Febrig

Ebbe har varit febrig i natt, blir alltså hemma och vilar.. ja han är ju inet så bra på att vila men det blir ju lugnare än vad det är på dagis iaf. Jag är hemma med honom nu på fm och sedan kommer farmor efter lunch då hinner jag med att jobba på em. Vi tittar på teletubbies och myser nu, frukost, en dusch står näst på tur.


Höst i Enafors







Härliga dagar i Enafors.. känns som en evighet tills vi ska åka upp igen.... till påsk.

Bilder från min telefon


Varför går tiden så fort?

Haft en mysig och skön helg i fjällen... tyvärr gick helgen fort skulle haft någon dag till där uppe. Vädret var okej men kunde varit mycket bättre, lite regn, lite snö (i natt), lite sol och ganska mycket blåst. Men vad gör det nrä man har sin underbara familj nära! Var ju två som saknades där upp syster och mini i magen ;-) men nästa gång vi åker upp, antagligen till påsk är nog de med också.. hmm fast då kanske vi inte kan vara där samtidigt blir lite mycket folk i stugan... typiskt...

Har nu betalat räkningar och sett hur "rik" NOT vi är denna månad efter att ha betalat ett kök. tur det blir bra.. hoppas jag..

Läst en bok nu när vi var i fjällen som heter Linas kvällsbok 1 & 2 jag åker genast tillbaka i tiden och saknar lite den tid då man var 14, 15, 16 år åkte moppe, hängde med polarna vid "villan" tjejsnack, killar. Får lite ålders-kris tror jag, lyssnade även på en balnd-skiva från 2004 och satt i bilen och tänkte vad mycket som hänt sedan 2004... sh-t undra hur livet ser ut om 4 år till....




vi drar till fjällen

fest hela kvällen... ja eller inte kanske... fast vi ska till fjällen ikväll eller tidigt imorgon.

Ebbe har haft en tuff dag på dagis lämnade honom 9 och hämtade honom 17.45, 15  minuter efter dagis stängt.. men eftersom det finns snälla fröknar som hade möjlighet att stanna gick det bra, är tur att inte både jag och Tomas har jobb där man slutar efter 17 då skulle man behöva ha hjälp varje dag.

Tittar på idol nu... spännande...

ska packa klart, plocka undan disken och städa upp lite innan Tomas kommer hem kring tio.. men jag vet inte om jag orkar är ju så skönt att sitta häri soffan.

Puss

jobbigt...

Ebbe är verkligen trotsig nu... han ska ju endast sova med mig och ikväll var/är han super trött, han gick och la sig själv och ville sova men så kommer Tomas och lägger sig med honom och han blir GALET ARG! vill inte dricka vällingen och ska iNTE sova är tufft när både jag och Tomas är trötta och inte riktigt orka att ta denna konflikt men det gör ju inte saken bättre för någon om vi bryter våra rutiner. Vi "hämtar" extra kraften som finns och biter ihop. jaja är tur vi har världens underbaraste son!! LOVE!

Sömnproblem..

*suck* Ebbe har otroligt svårt att somna på kvällarna han är super trött men ligger och vänder och vrider sig i mellan 15 min till 1 1/2 timme varje kväll... En del kvällar skriker han sig blå och andra ligger han å pratar, sjunger. Det tar otroligt mycket energi och kraft av oss att varje kväll kämpa med hans sömn. Har varit så här sedan han var liten men nu senate veckorna har det varit extremt han kämpar mot sömnen. Han anser att det endast är jag som får lägga honom annars blir han helt galen.. vilket han får bli för om vi ska få någon egen tid på kvällen tar vi varannan kväll.

Vad jag skulle behöva nu är förutom ett kök.. är en mysig helg på hotell och lugna middagar med min älskling.. vore helt fantastiskt skönt.. men råd till det blir det inte förrän allt i köket är betalt och klart ja och då gäller det ju om det finns några pengar kvar ;-)


Familjedag

Vi har haft en underbar dag, lagom sovmorgon (7.30) för hela familjen, packade och skyndade till Matfors för att bada. På badet träffade vi Axel, Johanna och Jens. Vi kom till badet strax före nio, det var lungt och skönt men en timme senare när vi badat klart var bassängen full med barn och föräldrar. Ebbe njöt av att få bada i det varma vattnet, vi ska försöka ta oss iväg och bada på söndagar nu i höst.

Efter badet åkte vi in hos Astrid där vi fick bullar, kaffe, mjölk och kakor mmmm gott ;-) Sist Ebbe var där och hälsade på var han blyg men i dag for han omkring och var med Astrid när hon fixade fika. I bilen från henne somnade Ebbe och jag sprang in en sväng på polarn och pyret där jag köpte lite nya kläder åt Ebbe.. går massor med kläder, och nu när han börjat växa på båe längden och bredden börjar ju mycket bli för smått även.

