Färga håret

Jag har tänkt att färga mitt hår idag.. men kan inte besluta mig för vilken färg.. Tips? förslag? Mörkt? ljust?

Tävla hos Krimskrams



Tävla hos
Krimskrams! Tävlingen avslutas 17/11


Moneybrother

I morgon är det



som gäller, friar han säger jag JA ;-) Fast skulle Tomas fria förre tar jag gärna honom istället .. man chansen att någt av det ska hända är nog ganska minimalt liten... jaja vad är en bal på slottet... en konsert med Moneybrother borde ju slå det.

Haft en mysig dag på jobbet, få barn, fint väder och massor med skoj :-) hoppas barnen hade en bra dag också.

Imorgon är vi lediga både jag och Ebbe då ska vi ta en tur till kulturmagsinet och sedan fixa lite mer i trädgården hoppas på fin väder.


Strålning

Allt går fort framåt, redan på måndag har Tomas inskrivning för strålning. Vore ju helt underbart om detta H****t vore över innan jul men jag vet att det är att hoppas lite för mycket men det vore underbart att få fira jul med massor av glädje... Vet att operationen antagligen blir i början av nästa år, dock har allt gått fortare fram än vad de beräknade ALLTSÅ håller vi tummen för att strålningen ska fungera som den ska och att strålningsperioden blir kort.


Gifta dig?

I onsdag när vi gick och la oss, hoppade Ebbe i sängen och sa till mig:

- mamma ska du gifta dig?
- nja kanske, vem tycker du jag ska gifta mig med?
- med pappa kanske?
- ja kanske det...
- mamma, jag ska gifta mig Alfred! Då ska vi har ROSA klänning!

I helgen satt jag och Tomas vid köksbordet och pratade om ord, då kommer helt plötsligt våran underbara son gående till oss och säger:

- Mitt favoit ord är glass, kors och resväska

Glass kan jag förstå då han älskar glass och resväska för att han har önskat sig en resväska i flera månader men kors? Han har funderat på kors och kryss mycket senaste tiden och tycker ju att kyrkor är spännande + att han älskar att hälsa på mig på jobbet för alla stor barn och lekhallen finns där.. Ja lite påverkad av mamma sin kanske?! ;-)

Ebbe satt i soffan och pratade med Tomas idag och berättade om sin dag:

- Jag och Alfred tävla på dagis
- Jaha vem brukar vinna då?
- Alfred såklart! jag säger ju färdiga spring!

Han är verkligen i en underbar ålder då det gäller talet.. annars kanske inte lika underbar då kan göra mig/oss galen... kommer roliga saker hela tiden och man hör verkligen hur han tänker och funderar på olika saker.

Fynd (?)

 

Denna tröja köpte jag till Ebbe idag på Blingo partyt hos Elin, tror han kommer gilla den.. hoppas det ;-)

Det fanns massor av fina kläder men tyvärr har jag ju inte massor av pengar... tyvärr

 

Ett par strumpbyxor till mig blev det även, så nu blir jag randig, okej de ser lite tokiga ut på bilden men blir nog toppen på mig ;-)

 

 

 


TÄVLA

http://dolk.blogg.se/silversmycken/2009/october/utlottning-rosa-armbandet.html#comment

Kom igen nu!! Skänk en slant och tävla om det fina armbandet!! :-)

Hur?

Hur gör man sin älskling glad när inget hjälper?

TRÅK

Tråk just nu är:

- vädret
- att jag blivit förkyld
- att vi måste handla om vi ska gå någon god lunch
- att det inte finns någon bra film hemma som vi kan äta popcorn till

MEN bra är ju att jag får dela våran soffan med mina älsklingar och mysa hela dagen!

