MIN FINA FAMILJ

Efter middagen satt jag och Irma oss i soffan för lite lek & mys <3 strax efter kommer Tomas och sätter sig med oss. Ebbe som sitter och tittar på film tittar på oss:

- jag vill sitta här mellan min mamma och pappa NÄRA min familj

Där satt vi hela familjen nära tillsammans och den enorma tacksamhet jag kände/känner går inte att beskriva <3



Ja Flisan kom givetvis också och la sig i Ebbes famn.


FEM MYROR ÄR FLER ÄN FYRA ELEFANTER

Bra filmer! Nostalgi :-) Spelet är även bra när man ska träna bokstäver - små, stora & vilken bokstav djuren börjar på.


SJUKSTUGA

igen...

40 graders feber hade Ebbe i natt, rädslan att han skulle bli lika sjuk som sist kommer över mig, verkar dock som att han redan idag är piggare och feberfri nu på morgonen.

HÄRLIGT väder idag, hoppas vi ska orka oss ut en sväng. Vilar nu på fm så orkar vi oss både till frisören och ut en sväng på em


VÄDER

Jag har ett litet behov (helt beroende) av appen klart.se där jag följer vädret .. igår kunde jag börja se 11/11 och har sedan dess tittat 6 gånger vad de tror det blir för väder ;-) ser lovande ut dock kan mycket hända.


VINTERTID

Vaknade kl 2.46 TVÅ gånger i natt... konstigt tänkte jag i natt men insåg i morse att vi gick över till vintertid i natt.

Härligt att få lite extra tid på morgonen:

-sovmorgon
-frukost
-mys
-solning
-städat
-lunch
-mys

och klockan är bara 12.19

Planen för resten av dagen är att även städa nere, mysa med sjuklingen och duscha (lyx som mamma) ;-)


SÅ MYCKET BÄTTRE

Bäst idag var Laleh & Eva Dahlgren! Laleh är så fin, sjunger bra & utstrålar vänlighet. När vi såg henne på teatern var hon såå söt när hon vinkade från scen till alla hade lämnat lokalen ;-)

Eva Dahlgren träffade jag som åttaåring, efter hennes konsert väntade jag & Elli på att få hennes autograf .. hon var tyvärr inte så trevlig vad jag kommer ihåg MEN bara att jag faktiskt träffat henne är ju lite häftigt ;-)

Vad gäller Tomas Ledin så är han STOR han har ju bara låtar man kan sjunga med till :-) har dock inte träffat honom men sett honom spela på gatufesten ;-)


HYSTERISK

Irma var tok ledsen-arg-hysterisk efter frukost, aldrig sett henne så :-/ var nog mest pga trötthet för när hon tillslut skrikit klart slocknade hon sött i min famn <3

Känns lite tufft mot Ebbe när han vill spela eller ha hjälp med något och syrran tar all min tid :-/ Han är en fantastisk storebror!!

- Han tjatar inte utan förstår att hon måste komma först när hon är ledsen
- Han hämtar grejer typ papper, napp, leksak, kläder åt henne
- Busar med henne
- "Vaktar" henne om jag inte hinner med allt.
- Ger henne MÅNGA pussar & kramar

Han kan vara arg och ledsen på oss men aldrig på Irma <3


15 DAGAR!

Fru Bergström

Är det jag det? Ja inte än men snart.. Konstigt, fast samtidigt bara precis som nu fast nytt namn ;-)

Idag ringde de angångde vart blommorna ska köras ut, insåg då att det verkligen är snart. Skickade dem vidare till Nina som får ta hand om det... ja hon får ta hand om väldigt mycket ;-) hon är verkligen GULD värd med all planering, fundering och fixning hon gjort & ska göra <3 JA även systeryster såklart!!!

