2012

Nu är 2012 snart slut, varit ett år fyllt med äventyr med min familj och mina vänner <3

- skratt, tårar, lite sömn, Ebbe börjat skolan, Irma börjat förskolan, vardag med jobb för hela familjen, många sjukdagar, åkt båt till Finland, Ebbe åkte flygplan för första gången till Riga gick resan, lek och dans med bästa kusinerna, Lönnånger, Enafors, middagar med vänner, 30 års firande med familjen, en helt underbart rolig 30 års fest med ett stort gäng tjejer, spricka i nyckelbenet, tv-spel, trolleri, 1 års kalas, 6 års kalas, badat, dansat, piano, ingen renovering, serier, Ebbe lärt sig läsa riktigt bra, lite sömn, tårar, skratt -


EBBE 6 ÅR

Idag fyller min älskade prins 6 år! Är konstigt att tiden gått så fort, har jag verkligen en son på 6 år?? känns ju som igår jag låg på BB med en liten liten bebis på mitt bröst <3


GOD JUL!

 
  
  
 
      
 

Förväntningar

Nu börjar allt bli klart inför julafton, förväntningarna och förhoppningarna är höga. Ebbe längtar massor både till julafton och födelsedag.

Jag och Tomas förundras över att våran Ebbe blir 6 år och över allt han säger, gör, funderar & tänker på. Han är en liten kille som börjar bli stor, med ett stort hjärta och en liten kropp som även den börjar bli stor och inte hänger med på samma som bara för några månader sedan. Min älskade älskade son!!!

Irma lär hänga på och slita i alla julklappar hon ser, tomten är nog inget som kommer imponera på denna dam .. detta år. Men all mat lär imponera desto mer!!


PANIK

Skulle igår kväll slå in alla julklappar, tar fram och lägger allt på golvet för att se vad alla ska få.. Inser snabbt att Ebbe & My kommer tro att de inte varit snälla, endast en bok har jag köpt till Ebbe & en pärlplatta till My. Men sen kommer paniken och nästan tårar när Tomas säger får jag se på Skylanders (jag köpt åt Ebbe från sin gudfar)

-varför har du köpt till Wii??

Ja varför??? Nu är jag väldigt orolig att de är slut till ps3 och min son kommer bli besviken.. Han får inte det han önskat sig allra mest och av sina föräldrar får han en bok. Jul han minns för alltid........ Eftersom jag har ångest över detta vaknade jag 4.51 och kunde inte somna om, kommer stå utanför dörrarna i birsta när de öppnar kl 8.00!!


Sjukstuga

Idag är hela familjen hemma, anledning - MAGSJUKA! Irma var dålig i helgen, men inte så dålig att det märktes på henne mer än att hon kräktes lite vid två tillfällen... vi hoppades då att det var pga hostan men nej nej nej Idag ligger både E & T. Tyvärr är det inte lika lindrigt för dem :-(

Själv väntar jag på det värsta... två dygn framför mig med STOR rädsla att även jag ska bli dålig. Typiskt att inte kunna jobba sista veckan innan jul då vi bara har mys & skoj på jobbet..
Dec. 15, 2012

Nu har varje kväll senaste veckorna haft samma innehåll - sovandes/helt utslagen i soffan. Förkylningen som aldrig ger sig och dotter som inte sover på nätterna tar verkligen alla mina krafter. I morse när vi vaknade hade även resten av familjen blivit förkylda.. om en vecka bör vi hunnit blivit friska för då börjar årets mest sociala vecka ;-)

Julafton - firar vi med familjen (utom systeryster med familj)

Juldagen - firar vi med bästa syster & systerbarn

Annandagen - VILA

27/12 - städa, handla

28/12 - barnkalas

29/12 - Min älskade skatt fyller 6 år! Vi firar dagen och kvällen lång med släkt och vänner

30/12 - städa

31/12 - Nyårsafton!!

Härlig vecka men inte semester precis ;-) så vore skönt att vara pigg och kry!

Popcorn och julmust blir det nu, någon film eller Bolibompa kanske det blir också :-)
LUCIA

Började dagen med luciatåg på förskolan där Irma gjorde sitt första framträdande inför stor publik, hon satt i frökens knä och såg väldigt fundersam ut. Men såklart sötaste tomten jag sett ;-)

Avslutade dagen med luciatåg på förskoleklassen där Ebbe och hans klasskompisar hade det vackraste luciatåg jag sett, en lite tår och ett stort leende på läpparna tror jag alla vi som tittade hade.

Löst sig med försäkringskassan även! först pratade jag med en kvinna som inte visste knappt vad sgi är fast hon är handläggare .. konstigt .. efter det samtalet grät jag av ilska. Sen ringde en annan kvinna upp mig som tittade igenom allt och förstod inte problemet :-) så nu har jag rätt sgi! SKÖNT!!


12.12.12

Har haft en uppochner dag..

Mysig start med en lugn morgon tillsammans med Irma & Ebbe. Efter vi lämnat Ebbe på skolan åkte jag & Irma till Karin & August <3 lek, prat, lunch & promenad.

Fick dock ett mail mitt på dagen som slukade alla mina tankar, var från försäkringskassan. De vill sänka min SGI med 100 000:- för att de anser att jag inte haft inkomst 5 dagar i veckan sedan Irma fyllde 1 år. Jag har ju dock papper från dem som visar att jag haft det men det stämmer tydligen inte.. ARG ARG ARG har jag varit hela em. Nu har jag tagit fram alla papper och ska skicka till dem.. hoppas jag slipper bråka mer sen!

Avslutar kvällen med tigerkaka som mina killar bakat <3


Pärlor & hopp

Jag och Irma har en ledig dag, vi myser, ritar, leker, dansar och tittar på Pippi. Allt vad min älskade dotter gillar att göra.

När Irma fyllde 1 år fick hon en "hopp-ko" som hon på senaste tiden hoppar runt på någon timme varje dag. Att se henne på den med det största leendet du kan tänka dig gör att jag vill stanna tiden här och nu <3 Den har hon idag hoppat runt på och ropar

-mamamamama oppa

så jag har också hoppat runt bordet fast på Ebbes "hopp-boll" :-)

Nu myser vi i soffan och tittar på Pippi.
1:a advent

Oj vad tiden går fort!! Är tre veckor kvar till julafton och jag har ju knappt hunnit förstå att sommaren är slut!

Vi vaknade i lördags till ett snölandskap, Tomas ropade att Ebbe skulle komma och titta ut.. Ebbe tittade ut och såg oberörd ut

-Men ser du inte vad mycket snö som kommit!?
-Jo..
-Häftigt va!?
-Är väl inte konstigt! Det är ju första december idag!!

Härligt att vara sex år (snart) och veta/kunna allt utan minsta problem ;-)

Jag hade en härlig helg med tjejmiddag, adventsfika och mys med familjen.

Nu ligger jag nerbäddad och känner mig utslagen.. tre omgångar med julspel som gravid Maria knäckte mig.. är inte lätt att både höra änglar, vara gravid och födda barn TRE gånger på en förmiddag!!! Tur jag är ledig imorgon!!