Kuligt

Här är våran vecka.. de roliga bitarna :-)
Bio- Alfons
Fika på Norra berget
Drakborgen
Lunch på stan














Träning

Ebbe och jag har kört ett hårt träningspass nu på morgonen ;-) familjegympa på friskis, och vilken lycka att både Alfred och Melvin var där. Igår berättade Ebbe för Tomas att han vill ha en syster som ska heta Melvin.. stor Melvin, inte liten Melvin.. ja vi får e hur vi kan få till det... ;-)

Väntar på A-M, vi tänkte ta en sväng till birsta 50% på lego på Toys r us kan bli bra julklappar till både Ebbe, Max och andra små vänner vi har. Köpte en sjuklåda till Ebbe där ute igår som han leker med hela tiden nu, nyss var jag doktorn och han var sjuk i hel kroppen, en film var det enda som kunde hjälpa honom att bli frisk.. tur det var Karlsson på tv


Äntligen hemma igen!

Efter fem LÅNGA dygn är T äntligen hemma igen, inte helt pigg men det viktiga är att det blir bättre och bättre för varje dag och han är hemma med oss igen!! Både jag och Ebbe har längtat! Blir ju inte så mycket hjälp här hemma den närmaste veckan men att bara ha någon man kan pratat med och som kan se en film eller läsa en bo för Ebbe medan jag får gå på toa SJÄLV betyder mycket!

Nu är jag helt slut efter en dag full med lek och ännu mer lek, alltid härligt att få vara med er Eira och Sanna!!

Älskar dig mamma!

En tandborste i väggen, fyra böcker och en lång varm kram senare ligger min Ebbe och sover brevid mig i sängen *LOVE*

Har varit ett tufft dygn och eftersom både jag och Ebbe just nu har lika lite tålamod blir det en del bråk mellan mor och son.. men när man puss å kram och får höra orden älska dig mamma glömmer jag fort allt och fylls med massor av kärlek!

Tomas hade en tuff natt med värk och illamående så tyvärr fick han inte komma hem idag.. nu hoppas vi att han ligger här brevid oss på fredag.


Stressad och trött

Varit otroligt trött så där trött så jag misstänkte att nu får jag svinis, men det verkar inte vara något på g ännu.. Ebben ligger dock brevid mig och hostar som bara den :-( han får inte bli sjuk nu för då kan ju inte Tomas komma hem till oss och just nu längtar jag/vi väldigt mycket efter honom.

Har de senaste dagarna börja märkas på Ebbe att han mår dåligt även han över allt detta... :-( är ju inte konstigt men väldigt jobbigt för oss alla .. Han gör inget som jag säger utan lägger sig istället på golvet och bara skriker.. ja typisk treåring kanske .. när han leker är det lekar där han pratar om mamma, Ebbe och pappa, pappa är sjuk och vill inte vara hemma :-( mamma och Ebbe älskar varandra och pappa är sjuk ... Är svårt för honom att förstår men är ju på ett sätt skönt att han kan jobba sig igenom det i leken. Min älskade älskade unge!!!  Jag försöker förklarar att pappa vill vara hemma med oss men att just nu måste han vara där doktorn är... MEN hur lätt är det att förstår då??!!


Fint tryck från: http://www.isa.nu/shop/ kanske måste beställa och sätta upp i vårt hus..


Tomas mådde iaf ganska bra idag, har ont men är vid gott mod och han hoppas på att kunna åka hemma imorgon och det hoppas jag också!

Nivå 1, klart!

Läkaren som opererade T igår var trevlig och hade tydligen även tagit bort Ts blindtarm 2001, och det gick ju bra :-) Han beskrev sig som nintendodoktorn som ser till att vi tar oss förbi nivå 1 fram till nivå 2 som alltså är strålningen.


Vi fick vänta ganska länge på att det skulle bli Ts tur så när klockan började närma sig 1 gav jag upp för då skrek magen efter mat. I väntan på att han skulle vakna åkte jag till Bydalens golv och sedan en sväng till birsta. Hemma igen ringde jag avdelningen som sa att han antagligen inte får komma till avdelningen under kvällen pga att hans operation blev försenad. MEN när klockan var 18 ingde T och sa att hann ville vi skulle komma upp.

