MARIA

När Irma var i min mage så döpte Ebbe henne redan när jag var i vecka 12 till MARIA han var då säker på att det var en liten tjej därinne, och såklart hade han rätt. En liten Irma Peggy MARIA <3 som idag har sin allra första namnsdag!

Vi firade den stora dagen med ett besök på kulturmagasinet där det var babymingel, hon fick måla för första gången. De hade ställt fram mangopure, sylt, fil & chokladsås och pendlar sen skulle de små måla på vaxduken. Irma satt där vi bordet och åt i ca 20 minuter ;-) gott! Även penseln gick att äta på! Jag målade lite åt henne men hon åt upp det också <3

Lunch tillsammans med Anja & Mikaela hann vi med också innan det var tajm att hämta Ebbe.


Ännu en perfekt dag

Haft en mysig dag vid Sidsjön, är härligt med dessa fina dagar när man kan vara ute hela dagen. Promenad, prat, skratt, mys, pulkåkning, fika och nu på em avslutade vi med lek inne & ännu mer kaffe.

Nu slocknade Irma hmm inte bra... Risk för en sen kväll..


En perfekt helg!

Jag har haft en helt perfekt helg!

Tränat, shoppat, fikat med Vickan, ätit sushi, druckit vin med fina nyfunna vänner, umgåtts med bästa syster, en tur i pulkbacken, utflykt till stugan, njutit av solen <3


Indoorwalking

Jag & Vickan har nu tränat tre gånger i veckan i tre veckor, är sååå skönt att vara igång igen. Favoriten är just nu indoorwalking, igår var vi på ett pass som körde slut på mig totalt kunde knappt gå efteråt.

Målet nu är att gå tre gånger i veckan på pass/gym och även hoppas på härligt väder & långa promenader. Sen blir det vår ruset och förhoppningsvis tjej milen.

Vi är så bra!!! :-) är peppad som bara den!


Min prickiga prinsessa

Jag har en cool dotter! Hela hennes huvud är fullt med vattkoppor, runt ögonen börjar de komma och även resten av kroppen är ganska prickig. Hon är oberörd och lika glad som vanligt, sover lite mindre på natten & lite mer på dagen men ingen större skillnad.

Hon slocknade just på min mage efter att ha lekt med sina bollar, pratat:

- pappppa pappppa eeeebb eeeebb

tränat lite mer på att stå utan stöd och druckit lite välling.



 


Äntligen SOL

En liten prinsessa är född och jag fällde några tårar när den stolta fadern stod inför pressen och berättade sen stora nyheten <3 Är en stor fantastisk känsla att vara nybliven förälder och det man vill är att berätta för hela världen "titta här är våran vackra dotter/son, vackrast i världen" man såg hur stolt & lycklig han var.

GRATTIS till Kronprinsessan Viktoria & Prins Daniel!

Min prinsessa hon har vattkoppor över hela sin kropp men verkar ännu helt oberörd, hon far omkring på golvet kryper och stannar för att ställa sig upp hela tiden med ett stort leende.

Idag har hon även börjat krypa fram till mig titta på mig och säga heeejjj, även låg hon på skötbordet och sa pappa

IRMAS TVÅ FÖRSTA ORD!!!
- Hej
- Pappa

STOLT mamma! (även fast hon sa pappa först) ;-)

Blir tokig på att det inte går att kommentera inläggen jag gör via telefonen!!


Dirty dancing och mycket mer

Ojoj vilken helg! Vi har shoppat...shoppat... shoppat :-) skrattat, svettats & gråtit.

Gråtit av skratt & lycka.

Svettats för vi sprungit FORT för att hinna på musikalen *haha* i klänning & högklackat för att komma in nästan sist av alla just när det började TUR vi är snabba på att springa VÄLPLANERAT!!

Skrattat åt allt från tandborste till att toalettdörren försvunnit.

Dirty dancing var SUPER bra! Emilia var super duktig. Så stolta så vi grät, måste boka och gå igen!


 


X3000

Sitter på tåget mot Stockholm, 1 klass i tyst avdelning LYX efter två veckor tillsammans med pratkvarnen Ebbe ;-) Känner mig dock lite rastlös av att sitta stilla med musik i öronen, bok & kaffe. Andas lugnt och letar känslan av att bara vara..


Välling

Irma testar nu välling från Nestle som vi fått från buzzador för att testa själv & för att dela ut till Irmas polare. Irma gillar ju allt man kan äta och denna välling slank ju ner inte helt oväntat utan problem.

Känns ju väldigt bra när man läser på förpackningen -

"mild välling av fullkorn från svenska gårdar"

Känns som det är just vad välling ska vara :-)

 


Hjärta dig!

