1 ADVENT

REGN REGN REGN :-( men... om Anders plaskar ska julen braska säger man ju ;-) Alltså räknar vi med en vit och fin JUL!

Städat, bakat och myst - Fick sovmorgon till säkert 8 utvilad och pigg (NOT) vi åt en långfrukost och sedan tog vi tag i städningen. Bakade även lussebullar med mandelmassa i *mums* medan jag/vi städade. Haft ljus tända hela dagen, behövs verkligen när det är regn och rusk ute i mörkert.. för det är ju mörkt nästan hela dagarna nu ..

På em fick vi adventsfika besök av Ebbes polare Isak, Alfred och Axel med familjer. Mysigt att träffas.. är ju tyvärr inte så ofta man skulle önska man hinner träffa sina vänner.

To do innan jul -
- JULKLAPPAR
- Träffa Sanna och Eira
- Åka till farmor och baka.. vad tror du om nästa helg A-M? på söndag?


Utslängda från navet

Jag blev igår bjuden på middag av Mikaela, vi hade en super mysig och trevlig kväll med förrätt, varmrätt och efterrätt samt vin. När klockan närmade sig 22 beslutade vi oss för att gå vidare och ta en drink på något annat ställe... hmm och vad händer??! Ja det är ju liksom som så att det var LÄNGESEDAN jag var ute sist och ingen av visste vart vi skulle gå.. hmm känner mig GAMMAL.. ja men vi gick på Bishop och pratde lite till, tills en person jag inte vill träffa kom in hmm kände mig genast som fjorton och smög ut ;-) vi missade bussen och gick in på navet.. ja fjorton igen ... men vad händer klockan 23 blir vi utslängda för de stänger.. hihi en trevlig kväll!

Dagen idag har vi handlat, Mikaela, Ebbe och jag har bakat pepparkakor och mest bara myst. Viktigt att skriva är ju att vi slog sovrekord i morse 8.30 .. fats jag var säker att den var MAX 6 ;-)

Puss puss nu ska jag sova lite i soffan innan jag ska krypa ner i sängen och sova

sjukstuga

ja Ebbe vart ju magsjuk i fredags, natten mot måndag låg jag över toan och hela gårdagen gällde det att ligga HELT stilla annars var det kört... Varit helt slut i kroppen men börjar känna mig piggare fått behålla middagen och kan gå runt i huset utan att tro att jag ska svimma.

Advent?

Våran bärbara dator har gått sönder *snyft* satt vid den igår och helstplötsligt blev det svart och sedan har det inte gått att starta den igen... Är tur alla bilder och andra viktiga saker finns på denna dator, inget av något större värde har alltså försvunnit. Det som är nu är ju att jag måste sitta här nere och frysa istället för att sitta i soffan under filten när jag ska kolla runt på facebook, familjeliv, några bloggar, gmail osv

Anna-Mia och jag har varit på birsta och shoppat, skulle köpa ny bh och kom hem med en ny bh, en mys-klänning, ett par byxor till Ebbe, adventsstjärna, hjärta att hänga i fönstret i köket, två mattor, ljus och en duk som Ebbe målat på till sin mormors 50 års dag... hmm hoppas fortfarande att mamma/mormor inte läser här ;-)

När vi kom hem satt jag genast upp stjärnan i fönstret och det blev sååå fint och mysigt, nu har jag julkänslor!! :-)



Den första av dem är det, den är 95 cm alltså ganska stor var lite rädd att den skulle kännas för stor men den sitter sååå fint där uppe :-)



Ebbes byxor(fast han har fått svarta)
och
Min klänning

www.granit.com

Magsjuka

Efter att jag gjort min arbetsdag klar åkte jag och hämtade Ebbe, vi (Ebbe och jag) pratade i bilen påväg att hämta Tomas om vad vi skulle hitta på då vi slutade tidigt. Våran plan var att ta en tur på stan, äta något gott och hälsa på mormor och morfar. När vi svänger ner mot Ts jobb säger Ebbe KRÄKS  jag förstod inte rikitgt vad han menade .. ja innan jag hade stannat bilen och gått runt till honom.... Raka vägen hem och ner i badet, sedan blev det mys framför Bamse.

