Mamma!

Midsommar dagen 2012 sa Irma för första gången MAMMA Äntligen! ;-)

Tänkt skriva det många gånger men något/någon kommer mellan hela tiden, mina båda små skatter tar väldigt mycket tid just nu på olika underbara (och jobbiga) sätt.

Måste nu bara få skriva att Irma sagt mamma och att vi haft ett mysigt & skojigt dygn. Grillfest i Indal hos 4Ö med härligaste arbetskamraterna + familjer och idag har vi haft en mysig dag med besök på merloslott, loppis runda, bio, promenad och film.


Midsommar

Vi hade en mysig dag igår med sill, snaps, dans, sång, grillning, jordgubbar, skratt & lek.

Idag är jag TRÖTT, många långa dagar & nätter känns verkligen i hela kroppen, semester i sex veckor känns helt rätt :-)

 


Irmas ettårsdag

Idag har Irma:

- Myst med brorsan
- Tittat på brorsan när han var på simskola, hon tyckte då att även hon skulle bada så hon drog av sig mössan och gjorde ett försök att få av sig tröjan. Även x antal försök att hoppa ner i vattnet :-)
- Ätit köttbullar på IKEA .. betyget var bara en svag 3:a men allt åkte in i munnen tillslut
- Varit på shopping tur ute i birsta
- Lekt ute
- Gungat
- Öppnat paket
- Lärt sig klättra upp i soffan utan hjälp
- skrattat & busat <3


11 Juni

För ett år sedan var det VARMT ute och jag var ännu vid denna inte medveten att jag bara inom ett halvt dygn skulle ha en liten prinsessa ligga de på mitt bröst <3

Mitt på dagen drog Ebbe till stugan med mormor & morfar, Tomas åkte till för att hälsa på Mirah med familj, jag som var överhettad och gick för att vila i sängen på nedervåningen där vi hade lite svalare. Skulle vila för att orka vara med på Sussies möhippa på kvällen...

Värkarna drog igång! Och ut kom IRMA (några timmar senare) Vid midnatt låg vi tillsammans i sängen JAG, TOMAS & IRMA <3 livet hade förändrats och jag var förälskade & lycklig!

Nu har ett år gått och hjälp vad fort det gått och Ojoj vilken tur att Irma kom till oss <3


Städar hysteriskt

Lördagkväll och vad för vi?? Jo vi städar som tok, men vad gör man inte för att våran älskade dotter ska få ett fint 1 års kalas imorgon?! Blir kalas imorgon så vi hinner fira ordentligt, måndag då hennes födelsedag är blir det mys för mig, Ebbe & Irma för tydligen ska alla andra jobba då ;-)

Nä måste väl ta tag i det sista så jag får sova en stund inatt..


Puss

Idag har Irma börjat göra slängpussar & att klappa händerna. Jag kan inte förstå att våran bebis blir ett år om bara en vecka. På ett år har hon lärt sig MASSOR, från att bara legat i sin vagga/vagn springer hon nu omkring. Hon testar gränserna, skrattar, dansar, hoppar, busar, myser, iakttar och härmar <3

Jag bakade mini-muffins på em, när de var klara satt jag & Irma oss vid bordet och åt varsin. Irma åt sin under tystnad och började sedan göra slängpussar till de muffins som var kvar på fatet ;-) måste vara bästa betyget en muffins kan få!

Jag har även hunnit påbörja en rotfyllning, i ca två och en halv timme låg jag och plågades.. Jag fick panik vid två tillfällen så de fick dra bort den äckliga duken de hade över hela munnen .. fyfyfy .. jag trodde jag skulle kvävas, men jag klarade som tur var mig från att kvävas och nu är det bara tre besök till kvar :-/


LÅNG helg

eller helgen + föräldraledig + Sveriges nationaldag = jag jobbar på torsdag nästa gång :-)

Dessa dagar tänkte jag fylla med 1 års kalas hos Mirah, middag med tre pappor & ett helt gäng med barn ;-) dejt med Johanna, Aline & Axel och ÄNTLIGEN få umgås med Mikaela & Anja. Sova vore skönt att hinna med också!

Hemma har vi just nu en liten tjej som börjat visa hos att hon har humör ;-) och har full koll på precis vad hon vill. Vi jobbar ju hårt på att säga mamma... vilket går ganska dåligt.. just nu är jag babba, men om innan 11/6 fixar hon det! ;-)

Några bilder från veckan som gått -