Jag och Ebbe slängde oss i bilen, när vi kom upp var T MYCKET trött och somande mellan varje mening han sa ;-) Ebbe tyckte detta var mycket tråkigt och sa -mamma nu säger vi gonatt till pappa, åka hem och leka stället.

T såg iallafall ut att må så bra det går efter en operation :-)

Nu ska jag slänga iväg Ebbe till dagis och sedan åka upp till Tomas som antagligen är lite piggare idag.


Ha en härlig dag!

Spruta

Lek, bråk, många kakor och tok med Alfred och Elin på fm.



Hmm lite likt våra små grabbar ;-)



Vi fixade lite ute i trädgården och åkte sedan in till stan och hämtade T som kom från Åre, där han haft en rolig helg.

EE3BBE - Ebbe som skrivit sitt namn helt själv, inte helt tokigt för en lite kille som inte hunnit fylla 3 år ännu :-)

EITOMASEE -Här står det Ebbe, Ida-Marie, Tomas (med lite hjälp) och sedan Ebbe igen ;-)

Nu på kvällen har vi varit upp på avdelningen där T ska ligga, han fick en spruta och några drycker han ska dricka innan han somnar ikväll. Ebbe tittade med STORA ögon när sköterskan först gav T sprutan och även sedan när hon tog blod genom en annan spruta *spännande* När sjuksköterskan frågade om han skulle bli sjuksköterska när han blir stor sa han genast JA!

Middag blev inne på stan, Chaow Praya River mycket gott.




Fixar fint

Känns viktigt för mig att ha fint här hemma innan nästa vecka drar igång, vill kunna komma hem och slippa tänka på att dammsuga, tvätt och ha dåligt samvete över allt.. vill bara kunna mysa med min mini-älskling och utan stress kunna hälsa på min älskling uppe på sjukhuset.

Ska inte jobba på måndag utan jag har tänkt följa T upp till sjukhuset på morgonen, på fm vid samma tid som T ska in på operation ska jag träffa kuratorn. Sedan hoppas jag kunna vara uppe på avdelningen till T vaknar vid ca 14 tiden. Där mellan ska jag antigen ta en tur till jobbet eller åka in på Golv ettan och boka in en tid för att få offert på jobbet som ska göras inne på toan.. hinner nog båda ;-)

Idag har jag och Ebbe hunnit med mycket, vi har:

- varit på bio med Sanna, Eira och Linn. Vi såg Alfons Åberg, spännande att gå på bio ;-)
- fikat med Max, A-M, mamma & pappa på Norra berget
- Varit ute på birsta för att kolla lite toaletter, skåp, speglar osv
- varit på graven och gratulerat morfar på hans födelsedag, vi tände ljus och ställde rosor. Ebbe tyckte det var konstigt att vi stod vid en sten och sa grattis ;-) Jag och Ebbe tittade upp i himlen och vinkade till morfar Gunnar och sa GRATTIS!! ;-) Att han var i himlen var tydligen inte lika konstigt som att han var där vid stenen ;-)
- ätit middag med mamma, pappa och min farmor

Nu ha jag plockat lite här hemma.. blir dammsugning och lek imorgon. OCH viktigt!! mys med pappa Tomas i massor!

"Kanske kanske Alfred vill leka med mig imorgon" -Ebbe innan vi åkte från mormor och morfar nu på kvällen :-)

Badrum

Vi har beslutat oss för att fixa badrummet uppe nu innan jul, men vi tänkte inte gör så mycket själv utan ser istället till att få proffs som fixar åt oss och det känns väl bäst när det är våtutrymmen man ska renovera.

Blir våtrumsmatta och tapet, har hela tiden tänkt kakel/klinker men efter att pratat en sväng med Elin och killen på Golv ettan har vi beslutat oss för matta och tapet. När vi kom in på golv ettan hittade vi genast ett golv vi vill ha och efter en stund även en tapet. Ska nu mäta upp hur stort det är och sedan få en offert från dem och även ta in från någon mera.

