Sista månaden som gravid

Trött trött och totalt energilös, sovit hela natten vaknar och går med Ebbe till dagis kommer hem och sover i två timmar, vaknar och är helt slut, äter lunch och tvingar mig själv att göra något annat än att lägga mig i soffan och sova igen. Kroppen och hjärnan och hela jag är verkligen less på att vara gravid nu, *haha* som att jag varit något annat än less i åtta månader ;-)

Första månaden var jag ju glad förutom att jag hade en bryten tå och inte kunde röra mig, den månaden visst jag ju inte heller om Myran beslutat sig för att stanna eller inte.

Andra månaden fick vi ett fint + och började längta efter Myran, hoppades på att slippa må illa och erbjöd mig att istället för att behöva må illa och ligga över toan kunde jag gå upp en 20-30 kg. Ja månad två mådde jag som vanligt och var glad att vi skulle bli fyra.

Tredje, fjärde, femte månaden BLÄ FY BLÄ FY Mådde väldigt illa när jag väntade Ebbe och mådde nu ännu värre med Myran i magen. Sjukskriven och en del dagar var jag redo att göra vad som helst för att inte behöva må illa mera.

Sjätte månaden jobbade och mådde okej

Sjunde, åttonde månaden massor av sammandragningar, onda förvärkar, foglossningar och helt sönder stressad  av senaste årens besked, behandlingar och motgångar = sjukskriven IGEN. Vilat, vilat och tagit in att jag är gravid och att vi faktiskt på riktigt ska bli fyra i familjen ganska snart.

Nionde månaden mår jag nu bättre i huvudet och har nästan fått in att vi ska få en till familjemedelm ;-) Lite (mycket) nervös inför vad som väntar och vill ena minuten att h*n ska komma ut för att i nästa ändra mig till att h*n kan stanna där några månader till .. ja eller iallafall veckor till.

Har molande värk i ryggslutet som kommer och går, många sammandragningar och en svullen kropp. Antingen kommer h*n imorgon eller så dröjer det fem veckor till.. fem veckor är ju inte lång tid men jag lär ha exploderat flera gånger innan dess för mitt tålamod blir mindre och mindre för varje dag ... Imorgon går vi in i juni och jag är väldigt glad att h*n inte kommit ännu.

Badrummet klart när denna vecka är slut och ser ju just nu ut att ta hem vinsten ;-)

Mmm längtar ganska mycket efter att få mysa med våran bebis <3


Nu börjar man se lite ljus, känns ju nästa...

img_3699 (MMS)

Nu börjar man se lite ljus, känns ju nästan som det kommer vara klart innan veckan är slut :-)


Svårt att förstå att detta ska vara klart ...

img_3263 (MMS)

Svårt att förstå att detta ska vara klart om ca en vecka, har dock hänt mycket här inne senaste veckan så kanske kanske :-)


Vecka 36 och tydligen ska jag vila ännu me...

img_5498 (MMS)

Vecka 36 och tydligen ska jag vila ännu mer och inte stressa upp mig över typ badrum, bebis, slut på jordgubbar ;-) eller att det är smutsigt överallt efter alla hantverkare.. Högt blodtryck och lågt järnvärde = vila mer och äta järntabletter tycker barnmorskan.. Och jag lovade att göra mitt bästa!  Var då in på stan efter besöket på bm för att köpa järntabletter som ska vara lite snällare med magen MEN såklart slut överallt.. Kommer till dagis och pratar med en av fröknarna Ebbe hade i fjol om det, nu ringde hon nyss och hade hittat det jag skulle ha på Apoteket där hon bor Otroligt snällt, tänder helt klart en stjärna för henne ikväll ;-) Tur det finns sådana otroligt vänliga människor!


Lugn liten typ... !?

Magen har ramlat ner en massor, skönt för andningen men inte lika skönt när Myran BORRAR huvudet ner mellan benen ibland gör det så ont så jag bara vill skrika. Förvärkarna kommer och gå, igår och idag har det varit ganska lugnt med både borrningar, sparkar och värkar. Skönt att kunna återhämta sig lite, ha möjlighet att sova utan att något hugger i ryggen.

Myran är annars en väldigt lugn typ mellan ca 23.30 - 9.30 vore ju UNDERBART om det ville fortsätta så även utanför magen ;-) Mest aktiv är h*n mellan 21-23 då är det stora utbrytar försök som pågår, prova att ta sig ut både genom naveln, sidorna, uppåt och neråt ;-)

Dagens bebisfundering:

-Ebbe när bebisen har bestämt sig för att komma ut till oss så får du åka till mormor & morfar
-mmmm...
-Kan bli så vi måste vakna på natten och åka till dem, för man kan inte veta riktigt vilken dag & tid h*n vill komma ut
-Jag kan gå på dagis så kan ni hämta mig när ni är klara!

GISSA!

Prins eller prinsessa?och ni tror:

Johanna 8 Juni

(Jag 13 Juni)

Anna-Mia 15 Juni

Carolina 16 Juni

Matilda 17 Juni

Nina 18 Juni

Jessica 24 Juni

OCH

alla 5 gissar på tjej :-)

Även blivande morfar, farbror & farmor Birgit gissar på en liten prinsessa.

Blivande mormor, blivande farmor och min "Gudmormor" Gudrun gissar dock på en liten prins.

Fler som vill gissa?

