Underbart! Helt fantastiskt fint väder, vi...

dsc02097 (MMS)

Underbart! Helt fantastiskt fint väder, vi njuter!


Underverk!

Jag och Max har varit upp till förlossningen och träffat fantastisk underbara lillasyster sååå söt!! Max var lite fundersam men var fin mot henne.




Nu ligger både Ebbe & Max i min säng och snarkar, tänk två underverk i min säng och ett uppe på sjukhuset. En mycket stolt (och trött) mamma/moster som halv sover i soffan efter en LÅNG men fantastisk dag som bjudit på flera bra saker!


Stolt moster! till två!

img_0755 (MMS)

Stolt moster! till två!


Nu är jag moster igen

img_0755 (1) (MMS)

Nu är jag moster igen


Frukost Snart dax för dagis i väntan på be...

dsc02085 (MMS)

Frukost Snart dax för dagis i väntan på bebisen. Spännande :-)


Stan & Birsta

Vi har haft en shopping & kalas idag. Vi började fm på stan tillsammans med A-M & Max där vi köpte täckbyxkor till Ebbe & han köpte en brandmanströja för två bonuscheckar jag fått från åhlens blev i strl 7-8 år men den sitter fin fint och Ebbe är super nöjd ;-) Efter turen på stan drog Ebbe & T på 4 års kalas med tema Pippi Långstrump, både pappan & Ebben var pirater, väldigt snygga pirater! Jag åkte till A-M där jag fick fika, mamma, pappa, skorpan var också där. 

Eftersom A-M är lite lätt rastlös i väntan på bebisen åkte vi ut till birsta och shoppade lite. Jag köpte massor med ljus och galgar på IKEA så mycket att jag nästan inte orkade bära påsen *oj* Nu hoppas vi att en tur på stan på fm och en tur på IKEA på em gör att mini tittar ut i natt elle riaf imorgon.

Längtar efter dig mini!! Kom ut till moster nu! puss puss ;-)


Tradera

För att slippa gå på affärer är ju tradera perfekt ;-) har fyndat en del där på sista tiden allt från smink, hudvård och idag ett par skor


Nypris 2799:- och jag fyndade på ett par för 700:- Har haft ett par låga stövlar med fårskinn i som jag använt massor men som efter många års användande blivit utslitna dessa hoppas jag nu blir mina nya favoriter. Inte snyggaste skorna men helt klart varmaste och när man är ute mycket som är jag på jobbet är det ett måste med varma skor.

Bra jobbat Ida-Marie! SKIT! Korkade korkad...

dsc02071 (MMS)

Bra jobbat Ida-Marie! SKIT! Korkade korkade jag :-(


Middags gäst

I dag fick jag & Ebbe sällskap till middagen, Nina kom och gjorde våran middag lite trevligare än vad den brukar vara ;-) Vi bjöd på köttfärssås och makaroner, Nina bjöd oss på munkar doppade i choklad *mums* Jag hann pyssla om Tomas, plocka i och ur diskmaskinen och njuta av att höra Ebbe leka med sin fina faster.

Nu sover både Ebbe och Tomas. Tomas har sovit mest hela dagen, cellgifterna gör honom helt slut denna gång höjde de även dosen :-(

Jag ska/bör läsa Apg, började på fm och för att inte behöva läsa som en tok på torsdag när jag kommer hem bör de göras NU... = jag sover snart ;-)

Toy story 3D

dsc02070 (MMS)

Toy story 3D


RÖSTA!

Jag hoppas alla ni 12 som läser min blogg går och röstar idag :-) Jag ska rösta och röstar rödgrönt för ett bättre samhälle där det finns plats och möjlighet för alla i vårat samhälle, där man inte blir utförsäkrad efter ett års sjukskrivning (vilket Tomas blir nu i mitten av oktober) där barngrupper på förskolan endast är så stora så pedagogerna klarar av att bedriva en pedagogiskverksamhet, mer resurs till skolan och såklart mer prsonal i fritidsverksamheterna! Och en stor satsning för bättre miljö, så vi bevarar våran jord vi vill ju att våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn osv ska få leva på en jord med ren luft och vacker natur.

