Lite starkare

Nu börjar det kännas att träningen ger något, orkar bättre både kondition & styrka. Känner mig stolt att jag kommit igång ordentligt och lyckas köra tre gånger i veckan under två månader nu, ska lägga på cykling till jobbet och måste komma igång med löpningen så jag orkar ta mig runt vår ruset.

Var på ett body pump pass i morse, ökade lite vikter och var otroligt nöjd när jag orkade :-) nu efter är jag trött från huvudet och ända ut i tårna MEN pigg & glad!

Såg ni biggest loser? Alltså wow jag är så imponerad! Satt och grät på finalen och hejade på Linda, vilken kämpe och wow vad snygg hon var!! Anna var också en riktig pingla!


Många långa dagar

Det har på senaste tiden varit många långa dagar som nästan gjort mig deprimerad .. sjukdomar, dåligt väder, korta nätter.. MEN nu känner jag att jag är på G igen!

Ska bli skönt att börja jobba igen, blir det bästa av vardagen 4 dagar med mina underbara barn & sen 3 dagar med mina underbara arbetskamrater. Att jobba deltid känns riktigt bra! Hade jag börjat jobba 100% nu hade känts jobbigt, är ju spännande varje dag nu när Irma lär sig massa nytt för varje dag. Idag har hon varit tok mysig <3 först åkt duktigt i vagnen pratande med alla/allt hon såg sen lekt på golvet skrattande och nöjd. Hon vill pussas och kramas, när hon har pussat (med öppen mun så man blir helt blött i hela ansiktet) skrattar hon förtjust <3

Vi har haft frukost dejt på IKEA idag, mysigt! Mera frukost åt folket!! :-) Vi var där tillsammans med nya vänner jag & Irma lärt känna på kyrkis, härligt med nya vänner som känns som jag känt hela livet.

Här har Ebbe & Irma dans och sång stund ;-)


Pussar

I går fick jag svårt att andas och såg aningen otydligare än vanligt.. Vi fick klasslistan inför hösten! Ebbe som känner sig stor och stolt tyckte det var spännande att höra vilka som skulle gå i hans klass & vilka fröknar de kommer få. Var stort plus tyckte han att han redan känner två av sina nya fröknar.

Jag fick någon typ av separations ångest HJÄLP min bebis har blivit stor!! Pussade på honom ca 100 gånger och tittade på honom länge när han låg och sov.

Känns lite bättre idag :-) nu blir det dagis för E och kyrkis för mig & I eller först frukost. Ha en bra dag!


Bus

Irma har senaste dagarna utvecklats/lärt sig massa nya saker och hon är med på ett helt nytt sätt. Igår hängde hon med Ebbe och härmade honom när han sjöng & dansade <3 hon leker och busar med oss och vill gärna göra lika som oss andra i familjen även att hon vill äta upp våran mat för den ser tydligen ännu godare ut än hennes egna ;-)

Mycket skratt & bus är det hela dagarna <3

Nytt rekord är nu 10 steg! Fortfarande är hon försiktig och tar varje steg med stor kontroll.


HURRA för ANNA-MIA idag!!

Idag fyller min fina underbara fantastiska vackra syster år!

Hurra hurra på din dag! Vi kommer och firar dig på söndag. <3 <3 <3


BLÄ

Nä kom inte undan :-( låg mest hela dagen igår med värk i kroppen och super trött. Försökte sova, hoppades kunna sova bort illamåendet.. fungerade inte!! Kvällen & natten var hemsk :-( känner mig helt tom och har värk i kroppen men illamåendet är borta och jag hoppas det fortsätter hålla sig borta!

Blåbärssoppa, cocacola, resorb & treo är dagens frukost.

Hoppas verkligen Ebbe slipper bli dålig, min mini stora kille har ju liksom inget att ta av när han blir sjuk så magsjuka vore ingen höjdare.

Tänk att jag mådde så här i flera månader med Irma (&Ebbe) i magen. Magsjuka i tre månader på streck är som en mardröm, är ju helt färdig efter ett dygn. ALDRIG mer gravid!!!


Panik!!! Magsjuka!!!

Jag avskyr magsjuka!! Mår illa bara någon säger ordet, sen går jag och mår lite konstigt någon dag innan jag inser att YES jag klarade mig ... denna gången.

I lördags kväll började Irma spy och efter fjärde gången var väl misstanken ganska stark att det inte bara var något hon ätit MEN man hoppas ju alltid. Igår kväll starta det för Tomas, riktigt dålig är han med feber och inget har fått stanna i magen senaste dygnet.

Jag & Ebbe håller andan och äter vitpepparkorn. VILL INTE!!! VILL INTE!!! Känner mig lite illamående nu... Med lite tur klara vi oss annars får vi hoppas att T blir piggare innan vi börjar spy.