(Ja jag har ganska lite att göra på dagarna och tänker typ bara på bebisen i magen) ;-)

Dagens bebisfundering:

-Mamma visst vore det bra om det är en tjejbebis?
-Ja, fast lika bra och det är en liten kille
-nja.... vore bra om vi blev två av varje!
-Fast vi blir ju lika glada om det är en kille!
-Jag tror det är en tjej jag!!!

:-)
Vecka 35!! Ojoj vecka 35 startar idag, Ebb...

img_9497 (MMS)

Vecka 35!! Ojoj vecka 35 startar idag, Ebbe undra när bebisen kommer och fick svaret - idag, om 7 dagar, om 30 dagar eller kanske om 50 dagar. Han trodde om 116 dagar ;-) Ja om några veckor(dagar?) är vi fyra... konstigt...


Jag & Myranoch

JAG, MYRAN & MY


GISSA

Gissa!

Pojke eller flicka?
Datum?

:-)

Har BF 30/6-11

Magen nu med "Myran" vecka 31-34Magen med Ebbe (2006) vecka 31-34(Ebbe kom i vecka 36)

Jag tror/hoppas h*n kommer 13/6 så vi hunnit återhämta oss lite innan midsommarafton då vi ska på bröllop eller den 25/6 så har vi hunnit vara på bröllopet :-) Ja helst får h*n stanna till bad- och tvättrummet är klart..

Ebbe gissar eller rättare sagt är och har varit i ca 25 veckor SÄKER på att det är en syster där inne ;-)Julmust & Turtles

Igår började våran rörmokare (min farbror) att ta bort och byta rör i badrummet/tvättstugan, samt tömde varmvattenberedaren och kopplade på en tillfällig. MEN såklart var det en ventil som gick sönder, och för att få på vatten med risk att det blir vatten överallt måste man vrida en grej som sitter stenhårt fast.. hmm.. ja jag säger då att det är tur inte Myran kommit ut än för att vara utan vatten är svårt att -

Spola på toan
Dricka vatten
Dricka kaffe
Diska
Torka borden, diskbänken och spisem
Duscha
Borsta tänderna

MEN blir nog fint och bra när det är klart :-)

Ebbe fick hänga med till MVC för att lyssna på Myran idag, lite spännande tyckte han det var MEN besviken att jag inte fick lämna något blod ;-) Påvägen till MVC hämtade vi ut två paket ett till mig och ett till Ebbe, så nu är jag glad ägare till två par nya skor och Ebbe till fem nya turtles gubbar.

Hos barmorskan fick vi veta att huvudet nu ligger långt ner och att hjärtljudet låg på 153 <3 Hon såg lite förvånad ut över att huvudet kändes fixerat fast det sällan blir det vid andra graviditeten.

1,9 kg bebis <3

Ojoj idag har vi varit och "träffat" Myran igen, h*n har växt till sig ordentligt. Vi första ultraljudet var det en lättnnad att allt gått vägen och det faktiskt var någon som hade flyttat in.Vid andra ultraljudet var det skönt att se att h*n utvecklats som det skaIdag vid tredje ultraljudet var jag nervös liksom vid de andra men idag när vi såg foten, handen, ryggraden, bakhuvudet, lårbenet osv Kände jag en enorm lycka!! De veckor jag fått varit hemma och ta in att jag är gravid, att jag ska bli mamma har helt klart gett resultat och varit värt det. Mina tårar var såå nära och jag kände mig så otroligt stolt över mina två barn. hua kan knappt skriva det utan att gråta.. <3

hihi Myrans hand och fot <3 H*n ville inte visa upp sitt ansikte, låg med huvudet neråt och ansiktet mot min rygg så vi fick inte se någon mun eller näsa. Men små perfekta fötter & händer.

Nu börjar ju ju faktiskt nästan att längta efter att Myran ska komma ut till oss :-)


80% avklarat

Jag har nu 20% av graviditieten kvar! Alltså tagit mig igenom 80%!! Gått super fort samtidigt som varje dag varit tuff med allt från illamående till värkar vet jag ju att allt detta är glömt(?) om bara några veckor när liten ligger på mitt bröst <3 Okej lär inte glömma men säga att det helt klart var värt det ;-)Vi har börjat få lite ordning i Myrans rum nu, jag hade planer på att måla sängen röd MEN storebror i familjen ansåg att den skulle vara MYCKET finare gul. Kändes som det inte var så mycket att fundera på ;-)

 

Var in en sväng på Erikshjälpen och hittade denna fina gardin som passa utmärkt till den gula sängenNu väntar jag med en blandning av nervositet och spänning på ultraljudet på fredag..
Sista (dagarna i) April

Vi avslutade April månad med lek på Norra berget tillsammans med Alfred, Max, My, Wille, Elin & Anna-Mia.

Vi körde med grönt på alla barn + på Anna-Mia så vi skulle kunna se dem bland alla ;-)

Lek, fika & goda våfflor för barnen

Fika, våffla, frukt, kaffe och en STOR bänk för mig ;-)

 

Sista April firade vi nere i stugan tillsammans med mamma & pappa, en lugn & mysig kväll.

Västbottenost chips med lax, rom, kantareller, lök och turkisk yohurt

Mango & jordgubbs chesscake

MUMS

Fiskedamm

Frågeslinga

Bäversafari

GAPA!

Gäsp, sång och fika ;-)

Brasan som brann lite väl mycket..

Lotterivinst