Har fortfarade inte fixat ringarna men hoppas vi hinner med det i helgen mellan halloween kalas, fixning på gården och Tomas&Ida-Marie tid <3


Lite tråk har det kännts idag när jag fått veta att det finns de som tagit illa för att de inte är bjudna på bröllopet, JAG önskar verkligen alla nära & kära kunde vara med, men det blir för dyrt och för stort och för mycket. Vi har bjudit de allra närmaste. Det känns lagomt och det är ju framförallt MIN & TOMAS dag!

Alla som vill är dock varmt välkomna till vigsel

11.11.11

I Selånger kyrka
kl 18.00

NINJA

Vi har en liten Ninja i vårt hus ;-) & en liten powernap expert!

Från att ha sovit typ 20 h per dygn är nu Irma vaken hela dagen, sover ca 3*20 min dag MEN sover sen minst 12 h varje natt. En glad och pigg tjej är hon hela dagarna så de små powernaps hon tar verkar ju räcka :-)


TUR

Jag har som har en vän som är expert på lockar :-) Prov lockade idag igen och det kändes toppen, just som jag vill ha! Enkelt, snyggt och inte för sött. Var iväg och köpte grejer att sätta i håret även. Närmar sig med stora steg nu. <3


OJ!

Jag har ingen mini bebis längre.. min mini sessa har blivit en lite större bebis ;-) som vill ha koll, vet hur hon ska få uppmärksamhet och älskar att pussas <3

Vi har börjat med fastare tider med mat och även börjat ge henne ersättning. Hon har varit gnällig och less senaste veckorna, tror amningen gett mer vatten än fet mjölk.

5.30 ammar
8.00 Gröt
11.00 Ammar
14.00 ersättning
17.00 amma
19.00 Gröt
Ett nattmål kan även behövas :-)

Så nu hoppas vi på en gladare och nöjdare liten tjej :-)



BUSS

Jag åker buss :-/ är inte något jag gör ofta och alltid när jag åker buss blir jag irriterad över att de kör tokfort osv Men idag var iaf busschauffören trevlig :-)

Punka på bilen :-(


BARNVAKT

Sen Irma kom till oss... eller sen T blev sjuk för två år sedan är det nog.. har inte jag & Tomas gjort nästan något utan våra små klimpar <3 och jag värderar verkligen all tid tillsammans med mina skatter!! MEN vi känner båda att vi saknar tid tillsammans utan barn.

Bio och restaurang besök står högt på önskelistan nu! En kväll för bara oss..


MYSIG SEGDAG

En trött mamma
En trött pappa
och
Två pigga barn ;-)
Har haft en mysig dag tillsammans <3


TRÖTTDAG

Vi har haft en mysig dag med Anna-Mia, Max, My som varit här hela dagen och Nina, Viktoria, mamma & pappa som även varit förbi <3

Jag har dock varit väldigt trött och slut, tror amningen tar för mycket av mig och en natt med typ igen sömn :-/ Tårarna har legat nära så det är tur bästa syster hängt med mig så vi har kunnat hjälpa varandra med de små krypen <3

T har svensexa party just nu och jag hoppas de har en toppen kväll! Avis?? Ja!! Jag vill också dricka drinkar och dansa ju ... men vad är väl en bal på slottet ;-)

Lite bröllopsfix och sen sängen är det som gäller för att jag inte ska vara lika trött imorgon igen


GODMORGON

eller nja... Vaknat..blivit väckt 7 gånger på 8 timmar :-/ TRÖTT

Nu sover alla sött ska väl försöka sova en stund till jag också för att orka en natt till (utan Tomas)




SVENSEXA

Efter middagen som intogs hos bästa syster tillsammans med hela familjen kom en kille och hämtade Tomas ;-)

Han hade fått instruktioner att T måste lämna telefon och plånbok hos mig, han sa även att han inte visste något utan endast var taxi. Så nu är min älskade på äventyr, hoppas ha honom tillbaka hos mig innan måndag ;-)


MELISSA HORN

Super duper konsert igår <3


BABYSIM

KAOS!!! morgon :-/ Efter att fått reda på att babysimmet startade idag fick Ebbe ett utbrott för han inte fick följa. Min hjärna slutade fungera och jag strulade på men badkläder, dagisväska, blöjor, pengar.

