stygn, och sen blir vi lämnade att njuta av våran IRMA <3

10 min efter hon kommit känner jag mig oförskämt pigg och säger till Tomas att jag är mycket tröttare efter ett springtur ;-)Slutsats - jag är verkligen INTE gjord för att vara gravid, jag är verkligen gjord för att föda ut bebisen ;-)
Men detta var sista gången, skulle helt klart kunna föda många barn men jag fixar inte att vara gravid och jag känner mig fullt nöjd och lycklig med mina underverk

IRMA & EBBE
Ni är mitt allt!!


EBBE & IRMA  Och i mitten mini Oliwer ;-)

img_6551 (MMS)

EBBE & IRMA  Och i mitten mini Oliwer ;-)


Varmt

och jag tar tid på värkar :-) haft sen mitt på dagen och de har varit mellan 7-10 min inte super onda, nu börjar det ta i lite mera och är det inte en riktigt lurig bebis där inne så tror jag nog vi är fyra i familjen inom något dygn <3

Legat nere i sängen mest hela dagen för denna värme är inte skoj för min kropp, är snällt av Myran att förstå att mamma är less nu och vill att h*n ska komma ut ;-) ja om h*n nu kommer snart ...

Pratade med Ebbe som är i stugan med mormor & morfar:

- när du kommer hem imorgon så kanske kanske bebisen har kommit..
- det är okej!


;-) vilken tur för vad skulle vi annars görahmm 6 min mellan nu senaste kanske bäst att ringa förlossningen...

Badrum & bebis

Badrummet är klart, nu ska här planeras och inredas men det får ta den tid det tar. SKÖNT

Bebis är klar i magen för nu är jag i vecka 37 :-) såååå skönt!!

Känner i både kropp och knopp att jag mår väldigt mycket bättre av att veta att när Myran nu tänker komma ut så är h*n redo. Har gått i många veckor.. hmm månader och varit rädd att h*n ska komma tidigt och det ska bli massa tok.

Tänk om jag/vi får en lite tjockisbebis denna gång <3 Ebbe har ju aldrig varit rund eller haft något hull att tala om.. hihi längtar att få träffa Myran .. hästmyran kankse det blir då ;-) Funderar mycket just nu på hur h*n kommer se ut

-En mini kopia av Ebbe
-En liten Tomas
-En kopia av mig
-Kankse är helt olik oss alla tre

ja hur h*n än ser ut och är så älskar vi redan honom/henne över allt!!

Känslan idag är att nu får h*n komma idag eller om 4 veckor, men då har jag inte massor av vatten i hela kroppen just nu.. dock lär jag ha det om några timmar och jag har sovit bra inatt utan onda värkar.

En dag itaget och njuta av de stunder jag mår helt okej <3


Vid Sidsjön igår kväll, vi njöt av det varma vädret och myste.
Tog tillvara på varandra och den tiden vi har utan en mini som kommer ta MYCKET av våran tid <3

Innan Sidsjön hade vi besök av finast K & V som kom med glass & jordgubbar, flera sådana dagar som igår vill jag ha!! dagar man får vara med dem man tycker om & njuta av stunden!

HÄRLIG sommarkväll!

img_6829 (MMS)

HÄRLIG sommarkväll!


En liten luring

Har senaste dagarna gått upp MASSOR i vikt pga av vatten :-( ser ut som en vattenmelon och är less less less på att inte kunna röra mig. Med en vikt ökning på 6,5 kg under 3 dagar känner man sig inte allt för smidig ... från 53 kg till 72 kg på 8 månader ... *suck*

Vill ut och springa, gå, röra på mig utan att det är tungt tungt tungt

I natt hade jag värkar från ca 1 till 3 och var säker på att nu kommer Myran ut, tog en alvedon för att kunna sova en stund för med huvudvärk och bara tre timmar sömn skulle en förlossningen kännas tuff.. Somnade och vaknade utan värkar, det är en liten luring där inne som verkligen vill att jag ska plågas så mycket som möjligt ;-)

Känner mig inte allt för positiv idag med stora påsar under ögonen, en dubbelhaka, mår illa och legat över toan på morgonen, TRÖTT, fingrar som tjocka prinskorvar och fötter som ballonger. MEN badrummet blir klart idag, eller nästan nu ska vi köpa inredningen. På tisdag hoppas vi kunna köpa och köra hem varmvattenberdaren, idag ska vi köpa en toa och sen skulle vi om jag hade haft ork åkt på IKEA men känns inte som jag just nu är i den formen..

Men nu kan man nog säga att badrummet vann ;-)

Bilder från en mysig dag igår då vi först åkte för att säga hejdå till radhuset jag växt upp i, som mamma och pappa nu flyttar ifrån. Sen handlade vi med oss lunch och fika och drog till Uffe och farmor Birgit, vi åt och pratade medan Ebbe & Alfred lekte :-)

Växlande väder, men jag kan just nu säga att jag gillar de där vindarna som kyler hela kroppen mot den varma solen som gör att jag inte kan röra mig. Lalala tur jag/vi får en helt underbar skatt av detta plågeri <3 inom 5 veckor är h*n hos oss LÄNGTAR!!! <3 <3 <3

Snart snart är det klart, imorgon ska vägg...

img_9946 (MMS)

Snart snart är det klart, imorgon ska väggen fogas och klinker på golvet läggas in. Har strulat lite idag men allt löste sig och innan plattsättaren slutade för dagen var allt kakel på plats! Blir fint, sååå skönt att det snart är klart