Nu är det toa, handfat, krokar, dusch som ska väljas ut :-) hihi jag ska "få" ett nytt badrum


Golv                                                          Vägg



Inskriven

11.55-12.05 Inskrivning hos sköterskan
13.30-13.40 Träffa kirurgen som beskrev operationen
14.10-14.15 Narkosläkaren ställde några frågor och sa att allt kommer gå bra
14.20-14.45 Stomisköterskan informerade och svarade på konstiga frågor ;-)

Tog lång tid på sjukhuset då den mesta tiden gick åt att vänta och vänta men nu har det gått igenom allt inför måndag och allt kändes lite tyngre än vi hade tänkt.. MEN vi tänker tillbaka till där vi stod för bara någon vecka sedan och gör allt för att se detta som den bra vägen, vilket det är! Nya saker kan vara väldigt konstigt och lite skrämmande, när vi fått mera kunskap och T har fått vänja sig med det nya kommer det vara det vanliga och alltså inte konstigt eller skrämmande längre.


Andas i fyrkant

Vaknade med ett ryck och kände att nu gäller det att andas.. fyfy förstår inte varför jag ska behöva få dessa ångestattacker. Jag har lärt mig hos kuratorn att jag ska andas i fyrkant



och att jag måste komma ihåg att det inte är farligt, inget kan hände och det gör över. Var första gången sen jag fått lära mig en teknink att ta mig igenom panikångestattacken och det gick lite lättare att ta mig ur den.

Somnade om efter ett bra tag och vaknade en timme senare av en attack till  :-( denna gången hade jag svårare att slappna av och komma till ro igen. Låg och försökte tänka på saker som inte stressar mig, saker som gör mig lugn men vad jag än tänkte på blev jag allt mer stressad.. *suck* Vid 4 somnade jag om och fick sova en lite stund innan det var dax att kliva upp vid 5.45.

Kan väl gissa att det är nervositeten inför operationen T ska gör på måndag som kommer sig smygande på.

Vaccin

Ska ni vaccinera er mot svininfluensan? Jag vet inte hur jag ska göra... svårt tycker jag.. Känns som jag inte vet tillräckligt och sedan måste det ju finnas en risk att man blir resistent om man sk ata vaccin i år och vad vet man kanske blir snart igen.. hmm nä jag vet inte..

Har inte tänkt vaccinera Ebbe då han ligger precis på gränsen till att vara 3 år som vaccinet är godkännt från..

Tomas antar jag måste ta vaccinet för att inte bli sjuk mitt i alla behandlingar och operationer.

Hur gör ni? Vad vet ni om vaccinet?

92 cm

Ebbe har idag varit på sitt sista besök på barnkliniken där han gått under utredning för att han varit/är liten, men nu har han under ett år följt sin kurva vilket är bra. Inga fler besök för denna anledning om inget händer, men han äter och är glad så det borde inte vara mera oro över detta. Han var nu ca 92 cm lång och vägde ca 12,5 kg, en liten stor kille ;-)

Ät frysen nu på kvällen och vill helst ligga under filten i soffan MEN jag SKA städa hallen och om jag orkar blir det köket också..

Hittade mitt armband idag :-) Eller någon på jobbet hade hittade det och hängt upp det på anslagstavlan. Blev otroligt glad när jag såg det!! Nu ska jag laga det och sedan inte tappa det igen.


TACK!

Vi har varit på gtj i Granlo idag där det var tacksägelsegtj med massor av sång, stationer och skördeauktion till kaffet. Var en härlig och glad gtj, och som Eva (prästen) sa är vi dåliga på att bara säga tack och var glada över det vi har och få, utan vi får lätt dåligt samvete och vill ge tillbaka istället för att bara vara glad för det man har & får.