Allt gick iaf bra, vi hade en super mysig stund på badet jag & Irma <3


KAFFE & MYS

Efter att lämnat Ebbe på dagis somnade Irma och jag kunde smyga in och ta en kopp kaffe under tystnad <3 sååå skönt bara jag, kaffet & Felicia.


VIGSEL ... ÖVNING

Nu har vi tränat inför vigseln <3 kändes häftigt att gå med finaste brudnäbbar, tärnor och blivande man <3 nerför altargången. Kändes som att nu är det snart på riktigt vi ska bli familjen Bergström <3

Musik, texter, psalm, in- & utgångsmusik allt är snart beslutat Känns väldigt stort & spännande.

Sanna & Irma var våra bröllopsgäster vi träningen ;-)




STÄDA och FUNDERA

Den "elaka" mamman har tvingat sonen att städa sitt rum annars blir det svartsäck till alla saker som ligger på golvet... Jag hjälper till lite med städningen ;-)

Går även runt och funderar på musik till bröllopet... svårt... men tror jag börjar få ordning på tankarna. Övning i kyrkan ikväll.. spännande...


NY SÄNG!?

Vi behöver en säng! Helst en som är 2,8m bredd. Vi kl 4-5 VARJE natt ligger vi 5!!! stycken i våran 1,6m säng TRÅNGT! Mysigt?? NEJ bara trångt

När jag läste för E ikväll la vi oss i våran säng och efter bara 10 minuter sov både E & I sååå sött bredvid varandra DÅ kom jag på att vi köper en till dubbelsäng så kan vi flytta runt mellan dem på natten ... borde ju finnas plats för mig då.

Hur en 5 åring och en 4 månaders kan ta upp en hel dubbelsäng är ju otroligt. MEN då fina de var när de låg bredvid varandra och sov ja.. Då vill jag bara krypa ner mellan dem och sova ;-)


VILKEN DAG

Nu har vi grillat korv och druckit varm choklad *mums* Solen värmer & himmelen är blå <3 Irma & My sover i sina vagnar Ebbe & Max leker i lekparken och äter strax kexchoklad ;-) Jag & Anna-Mia njuter!


VINTER?

KALLT!! -3 grader MEN strålande sol. BVC besök och sedan korv grillning på Norra berget

Jag i min nya jacka :-)

Ha en härlig måndag <3


MIN MÖHIPPA!

Vaknade, duschade, åt frukost ... PLING PLONG .. där utan för stod Karin & Viktoria.. jag fick amma och borsta tänderna sen på med ögonbindel och in i en bil. Man tappar ganska snabbt kollen på vart man är, efter en lite tur i bilden stannar vi och jag får kliva ut, sätta mig på en pall de tar av ögonbindeln och jag sitter utan för Selånger kyrka med två pannlampor, en pincett, en filt, en skylt med texten -

Efter 10 år ska jag gifta mig....
Jag friade...

och en apelsin. De hoppar in i bilen igen och ÅKER! Där sitter jag ensam och ser solen stiga högre - väldigt vackert med alla fina färger, blå himmel och solen som lyser upp. Svårt att säga hur länge jag sitter där men det hinner åka förbi två bilar, en tjej går förbi med sin hund och en tant stannar framför mig och bara tittar ;-) jag försöker prata med henne men får inget svar ;-) Efter kanske 15 - 20 minuter kommer de tillbaka och kör mig hem igen.. Frågar vad jag ska göra resten av dagen och kör sedan iväg.

Mindre nervös??? NEJ!!! TOK nervös, vet ju inte säkert om de kommer tillbaka eller om de kommer dröja flera dagar..
När klockan närmare sig 10 står jag på bron och pratar med en granne och helt plötsligt springer 10 stycker Tomas fram både utifrån och från altandörren :-) haha de var sååå snygga!! Tänk 10 stycken av den underbaraste mannen man kan ha <3 (snart min man iaf)
De tar mina grejer, drar på ögonbindel och BÄR mig till en bil som drar iväg. Kör iväg vet inte med vem eller vart till att börja med hör sen syster & Sanna som fnittrar ;-)  När bilen parkera går vi nerför en brantbacke och jag får nya byxor och en stor sumodräkt på mig.