Ja det viktiga är egentligen att ta sitt ansvar och gå och rösta! men ni får inte rösta på SD!!

Två barn på mitt jobb frågade mig vad jag skulle rösta på och sedan undrade de vad det där partiet man inte ska rösta på heter och varför de tyckte som de gör. Mitt svar - Alla har rätt att tycka som de vill, men då har jag rätt att tycka att de som är SD tycker fel!

RÖSTA!


Köpte en ny kofta igår är super nöje med d...

dsc02063 (MMS)

Köpte en ny kofta igår är super nöje med den. Är denna fast en svart


att tänka tillbaka...

Fy jag har en lite "kris" har massor av tankar, funderingar och minnen som åker genom huvudet..

Är ett år sedan vi fick beskedet att T hade cancer, de far bilder i huvudet på mig och minnen som kommer & går, känns nästan lika tufft att minnas som för ett år sedan. Förstår tydligare och tydligare att vi har en hel del att bearbeta och hanter nu när allt börjar lägga sig och behandligen snart är över. Tanken har varit att när detta är över kommer vi vara lyckligast i världen.. men det är nog inte så lätt.. klart jag är tacksam att allt gått så bra som det gjort och otroligt glad att allt snart är över MEN många känslor & tankar är det som är i huvudet/kroppen...

Senaste nätterna har jag drömt mycket om min älskade mormor och finaste Pelle :-( När jag drömmer är allt underbart och de är är hos mig men när jag vaknar går mitt hjärta sönder... förstår fortfarande inte...

ja en liten/stor kris.. Tur då är att jag har fina vänner! igår träffade jag Johanna och de var otroligt skönt att få "egentid" utan barn & gubbar med henne och prata massor om allt och inget. TACK Johanna att du är min vän!!!

Jag älskar dig!

I fredags när Ebbe & Tomas var påväg från dagis hörde de hur någon ropad..

- Ebbe, Ebbe
- Ja vad det Emma?
- Jag älskar dig!!

Hihi min prins är lite kär tror jag, han tittade ner i soffan och skruvade sig när Tomas berättade, Ebbe ville inte berätta själv ;-) Så nu ska tydligen Emma stå på hans lista över vilka han ska bjuda på sitt kalas (som är om över 3 månader, men man måste ju börja planera i tid)


Nu kör vi!

Äntligen har jag/vi tagit oss till Golds för första gången efter sommaren... nervös inför imorgon lär värka i hela kroppen.. men åååå så skönt det var! Ja som ni förstår har ju mina fina träningsplaner jag la upp för några veckor sedan gått helt åt skogen *OJ* men nu är det skärpning!!

Var otroligt trött och var på världens sämsta humör när jag kom hem.. grät i bilen hela vägen hem för att jag var så trött och kände att en resa LÅNGT LÅNGT borta var det som kunde hjälpa för att jag skulle komma på fötterna igen.. MEN se där vad lite body pump kan göra nu känner jag mig på mycket bättre humör och fick massor av energi.

Imorgon efter jobbet ska jag träffa finaste syster & goaste Max, vi ska få middag hos dem OM inte bebisen tänker komma. Tänk att om bara någon vecka är jag moster till en liten klimp till :-) HÄFTIGT!! ;-)

Idol.. godis (synd jag inte har något)... mys i soffan & sedan sova sött.

Puss på dig!

Fin höstdag

Idag har vi haft underbart väder, skönt att få njuta lite till av sol & värme. Jag hoppas på många fina dagar i höst. Höst är en favorit OM vädret är fint det finns mycket som lockar ute
- Svamp
- Bär
- De vackra färgerna ute i naturen
- Solen som värmer
Sen är det ju inte helt fel att få komma in när man är lote frysen, få tända ljus och mysa i soffan.