Mitt i allt vi är uppe i nu har jag många gånger tänkt hur ska jag kunna tacka alla de underbara vänner vi har runt omkring oss för alla fina tankar, ord, handlinga och hjälp vi fått... MEN nu ska jag inte tänka det mer utan jag ska istället vara otroligt tacksam över att jag/vi har dessa vänner!!

Tack! Rolf som serverade mig nötter och vindruvor och sedan hjälpte Tomas att byta däck på våran bil
Tack! Elin & Nina för barnvakt när vi städade :-) och tack för bullarna !

TACK till mina underbara killar för att ni finns i mitt liv och gör mina dagar fyllda av glädje och tacksamhet!

Tack Tack Tack

;-)

Är ju tacksägelsedagen idag så många tack blir det då ;-)


Diskning pågår

Fem av Ebbes bestick har nu blivit väldigt rena, då han diskat dem i säkert 15 minuter ;-) Hans föräldrar ligger i soffan och latar sig SKÖNT!

Idag blir det kulturmagsinet och jag ska gå in på de affärer jag var på igå roch fråga om mitt armband blivit upphittat.. Tappade under gårdagen mitt armband jag fått av Johanna. Blev väldigt ledsen då jag upptäckte det för jag gillar det verkligen och har haft det på mig varje dag sedan jag fick det... Men det borde ju inte vara någon annan som vill ha ett armband med texten EBBE och TOMAS så kanske kanske kan jag få tillbaka det. Tyvärr var jag ju både på stan, jobbet, birsta och hemma hos mamma och pappa igår.. Och det var igår morse vid kaffet på jobbet jag vet att jag hade det på mig sedan vet jag inte...

NU sminkning, hårfixning och sedan stan!

Gravid

NEJ inte jag!! ;-) Men väldigt många runt omkring mig är det och igår frågade först en förälder när det var dax för nästa och sedan tror min kära syster att jag är gravid HMMMM hallå jag är faktiskt inte så rund om magen ;-) Nä bebisplaner får gott vänta minst ett år till!

Annars har veckan varit ganska bra, lite tankar inför operationen men efter att T pratat med läkaren på telefon känns det inte lika nervöst. Tomas fixar det och det gör även jag!

Strax komme rmina två älsklingar hem och vi ska dra på birsta och idag SKA jag shoppa ett par jeans.. hoppa spå ett par svarta från Tiger om de har dem jag är sugen på.. har ett par därifrån i en ljustvätt och skulle gärna ha ett par svarta i samma modell.


GRRRRRRRRRR

Ibland kan blir så arg att man bara vill skrika eller gråta!!! Inget jag kan dela va mig av då det är jobb.. GRRRRRRR Är inte ofta jag bli så arg att jag knappt vet vad jag ska göra, sedan gör det ju inte det hela bättre av att man inte är helt på topp. MEN nu har jag lagt det bakom mig och går vidare :-)

T har fått tid för den första operationen nu så den 15 är det inskrivning och den 19 dax för operation, skönt att det gått fort att få tid så behandlingen får komma igång.

TV kväll är dte som gäller nu - Kanal 5 är det som gäller hela långa kvällen

Cancer

Hade mitt tredje besök hos kuratorn idag, känns skönt att ha kvar kontakten hos henne.. vi fick ett bra besked i fredags men samtidigt har vi en lång höst framför oss med allt vad det innebär av strålning, operationer och cellgift. Oron och nervositeten ligger helt klart på ett annat plan nu än förra veckan .. men den finns fortfarande i kroppen.

