God Jul!

En mysig, lugn och härlig julhelg har det varit, har verkligen varit skönt att få umgås med nära och kära få ta det lungt och inte tänka på något (nästan).

Fått massor med julklappar, alla var bra och jag blev mycket glad över allt fint jag/vi fått, men gladast blev jag över en tavla som min syster gjort utifrån ett kort hon tagit på mig, ni ser den här på bilden är den inte underbar?!

Julklappar 2006

Julafton firade jag med mamma, pappa, Anna-Mia, farmor, farbror och min morbror. Vid 19 tiden kom även Tomas och gjorde oss sällskap fyra timmar senare kom även Johan. Vi åt massor med mat, julmat är inte någon större favorit hos mig men det går ju tydligen ner för urk jag känne rmig fortfarande ful med skinka, knäck och julmust ;-)

På juldagen var vi till Rolf, Anita och Nina på lunch, ännu mer julmat i magen... hoppas Pyttis tycker det ät gott annar har h*n haft en jobbig helg :-) Fika hos Tomas farmor där vi träffade hans fastrar, farbröder och kusiner med respektive.

Idag har jag tagit en lugn morgon sååå skönt medan Tomas varit ut till birsta och köpt 10 cd skivor .. man kan ju undra om man verkligen behöver 10 till när man har typ flera 100 redan som man inte hinner lyssna på??? är tur vi är olika och har olika intressen här i världen annars skulle allt bli bra trist. Har även varit på bio idag med både mina föräldrar, Tomas föräldrar, min farbror och farmor. Pizza till middag här hemma efter bion så förutom att jag har en stormage redan är den nu ännu större av julmat, pizza och godis.

30 (?) dagar tills jag är mamma...

ojoj nu börjar det närma sig om 30 dagar är det alltså tänkt att Pyttis ska komma ut och vi ska bli föräldrar, fixar jag detta????? Ska idag ta och tillfråga de två personer jag vill ska bli gudmödrar/faddrar till vår Pyttis, vi tog bort moster och faster genast då vi anser att barnet kommer att få en bra kontakt med dem i alla fall och att de kommer att finnas där för henne/honom under hela uppväxten i vilket fall ;-)

Idag kommer Mikaela hem till stan från Kiruna, var ju ett tag sedan jag träffade henne nu så jag längtar efter att få träffa henne, hon vill gärna att både jag och Sanna ska få bebisarna nu medan hon är hemma, men du skulle bara våga komma ut innan den 1/1-07 !!! ;-)

Ja och så är det ju sista dagen på jobbet idag... känns lite jobbigt att behöva säga hejdå ... klart jag kommer att komma och hälsa på de underbara barnen och mina fantastiska kollegor men det blir liksom inte lika.. Ja det är nog bara nu det känns jobbigt, när jag kommer hem ikväll känns allt antagligen underbart skönt och det är jag, Tomas och Pyttis som gäller!

Nu ska jag försöka göra lockar i mitt hår och spraya lite glitter för att vara fin idag när vi har avslutning :-)

Barnmorska..

Våran barnmorska har blivit sjuk och vi fick då istället tid hos en annan barnmorska, har ju inte varit helt nöjd med den barnmorska vi har eller rättare sagt vi har inte varit nöjda alls.. Barnmorskan vi träffade idag var MYCKET bättre, man kände att hon hade erfarenhet, kunskap och att hon tyckte om sitt yrke. Vi hade tur att vi även vid nästa besök ska få komma till henne då våran barnmorska har semester då :-) Den 5/1-07 ska vi till henne nästa gång och då ska vi pratat om förlossningen, kanske är det då även sista besöket innan det är dax för Pyttis att komma ut till oss.

Tänkte jag skulle lägga ut lite bilder från när vi var hos farmor och bakde förra veckan, mycket gott bröd och rullrån.


Min mages förändring under de senaste veckorna, vecka 30, 33 och 36.. Har faktisk hänt en del på sex veckor som man inte tänker på när man går här med tjock-magen varje dag :-)


4 dagar kvar

Ja det är sant jag ska bara jobba fyra dagar till, sedan är det semester och efter det är det ju tänkt att jag ska bli mamma :-) LÄNGTAR!!!

För varje dag som går blir det allt jobbigare att gå, stå, sitta och ligga.. Någon som har tips på en ställning som är skön för en ond och trött gravid kropp?????

Har idag varit och klippt samt färgat mitt hår så nu är jag snygg inför förlossningen ;-) har gjort håret mörkare, känns lite konstigt har inte varit så här mörk tidigare.

Veckorna nu i december har gått super fort det har varit mycket att göra och fixa här och där, de som gäller jobb är snart klart ska bara fixa de sista så jag kan lämna över mitt jobb och känna mig stolt över vad jag gjort ;-) Här hemma är det väl kanske inte riktigt klart för att fira jul så det är väl tur vi inte ska vara här hemma på julafton.

Julafton - Sedan jag och Tomas träffades har vi firat jul på samma sätt, jag har varit med min mamma, pappa, syster, farmor, farbror och ibland morbror och kusin. Tomas har varit hos sin farmor med sina släktingar, och har sedan på kvällen kommit till min mamma och pappa. Detta gäller även i år... men hur blir det nästa år??? Är det då dax att säga ni som vill fira jul med oss får komma till oss, eller ska vi åka runt och hinna med att vara med alla, eller ska vi börja fira ena året med Tomas släkt och nästa med min? hmm tur det är ett år kvar, vet inte om jag kan vara utan min familj på julafton.. fast jag kan ju inte vara ifrån mina älsklingar eller ta med mig Pyttis till mamma och pappa utan att Toma sär med.. ojoj vilka problem det finns ;-)

Har handlat klart mina julklappar för längesedan och vad händer nu då när jag går på stan?! jo jag handlar massa flera julklappar och gör av med alla mina pengar ... oj...


Stress

Nu är det bara två veckor kvar att jobba, längtar fast känner även att tårarna kommer när jag tänker på det.. Känns trist att inte jobba mer med min kollega och alla barn, men jag vet att bara jag gått därifrån den 22/12 så tänker jag inte mer på det utan då är det Pyttis som gäller! Undra vart jag kommer att jobba om ett år? hmm nä ska inte börja tänka på det redan..

Är mycket på jobbet nu jag måste/vill fixa klart innan jag slutar, sedan har vi lucia att träna inför som tar sin tid men barnen är duktiga så på onsdag ska det gå så bra så ;-)

Var hos barnmorskan i onsdags och fick då vet aatt Pyttis har fixerat sig, hjärtljudet låg fortfaradne kvar på 140 och alla mina värden var bra. Fick dock arg röst när hon hörde att jag hade sammandragningar på eftermiddagrna och kvällarna pga att jag stressar och är igång för mycket på dagarna. Men hallå hallå hur lätt är det att ta det lungt när det finns så mycket man måste göra? Vill jag inte ha bebisen förre 2007 måste jag alltså lugna ner mig lite och tänka på mig och barnet istället för på allt annat.. svårt...

Idag stänger jag på jobbet och ska sedan iväg och inventera på mitt andra jobb för att klockan 21.00 gå på en konsert med Marit Bergman.. Tuff dag som inte lär göra kroppen gott men jag lovar sedan ska jag lugna ner mig..