En tur ut till birsta där vi tittade på kakel, köpte ljung och tittade på fiskarna inne på Arken. Efter birsta åkte vi upp till Norra berget, super fint väder och genast när vi kom upp till lekparken viskade Ebbe Emma och där var hon Ebbes dagis kompis Emma. han blev super lycklig ;-)

Vi avslutade våran familjedag hemma hos mamma och pappa där vi åt middag, Anna-Mia och Robin var också där, mysigt att vara alla.

Just nu är vi två trött föräldrar som ska titta på teve en stund för att sedan krypa ner i sängen.

*puss*

SUSHI till mig! Tack!

är super sugen på sushi, hoppas på att syster också är sugen?!




Liten rapport

Liten rapport om vardagsrummet kommer här också, det är nästan klart men eftersom hela rummet nu används till att ställa ut lådor och skåp och grejor som hör tillköket avvaktar Lotta lite och börjar inreda vardagsrummet när köket börjar bli klart. Alltså är det ganska nära nu :-) SÅÅÅÅ skönt!

Ebbe och jag har lugn morgon *mys* just nu tittar vi på byggare bob.

På jobbet idag är det disco som gäller ;-) partyfredag!

Ha en härlig fredag!

Köket växer

Köket växer fram här hemma :-) Nu ligger Uffe här på golvet och fixar vattnet, vitvarorna står ute på uppfarten och jag och Ebbe äter glass ;-) Vad vi nu måste göra är att besluta vilket kakel vi ska ha.. inte så lätt... blir antagligen på lördag vi får ta en sväng och leta kakel...

Ska ta och knäppa ett kort nu med min telefon hur köket ser ut så här långt, lägger upp den på bildbloggen
http://mimmpan.blogspot.com/  strax.


Tacksam

Jag är TRÖTT! Känner mig helt slut, mycket på jobbet, mycket här hemma och lite sömn... Är tur jag har underbara arbetskamrater och en underbar familj.

Idag var Ebbe på dagis från 6.40 - 17 LÅNG dag :-( är trist att bara hinna vara med honom den tiden han är som tröttast och nästan inte orkar göra något själv.. Han blev på lite bättre humör när vi fick besök av Eira och Sanna, även jag kände att jag blev piggare av att få träffa mina favvo tjejer :-) Ebbe blev super glad när Tomas sa att nu kommer Eira och Sanna, han ropade eja eja, anna anna  Sedan ville han gärna ha allt Eira tog i och sa min min, Ebbe Våran prins har blivit väldigt noga med vad som är hans. Absolut förbud är det för både mig och Tomas att ligga på hans kudde, då blir han arg och tar genast och myser med den själv.

Imorgon hämtar A-M och pappa Ebbe från dagis, är tur vi har dem nära när det inte funkar att hämta i tid. Nästa torsdag är Tomas bortrest och jag stänger på jobbet alltså samma tid som förskolan stänger :-/ men jag frågade och hon som stängde kunde vara kvar i 15 minuter extra för våran skull TUSEN TACK!

ÄPPLEN

Ebbe och jag har plockat massor med äpplen, de är sura och goda :-) Tog med en påse till jobbet och de gick hem hos barnen också.. tur får då kan vi spara lite pengar på frukt-kontot till annat skoj ;-)



Ebbe på dagis idag 16/9-08

De har en sida på internet där de lägger upp bilder, veckobrev och annan info till oss föräldrar. Mycket bra tycker jag det  är, skoj att få ta del av bilder från dagen.

Ebbe pratar allt mera och jag tror han snart förstår allt vi säger, vi tittar ofta på kort och då sitter han och talar om vilka som är på bilderna.

Feber

Efter en lång vecka med MYCKET att göra varje dag och kväll, avsutade vi veckan med att jag även fick jobba lördag och Ebbe fick feber :-( När Ebbe har feber slutar han äta och ska ligga nära nära nära mig hela natten helst uppe på mig så sömnen har det varit ganska dåligt med denna helg. Nu verkar febern vara borta och vi funderar på att hälsa på A-M och Robin (som fyllde år i fredags)

Vi har nu inget kök ... lite lätt jobbigt JA!! men nu i veckan får vi vårat nya monterat. Måndag kommer Uffe och drar vattnet och sedan hoppas jag att Fredrik börjar på tisdag, på tisdag kommer även vitvarorna.

NU ska vi duscha sedan ringa A-M.

ha en härlig söndag! Sugen på äpplen? kom och hälsa på oss så kan duni få plocka hur mycket ni vill!!

Drakar

Dagen började nere i stugan, är underbart att få vakna där nere och ha både Ebbe, Tomas, mamma, pappa och skorpan till sällskap vid frukost. Mamma och pappa gjorde fika för att gå ut i svamp skogen.. ville också... super fint väder och massor med svamp som väntade. men men vi tog bilen och åkte hem för jag skulle jobba.