Cancer är ett sånt starkt och skrämmande ord, är hemskt vad denna sjukdom kan göra :-(

Denna typ av cancer har min älskling drabbats av och tyvärr finns det ju så många olika varianter av cancer som drabbar massor av människor världen över.

http://cancerfonden.se/sv/Om-cancer/Cancersjukdomar/Tjock--och-andtarmscancer/


Just nu pågår insamling på bröstcancerfonden
Ge en gåva och ha chansen att vinna att fin smycke! Min vän Johanna ha en utlottning på sin blogg där hon även säljer sin fina smycken.

http://dolk.blogg.se/silversmycken/

En liten gåva kan göra mycket om vi är många som hjälps åt!!

http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/

Stolt fröken

Idag ska vi gå till kyrkan för att se när "mina" barn spelar teater och sjunger, ska bli såå spännande när vi tränade i veckan var de super duktiga. Jag var inte med i slutet av veckan och misstänker att de blivit ännu duktigare ;-) Kommer sitta där och var en stolt fröken! Bli skoj att få sitta och bara titta/lyssna, vid de andra gtj där barnen medverkar jobbar jag ju alltid och då hinner man inte titta och lyssna på samma sätt.

Sen ska vi se om Carro är hemma för att leverera smycken. Kanske blir det bullbak i em också, är kanelbullensdag idag ju.

Här hade vi bakat fina bullar för två år sedan, jag och bästa systern.. ja och Ebbe hjälpte kanske till lite också, så mycket en 10 månaders kille kan ;-)


Just nu..

.. hos oss





Det bästa med hösten är att man kan tända ljus i hela huset och bara mysa.

Göra klart

Projekt göra klart i hallen startar imorgon ... ja vi har alltså jobbat med att renovera i hallen i ca 1 1/2 år, efter som det händer mycket på 1 1/2 år har vi inte hunnit klart ;-) Känns som jag har mycket energi nu så det är lika bra att göra klart när man känner att det är skoj. Vad som ska göras är:

- taklister
- golvlister
- skoförvaring
- något att sätta upp på väggen



Är alltså inte så mycket att göra så det borde jag väl kunna fixa.. med hjälp av T hoppas jag..
OM det finns orka kvar efter det ska dörrarna fixas även... innan jul kan ju var ett mål för det
Lite projekt för att tänka på annat och få fint ;-)

En god natt

Jag har sovit riktigt gott i natt.. en anledning kan vara att Ebbe sov hos mormor och morfar ;-) och de andra att det är lite lugnare i kroppen nu.
Nu ska vi åka och hämta Ebbe för att sedan ta en tur på stan... finns några saker på inköpslistan efter ett LÅNGT köpstopp ;-) Ska köpa strumpbyxor till Ebbe, ett fågelbord och kanske att T ska köpa ett par nya jeans.
Ha en fin dag!!!

LYCKLIG

Vi fick det bästa besked vi kunde få idag, de kommer kunna få bort tumören MEN det kommer bli en tuff höst. Vad som kommer hända nu är:

- operation
- strålning
- ev. cellgifter
- operation igen då de tar bort tumören HELT

Känns ju underbart att de kommer kunna ta bort den!!

Känns som någon tagit bort en stor sten från mig! Nu tar vi oss igenom behandlingen med ett stort hopp.

ja tyvärr får vi avboka våran resa MEN en ny kommer att bokas så fort Tomas är helt frisk!

Andas

väntan.... nervositet... ÅNGEST
Efter dagens besök hos kuratorn kom hon..vi.. fram till att det var en panikångestattack jag hade härom natten, och att jag fick det är inte så konstigt och det är inget farligt.. Är ju skönt att veta och höra henne säga det. De tips jag fick med mig var att ANDAS, sova och inte ta ut något i förväg.
Det som gäller nu är alltså sömn.. dusch... frukost..sjukhuset
TUSEN TACK alla underbara vänner för att ni finns i mitt liv på olika sätt!!!

Sång och gitarr

Fick nästan se allt jag ville på tv igår utan att mini vaknade, vid 22.30 tiden vaknade han och sa -Mamma! Jag behöver vatten och medicin Han fick vatten och alvedeon då han var het som en kamin och en minut senare sov han stenhårt igen ;-)
Idag har han lite feber men ganska pigg för han har orkat spela gitarr hela morgonen ;-)