Vi firar kärlekens dag med att hänga mesta dels inomhus eftersom Ebbe ännu inte är helt pigg, vattkopporna har torkat men nu är det hosta, halsont och lätt feber :-(

Men vi har pysslat lite hjärtan <3 Ebbe jobbade LÄNGE med det kort ni ser här nedan, är ännu hemligt vem det är till... tydligen får bara Tomas veta.. har mina misstankar


IRMA 8 MÅNADER

Våran bebis är nu 8 månader, hon räknas ju knappt snart som bebis.. hmm konstigt 

 

Irma är en liten tjej som gillar bollar stora, små, mjuka, hårda vart hon än tar sig fram har ju med sig MINST en boll. Barbapapa som nästan är en boll är favoriten som alltid finns i närheten.. börjar bli ganska äcklig måste nog tvätta den... Har hon en sak i varje hand så tror hon att hon kan stå och rekordet att stå själv med endast en boll i varje hand är 15 sekunder.

En annan favvo lek är titt-ut, hon leker den med oss och med sig själv framför spegeln, att sitta upp i trappan och titta när någon går ner är även väldigt skojigt ;-)



Idolen - EBBE Allt han gör och säger är det roligatse i hela världen även när han gråter är det roligt

Hon gillar all mat är ingen mat (ännu) hon inte ätit upp allt av, frukt är ännu godare och allt som vi andra stoppar i oss vill hon även ha. Sätter vi oss vid bordet är hon där på ca 10 sekunder och gapar åt varje tugga vi tar ;-)

 

Sover gör hon helt okej, nappen ska i nån gång och vid 5 vill hon komma till våran säng då får hon även lite välling. Misstänker hon växt massor sen vi var på bvc sist då hon äter som en vargunge. Hon har senaste veckan även börjat sova lite längre stunder på dagen.

 

Tänder har hon två av och hår har hon kanppt något.

En liten sammanfattning av våran prinssesa vid 8 månaders ålder, skoj att gå tillbaka och minnas. Går ofta tillbaka och läser om Ebbe när han var i samma ålder
http://mimmpan.blogg.se/2007/august/


ELIN 30 ÅR

Ojoj vilken dag :-)

började med lunch & bad

slutade med frieri & dans



 

 



  

såååå skönt att slippa ljuga och undvika mera, nu kan vi äntligen börja ta promenader på kvällarna igen Elin ;-)


Härlig trött dag

Trött ja väldigt trött men efter en härlig dag och natt igår hade vi den perfekta förmiddagen.

Sovmorgon! Frukost under tystnad! Promenad med min man! Kaffe & bulle i soffan! Sen mys med familjen då vi firade pappa som hade födelsedag i måndags.


Vänner

Efter några dagar i isolering är det ganska jobbigt att ha vattkoppor, missa sista gången på simskolan, missa Alfreds kalas och ha mycket energi fast man är sjuk. Tur då det finns fina vänner som haft vattkoppor! <3

En timmes lek och mys med Ebba räddade min prins dag!! Och kaffe + svaller med Linda räddade min :-) När de gick hem så läste vi smurfarna som Ebba hade med sig till Ebbe. Toppen var att i tidningen fanns mycket pyssel så vi hade att göra en lång stund.

På em kom farmor (barnens farmor) förbi med frukt, godis & tidning så en dag som började med gnäll slutade med att vi haft mycket sällskap och bara det blir man ju piggare av.




LOVEFILM



Kom med i en kampanj på buzzador om att få testa LOVEFILM 

http://www.lovefilm.se/welcome/home.html

och fick i början av veckan hem två spel till wii. De kom perfekt till Ebbe fick vattkoppor så han har haft många timmar med dessa spel (för många om han vore frisk). De två spel jag lånat hem var från 3 år, enkla spel och enligt mig tråkiga spel .. men vilken tur då att jag inte hade köpt dem utan bara lånat/hyrt dem!

Man kan på lovefilm både låna/hyra spel, filmer och serie. Enkelt och smidigt! La beställningen i helgen och hade dem i brevlådan i tisdags, när man spelat klart läggar man dem i det medföljande kuvertet som är frankerat och klart och skickar tillbaka. Man får har dem hemma så länge man vill!

2 spel eller filmer får manha hemma åt gången, det är en månadsavgift som jag nu inte hittar igen men kring 150:- i månaden och då får du låna/hyra hem så många du hinner på en månad.

Bra grej! :-) speciellt på spel tycker ju jag då man som 5 åring lessnar på spelen ganska lätt och de är ju svindyra att köpa.

Såå skönt

Nu sitter jag nersjunken i soffan och känner mig mycket nöjd över mig själv! Såå skönt att få plåga sig själv på ett indoorwalking pass :-)

Övrigt idag har jag varit och "jobbat" en timme iaf observerat, känns skönt att om några veckor (april) få börja jobba några dagar i veckan. Hemma har vi spelat Wii, ritat, sovit & myst. Ebbe har lättfeber och några vattkoppor, fortfarande är han vid gott humör.

Här på bilderna (väldigt mörka men om man tittar nog ser man) har Irma hittat ett kex under bordet ;-) Gott!