En bild som visar lite av dagens projekt.. kommer fler bilder när det är klart. Andra bilden visar en magsjukling, hmm tror ni Tomas ser lika pigg och glad ut? Är otroligt hur pigga små barn kan vara fast de är sjuka.


Trötta familjen

FredagsMYS? Hmm här är det fredag vilket betyder trött familj.

Irma sover sött i sin säng.
Ebbe slocknade i sin "puff"
Tomas sover djupt i soffan.
Flisan myste ner sig i mitt knä och sover gott.

Och jag.. hmm nu har jag tittat på tv, plockat lite, myst med Flisan och tittat på min sovande familj.. bäst jag kryper ner i min säng och sover jag också.

Natti Natti

Imorgon dejt med mina pinglor LÄNGTAR!!! behovet att träffa dem är stort nu <3


Spis & ugn

Vi har tagit fram spis, muggar, bestick & tallrikar till Irma (även Ebbe & Flisan har hängt där en del) Så fort jag ställt mig i köket för att laga mat så börjar Irma pipa och ska ha uppmärksamhet, vi testade att ta upp köket till köket så hon kunde plocka där själv. Det fungerar ibland att hon leker där själv när jag lagar maten men helst hänger hon där om det finns sällskap av Ebbe el Flisan.

Ebbe fixar drinkar med olika smaker, Flisan ligger helst i ugnen och Irma äter helst på besticken :-)

Tre steg har Irma tagit nu.


Borta bra..

Borta bra men hemma bäst!

Nu har vi landat hemma igen, skönt!

Lite trist att vi bara hade en dag med fint väder ... tur vi hade en dag med fint väder ... åkte hem en dag tidigare än tänkt då det inte gick att vara ute pga stormen.

Packa ur väskor, tvätta och mysa i soffan är det som gäller ikväll. Bonus vore ju om båda barnen somnar tidigt så det även blev en lugn myskväll.


IRMA 9 MÅNADER

Idag blir Irma 9 månader, hon fira dagen med att ta sitt första steg. Hon har ställts sig upp utan att hålla i något senaste månaden men inte ens rört på fötterna om haft stöd av oss, idag flyttade hon helt plötsligt fram ena foten. Efter att flyttat foten en gång prövade hon det några gånger till, även försök att hoppa. Men ska hon slå brorsan är set ju dax att börja gå nu ;-) han var 10 månader när han sprang iväg.

Hade ju hoppats hon skulle säga mamma på sin 9 månaders dag men nej nej det som hörs mest hela dagarna är :

Edde Edde Ebbe Edde Ebbe Heeeejjjj

och ibland pappa, där & dut (titt-ut)


Vänskap

Igår morse knackade det på dörren, jag tittade ut och tänkte "varför knackar Ebbe?" när han fortsätter går jag och öppnar. Utanför dörren står min tremänning Otto, som liksom Ebbe är 5 år. Dagen räddad! två lyckliga killar fann varandra direkt och lekte hela dagen & hela kvällen.

Ebbe & Otto träffas tre-fyra gånger per år och varje gång är som om de träffas varje dag <3 de är vänner som har otrolig fantasi, älskar att diskutera och kan leka från tidig morgon till sen kväll.

Igår kväll var vi på "12 års Mello kalas", en annan av mina tremänningar hade sin 12 års dag igår och det firades med tårta, chips, popcorn, ostkrokar, kex, ost, frukt och vi satt hela gänget för att följa Mello. Ebbe grymt missnöjd när Mirakel bara hade fått 1 poäng... ännu mer missnöjd när den sedan inte ens vann folkets röster.. Vi andra tyckte rätt låt vann!!


Härliga dagar!

3G en liten stund = bilder :-)


STORM = lite sömn

Natten har varit hemsk! När jag just hade somnat hoppade Flisan upp (jag ligger på övervåning i våningssäng) eftersom det var lite högt för henne att hoppa tar hon tag med sina klor i mitt ben och drog sig upp AJAJAJ (fast med andra ord) skrek jag, T kommer upp:

-Oj då... Fy Flisan det var inte snällt.. Inte mycket att göra bäst att sova igen..

Han går och lägger sig genast igen och där ligger jag ensam med min smärta :-( *snyft* VÄLDIGT synd om mig!!!

Somnade om och vaknade sedan ca hundra gånger av att jag trodde hela huset skulle blåsa bort!! Vaknade även av att resten av familjen hade samma känsla och när alla äntligen somnat då måste jag sååå klart gå ut på toa. Fick i alla fall sovmorgon till klockan 8 .., dock svårt att sova när en virvelvind, en elefant och en liten pip drar fram i stugan ...

Fm har varit väldigt blåsig, fast att sitta inne i en mini stuga hela dagen är för stort tålamods test så jag & Ebbe tog skidorna och åkte en sväng, sen byggde vi en snögubbe och klättrade i lite träd. Var skönare ute än vi trodde men efter en timme var det skönt att komma in i värmen.