När ögonbindeln tas bort står jag framför Anna-Mia och det är dax för sumobrottning  haha VERKLIGEN hysteriskt roligt!!! Efter att ha kört några ronder mot flera av tjejerna är jag HELT slut (känns i kroppen idag) Jag och Viktoria klättrar även upp för backen och rullar ner :-)

Prisutdelning, kaffe och MYSIG lunch i ett litet lusthus. Får tid att titta vilka som egentligen är med och jag får även presentera alla tjejerna och hur jag känner dem. Efter lunchen får jag 6 ägg som jag ska rita mina ex på, OTROLIGT snyggt blev det, fick sedan slänga dem på ett träd och riktigt säga hej då till dem ;-)
Nya kläder på och sedan på med ögonbindel, in i bilen och iväg. En liten amningspaus för att sedan dra vidare. När vi kör i väg denna gång får jag även högmusik i öronen och tigerbalsam under näsan. Bilen stannar och jag känner hur vi går in i ett hus, det blir varmare och varmare och till slut TOK varmt!



Vi är på SPA <3



Några härliga timmar med bastu, pool, rutchkanor, champagne , vin, skratt och prat. Champagnen hade Marie & Anna fixat åt mig med ett söt kort med en ko (passade ju utmärkt som den mjölk-ko som jag känner mig som med all amning *hahaha*) de hade tyvärr inte möjligheten att vara med men deras hälsning värmde och smakade bra! Tack Marie & Anna!!

När vi gjorde oss iordning för att åka vidare fick jag inte sminka mig.. men när bilden stannade denna gång gick vi in i ett nytt hus och när jag åter fick se står en tjej som ska sminka mig. WOW så snygg jag blev efter sminkning & lockar i håret. Tittade på ett foto Anna-Mia tog - kände inte igen mig! var ju tok snygg ;-) Lite snacks och amning för att kunna dricka lite vin. Fotografering av hela gänget :-)

Middag på saffran som smakade utmärkt, dock magvärk eftersom jag inte hunnit (kunnat pga av nervositet) med riktigt att äta något under dagen och klockan nu hunnit bli kring 21. TREVLIG middag med FINASTE vännerna man kan ha!!!

Tyvärr tog magvärken över så kring 24.00 landade jag hemma, lycklig & tacksam och efter lite Samarin även lite mindre värk. Kändes ju lite trist att inte orka ut på lite dans men om 4 veckor blir det dans!!

TACK!! Anna-Mia, Nina, Sanna, Mikaela (som skickat videohälsning), Johanna, Jenny, Viktoria, Karin, Elin, Linda, Sussie, Carolina (som skickat smshälsning), Caroline (som kom förbi en snabbis fast hon hade hemsk migrän), Marie & Anna.

Ni hjälptes ALLA åt att göra min MÖHIPPA till den bästa!!
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
<3 <3 <3 <3 <3


MÖHIPPA!

Hihi igår hade jag en härlig, mysig, rolig dag som jag kommer minnas länge! Jag fick vara med (nästan) alla mina fina vänner och göra tokiga, roliga, trevliga saker <3

Dagen i kort -

Kidnappning upp till kyrkan
kidnappning av ett stort gäng Tomasar ;-)
sumobrottning
god lunch
äggkastning
spa
sminkning
fixning av hår
mingel
god middag

Ska be om lite bilder från de som fotograferade och skriva mer om det senare idag.

Nu är det en liten prinsessa som ropar efter mig...


4 MÅNADER

Det händer mycket på fyra månader











<3

Våran fina tjej!