Vattkoppor var det här!

TRE vattkoppor har ploppat upp på Ebbe, lär ju vara ganska många fler när han vaknar imorgon. Trodde det skulle dröja några flera dagar innan han skulle bli dålig men antagligen blev han smittad tidigare på dagis. Skönt att han får nu när jag ändå är hemma hela dagarna och innan han börjar skolan, men självklart aldrig roligt när ens barn är sjukt... och vi är instängda i först ca 1 vecka och sen antagligen en till när Irma får om ca 2 veckor.



 



(Bilderna är från kanske någon vecka/veckor sedan..
när Max hängde med oss och de målade sina namn)


När jag var liten, gissar på att jag var ca 5 år hade jag och min syster vattkoppor på julafton, våran mamma var då snäll och satt på oss varsin röd klänning med vita prickar och själva var vi vita med röda prickar.. måste nog leta reda på bilden ;-)


Nu kör vi!

Igår körde jag & Viktoria första träningspasset på Helex, vi körde på i en timme i gymet och det gick ganska bra... är dock väldigt svag ;-)

Känner mig riktigt sugen att träna mera nu, bokat pass på torsdag. Indoorwalking är det som gäller då SKOJ!

Status annars här i huset är att Ebbe legat i sin puff hela dagen och Irma vill mest bara sova eller bli buren. Så lite extra träning av att bära runt henne har jag även fått idag ;-)


Sjukstugan

Jaha då var det sjukstuga IGEN, Ebbe feber & Irma snuvig och väldigt trött då hon var vaken någon timme mitt i natten. Kan ju vara så att Ebbe har feber pga att det är vattkoppor på väg, flera av hans kompisar har haft senaste veckorna så det vore ju inte helt omöjligt.

Mys i soffan är det som gäller idag, tänkte städa bort lite blommor som vissnat men Irma tyckte hon skulle sova på min mage så nu sitter jag nog här en stund ;-)


Nätterna

Nu fungerar nätterna bättre och bättre, hon vaknar senare och senare och är vaken kortare stunder men fortfarande vaknar hon en gång och det tar ett tag innan hon somnar om.

Att hon är utan välling på natten har inte varit något problem, hon äter lite mer på dagarna och är för det mesta en glad tjej som inte gör mycket väsen för sig... motsats till sin bror i allt .. eller båda två är väldigt glada <3


Grattis, Hurra, Gratulerar

Nu har vi haft/varit på kalas hela veckan, firade Eira i lördags, Tomas i söndags & måndags, Max igår, Elin idag (fast jag låg hemma och försökte sova bort min förkyldning..tyvärr) och imorgon fyller pappa år. Mellan alla kalas har vi haft många bra dagar där vi hunnit



   

- drakborgen

- klipp & färgkväll + mumsig hämtmat från Saffran



- middag på saffran & bio för mig och Tomas
Ebbe hade fredagsmys (bubbelpool, godis, ostkrokar, ipad, film= lyxkväll) med Anna och Fredrik
och Irma låg hemma och sov sött med moster

- TRE svängar på birsta har vi hunnit med också första köpte vi present till pappan i huset, andra hängde jag & Irma med Anna-Mia och tredje var vi hela familjen + Sanna & Eira som tog en sväng efter drakborgen



  

 


MAX 3 ÅR!

Vi har firat världens bästa Max idag, god mat, tårta och trevligt sällskap!

Nu sova .. ont ont ont i huvudet :-(


Det går framåt

okej jag är TRÖTT Irma är TRÖTT men hon sov hela natten i sin säng och vaknade första gången kring 2.30 och låg sen och små skrek & vrålade i en timme. Jag & Tomas var upp några gånger var och tillslut sov vi nog alla tre av utmatning ;-) de säger vid tredje natten vänder det .. hoppas

Nu står fröken Peggy bredvid mig med en pusselbit och sjunger (?) låter som ett monster och ser väldigt lycklig ut <3


Nattlinne av!

Okej nu är vi på tredje kvällen att somna själv i sängen och jag la henne för 6 minuter sedan och nu sover hon :-) På de 4 minuter hon låg och små skrek lyckades hon även ta av sig sitt nattlinne .. förstår inte hur hon lyckades då det var knäppt med tre knappar upp i halsen men nu ligger det iaf på sidan om henne ;-)

Natten som var gick helt okej, vid 23.30 då hon brukar dricka välling vaknade hon och skrek i ca 1 timme men sen sov hon helt okej. Tomas var upp till henne tre gånger och satt i nappen och jag var upp två gånger. Visst har vi varit lite trötta idag men vi håller tummen för hel natt med sömn mycket snart.

Nu bädda ner Ebbe <3


"ingen vanlig dag..

.. för det är Tomas födelsedag HURRA HURRA HURRA"

GRATTIS min fantastiska, underbara, vackra, snälla, mysiga, omtänksamma, oromantiska, snygga MAN <3