(funkar tyvärr inte med bilderna har för dålig uppkoppling, hoppas det fungerar när vi åker iväg och fikar nu på em)


Vindstilla

Efter en natt med STORM och en fm med lätt snöfall blev det efter lunch VINDSTILLA och strålande sol. Vi packade fika och tog skidorna längst Enan.

Ebbe jobbar hårt med att få till det rätta glidet och det går riktigt bra, några "jag ger upp nu" men efter lite fika & lek tog han sig hem de ca 600 meter vi hade åkt. Hoppas på att senare i veckan kunna ta oss iaf 2 km.

Livet kändes perfekt då vi låg alla (Irma sov) och tittade på molnen som bildade olika figurer samtidigt som solen riktigt värmde.


Skrik & storm

Äntligen ligger jag på sängen på en av mina favorit platser på jorden. Är alltid härligt att komma fram till stugan och mysa ner sig.

Vi åkte från strålande sol & blå himmel till STORM, när jag tog ut Irma ur bilen slutade hon andas så det var snabbt att ta in henne i bilen igen och sen lägga en filt runt henne och ha henne nära nära för att hon skulle slippa hålla andan hela vägen till stugan. När jag sedan kämpade mig fram genom storm och djup snö tittade hon på mig och skrattade hela vägen.. tacken det ;-)

Flisan tyckte det var konstigt att åka bil långt men det gick bra, när vi kom fram drog hon ut ... panik ... Tomas lyckades fånga in henne TUR! Nu verkar hon kommit till ro och ligger med T och myser.

Nu bok och antagligen sover jag ganska snart..


EBBE

och så var det namnsdagsfirande idag igen, EBBE min älskade son & hans fina vän EBBA!

De är så söta med varandra <3 De kändes även såå stora när de pratade i telefon med varandra idag och sa grattis till varandra.

Vänner är en fin gåva!! <3


Långfärdsskridskor

Idag har vi haft en helt UNDERBART skön dag vid Sidsjön. För sex år sedan fick jag & T långfärdsskridskor, vi hade hyrt vid ett tillfälle innan och det var verkligen något för oss. Sen kom en bebis, sjukdom & en till bebis i vägen och äntligen idag körde vi med våra skridskor för första gången och det är verkligen härligt och något vi nu måste fortsätta med.

I Östersund kör de upp längre sträckor man kan åka, ett varv runt Sidsjöns bana går på några minuter och perfekt att testa på men när man kan ta sig snabbt fram vill man ju ha ett mål lite längre bort.

Ebbe han körde med sina vanliga skridskor vilket i början inte gick helt bra men innan dagen var slut hade han tjurat på så det gick ganska bra. Nöjda, glada och fyllda med ny energi åkte vi hem efter många timmar ute.

Nu vill vi ha lika bra väder hela sportlovet!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/105257/images/2012/pic_192385735.jpg" class="image">


Lördag

Som vanligt upp ur sängen tidigare än jag önskar, men att vakna av att Ebbe & Irma busar med varandra räddade morgonen <3 Efter frukost körde vi barnen till M&P för att kunna köra ett träningspass tillsammans. Skönt att efter tre dagar med SJUKT mycket träningsvärk kunna röra sig igen.

Lunch & promenad runt Sidsjön, vilket vår väder!! Solen värmde, alla människor såg lyckliga ut och dropp från taken.

Vilar just nu i M&P soffa för att ev orka en snabbis till IKEA och köpa en grind till trappan för snart är Irma påväg upp för den.


ERNST

Min älskade fina underbara smarta Ebbe ERNST Göran har namnsdag idag <3

Ernst heter han efter Tomas morfar & såklart efter Ernst kirchsteiger .. eller inte ..

För att fira dagen firade vi med glass efter lunchen och när E kom upp i morse stod det en åkbräda i vardagsrummet (lyckträff! För jag hade ingen aning att det var namnsdag .. hade bara råka köpa en på rea)

Dagiskort som togs i början av vintern


Kulturella

Idag har jag, Ebbe & Irma hängt på kulturmagasinet. Vi började med en frågeslinga & lek inne på barnboksavdelningen, de har gjort väldigt trevligt där finns något för alla åldrar så både E & I trivdes.

Efter lunch byte vid sida av huset och gick på några av utställningarna, är skoj att Ebbe är intresserad och går i lugnt (så lugnt som han kan... ) tempo genom de olika utställningarna.

Avslutade våran kulturella dag med lite mera lek och lån av böcker.

Härligt med dagar då båda barnen är på bra humör <3


Vårsolens gåva

Ååå jag verkligen älskar när våren börjar komma och solen värmer! Under fönstret har våren börjat visa sig i form av små tulpanlökar <3

Fortsatt sol och värmen vill vi ha!! En lång fin vår!

Går in på min sista månad som heltids föräldraledig, så att kunna dricka fm kaffe ute i solen hela denna månad vore helt okej.