PIZZA

OCH NERVOSITET

Middagen blev hemmagjord pizza som jag, Ebbe & T hjälptes åt att göra, mysigt att laga mat tillsammans <3 Att den även blev super god var ju ett stort +. Använde oss av recept ur one more slice - Leila Lindholm till både botten och tomatsåsen. Tomatsåsen var verkligen mumsig.

Känner dock att det är lite svårt att slappna av... Men jag har ju väldigt snälla fina underbara vänner så det är nog lugnt ;-)


FRUKOST

Klockan är snart halv tio och vi har bara hunnit äta frukost, lugn och mysig fredagsmorgon <3

Idag måste vi handla mat till Flisan och en större kattlåda, en promenad vore inte fel heller

Ha en härlig fredag!


MÖHIPPA

Nu har jag packat eller iaf lagt fram allt som det står jag ska packa.. Snacka klädångest :-/ Jag har MASSOR av kläder men när jag ska ha något har jag helt plötsligt INGET! Allt känns fult & tråkigt!

Nu är ju frågan vad jag ska göra med alla kläder?!

Nervös...stressad...nyfiken ;-)


KYRKIS

Vad skulle vi göra utan kyrkis??!! Varje tisdag & torsdag är det mys, lek, sång och fika med ett stort gäng bebisar/barn, mammor, pappor och bästa kyrkis fröken <3

Idag testade My att gå lite, Irma myste med gudmor/kyrkis fröken och vi hade mysigt som vanligt!

Snygga tjejer!


UNDERBARA VÄNNER

som överraskade mig totalt ikväll ;-) Kom hem från mamma & pappa och var helt slut i hela kroppen :-/ tog en lång dusch och tänkte gå till sängen.. Tomas lagt mitt täcke i soffan så jag kryper ner...

Får ett sms
-Titta baksidan!

Får ett till sms
-Titta framsidan!

Går ut tittar baksidan... inget
Skickar ut Ebbe att kolla framsidan ;-) går och tittar själv och där står ett gäng med resväskor.

De kommer in och börjar städa och gör i ordning fika <3

MYSIGT!!

Får även en packlista... nervöst...


MACARONS

Har testat något nytt :-) jag & Anna-Mia har bakat macarons, blev goda men inte super snygga ;-)

När vi blivit bättre på detta öppnar vi macarons café ;-)


IRMA 4 MÅNADER

Våran prinsessa är nu hela 4 månader, första tiden med henne har gått väldigt fort.

Hon sover fortfarande mycket och är en nöjd tjej... eller två nätter & en dag nu inte lika nöjd men eftersom jag har ont i halsen är det ju möjligt hon också har det..

Senaste dagarna har hon lärt sig att gripa efter saker, söker kontakt för att busa, äter gröt som hon älskar, mys i soffan med brorsan är en favorit även att åka vagn och sitta med vid bordet när vi äter <3

Min älskade IRMA <3


FLISAN

Jag är helt kär i våran Felicia, kunde väl aldrig tro jag skulle bli kattägare ;-) Läser för tillfället mer om katter än om bröllop för att göra "rätt"


VUXEN?

Är jag vuxen på riktigt nu?? Två barn, villa, Volvo, lån, katt och snart gift..


OSA

Imorgon är sista dagen att osa till bröllopet.. närmar sig alltså med STORA steg.
Vi har alltså denna helg hunnit med att :
- bli adoptivföräldrar till en liten katt
- tagit beslut att jag, Ebbe & Irma ska byta efternamn
- fått toaletten inkopplad LYX med två toaletter ;-)
- Irma har ätit sina första smakportioner av gröt och hon GILLAR det ;-)
- städat, tvättat, kört skräp, hälsat på i Sörfors
OCH nu är helgen snart slut och den har ju gått TOK fort.