Efter jobbet idag gick vi ut i lekparken och efter en stunds lek kom flera av Ebbes & våra vänner ut. Blev jagis & massor av lek. När vi kom hem hade vi en nöjd, trött & törstig pojke. Hoppas på många flera sådana här kvällar, är härligt att få träffas ute och ha en prat & lekstund.. ja det är ju därför jag älskar att bo här :-)


Drakflygning på gravkullarna





Ett fint repotage i dagbladet med bilder på tre fina barn och en fin Stefan ;-) Skoj!
http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.2305359-drakflygningen-en-tradition-i-perfekt-vader

Foto från Dagbladet



TYST ;-)

-Jag skulle vilja ha en tyst pappa!!

Säger min son bestämt när hans pappa sa åt honom att han måste tvätta händerna när han kom in ;-)

Idag har vi haft en "full" dag:

7.59 Upp ur sängen

8.55 In i bilen mot IKEA

9.00 Loppis på IKEA parkeringen - Ebbe köpte en sött barbapapa nattlampa, annars var det inte så mycket roligt.

9.30 Fika på IKEA - Jag kaffe & bulle, Tomas kaffe & äppelkaka, Ebbe saft & chokladmousse PERFEKT frukost ;-)

10.00 Shopping på birstacity - eller vi köpte nog inget där tror jag.. Tittade på nya bilstol på barnens hus

11.45 Erikshjälpen, där shoppade vi massor av bra grejer - hantlar 2x3kg, en drakborg +drake, en grön tiger, en skjorta till Ebbe, 5 böcker till Ebbe & en till mig, "muffins"stekpanna (vet ej vad den kallas)

13.00 Stan där vi skulle endast gå på Name it som hade utförsäljning men kom hem med påsar från Naturkompaniet, stadium, 3 filmer vi hyrt & med sushi till middag

14.00 Hemma igen för en snabb lunch och sedan ut i trädgården där vi städade under äppelträden, klippte gräset sista gången för i år??

15.30 Inne igen för att städa & tvätta

17.30 Middag, mmm super god sushi

18.20 Lek i lekparken och en promis

NU klockan 19.52 helt slut i soffan, men mycket nöjd över dagen! Fått mycket gjort smatidigt som vi haft en mysig dag tillsammans. Ljusen tända & strax blir det film... tyvärr inget gott att äta till.. typiskt men kanske tur ;-)

Fin klänning!

Efter ett dygn med huvudvärk känns det lite lite bättre.. spy-känslan har försvunnit..

Att vakna med huvudvärk är hemskt :-( låg ett extra tag för att hoppas att det skulle försvinna men nej hej, beslutade mig för att ägna dagen i sängen. Tog tabletter, lämnade Ebbe och sen har jag sovit i över tre timmar. Nu vila med en bok för att orka med en pigg & glad Ebbe som snart kommer hem.

-Mamma har du ont i huvudet?
-Ja jag mår inge vidare idag..
Han klappade mig över kinden och tittade på mig med ledsna ögon
-Mamma du har en fin klänning på dig!

Är tur man har en son som gör allt för att göra sin mamma glad och pigg (ibland) ;-)

mm så här känner jag mig idag.. grön/blå/blek, trött och som att huvudet skulle sprängas


4 ÅR

För snart 4 År sedan var jag "lagomt" gravid med en liten Ebbe i magen när vi gick för att rösta, vi pratade och skrattade då åt att tänk att nästa gång vi röstar har vi en snart 4 åring med oss! Vi verkligen tänkta att det var typ hur lång tid som helst kvar.. men hjälp nu har de 4 åren gått.. så idag sa jag till Tomas att tänk nästa gång vi ska rösta har vi en 8 åring! HJÄLP!! :-( ;-)



Haft en toppen fm med härliga barn, var i två klasser jag inte varit så mycket i tidigare. Var bra arbetsro och glada barn, härligt! MEN såklart ska inte hela dagen få fortsätta lika bra, efter lunch slog huvudvärken till :-( och det har ännu inte släppt .. fy för huvudvärk!