RIGA

Vi har det bra här i Riga! God mat, fina hus & kyrkor att promenera runt och titta på, köpcentrum, små butiker och ett fint hotellrum. Verkligen behövligt!!


Jumbo stay

Trött!! Efter att jobbat, jobbat och jobbat i några veckor känner jag mig helt SLUT att avsluta många övertidstimmar med en övernattningen gör det extra skönt att veta att jag nu har fyra dagar ledig med mina killar <3

Nu ligger vi nerbäddade på hotellet och tittar på tv. Att ligga i ett litet rum där jag bara kan vila är otroligt skönt... somnar antagligen om några minuter...

Imorgon flyger vi till Riga för några dagar med promenader, shopping, mat, spa & mys.

Känns lite konstigt att inte Irma är med oss men någon måste ju ta hand om huset ;-) och vi får passa på att ladda med sömn.


Oct. 18, 2012

Vilken vecka!! Jag har gått från förväntningar till hopplöshet, från känslan att jag ska svimma till att jag ska somna .. Ja det kändes väldigt tungt på onsdag morgon och jag ville hem. Efter att under två dagar ha haft lektioner från ca 8 till 21 var huvudet helt fullt och känslan att jag inte lärt mig något!! Igår skulle jag stå inför min grupp och berätta om Jona med inlevelse och skapa intresse hos min grupp HJÄLP!!!!! bara skrek hela min kropp.. MEN det gick bra jag fixade det och fick kommentaren

- du är en van berättare va?

Kändes såååå skönt! Igår kväll började de mesta falla på plats och imorse kändes det riktigt bra. Och nu sitter jag här som färdig bibeläventyrare :-) känns fantastiskt bra.

Haft en intensiv vecka men otroligt lärorik och bra!!

Nu sitter jag och L framför tv och bara slappar, vi har fått god middag från den fina ägaren här på gården. Njuter!!
Läxor & utvecklingssamtal

Jag vet att jag skrivit det förut men jag är ju otroligt stolt över mina barn .. även otroligt orolig och nervös inför allt de gör ... ;-) Idag har jag iaf varit på utvecklingssamtal med Ebbe, jag blir glad att höra att allt fungerar och har en otrolig lättnad i kroppen över att han trivs med både kompisar & fröknar. Har ju varit en stor oro att han skulle hamna efter eftersom han är född sent på året, men det är inget som märks av och då känns ju beslutet att låta honom börja nu med -06 istället för nästa år med -07:orna bra.

Igår hade han även sin första läxa med sig hem från förskoleklassen, både pappan och den hårda mamman sitter bredvid och titta stolta på :-) men mamman kan ju inte låta bli att lägga sig i och tycka att han ska göra sitt bästa.. inte vika hörnen, inte kladda på pappret och göra snygga bokstäver.

När det gäller läxor vill jag hjälpa honom få bra rutiner (ännu är det ju bara pianoläxa och nån gång något från skolan) jag är duktig på att göra saker i sista sekund i stress.. jag hoppas kunna hjälpa Ebbe att lära sig göra läxorna i god tid innan de ska vara klara. Han är ju dock lik mamma så risken är väl att det inte kommer lyckas ;-)


Oct. 11, 2012

Jobbat fyra dagar i rad och minst 8 h varje dag, är verkligen inte van men helt klart extra skönt med helg nu :-)

Känner mig inte helt laddad att åka på utbildning till veckan, hade ju varit skönt att få jobba lite mer med Jenny nu när vi äntligen har friska barn, är friska själva & har ganska mycket att göra på jobbet.. Men få sova i egen säng och hela nätter ska ju bli ganska skönt, sen att det är utbildning mellan 8-21.30 varje dag lär göra att jag somnar gott.

Men först njuta av en helg med mina hjärtan!!


Lönnlövsrosor

I eftermiddag har jag suttit under en stor lönn och tillverkar rosor tillsammans med ett helt gäng pyssliga barn :-) Fick tips av en förälder i morse att man kunde göra rosor av lönnlöv, under lunchen testade jag att göra en ros. Var enkelt (om man har lite tålamod, svårt med just det när man är sex-sju år) och blev riktigt fint!

Måste nog göra ett gäng rosor här hemma också, kanske höra en krans till dörren..


Vart tog helgen vägen??

Varför går helgen så fort? Hade massa skoj jag hade tänkt hinna med ju och nu är det helt plötsligt söndagskväll och om 10 timmar är jag på jobbet igen.

Ska jobba min första fyra dagars vecka på två år, hoppas jag kan fortsätta jobba fyra dagar i veckan fram till Irma börjar skolan.. tiden med mina små älsklingar är otroligt dyrbar och eftersom tiden flyger fram gäller det att ta tillvara på varje stund tillsammans med dem.


Havet & skogen

Feber, ögoninflammation,snuva & hosta satt stopp för våran fjällresan men vi tog bästa alternativet och drog till Lönnis. Nu sitter vi vid brasan och äter chips, och just för stunden sover båda barnen ... säkert i några minuter till ... njuter tystnaden.

Jag har varit väldigt hängig idag och mest legat under täcket men en promenad i skogen och en liten tur längst vattnet har jag orkat med. Är ju helt underbart att gå i skogen nu på hösten att skogen sen bjuder på svamp är ju stor bonus. Denna gång mådde Ebbe även mycket bättre :-) han letade svamp och sa att han faktiskt tyckte det var både skönt och roligt i skogen! TUR! ;-)