Fick ett sms förgår kväll med frågan om en...

img_8967 (MMS)

Fick ett sms förgår kväll med frågan om en liten Felicia kunde få flytta hem till oss.. Tänkte genast nej... men... Blev istället ska prata med familjen ...  Idag har hon flyttat in hos oss <3  Hon började med att undersöka hallen för att sedan titta igenom resten av huset. Efter att hon gått husesyn har hon busat och busat med allt ;-)  Har aldrig tidigare tänkt på hur många små gömställen vi har, dessa har nu Flisan testat. Efter fyra timmars bus somnade hon nyss på golvet mellan mina & Tomas fötter ... såååå söt


IRMAS RUM

Inatt sov Irma i sitt rum för första gången, hon somnade själv kring 22 i sängen och sov till 01 då Tomas borde ha gett henne nappen men ist tog upp henne (han trodde klockan var mer) sen sov hon i sin vagga inne hos oss. Åt en gång och vaknade glad kl 8

Igår kväll åt hon även gröt för första gången, först åkte det ut men hon kom på hur hon skulle göra och blev arg när hon inte fick mer ;-)



EFTERNAMNS BESLUT.

Tror minsann jag beslutat mig ang efternamn, ska bara fundera lite till under dagen och skicka in papperet ikväll.

Dagis & kyrkis står på schemat för dagen... kanske lite städning också .... bara kanske

När jag kom upp nu på morgonen hittade jag en liten tomte i soffan ;-)


HÄRLIG HÖSTDAG

i lekparken :-) promenad, mellis & lek


11.11.11

Om 6 veckor är jag fru! och har varit det i några dagar :-) Börjar verkligen närma sig, idag har jag bokat en kille som ska sjunga på vigseln och sedan antagligen på festen.

Att MÅSTE göra denna vecka är även-

*Lämna in ringarna
*Ta beslut om jag ska byta efternamn eller inte... svårt...


LITE NERVÖS

Börjar känna mig nervös inför bröllop och möhippa..

Små tecken som gör mig nervös är att anna-Mia och Nina blivit vänner med mina vänner på Facebook. Får frågor och funderingar ang grejer som jag gissar har med det att göra. OM det nu har med möhippa att göra ;-) Gäller det väl att i fortsättningen vara snygg i håret och sminkad i annat än mysbyxor på helgerna ;-)

Irma & Jag har varit på kyrkis idag, denna gången var Irma vaken nästan hela tiden för att sedan sova gott när jag åt lunch som jag blev bjuden på av V och åt tillsammans med K, V & R Trevligt med lunch sällskap!

Nu huvudvärk och en gnällig son :-/

PW ikväll gör nog gott för mitt stressade, nervösa och värkande huvud.


SÖMN

Jag är otroligt tacksam över min älskade dotters sovrutiner! Sen hon låg i magen har hon följt ungefär samma sovrutiner :-)

Från ca 22 till 06 sover hon de flesta nätter utan att vakna för att äta, nappen kan möjligtvis behövas stoppas in nån gång och en blöja bytas men det fixar Tomas ;-)

Kl 06 äter hon sen somnar hon om och sover till jag väcker henne för att gå med Ebbe på dagis. Vi har ingen egen tid för bara mig & Tomas men den dagen kommer.

Och som sagt vi är otroligt tacksamma för varje natt hon sover, vi har erfarenhet av motsatsen... <3


ULL

Underställ till småtrollen inköpta, 100% ull borde hålla dem varma i vinter.


HÄRLIG HÖSTHELG




1 OKTOBER

Vilken dag! 21 grader, nästan vindstilla, blå himmel och strålande sol Svårt att tro att vi går in i Oktober. Vi har njutit av dagen och det är sådana här dagar jag känner en stor tacksamhet till livet och min underbara familj.

När Ebbe hade somnat (för sent) piggnade Irma till och har busat med oss. Hon har senaste dagarna börjat skratta och busa med oss, syns att brorsan är stor idol <3

(tyvärr funkar det inte att ladda bilder här från stugan, kommer imorgon när jag har 3G igen)


SYSKONKÄRLEK

Att få vakna och se två STORA mörka ögon och ett leende är underbart! Att sedan se hur Ebbe ligger bredvid Irma, pratar & busar med henne <3

Jag skulle göra allt för min syster och att se Ebbe skulle göra det samma för sin är fantastiskt.