Idag mår han bättre och har både ätit och lekt en massor. Känner mig själv inte helt pigg :-( men är uppe på benen och har städat och fixat hela fm. T är och inventerar på pappas jobb, Ebbe sover och jag försöker tanka över bilder till datorn just nu. När Ebbe vaknar ska vi måla, jag har tagit fram papper och målafärger.


städa städa städa

ja eller plocka kanske. Vad vi nu kan se är att vi har massor med möbler.. ja som vi faktist inte har någon användning av, bli besök både på fyndlagret och eriks hjälpen på lördag. Vad vi ska försöka med ikväll är att få ner ena soffan, stereon och sedan bära upp Ebbes grejer, ja en del av det.


Tiden SPRINGER fram FORT

Tiden går såååå fort nyss låg han där inne i magen och var skyddad från allt kallt... ja vi hade ju betydligt lugnare dagr hmm och nätter då ;-)



hihi Ebbe var ett bra bord för ca två år sedan ;-)

Om bara några veckor ja det börjar faktiskt bli så man kan räkna veckor ska jag bli moster, i början av februari. A-M & Robin får ett nytt liv med nya saker som är viktiga i livet.. ja en sak som är VIKTIGAST i livet för dem. hihi ska bli mysigt att få en bebis till i familjen ja Ebbe är ju ingen bebis längre.. MYS!

liten EBBE


Foto av A-M : Nyfödd Ebbe

Önskelista

hmm SVÅRT... sitter här och funderar på vad jag önskar mig i julklapp... har kanppt fattat att det snart ät jul och att Nina kommer hem om bara några veckor. Hösten har gått TOK fort och varit väldigt bra.. jag förutom att vi levt i kaos här hemma.

Ja men åter till min önskelista jag och även en önskelista till Ebbe.. vad vi behöver är nya kastruller och en stekpanna sedan vet jag inte alls. Dvd-box med sex and the city kan jag ju tänka mig.. hmm sedan vet jag inte... måste fundera..

Ja problem två är vad jag ska köpa i julklapp till alla vänner, släktingar, Tomas och Ebbe.. hmm och när jag ska hinna med att göra det..


HURRA för FAR!

Ebbe hade inte fixat någon fin present till sin far ... dåligt alltså ;-)
Jag har köp en bok om ÖL till min pappa, bättre ordning på mig .. ;-)

Vi har bjudit in våra familjer på middag ikväll, ska prova ett nytt recept med kyckling, pasta och massor med svamp. Tårta från ICA bjuds det även på. Blir mysigt!


jobba här och jobba där

Arbetsrummet är snart klart :-) lite gardiner, matta, teckningar och tavlor ska upp sedan är det klart. Nästa projekt blir att göra klart hallen, där ska det tapetseras klart och inredas med lite hyllor till jackor och skor. Ja sedan har vi vårat STORA sommar projekt - måla alla dörrar... hmm kanske kanske är de vita till nästa sommar ;-)


Lång och bra helg

Man borde få vara ledig lite då och då torsdag och fredag så man får lång helg ;-) Var verkligen behövligt just nu att få vara med familjen och känna att man hinner med annat än bara äta, sova, jobba, äta, sova och jobba...

Vad vi hunnit med av det vi skulle göra är:

(hmmm... typ inget... ju eller lite)
-Vi har köpt och satt upp hyller och bord i arbetsrummet
- Flyttat garderober
- Sålt kyl och frys
- Packat upp alla lådor med grejer som ska in i arbetsrummet (= KAOS där inne just nu)

Sedan har vi även hunnit med en
- 1/2 dag i birsta
- Mys middag hela familjen både fredag och söndag
- Middag hos mamma och pappa
- 1/2 dag på stan
- Klippt håret.. fast det synd knappt
- Haft Elin, Magnus & Alfred på besök
- Ebba och Petter har även varit förbi på en fika
- och ännu några till timmar i birsta ;-)

Ja nu är ju veckans MÅSTE att få klart i arbetsrummet

Till jul är det nu endast 7 1/2 vecka kvar och på dessa veckor SKA våran övervåning var KLART! Vi ska tapetser klarty och inreda hallen, måla två dörrar, inreda lekrummet och göra klart i köket.. På det ska det hinnas med att jobba och det kommer bli MYCKET nu under november och december, även hinna med att sova och handla julklappar. Planen är fortfarande att vi ska fira jul här hemma...