Sol, drakar, hamburgare, soppa, kaffe, bullar och massor med folk! ja så var min arbetsdag ;-) Vi hjälpte till att bära ut, ställa iordning, mingla, delta i gudstjänsten där jag hade som uppgift att läsa en sensommarbön var lite nervöst då jag har lite dålig röst nu efter förkyldningen men det gick bra, efter alla drakar flygit klart  var det vårat jobb att städa undan sedan fick vi gå hem.

Taco till middag, har plockat lite kläder och annat som ligger på fel plats men nu sitter jag i soffan och tror jag blir kvar här.

hostan fortsätter..

Varit på ett litet möte på jobbet fast jag kanske borde legat hemma men jag ville inte skjuta upp det då det är svårt att hitta tider som passar. Efter mötet hämtade jag Ebbe som ni ligger här och sover sött, när man ligger när och känne rhans underbara lukt blir man varm i hela kroppen ååå vilken tur jag har som har en sådan underbar son!

Vi tittade på gnottarna imorse så nu har jag deras sång på huvudet :-( kan säga att Teletubbis är MYCKET bättre än gnottarna fast inget av dem är sevärda ;-)

Ska lägga mig och läsa nya Elle interiör nu *mys*

*aj*

det gör ont i hela kroppen men jag tror att jag är på bättringsväg nu, kanske kan jobba fredag om jag har tur.. eller gå på mötet jag har inbokad borde jag väl orka.

Började titta på dvd-boxen i går - nip tuck, lite bra är det men inte super bra, men för att orka ligga stilla och vila i soffan och sängen funkar den bra :-)

FRUKOST!!


Kök i många delar

Vi har nu fått vårat kök :-) just nu ser man ju inte hur fint  och bra det kommer att bli men om ca 2-3 veckor borde köket vara upp. hihi nu närmar vi oss ett kök/vardagsrum man kan vara och umgås i. Vi har ju inte velat bjuda hem någon sedan vi flyttade in här men nu i vinter får vi ta igen det :-)


Moster A-M shoppar

efter att ha sett på http://dolk.blogg.se igår tittade jag in på lindex hemsida och ååå vad mycket fint de fått in, klockan var 17.00 och eftersom jag visste att Anna-Mia slutade 17 skynda jag mig att ringa henne och la en beställning på lite nya kläder till Ebbe. Jag tycker jag har handlat massor med kläder till Ebbe men nu har han helt plötsligt inga byxor i rätt storlek.
Hade tyvärr inte råd att köpa allt jag ville men det blev tre plagg:



Anna-Mia kommer förbi snart med klädern aoch en dvd-box jag ska låna så jag har något att göra när jag inte orkar annat än ligga i soffan eller sängen. såååå trist att vara sjuk... 

I morse när Ebbe skulle klä sig för att gå till dagis sprang han och gömde sig och sa hemma, hemma . hemma mamma Är ju otorligt att han lyssnat och vet att jag är hemma och är sjuk, tyvärr orkar jag inte med att ha honom hemma hela dagen när jag knappt orkar med mig själv. Efter ett tag kom han på att han skulle på dagis för Alfred är ju där :-) Gick bra att lämna, är skönt att se att han verkligen trivs med både fröknar och barn :-)




Hemma i min säng

Blev hemma idag, har sovit och sovit men känner mig helt slut :-( VILL IINTE!! Är rädd att jag blir hemma minst imorgon också. Hoppas nu bara att jag inte smittar Ebbe och Tomas, är ju svårt att inte vara upp i Ebbe då han gärna kryper upp i famnen och myser, även att han ligger väldigt nära på natten när han kommer över till våran säng.

Tisdagar hämtar farmor Ebbe men eftersom jag är hemma ska jag springa bort och hämta honom strax, hoppas nu bara han är på bra humör så att jag orkar med, är inte i form att bära omkring på honom och leka en massor.. Bästa vore ju om han bara vill ligga  i sängen och läsa böcker ;-)

Ebbe växer och blir stor

Jag blir varm i mitt hjärta när jag kommer hem och hör min älskling ropa mamma, mamma sen kommer han fram och jag får världens kram, då säger han Ebbe, min (Ebbes/min mamma) och pekar på mig. När vi frågar vad han gjort på dagis säger han namnet på några av sina kompisar, Alfred, Ebba och Emma pratar han mycket om ;-)

När vi var nere i hans rum nu på kvällen pekade han på sina pennor och sa måla sen satt han i säkert 15 minuter och ritade, efter varje penna han använt satt han på korken och satt tillbaka dem i muggen *stolt* mamma :-)




förkyld :-(

jag har gått och blivit super förkyld, ligger helt utslagen i soffan... vill inte!!! vill jobba imorgon!!!!

Har haft en bra dag i Gökböle, vi har haft arbetslagsdag då vi ätit, pratat, lekt och haft husmöte. Känns som jag fått ett toppen jobb, har jag sagt det förut? ;-) Kliver upp på morgonen och önska jag hade flera timmar för att hinna allt jag vill här hemma och på jobbet.

suck tror jag håller på att få feber :-( 

Anna-Mia saknar dig!! var tusen dagar sedan vi sågs nu ju..